@eyuphanyl USCIS kurallarina bakmak lazim.
-
@Hasan-Basri-alpaslan 3 4 güne postaya verirler
-
@arslan34 herkese DQ olma tarihine göre sırayla randevu tarihi veriliyor. örneğin ankara konsolosluğu NVC'ye haber veriyor, aralık ayında 10 kişilik randevu açabiliriz diye, NVC'de kimin dosyası önce DQ olduysa, yani sırada kim varsa onu o randevu tarihine atıyor. şu anda bildiğimiz kadarıyla 2024 ocak sonu - şubat başında DQ olanlar interview tarihi aldı. biz mesela 19 Mart 2024'te DQ olmuştuk, hala bekliyoruz.
-
@hakomutafyan selamlar konsolosluk çağırılma süreçleri visa bultaindeki kategorinize göre ilerliyor pd tarihinize göre çağırılıyorsunuz örn benim pd tarihim 21/6/21 şuan visa bultaindeki 01/01/22 o yüzden beklemekten başka çaremiz yok malesef.
-
@Hikmet-Ecer merhabalar, 21 yaş altı kardeşiniz için süreç tarihleri nasıldı acaba? 9 yaşında eşimin ilk evliliğinden oğlu, GC sahibi annesi oğlunu davet edecek, çok teşekkürler.
-
Merhaba arkadaslar bende esimin I-751 doldurup gonderdik 01/17/2023 de ve hemen ardindan parmak izini verdi ve ondan sonra neredeyse 2 yil olacak hic bir ilerleme yok. "USCIS" hesabinda sadece "Case was updated finger prints taken" yaziyor. Sizce bu surec normal mi? Su anda bir sorun yok cunku green karti 36 ay uzatilmis durumda. Acaba ayni durumda olan arkadaslar varmi? veya olan arkadaslarin dosyasi nasil ilerliyor?
Tesekkurler
-
@eyuphanyl USCIS kurallarina bakmak lazim.
-
@accountant biz aldık sıkıntı olmadı
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@Pın-Ceylan basvurunuz avukat araciligiyla mi yapmistiniz? Ben tamamini kendim yapmistim ve bekleme suresi azalip tekrar cikti sizdeki gibi, case 14 aydir uscis te ve hala 6 ay yaziyor bugun icin(your case is being actively reviewed notuyla). Insallah sizde bir ilerleme olmustur.
Esinizle turkiyede yasiyorsunuz bu konuda size sorum olacak. Sponsorluk islemlerini nasil yapacaksiniz?
Amerika'da yasayan esin sponsor olmasi icin "adjusted gross income" limitleri var. Vergilerden sonra 2 kisilik(siz ve esiniz) bir household income'in minimum 25k+ olmasi gerekiyor diye okumustum. Vergi formlari beyan ediliyor ve bu etap NVC de oluyor. Biz de bu durumu saglayabilmek icin cok ayri kaliyoruz. Uscis dosyayi onaylayacak diye beklerken esime turist vizesine basvurmak istedik, onun icin de 1 sene sonraya gorusme gunu veriyor. Can sıkıcı durumlar.
Sizde simdiye dek bir guncelleme oldu mu?
Iyi gunler 👋🏻 -
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Kanka anadikta eylul ekimden once geliyor
-
jshgfjsd yok anlamamışsın. eylulde(bu ay) mali yıl bitiyor(bu ay yani eylülde biticek olan mali yıl 2023-2024 mali yılı). ekimde(yanı bir ay sonra) yeni mali yıl başlıyor(2024-2025 mali yılı). yani 2023 ekimde başlayan mali yıl 2024 eylulde(bu ay) bitiyor. yeni mali yıl 2024 ekimde(gelecek ay) başlayacak ve 2025 eylulde(1 sene sonra) biticek...
-
Merhabalar; musadenizle kafama takilan bir kac soruyu sormak isterim. Yardimci olabilecek herkese simdidencok tesekkur ederim.
1-E-devlet uzerinden alacagimiz barkotlutum belgelere ceviri ve noter tastiki gereklimidir?(ikametgah,adli sicil kaydi)
2-Mahkemeden bosanma karari alip tercume ettirip noterletmek yerine, e-devletten almis olacagimiz tam vukuatli nufus kayit ornegini tercume ettirip noterletsek yeterli olurmu?
3-Evliligimizi kanitlar nitelikte arkadaslarmizdan ingilizce yazi almak sartmidir?
4-T.C evlilik cuzdanini tercume ve noter yapmak gereklimidir? . Direk fotokopilerini cekip sisteme yuklemek yeterli olurmu?sonsuz basarilar dilerim herkese.
-
@Emrahav evlilik cuzdaninin mi cevirisini istiyorlar, cok net anlayamadim. Evlilik cuzdani bir cok dilde cevirisi kendi icinde var zaten. Yanitlarsaniz cok makbul gecer. Tesekkur ederim simdiden
-
@Bircan
Merhabalar bu linkten detaylı olarak ne istediklerini görebilirsiniz. -
Arkadaşlar merhaba, mülakat tarihleri hakkında bir bilgisi olan var mı acaba?
-
Herkese merhaba arkadaşlar nvc için ödememizi gerçekleştirdik ama hala dosya falan yükleyemedik ödeme için onay bekliyoruz, bundan sonraki süreç nasıl işliyor, fikri yada bilgisi olan varsa yorumlarınızı rica ederim. Allah herkesin yardımcısı olsun. Teşekkürler
I-130 Applied: 12 Temmuz 2023
I-130 Approved: 13 Eylül 2024
NVC Welcome Letter:18 Eylül 2024 -
@Başak-Ayhan desteginiz icin cok tesekkur ederim. CR-1 vize katogorisi icin bir kisim goremesemde C bolumunu baz alarak evraklari hazirliyorum. Musadeniz ile bir soru sormak isterim. Bosanma evraki ile ilgili mahkemeden almis oldugumuz yada internet ciktisini temin etttigimiz karar belgesini mahkemeden apostil etmek gereklimidir. Bir cok kisi bu karar belgesini hem apostil ettirmis hemde ingilizce tercume ettirmis. Travel.state.gov dan aldigim metin alttadir. Burda asagida apostil etttirin yada ingilizceye tercume ettirin demiyor. Biraz kafam karisti sizce ne yapmaliyim. Yanitiniz icin simdiden cok tesekkur ederim.
Boşanma Belgeleri
Mevcut
Ücretler: Herhangi bir ücret yoktur.
Belge Adı: Boşanma Kararı (Boşanma İlamı)
Veren Yetkili: Aile mahkemesi
Özel Mühür(ler) / Renk / Format: A4 boyutunda mahkeme belgesi, sağ üst köşede 'Karar' yazmalıdır.
Veren Yetkili Personel Ünvanı: HakimKayıt Kriterleri: Boşanma hakkındaki mahkeme kararı, verildiği tarihten itibaren 15 gün içinde (veya taraflar itirazdan vazgeçerse daha erken) kesinleşir. Mahkeme daha sonra Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'ne bildirimde bulunur ve her iki tarafın hayati kayıtlarının güncellenmesini ister.
Alma İşlemi: Mahkeme boşanma kararının asıllarını her iki tarafa verir.
Tasdikli Örnekler Mevcuttur: Tasdikli örnekler boşanmayı kararlaştıran mahkemeden ve ayrıca https://www.turkiye.gov.tr/uyap-portali-vatandas-girisi adresinden temin edilebilir.(sorumlu dosya)Alternatif Belgeler: Alternatif belge bulunmamaktadır.
İstisnalar: Yok
Açıklamalar: Boşanmanın Nüfus Kayıt Örneği’ne de yansıtılması gerekmektedir . -
@Bircan merhaba tekrar bence şöyle yapın her yüklediğiniz belgenin ingilizce olmasına dikkat edin.Yeminli tercüman yeterli olur onları online de halledebilirsiniz.Zaten belgeleri eklerken hem ingilizce hem türkçe olarak yolluyorsunuzki orjinalinide görsünler.(online çeviri yaptırdıgınızda-ben protranslate.net kullanıyorum-hem ingilizce hem türkçe pdf olarak size yolluyorlar)
Bir de vukuatlı nüfus kayıt örneği eklemeniz gerekicek biliyorsunuz,orda size eski eşi göster yada gösterme diye bir seçenekte çıkıyor.Gösteri seçtiğiniz taktirde orada da çıkacaktır. -
@Bircan size yolladığım linki kendi NVC dosyamı doldurduktan sonra yanlış belge yüklediğim için sistemden mesaj olarak aldım.Bu linke bakıp ona göre kabul ettikleri belgeyi yollamamı istediler.
-
@Başak-Ayhan Tekrar tekrar tesekkur ederim desteginiz ve bilgilendirmeleriniz icin .Musadenizle ufak bir sorum daha olacak, e-devlet uzerinden alacagimiz barkotlu vukuatli nufus kayit orneginiz ingilizceye cevirmemiz gereklimidir? Daha dogrusu e-devlet uzerinden alacagimiz barkotlu herhangi bir belgeyi ingilizceye cevirecekmiyiz bu gereklimidir.
-
@Bircan Bütün türkçe belgeleri ingilizceye çevirtin derim,tam hatırlamamakla birlikte nvc ye yükleme yaparkende ingilizce ve türkçe olarak yüklememiz gerektiği uyarısı vardı diye anımsıyorum
-
@Bircan Merhabalar. Ben e-devletten aldığım hiç bir belgeyi İngilizce'ye tercüme ettirmeden yükledim ve kabul oldu. Eşimin belgeleri zaten ABD'den olduğu için ona da gerek olmadı. Forumda daha önceki sayfalarda da arkadaşlar yazmıştı, e-devletten olan belgeleri ve evlilik cüzdanını tercüme ettirmeye gerek yok diye. Evlilik cüzdanının işli olan bütün sayfalarını yükleyin ama, hatta en sonunda glossary gibi bir kısım da vardı yanlış hatırlamıyorsam, onu da yüklerseniz garanti olur.
-
@yakup-budakci yakın zamanda forumdan da mülakat tarihi alan olmadı herhalde, biz de tam 6 aydır bekliyoruz mülakat tarihi için...
Şimdi reddit'ten okuduğuma göre, iki gün önce birisi Ankara'dan mülakat tarihi almış Kasım 2024 için.. Ama yazdığına göre Eylül 2023'te DQ olmuş. Büyük ihtimalle daha önce forumda arkadaşların dediği gibi bu aralarda yabancı ülke doğumlulara tarih veriliyor.
-
@luchadora anladım. Geçen arkadaşın biri yeni mali yıl başlangıcında süreçler hızlanabilir gibi bir şey yazmıştı, umarım öyle olur. Beklemeye devam inşallah bekleyen herkes için en kısa sürede sonuçlanır..
-
@luchadora çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. Umarım bir çok insana ışık olur
-
@luchadora evet bende gordum reddit uzerinden. Ama manasını anlayamıyorum resmen vatandaş eşlerine de bekleme süresi getirdiler gibi oldu. Ōnceden DQ olduktan sonra 90 gün içinde alınabiliyordu şimdi süresi yok ve tahmin bile edilemiyor.
-
@Hsndlr evet çok haklısınız. ocak 2023'te ilk başvurumuzu yaptık, 14-15 ayda sonuçlanır diyorlardı, şimdi 6 aydır sadece bir interview bekliyoruz... eğer yabancı ülkeden olanlara kasım ayına verdilerse en iyi ihtimal biz 2025 başına alabileceğiz mülakatları. yani başvuralı 2 sene olmuş olacak...
-
@Fatma-Antalya bizim avukat Amerikadaydı Türkiye’de değil dilerseniz yine verebilirim ismini
-
@yasmin982 avukatım Amerika’dan biriydi
Benzer Başlıklar
145
47.7k
Users
4.7k
Topics
462.5k