Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Benimki de dq mart 26 2024 ve Ağustos'a girdik nerdeyse hala bir mülakat tarihi alamıyorum. Anlamıyorum yoğunluk mu var yoksa bekletiliyor muyuz?

• Merhaba

24 Nisan tarihinde IR1 sürecinizle ilgili DQ oldugumuza dair mail ulastı. Ancak aynı anda ek dokuman joint sponsor vb ekleyebileceğimizi ileten ikinci bir maili de aldık. Avukatımız ısrarla baska bir belge eklemenin süreci uzatacagını soyluyor. Ama acıkcası kendisiyle daha once yasadıgımız sorunlar nedeniyle bir turlu guvenemiyoruz. DQ olup olmadıgımızdan bile tam emin degiliz. Cunku case statumuzde herhangi bir degisiklik olmadı. Su an dq olup olmadıgımızı anlayabilmenin sizlerin bildigi herhangi bir yolu var mıdır?
    Herkese cok teşekkürler

• Dq oldugunuza dair CEAC portalindan size icersinde sadece documentarily qualified yazan bi mesaj gelcek. O gelmediyse muhtemelen olmamişsinizdir

• Herkese merhaba, dün (31/07/2024) sabah USCIS'den approved maili geldi bugün kontrol ettiğimde ise Estimated time until case decision 5 Months yazıyor. Bu doğru bir süremi yoksa önceki gibi sürekli azalıp çoğalan ve çok üzerinde durmamıza gerek olmayan bir şeymi?

Teşekkürler

• @Asude-Ugur Ceac da dq mesajı var. Ancak aynı gun saat dakikada bahsettigim ikinci mesaj da gelmiş. Cok karsılasılan bir durum oldugunu sanmıyorum. İki mesajın aynı anda gelmesi nedeniyle emin olamadık.

• @yakup-budakci Bir tarih yazıyor işte 5 ay kaldı ve ama bizimki süre dolduğunda “beklenilden uzun sürdü inceleme “ diyip totalde 11 ay beklemiş olduk. Evraklarım Mart 2024’te qualified oldu ve hala mülakat tarihi bekliyorum. Eşim ve oğlum ABD vatandaşı olmasına rağmen süreç inanılmaz yavaş gidiyor.

• @tubfrdmn Evet malesef çok uzun sürüyor. Benimde eşim orjinal Amerikan belki sürece bir faydası olur diye düşündük ama bekleyeceğiz gibi duruyor. Evrak teslimini Haziran 2023 de yapmıştık daha yeni approve oldu. Bakalım en kısa zamanda bekleyen herkes için olumlu sonuç olur umarım.

• @serkanbuk , Merhabalar bende aynı sizin gibi mail almıştım. şuan hiç bir şey yüklemeyin çünkü tekrar DQ maili alacaksınız ve sıranız yeni DQ dan başlayacak. Mülakat tarihi aldığınızda joint sponsor ve başka gereken evrakları ekleyen

• @yakup-budakci acaba onay aldığınız servis merkezi hangisi?

• This post is deleted!

• Merhaba i-130 formunu Kasım 2023'te online olarak gönderdik ama receipt notice 1 ay sonra aralıkta geç geldi. Bizim 1 ay kaybımız olduğu anlamına mı geliyor bu yoksa ilk yüklenme tarihini mi baz alıyorlar. Ayrıca sürecin başından beri 9 ay geçti daha gelişme yok ne kadar daha sürer acaba

• @yasmin982 Florida

• @yakup-budakci Florida diye service merkezi duymadım ama siz sanırm amerika içi başvuru yaptınız

• @yasmin982 pardon ben eşim Orlando'lu olduğu için Florida'dır diye varsaymıştım. Vermont Service Center yazıyor gelen belgede. Başvuru yaptığımızda eşim Amerika'daydı süreç uzun olduğu için Türkiye'ye taşındı şu an burada yaşıyoruz.

• merhaba arkadaşlar, eşim amerikalı ve biz türkiyede evlendik. şuan hali hazırda türkiyede yaşıyoruz. vize için banka hesabın olması gereken miktar türkiyede yaşayan ve tasarrufuyla geçinen kişileri de kapsıyor mu? eşim şuan çalışmıyor.

• @astranger eşinizin geliri yeterli değilse joint sponsor bulmanız gerekiyor şartlar yazıyor ve eğer sponsor olacak kişi evliyse ve eşi ile aynı evde yaşıyorsa hem size sponsor olacak kişi formu dolduracak hem de sponsorun eşi biz o şekilde yaptık ve dq olduk.

• @Olkan-Oflaz-0 joint sponsora ihtiyacımız olacağını sanmıyorum da belli bir miktarı yok mu bunun? hani şu kadar rakamın üstünde olsun falan diye?

• arkadaşlar estimate date olarak 13 ay gösteriyor. bu 13 ay başvurudan sonra 13 ay mı yoksa bugünden itibaren 13 ay mı? ilk başvurduğumuzda 14 ay gösteriyordu. nerdeyse 6 ay olacak 1 ay ilerlemiş olamaz. fikri bilgisi olan var da paylaşırsa çok memnun olurum. tek bilgi kaynağım bu blog.

• @astranger öncelikle başlığı göz gezdirip okursanız sorunuzun cevabının sizin düşündüğünüz gibi olmadığını görürsünüz. Ayrıca alttaki sorunuza da cevap vereyim süreç toplamda 19 ayı bulan insanlar var. Oradaki tarih doğru değil ilk başvurudan itibaren 11-13 ay arası sürecektir.

• @astranger benim tecrübem kadarıyla sitedeki estimate date sürekli değişiyor, yani gerçeği göstermiyor. Bazı kişilerin 12-13 sürer bazı kişilerin 7-8 ay. Net bir süre aralıgı yok.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |