Pasaportlarımız nihayet elimize ulaştı bir hafta içinde mülakat ve göçmen vizeli pasaport teslimi bitti inşallah sizlerde bu anı yaşarsınız herkese mutluluklar dileriz … Chicago bizi bekliyor
-
@nazmi4343 Arastirdigim kadariyla 19 mayistan once planlanmis veya planlanacak randevular ayni sistem uzerinden devam edecek. ais.usvisa sitesinde 10 martta asagidaki duyuru yayinlanmis.
29 Mayıs 2025 veya sonrasında vize randevusu olan başvuru sahipleri, bu hizmetlerin sunumu değişeceğinden, kullanıcı tarafından ödenen, özellikli kurye teslimat hizmetlerini (örneğin, eve teslim veya özellikli PTT şube teslim noktasından teslim alma) satın almamalıdır. Vize başvuru sahipleri, yeni süreç için talimatların yayınlanacağı 30 Mayıs 2025'ten sonra özellikli kargo teslim hizmetlerini satın alma fırsatına sahip olacaklardır.
29 Mayıs 2025'te veya sonrasında randevusu olan ve halihazırda özellikli kargo teslim hizmetleri satın almış olan başvuru sahiplerinin şu anda herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Nasıl devam edileceğine dair talimatların yer aldığı bir e-posta 29 Mayıs 2025'ten önce gönderilecektir.
-
Pasaportlarımız nihayet elimize ulaştı bir hafta içinde mülakat ve göçmen vizeli pasaport teslimi bitti inşallah sizlerde bu anı yaşarsınız herkese mutluluklar dileriz … Chicago bizi bekliyor
-
@aliarslan987 bende teşekkür ederim umarım hepimiz hayırlısı ile tamamlarız süreci
-
Unganlardan randevu alırken elçilik randevusuna hazıranın 15 ne kadar izin veriyor ama bnm görüşmem 24 unde 15 ni işaretlesem sıkıntı olur mu ? Randevu almak için ayın 24 nu beklemek istemıyorum
-
-
Reddit, VisaJourney ve benzeri platformlarda yaptığım araştırmalar sonucunda, boşanma sonrası tek başına I-751 başvurusu yaparak şartlı green card’ını başarıyla kaldıran birçok kişi olduğunu gördüm. Bu süreçte USCIS’in en çok dikkat ettiği konu, evliliğin nasıl başladığı ve hangi niyetle yapıldığı. Özellikle K1 vizesi ile ABD’ye legal olarak gelen, farklı ülkelerde eşleriyle tanışıp zaman geçirmiş, evliliğini ciddi ve samimi bir ilişki temeline oturtmuş kişilerin elleri bu noktada güçlü görünüyor. Ayrıca kendi sosyal çevremden biri, Facebook üzerinden sorduğum bir soruya yanıt olarak beni aradı ve bana kendi deneyimini paylaştı. Yaklaşık 1 yıl süren evliliğinin ardından tek başına yaptığı başvuruyla koşullu oturumunu başarıyla kaldırmış. Süreci oldukça detaylı şekilde anlattı ve gerçekten cesaret vericiydi.
Aşağıda, bu konuyla ilgili Form I-751’in resmi açıklamasından bir bölümü paylaşıyorum:“Eşiniz olmadan başvuruda bulunabilirsiniz; eğer eşiniz vefat ettiyse, boşandıysanız, ya da siz veya çocuğunuz fiziksel ya da duygusal şiddete maruz kaldıysa. Bu durumda, şartlı oturum aldıktan sonra ve sınır dışı edilmeden önce, istediğiniz zamanda başvuru yapabilirsiniz.”
Kimse, sırf bir göçmenlik sürecinden geçiyor diye, hayatını mutsuz bir ilişkiye mahkûm etmek zorunda değil. Evliliğiniz gerçekse ve bunu gösterecek makul belgeleriniz varsa, sistem sizin yanınızda olabilir.
Yani burada "boşanmayın" diyen arkadaşlar hangi verilere dayanarak bunları soylediklerini açıklarlarsa ben de mutlu olurum.i-751instr.pdf içerisinden aldığım bir kesit. Keza yukarıya türkçe açıklamasını da eklemiştim.
Filing with a request that the joint filing requirement be waived or individually filed. You may file Form I-751 without your spouse if they are deceased, you are divorced, or you and/or your conditional resident child were battered or subjected to extreme cruelty. You may file this petition at any time after you are granted conditional resident status and before you are removed from the United States.
Kaynak;
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-751instr.pdf -
Merhaba
Ben F1 vizesiyle dil okulu için Amerika’ya geldim. İlticaya başvurdum, ssn ve çalışma iznim gelince dil okulunu bıraktım. İltica süreci devam ediyor şuan hala mahkeme tarihi verilmedi veya görüşme yapılmadı. Geçen ay Amerikalı eşim ile evlendim. Şimdi I-130 formunu dolduruyoruz. Bu formdaki Immigration Information kısmındaki şu soruya ne cevap vermeliyim yardım eder misiniz?
“Was the beneficiary EVER in immigration proceedings?”
Yes
No
Hangi şıkkı seçmeliyim? -
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin! @gucarslan
-
-
@MomisCan f2bydi f1’e geçti bu yıl
-
@eyuphanyl kardeş merak etme sen ülkeye yasal girip 20 yıl sonra amerika vatandaşı ile evlensen bile affedilirsin. Sadece vatandaş ile evliliklerde overstayin affedilir. Gc sahipleri ile evliliklerde ve yasadışı girişlerde bu işlemez.
-
@MySea Cok tesekkurler cevabiniz icin
-
Merhabalar,
Amerikada green card sahibiyim 3 senedir, yaklasik iki yil sonra vatandas olacagim. Yakin zamanda nisanlandim ve bu yaz evlenecegim. Esimin su an icin herhangi bir amerika vizesi yok. Oncellikle hangi sureci takip etmek daha hizli bir sekilde onu amerikaya getirmeme yardim edecektir? Onemli olan eylul ayindan sonra onu yanima alabilmem. Sizce turist vizesine basvurup orada evlilik yapip ve surece amerikada baslatmak mi yoksa turkieyeden sureci baslatmak mi ?
Simdiden cok tesekkur ederim🙏
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Fener12 tebrik ederim, hayırlı olsun
darısı bekleyen herkesin başına...
-
@Fener12 Tebrikler, cok sevindim adiniza
Darisi basimiza bakalim...
-
@sembaloglu merakla bekliyoruz
-
@Onur-Arpacay 325$ dı yanlış hatırlamıyorsam. Toplam tutar aşılar dahil.
-
Tekrar herkese merhaba. Sonunda mülakatına girdim ve zaferle çıktım. Öncelikle oraya girene kadar heyecanımı anlatamam. Bizim gibi olan bir çiftle kapıda sohbet edip birbirimizi motive etmeye çalıştık. İçeride en fazla 3 kişi olunmasına izin veriyorlar bu nedenle randevu saatinizi biraz ileri atabilirler tamamen covid önlemi yüzünden. Kapıda görevliler tüm nezaketiyle sizi içeri alıyorlar. Bana güvenlik noktasından içeri bankolara kadar bir beyfendi eşlik etti. Pasaportumu aldı ve bir numaralı vezneye yönlendirdi. Orada türk bir beyfendi evraklarımı aldı formumda eksik olanı düzeltti. Bir kaç resim istedi. Hepsini bir dosya yapıp 4 numaralı vezneye verdi ve benim tekrar beklememi istedi. Sıra bana geldiğinde önce covid nedeniyle bir ıslak mendille veznenin önünü temizlememi ve dosyalarımı öyle koymamı istedi
sonra ki ilk iş parmak izi almaktı. Arkasından bir kaç soru. Amerikada kiminle yaşayacaksınız? Eşiniz ne iş yapıyor? Daha önce gittiniz mi? Çocuğunuz var mı? Ne zaman evlendiniz? Eşinizle ayrıldınız mı hiç? Yurtdışında yaşadınız mı? Son bir ayda çıkış yaptınız mı? Tüm sorular bundan ibaretti. Hopp bir kağıt kadına şiddetle ilgili. Arkasındanda pasaportunuz 5 gün içinde gönderilecektir, iyi günler bitti gittiii
Kafamda büyüttüğüm gibi değil aksine güzel rahat geçen bir 45 dakikaydı. En kısa zamanda sizlerin süreçlerini okumak dileğiyle...
-
@sembaloglu, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
sonra ki ilk iş parmak izi almaktı. Arkasından bir kaç soru. Amerikada kiminle yaşayacaksınız? Eşiniz ne iş yapıyor? Daha önce gittiniz mi? Çocuğunuz var mı? Ne zaman evlendiniz? Eşinizle ayrıldınız mı hiç? Yurtdışında yaşadınız mı? Son bir ayda çıkış yaptınız mı? Tüm sorular bundan ibaretti. Hopp bir kağıt kadına
Hayırlı uğurlu olsun Gözünüz aydın
Darısı başımıza, inşallah biz de bir gün bu mutluluğu yaşarız
-
@Fener12 Hayirli ugurlu olsun darisi hepimizin basina umarim tez zamanda hepimiz guzel haberler aliriz.
-
@sembaloglu hayırlı olsun yeni yaşamınız. Bu arada eşiniz Amerika'da mı idi yoksa bu süreçte ikinizde Türkiye'de mi idiniz tüm green card başvuru ve işlemleri boyunca? Eğer US vatandaşı olan eş Türkiye'de yaşarsa sponsor olmada zorluklar olabiliyormuş.
-
Bizde eşim için başvuru yaptık bende 10 yıldır Türkiye'de yaşıyorum ve Amerika'ya beraber dönüş yapacağım eşime vize alınca... Bu durumda olan var mı acaba merak ettim..
-
@bonjour @Onur-Arpacay 2 seneden fazla oldu eşim ile evleneli. 2 Senedir Türkiye'de yaşıyoruz. Buradan başlattık tüm başvuruları ve 8-9 ayda vize mülakatı alma aşamasına geldik. Temmuz başından beri mülakat tarihi bekliyoruz.
Sponsor olarak eşimin kardeşi oldu orada polis olarak görev yapıyor. ( Polislere ve askerlere sanırım sponsorluklarda ayrıcalık gösteriyorlar. Limit konusunda )
-
büyükelçiliğin (ingilizce) sitesinde ir1-cr1 yazısı kaldırılmış. Türkçe formatta duruyor. Acaba bir yanlışlık olabilir mi? @crazycells
İngilizce..
Türkçe..
-
eski metin buymuş:
"
As of July 13, 2020, the United States Embassy in Ankara, Turkey is resuming the following immigrant visa services:Spouses of U.S. Citizens (IR1/CR1 applicants)
Minor children of U.S. Citizens (IR2/CR2 applicants)
Adoptions (IR4 applicants)
Certain Special Immigrant Visa applicants (SI and SQ applicants)
Boarding foil applications for LPRs with lost or stolen green cardsWhile the Embassy in Ankara aims to process cases as soon as practicable, there is likely to be increased wait times for completing such services due to substantial backlogs. If you have an urgent matter and need to travel immediately, please follow the guidance provided at following links to request an emergency appointment.
"
Yeni metinde kalınlaştırılmış kısmı eklerken ingilizce kısmında IR1/CR1 silinmiş.
"
As of July 13, 2020, the United States Embassy in Ankara, Turkey is resuming the following immigrant visa services:Minor children of U.S. Citizens (IR2/CR2 applicants)
Adoptions (IR4 applicants)
Certain Special Immigrant Visa applicants (SI and SQ applicants)
Boarding foil applications for LPRs with lost or stolen green cards
Due to this limited services, immigrant visa appointments are limited to those applicants who are currently residing in Turkey.
While the Embassy in Ankara aims to process cases as soon as practicable, there is likely to be increased wait times for completing such services due to substantial backlogs. If you have an urgent matter and need to travel immediately, please follow the guidance provided at following links to request an emergency appointment.
...
"Fakat Türkçeide aynı kısım eklenmesine rağmen IR1.CR1 silinmemiş.
Yazım yanlışı olduğunu umuyor ve diliyorum.
-
@mango92 aynı şekilde ben de...
-
@EmBus
Asagidaki 31 Agustos tarihli twitter linkine bakin. Disisleri bakanligi es ve cocuk vizesi en onemli vize kategorisi diyor. Ben Ekim gibi aile kategorisi vize turunde cok sayida randevu bekliyorum.Q: When will you resume processing immediate family member immigrant visas?
A: US citizen spouses (IR/CR1) and children under 21 (IR/CR2, IR/IH3, IR/IH4) applications are considered the highest priority immigrant visa applications as our missions resume visa processing.
-
@Fener12 İnşallah benim pek umudum kalmadı artık. Beklemekten mahfolduk.
-
@Fener12, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhabalar,
Bugun (14 Eylul 2020) gorusmemiz vardi. Esim gorusmeyi gerceklestirdi. Bir 15-20 dakika kapida guvenlikte bekleyis, iceride bir 45 dakika bekleyis ve sadece 5 dakikayi asmayan bir gorusme. Pasaport, evlilik cuzdani, vukuatli nufus kayit ornegi, arsivli sicil kaydi, iliskiyi destekleyecek fotograflar ve yazismalar istenmis. Genel sorular sorulmus: nasil tanistiniz, ne zaman tanistiniz, nerede ve ne zaman evlendiniz, esiniz ABD'de ne yapiyor, nerede yasacaksiniz. Yaklasik kapidan giristen cikisa kadar gecen zaman 1 saat 10 dakika gibi.
Esimin pasaportunu almislar ve tebrik etmisler. Vizeniz 5 is gunu icerisinde elinize ulasir demisler.
Insallah herkes en kisa zamanda sevdiklerine kavusur. Ben Ekim gibi bekleyen es ve cocuk vizelerini hizli bir sekilde vereceklerini dusunuyorum.
Bizim seruvenimiz su sekilde:
NOA1: 3-Mayis-2019
NOA2: 14-Kasim-2019
NVC Dosya Numarasi Bildirimi: 21-Ocak-2020
NVC Belge Gonderimi: 28-Ocak-2020
NVC Belge Kabul (DQ): 7-Nisan-2020
Konsolosluk Vize Gorusmesi: 14-Eylul-2020tebrikler, hayirli olsun
-
@sembaloglu, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Tekrar herkese merhaba. Sonunda mülakatına girdim ve zaferle çıktım. Öncelikle oraya girene kadar heyecanımı anlatamam. Bizim gibi olan bir çiftle kapıda sohbet edip birbirimizi motive etmeye çalıştık. İçeride en fazla 3 kişi olunmasına izin veriyorlar bu nedenle randevu saatinizi biraz ileri atabilirler tamamen covid önlemi yüzünden. Kapıda görevliler tüm nezaketiyle sizi içeri alıyorlar. Bana güvenlik noktasından içeri bankolara kadar bir beyfendi eşlik etti. Pasaportumu aldı ve bir numaralı vezneye yönlendirdi. Orada türk bir beyfendi evraklarımı aldı formumda eksik olanı düzeltti. Bir kaç resim istedi. Hepsini bir dosya yapıp 4 numaralı vezneye verdi ve benim tekrar beklememi istedi. Sıra bana geldiğinde önce covid nedeniyle bir ıslak mendille veznenin önünü temizlememi ve dosyalarımı öyle koymamı istedi
sonra ki ilk iş parmak izi almaktı. Arkasından bir kaç soru. Amerikada kiminle yaşayacaksınız? Eşiniz ne iş yapıyor? Daha önce gittiniz mi? Çocuğunuz var mı? Ne zaman evlendiniz? Eşinizle ayrıldınız mı hiç? Yurtdışında yaşadınız mı? Son bir ayda çıkış yaptınız mı? Tüm sorular bundan ibaretti. Hopp bir kağıt kadına şiddetle ilgili. Arkasındanda pasaportunuz 5 gün içinde gönderilecektir, iyi günler bitti gittiii
Kafamda büyüttüğüm gibi değil aksine güzel rahat geçen bir 45 dakikaydı. En kısa zamanda sizlerin süreçlerini okumak dileğiyle...
tebrikler, hayirli olsun
-
@EmBus, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
büyükelçiliğin (ingilizce) sitesinde ir1-cr1 yazısı kaldırılmış. Türkçe formatta duruyor. Acaba bir yanlışlık olabilir mi? @crazycells
İngilizce..
Türkçe..
Guncellerken bir hata olmus olabilir, bugun mulakata girip vizesini alan forum uyelerinden hala islemlere devam ettiklerine eminiz...
-
@M-Emir tekrar selamlar, bu beni biraz telaşlandıran konu oldu malesef, bende 10 yıldır Türkiyede yaşıyorum. başvuru yapan kişinin Amerikada yerleşik olması gerektiğini yada Amerikaya kesin dönüş yapacağını kanıtlaması gerektiğini öğrendim. size hiç bu tarz soru sordular mı acaba ? beraber mi taşınacaksınız gibi ?
-
@Onur-Arpacay Hayır hiç böyle bir istek gelmedi. Herşey normal olarak ilerledi. Evliliği kanıtlayıcı belgeler istediler ilk daha sonra sponsor aşamasına geçtik ve şuanda vize mülakatı.

Benzer Başlıklar
117
54.5k
Users
4.8k
Topics
483.0k