@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
-
@Caner-0 Tesekkuler! izleyeceğim.
-
@TylerDurden3535 Ungan ofisinde beklerken sizin gibi durumda olan 2 kişi geldi. Hatta Cuma günüydü o gün, konsolosluk randevusu Pzt olan biri geldi. Sistem kesinlikle izin vermiyor randevu veremiyoruz dendi tüm ısrarlara rağmen.
Orada bu aradaşlara söylenen; konsolosluk görüşmesine gidin durumu açıklayın sonra bizden randevu alın oldu.
Seçenek 1: Yani ileri tarihli de olsa mutlaka Unganlar randevusu alınıp konsoloslukta gösterilebilir ( muayene sonrası bu raporu göndermenizi isteyeceklerdir yoksa vizeyi veremezler)
Seçenek 2: Hiç riske atmadan konsolosluk randevusunu ileri tarihe atmak.
Burada karar size kalıyor.
-
@Hardwell Amerika icinden yapılan, başvuruya hızlandırma talep etseniz belki yapılabilirdi. Ama NVC de sıra bekleyen dosya için hızlandırma imkansıza yakın bir ihtimal.
-
-
@çotonak28 Evet olabiliyor. Bazilarinda arka arkaya onaylaniyor bazen I485 cok daha uzun suruyor.
-
@Haworn-1903 merhaba,sponsoru kabul etmemelerinin nedeni neydi acaba
-
merhaba
ı-130 formunu oğlum 12 ve kızım 8 için doldurdum ve posta yoluyla fedex gonderdim.ben amerikan vatandasıyım. 22.07.2024 ı-797 formu geldi. surec baktığımıda 20 ay gosterıyor .onlıne account izliyorum sureci basaka yapmamız gereken bır sey varmı bılemedim.sureci sonuclanan varsa paylaşırsa cok sevınırım. -
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Amerikalı eşimin mali durumu sponspor olmaya yeterli değil, uscis sonrası bana sponspor olabilecek birini arıyorum. Yardımcı olabilecek kimse var mı?
-
@uguran bu süreçte hangi evrakları istiyorlar. Randevu ya giderken götürmek için. Meselam bizim evlilik cüzdanı ABD de eşimde ona ihtiyaç olacak mı?
-
@Hava evet evlilik cüzdanın orijinalini yanınızda bulundurmanız gerekiyor
-
@Hava CEAC NVC DOCUMENT CHECKLIST( aşağıdakiler sponsorun sadece abd deki eşiniz oldugunu( yıllık gelirinin 30.000 üstü oldugunu) varsayarak bir check list hazırladım) bu arada sanırım(emin değilim) 27.000 dolar yıllık gelir bile yetiyor tek başına eş sponsorlugu için eğer abd deki eşinizin bakmakla yukumlu oldugu household member olarak başkaları yoksa...
• abd deki eşin son 6 ay Paystub ları yükle (GÜNCEL OLSUN)
• abd deki eşin Eployment Letter (GÜNCEL OLSUN)
• abd deki eşin W2 ları yükle (son 3 sene)
• abd deki eşin 1040 ları yükle (son 3 sene)
• Tax Transkriptleri yükle (son 3 sene)
• Biometric resim çekil ve yükle
• abd deki eşin varsa boşanma evraklarını yükle
• green card alacak kişinin Kendı boşanma evraklarını varsa yükle(Tr)
• abd deki eş I-864 Formunu dolduracak ve onu da sisteme yükliyceksin (Islak Imzalı Olan)
• Evlilik cüzdanını yükle (Tr)
• green card alacak kişinin Pasaport resmini yükle
• green card alacak kişinin Askerlik belgesini yükle
• abd deki eşin pasaport, citizenship sertificate ve social security kartının resmini yukle
• green card alacak kişinin Sabıka kaydını yükle( GÜNCEL OLSUN Tr-Eng)
• green card alacak kişinin Nüfus Kayıt örn. Yükle(GÜNCEL OLSUN Tr-Eng)
• abd deki eşin varsa savings Account statement Yükle
ve goçmen formunu online doldururken cok dikkatli doldur. -
@uguran teşekkür ederim not aldım hepsini. Vize tarihi belli olduktan sonra hazırlamak daha mantıklı sanki. Biz texsasta bir acenta aracılığı ile başlattık işlemleri. Onlarada bilgi gider herhalde.
-
@Hava rica ederim, tabi, son 15 gün kala hazırlasanız iyi olur. sonucta bu evrakların e devletten aldındıktan sonra geçerlilik süreleri 30 gün.
-
Randevular ile ilgili ciddi bir yavaşlama var gibi. Sebebi hakkinda bilgisi olan varmi acaba.
-
Merhaba turist vizem var amerika vatandaşı erkek arkadaşımla tr de evlenip Amerikaya geldikten sonra green card başvurusu yapabiliyor muyuz? Amerikaya gelip evlenmek için 3 aylık bekleme sürecine takılmak istemiyorum. Bilginiz varsa cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler
-
@bett Türkiye’de evlendikten sonra Amerika’ya giderek greencard sürecini başlatabilirsiniz ama ister trde evlenin ister Amerika’da her türlü Amerika’ya giriş yaptıktan sonra en az 3 ay bekleyip öyle greencard’a başvurulması öneriliyor.
-
@burak2344, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Amerikalı eşimin mali durumu sponspor olmaya yeterli değil, uscis sonrası bana sponspor olabilecek birini arıyorum. Yardımcı olabilecek kimse var mı?
esinin cevresine sordunuz mu
-
@Emrahav eşimin pek arkadaş çevresi yok, annesi var oda olamıyor. Yardımcı olabilecek birisini bulabilirsek, görüntülü konuşmada hem onunla tanıştırabilirim, hem kendimi tanıtabilirim. Durumumuzdan detaylı bahsedebiliriz
-
Yurt dışındaki konsolosluklar mülakat vermeye başlamış bizden alan var mı hiç ? Şubat sonrası dq ?
-
Arkadaşlar bilgi akışı için soruyorum, bizlerin randevu alma şansı yok mu? Sadece onlar mı randevuyu oluşturabiliyor? Nişanlılık vizesiyle giden bir arkadaş randevusunu bir ay sonrasına kendisinin alıp gittiğini söyledi.
-
@Olkan-Oflaz-0 hangi ülkede vermişler hocam zaman ve detay verebilir misiniz?
-
@Onur-Karaca hangi ülke vermiş bilmiyorum Reddit, fb da görmüş diğer ülkelerin verdiğini ben de buraya yazdım
-
@zatoyochi arkadaşlar soruma yanıt gelmediği için tekrar yanıtlıyorum.
-
@uogzh hopefully same for 2024 we were just DQd in May but no word yet and it's already almost august:(
-
@Jenny-Schimming Hi there. We DQ’d in February and still waiting. Seems there is a long way to bear
-
İyi günler, NVC ye dosya yüklerken DQ olabilmek için e-devletten aldığımız belgeleri direk yüklesek olur mu? Yoksa İngilizceye çevirttirip mi yükletmemiz gerekiyor. Eşim için belge yükleyeceğim. Bizi bilgilendirirseniz çok sevinirim
-
@Erik Merhabalar. Biz ingilizce çıkarabildiğimiz belgeleri e-devletten ingilizce çıkardık. Nüfus kayıt örneği Türkçe yüklendi ve bir sorun olmadı.
Benzer Başlıklar
98
47.1k
Users
4.7k
Topics
459.7k