Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Gizem-Alioglu emin misiniz forumda takip ettiğim kadariyla 31 ocak 2024 dq olan birisi haziranda mülakata girdi

• @sılakut
    Evet eminim, daha dun geldi email. Bakin tam olarak bu.

“As of OCT-2024, the NVC is scheduling IV interview appointments for the U.S. Embassy in Ankara, Turkey for Immediate Relative applicants that were documentarily complete on or before SEP-2023.“

• @Gizem-Alioglu Bu gerçekten çok kötü bir haber çünkü randevu için en az 1 sene bekliyiceğiz demek oluyor eğer bir hızlanma olmaz ise.

• Merhaba, I-130 case henüz işlemdeyken turist vizesine başvuru yapılması halinde onay alınma şansı nedir sizce? Konsolosluk sistemde I-130 başvurusunu görüp göçmenlik niyetinde olunduğunu anlayacaktır elbette ancak şu uzun süren süreçte eşimizi ve ailesini, dostları ziyarete gidebilmek için başvurulduğunda (geri dönme niyetiyle) olumlu olur mu? Daha önce başvuran, alan veya tanıdığı almış olan var mıdır aramızda? Teşekkürler. Herkese başarılar dilerim.

• This post is deleted!

• @gkorkmaz biz şubattan beri bekliyoruz boyle giderse bir yıldan fazla sürcek

• Herkese tekrar selamlar, Türkiye'de TV sektöründe stylist olarak çalışmaktayım ve Amerika'da mesleğimle ilgili iş görüşmeleri yapıyorum. Görüşmelerimin hepsi olumlu geçti ve bir an önce tanışmak ve çalışmak istediklerini söylüyorlar. Ancak vize sürecinde olduğumu yaklaşık bir ila bir buçuk yıl süreceğini söylediğimde bunun onlar için çok geç olduğunu bir şey yapıp yapamayacağımı soruyorlar...Özellikle bir yerle çalışmayı çok istiyorum çünkü Hollywood ile bağlantıları var 😞
    Hızlandırma talep ediliyor ama gerçekten kabul edilmek imkansıza yakın özellikle benim durumumu acil bir durum olarak göreceklerini sanmıyorum.
    fikir verebilecek birileri var mıdır? daha önce hızlandırma başvurusu yapıp kabul ve red alanlar nasıl evraklar ve nasıl bir süreçte red yada onay aldığını benimle paylaşabilir mi? teşekkürler.

• amerikadaki seçimlerin sürece bir faydası olur mu acaba? biz martta başvurduk, eşim amerikalı. seneye bu zamanlarda orda olmayı ummuştuk ama hayal gibi duruyor şu aşamada:(

• Merhaba.
    Priority Date 13 Mart 2023.
    NVC den evrakların ulaştığına dair email 14 Şubat 2024’te ulaştı.
    Bunun öncesinde başvurup randevu tarihi alan var mı?

• @gkorkmaz
    Aynen, hesaplarsak eger önumuzde En Az 7-8 ay var. Ben Mart’ta DQ oldum, yani bana “belki” Mayis Haziran gibi sira gelebilir.

IR-1
    I-130 Applied: 16/03/2023
    I-130 Approved: 02/03/2024
    NVC Welcome Letter: 05/03/2024
    NVC Documents Submitted: 18/03/2024
    DQ: 29/03/2024
    Interview Date:
    Visa Issued:
    Received passport:
    USA Entry:

• @nazmi4343
    Merhaba. Ben surec icerisinde turist vizesine basvurmustum ve reddedilmisti maalesef, nadiren alanlar olabiliyor ama genellikle reddediyorlar.

• @sılakut Başka bir forum sayfasında okuduklarıma göre evet, eylülde onay alan 2023 dosyaları var. Sanırım bunlar bizim ülkemizin vatandaşları değiller. Ekim ayına randevu almışlar, eylülde dağıtılmış randevuları. Bu kategoride.

• @Gizem-Alioglu bunu nerden yazdınız link yazarmısınız?

• @yasmin982
    Bu NVC’den bana personal olarak gelen bir email.

• @egmdk biz bugün aldık herkese iyi şanslar

• Merhaba arkadaslar 3 aralik icin randevu maili bu sabah geldi . Bekleyen herkesin umarim en kisa zamanda ayni maili almasini diliyorum.

• Arkadaşlar selamlar, şubat grubuna randevu gelmeye başlamış. Rica etsek şubat dq olanlar günleri ile burada paylaşabilir mi? Ve gelenleri de çok tebrik ediyorum! 🙂

• Herkese tebrikler umarım randevular hiç bir kesintiye uğramadan hep devam eder. Uzun stresli bir süreç şansa hep aksaklıkların olduğu döneme denk geldik. I-130 onayı bile yavaşladı. Bu ayın 19'unda başvurumuzun üzerinden tam 1 sene geçmiş olacak. Estimated date 4 hafta yazıyor tabii hiç bir bağlayıcılığının olmadığını biliyorum ama artık şu süreçlerin bitmesini istiyorum.

• Randevu maili gelen arkadaşları tebrik ederim, umarım bekleyen herkese bir an önce nasip olur. Sormak istediğim bi soru var, bu randevuların bi sınırı varmı yani örnek veriyorum Eylül 2023 te dq olmuş birine randevu tarihi veriliyor haziran 2024 dq olan birinin bu sıralarda randevu maili alma ihtimali olabilir mi? Bu neye göre sınırlandırılıyor. Konu hakkında bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler

• @sılakut keşke sizde herkes gibi sürecinizi imza kısmına taşısanız da diğer arkadaşlarımız çıkarım yapabilse.

Benzer Başlıklar

• 9
  • 5553
  • 726
  • 185
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

50.1k
Users

4.7k
Topics

471.8k

| | | |