Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhaba Son günlerde DQ olanlar var mı?

• @said bence size şubat ayı başında mail gelir mart ayı için

• ocakta dq olacaklar için tahmin yürütmek için sordum yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim @gulsah123, @korayy mülakat geldiğinde yazarsanız mutlu oluruz😊 😊 😊

• This post is deleted!

• Mülakatları her ayın başında mı dağıtıyorlar? sanki şu ana kadar hep öyle oldu bu tesadüf mü böyle bir prosedür mü var? bilgisi olan var mı

• @gkorkmaz Evet .bende uzun süredir takip ediyorum. genellikle ay başında gönderiyorlar randevu mailini .benimki ayın 2 sinde geldi

• Merhabalar arkadaslar, biz de yaklasik 15 ay once I-130 formumuzu doldurup siradaki yerimizi aldik. Lakin 10-12 ay gosteren processing time 14 ay'a, daha sonra 16 ay'a cikti... Bu aralar Case'in onaylanip diger asamaya gecmesini bekleyecegiz insallah. Ama konsolosluktaki vize mulakatlari cok gec tarihlere veriliyor anladigim kadariyla. Bunun bir ayrimi var mi? Mesela mulakat onceligi CR1 sonra IR1 vs. gibi mi gidiyor yoksa tamamen random mu gidiyor bilen var mi acaba?

• merhaba ben 2023 mart ayındaa basvuru yaptım formlarım 12 aralıkta onaylandı doktor randevusu ne zamanna verılır bılen varmı

• @Seda-Güneş hangi belgeleriniz onaylandı? DQ mu oldunız? Eğer DQ olduysanız NVC’den mülakat için tandevu maili gelmesini bekleyeceksiniz. O mail geldikten sonra soktor randevusunu siz alacaksınız Unganlar’dan.

• This post is deleted!

• 2024 ocak-şubat aylarında başvurup onay alan varmı? 12 ay olacak haber yok

• @Houstonian-Life
    Merhaba bizim de 13 ay oldu neden bu kadar uzun sürüyor.

• uzun sürme sebebi mart 2024 davalarının sayısının çok olması. USCIS sistemi şu şekilde ilerliyor. USCIS herhangi bir dava ayının üzerinde çalışmaya başlamadan önce o ayın davalarının %35’ini onaylıyor. onaylamaya başlayınca %65’e kadar onaylayıp bir sonraki aya geçiyor. ilk onaylanan, hızlı onaylanan %35 genelde AOS ve expedite edilen dosyalar oluyor. üzerinde çalıştıkları ay onaylanan %30 ise consular processing eş ve çocuk davaları oluyor. sona bırakılan %65’ten sonra yıllar süren greencard eşi çocuğu ya da vatandaş anne babası davaları oluyor. mart 2024’ün sistemi yavaşlatmasının sebebi, normal aylarda ortalama 40.000 dava alırken, USCIS mart 2024’te 100.000’den fazla dava aldı ve %35’i çok ciddi bir rakam ediyor. bu da sistemi komple yavaşlattı. çünkü mart 2024 üzerinde çalışmaya başlamadan %35’ini tamamlamaları gerekiyor. şu an USCIS eylül 2023 üzerinde çalışıyor ve %52 onaylandı. yani epey daha süre istiyor. normalde USCIS herhangi bir ayın üzerinde çalışırken günde ortalama %1.1 ya da %1.2’sini onaylardı ve tam olarak bir ay süre içerisinde diğer ay üzerinde çalışmaya başlarlardı. (haftasonları çalışmadıkları için tam denk geliyordu.) ama malesef şuan günde %0.2-%0.6 arasında onay geliyor. bu da sistemin ciddi yavaşladığını gösterir, neden onay sisteminin yavaşladığını açıklar. şu an hala günlük onay yüzdesi %1’in altında olduğunu varsayarsak onay süresi her geçen gün uzayacak gibi. herkese bol şans ve bol sabır diliyorum.🍀

• Herkese Merhaba, k3 vizesi için yani ı-130-ı-130a formu ile ilgili soracağım bir kaç soru var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

-İstenilen belgeleri e devletten ingilizce olarak indirmemiz yeterli oluyor mu yoksa başka bir yerden tercüme ettirmemiz gerekiyor mu? evlilik cüzdanının çevirisini ve apostilini yaptırıp göndermiştim.

-istenilen belgeleri, fotoğrafları sisteme yükleyeceğiz ama ekstra dikkat etmemiz gereken noktalar var mı?

-Türkçe karakter kullanılmıyor sanırım teyit etmek için tekrar yazmak istedim.

-Eşim Abd'de ben Türkiye'de yaşıyorum ı-130a formunu doldururken imza kısmını doldurmalı mıyım? (forumda eski mesajlarda bununla ilgili farklı şeyler gördüğüm için soruyorum.)

Şimdiden teşekkür ederim.

• @salimekoken
    Uzun ve açıklayacı cevabınız için teşekkür ederim. Ya sabır demekten başka çare yok

• @salimekoken kasım başvurularını ne zaman onaylamaya başlarlar sizce ? 19 kasım başvurumuz daha ne kadar bekleriz tahmininiz var mı ? Daha diğer süreçler var ilk aşamada tıkandık umarım diğer aşamalar kısalır

• @Alfa-Centauri buna bir sey soylemek mumkun degil. USCIS yaklasik iki aydir eylul 2023 üzerinde calisiyor ve hala %52 onaylandi. mesela gecen haftanin son uc gununde gelen onay yuzdelerini hatirliyorum. %0.2, %0.2 ve %0.5 seklindeydi. sistem cok yavas. eskisi gibi calisirlarsa bir ay da surebilir, bu kadar yavas ilerlerse 3 ay da surebilir. sabir diliyorum hepimize.🙏🏻

• Arkadaşlar merhaba mülakatımda transkriptleri görmek istedikleri için PTT ile gönderim yaptım sizce ne zaman onaylayıp gönderirler 5 gün oldu bugün bir ses yok daha önce bu durumu yaşayanlar yazarsa memnun olurum herkese sevgiler

• @salimekoken bu verileri nereden takip ediyorsunuz rica etsem paylaşır mısınız

• @Alfa-Centauri eskiden türlü türlü websitelerine bakardım ama şuan sadece trackmyvisanow.com üzerinden takip ediyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90

50.5k
Users

4.8k
Topics

473.3k

| | | |