Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @korayy Eşim Amerikalı ve başvurumuz Şubat 2023’te oldu ve Mart’ta 2024 DQ olduk. İnanılmaz yavaş gidiyor süreç yani vatandaş eşi olmak inanın hiçbir şeyi değiştirmiyor. Beklemeye devam yani 😞

• @korayy ben sizden 2 ay önce başvuru yaptım hala i-130 onayı bekliyorum. Bu nasıl bir bilinmezlikse konsolosluk randevusuda aynı sanırım. Ama büyük ihtimalle bu yıl ortadoğu ülkelerinin vatandaşlarına randevu verdiler sebebi buydu sanırım

• @hudaveyasin1907 Tam emin olmamakla beraber Amerikan vatandaşı eşlerin mülakat bekleme sürecinde avantajlı olduğu söyleniyor. Ama bekleme süreleri ile ilgili resmi bir yazılı kaynak olmadığı için net bir şey denemez tabi.

• @Alfa-Centauri Olabilir. Bunu birkaç yerde daha gördüm. Bekleme sürelerinin uzunluğunu genelde bu sebebe bağlıyorlar.

• @korayy eşim ABD vatandaşı, çift vatandaş filan da değil, ocak 2023'te başvuru yaptık, mart 2024'te DQ olduk, halen daha bekliyoruz. 7 ay geçti yani DQ olalı... umarım bu vatandaş eşleri için 'daha avantajlı' olan hali değildir, yoksa greencardlıları düşünmek bile istemiyorum 😅

• @luchadora Eğer öyleyse greencardlıların muhtemel iç sesi şu şekil olur: Ölmüşüm de ağlayanım yok 😅

Şaka bir yana bu uzun süre beklemelerin sebepleri her neyse bence bir an önce ortadan kalkması lazım. Yazık günahtır. Tabi ahkam kesmek asla istemem ama eleman sayısı azsa eleman alınır ne bileyim mağduriyet çözülmeye çalışılır bir şekilde. Bir arkadaş ortadoğu vatandaşlarına mülakat veriliyor uzama sebebi bu olabilir yazmış. Ben verilmesin demiyorum verilsin tabi ama Türk vatandaşlarını mağdur etmeden bu işi yapmaları lazım. Covid zamanındaki aksaklıklar anlaşılabilir normal bir durum çünkü. Ama forumda gördüm 2023 yılının x ayında DQ olup 3-4 ay sonraya mülakat tarihi alıp gidenler var. Yani 2024'e geçerken gizli bir pandemi yaşandı da bizim mi haberimiz yok 😃

• Geçmişte iki ayrı arkadaşıma greencard çıkmıştı bir önceki yıl kazanan arkadaşım numarası yüksek olduğu için mülakat sırası gelmedi ve greencardı yanmıştı. Sonraki arkadaşımızda aynı şeyleri yaşamamak için dosyasını isviçreye taşıdı ve çok kısa sürede mülakat tarihi geldi greencardını aldı ve Amerikaya taşındı… sorum şu, bizlerde DQ olduktan sonra dosyamızı başka yere taşıyabiliyor muyuz acaba? Hepimiz çok uzun süredir bekliyoruz görünüşe göre bir o kadarda mülakat tarihi bekleyeceğiz. Bunaldım artık arkadaşlar. 😔

• @Refiks Merhabalar! Eğer başka bir ülke ile bağınız varsa taşıyabilirsiniz, örneğin oranın vatandaşlığı, oturum izni, veya doğum belgesi. bizim şu anda oturumumuz Türkiye'de değil, ama burada da süreç Türkiye kadar, hatta daha da uzun olduğu için, ilk başta buraya vermelerine rağmen dosyamızı Türkiye'ye taşıdık. 2024'te her şey aşırı uzun sürdü, daha önceki entrylere bakarsanız 2023'te mülakat verilmesi bu kadar uzun sürmüyordu. belki artık hızlanır ve sizin süreciniz daha kısa sürer.

• Ben uscis aşamasını bekliyorum halen nasıl bir süreç anlamış değilim saçma sapan bir süreç

• @hudaveyasin1907 lutfen pdf dosyalarinizin adini ingilizce olarak belirleyin ki , memur anlayabilsin . Ben oyle yaptim, onemli olan onlarin isini kolaylastirmanizdir. Fazla evrak gondermek bir sorun degil, aksine ektra bir emektir ve onlar bunu gorurler. Tekrar soyluyorum, e-devletten aldigim hic bir barkotlu turkce evraki , ingilizceye cevirmedim. Cunku bu belgeleri sizden baska sahip olacak birinin olmadigini biliyorlar. Yani bu siteden gelen evraklara guveniyorlar.

• @yasmin982 Anladım, teşekkür ederim. 🙂

• This post is deleted!

• Merhaba arkadaslar. Bu sene I-130 surecini baslattik esimle. Suanda surec devam ediyor, beklemedeyiz. Evlilik vizesini beklerken green card cekilisine basvurabilir miyiz? Yani cekilise basvurmam durumunda I-130 surecine olumsuz bir etkisi olur mu?

• @ksmdgn Esiniz green cardli mi abd vatandasi mi acaba?

• Selamlar. IR-1 olarak Ağustos 2022de başlayan greencard sürecim bugün itibariyle sonlanacak. 13 Şubat 2024'de Dq olmamla beraber 3 ay süreceğini düşünerek yurtdisindaki işimi bırakıp ailemle zaman geçirmek için Turkiyeye geldim. Bu sürede eşim amerikaya taşınarak gelişim için hazırlık yapmaya başladı. Bu süre içerisinde her geçen gün psikolojik olarak daha kötüye gittik. Son olarak eyalet temsilcisinden dosyanın hızlanması için gerekli sebepleri sunarak hızlandırma talep ettik. Bugün gelen mesajla Ankaranin bu talebi red ettiğini öğrendik. Gelen cevapta ir/cr-1 için Ekim 2023 ve öncesine randevu verdiklerini öğrendim. Gelen cevapta ayrıca bu sürenin her ay ilerlemedigi anlatıldı. Bu bilgiyle en az 6, büyük olasılıkla 1 yıldan daha fazla bekleme süresi öngörülüyor. Bu durumda olan arkadaşlara büyük sabır diliyorum. Benden bu kadar diyip bu macerayı sonlandiriyorum. Hepinize bol şans

• @ELMUNDO Amerikalı

• @tubfrdmn
    Sizinle birebir ayni durumdayim ya, hic mi hiç ilerlemiyor. Bu kadar uzun surmesi beni korkutuyor acikcasi.

IR-1
    I-130 Applied: 16/03/2023
    I-130 Approved: 02/03/2024
    NVC Welcome Letter: 05/03/2024
    NVC Documents Submitted: 18/03/2024
    DQ: 29/03/2024
    Interview Date:
    Visa Issued:
    Received passport:
    USA Entry:

• @Gizem-Alioglu şöyle söyleyebilirim; biz her ay congressman aracılığı ile ilerlemeyi sordurduk ve Türk vatandaşı olmayan diğer ülkelerin (iranlı, Iraklı vs ) süreçlerine devam ediyorlar. Tabii ki onlar öyle söylemedi bize sadece dq olarak bu ay yani Ekim itibari ile Eylül 2023 olanların mülakat davet edildiğini söylediler. (Uyruk belirtmelidir) sağdan soldan öğrenebildiğimiz kadar bu mülakatların Türk olmadıkların olmadığını biliyoruz. Umarım Aralık ya da Ocak ayında bir haber alabiliriz diye ümit ediyorum. Süreç çok yıpratıcı ve can sıkıcı. Diğer ülkelerim durumlarını da anlıyorum ama bir yandan da Türk vatandaşları olarak ciddi anlamda mağdur edildik. En azından Şubat itibari ile tamamen durdurmasaylardı ya 10 kişi çağrılıyorsa mülakata 5 I Türk 5’i diğer ülkelerin vatandaşı olabilirdi. Ya da bizlere başka ülkelerde mülakat olabilme şansı verselerdi. Çoğu insan ailesinden, yakınlarından, işlerinden oldu.

• @tubfrdmn
    Biz eşimle pes ettik ve Turkiye’de yasamaya karar verdik. Cok yakinda dönüş yapicam maalesef.

• Herkese merhaba, eşlerin green card ve ya vatandaş olmasının sürece etki ettiğini duyuyorum. Peki Türk vatandaşı olup sonradan amerikan vatandaşı olmakla orjinal amerikan olan arasında bir fark varmı? bilen varmı acaba?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |