DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 5 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Türkiye de ssn alınmıyordu benim bildiğim konsolosluğun sitesinde yunanistanın büyük elçiliğinden verildiğini görmüştüm yıllar önce bununla ilgili işlem yaparsan paylaşırsanız bilgi açısından faydalı olacağı kanaatindeyim bir akrabam var ulaşabilirsem bende soracağım bilgi edinirsem yazarım.

• sordum yakınına ankaradan halletiler dedi.Elçilikle iletişime geçin size yol göstereceklerdir lakin kendiniz yapamazsınız, Amerikan vatandaşı baba yanınızda olması gerekiyor.Doğum belgesi eşinizin evrakları yeterli diye biliyorum. https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citizen-services-tr/cocuk-ve-aile-konulari/birth-tr/#:~:text=Eğer Amerikan vatandaşı iseniz ve,pasaport başvurusu aynı zamanda yapılmaktadır. adresinde ayrıntılı yazıyor SSN için atina ssn officesi ile iletişime geçiniz diyor.

• @yasmin982 evet Atina konsolosluğundan başvuru yapılıyor.konsolosluğa nasıl başvurulur onu bilmiyorum.form dolduruluyor mu ? Emaille mi iletişemi geçiliyor onu bilmiyorum 🤷♀️ sayfalarını kontrol ettim birşey anlamadım

• @Sibel-Demir size yazdığım sayfanın en altında İzmir konsolosluğuna başvuruda bulunmak istiyor musunuz diyor onun hemen üstünde link var ona tıklayıp güvenlik kodunu girip sayfa açılıyor sanırım ordan alıyorsunuz.Diğer türlü Telefon açın türkiyedeki amrikan vatandaşlarının acil durumlarda açabilecekleri telefon yada mail başlık var onu tıklayıp durumunuzu yazıyorsunuz, onlar maille dönüyor size bu soru yapabileceğiniz göçmen kişilerin bilgi edineceği yer linki bu https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

• @yasmin982 tamam👍 çok teşekkür ederim ☺

• @uguran merhaba evraklarım 7 temmuzda onaylandı. Nvc den email de geldi. DQ olması için eve mi evrak yolluyorlar? Nasıl oluyor?

• Merhabalar. Haziran/Temmuz ayında bizden veya forum üyesi olmayan tanıdıklarınızdan mülakat tarihi alan oldu mu? Şimdi şu sayfaya bir göz gezdirdim de, bizim DQ olduğumuz Mart ayından bu yana henüz daha konsolosluk randevusu alamayanların sayısında büyük artış var, anladığım kadarıyla genel bir backlog var NVC'de...

sayfa linki: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/visas-backlog.html

• Ankarada daha detaylı bilgi almak icin house representetive ile iletişime geçtim, şöyle bir yanıt aldım

As of July 2024, the NVC is scheduling IV interview appointments for the U.S. Embassy in Ankara, Turkey for Immediate Relative applicants that were documentarily complete on or before May 2023.

Processing dates do not necessarily move forward each month (that is, if this month the interviews are for applicants documentarily completed in January, it does not always mean that interviews for cases for applicants documentarily completed in February will be scheduled the following month).

Processing dates may vary for applicants interviewing in a country other than their country of origin or nationality.

• @Asude-Ugur yani bu demek oluyor mayıs 2023 dediğine göre bizler 1 sene bekleyeceğiz randevu alabilmek için ?

• @Olkan-Oflaz-0 merhaba welcome letterdan sonra eve evrak mi yolluyorlar . 7 temmuzda nvc maili geldi bundan sonra takip etmem gereken birşey var mı?

• @Olkan-Oflaz-0 son paragrafta kişinin vatandaşı olduğu ülkeye bağlı olarak süre degişkenlik gösterebilir diyo. Yani kısacası beklemekten başka hiçbir çareniz yok diyo.

• Merhaba, ben k1 vizesi ile Amerika’da evlendim ve green cars sürecini başlattık. Medical exam için RFE geldi. Acaba ilk yaptırdığım sağlık kontrol sonuçlarını mı yeniden iletmeliyim yoksa yeni bir kontrol mü yaptırmam isteniyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu?

• @Hava dq olduğunuza dair mail aldıysanız yapacak bir şeyiniz yok randevu maili beklemeye başlıyorsunuz. Wl mail olarak geliyor işte fiziksel geliyor mu bilmiyorum eşim öyle bir şey söylemedi

• @Olkan-Oflaz-0 nvc mail geldi sadece evrakların onaylandı diye. DQ ne oluyor? Acenta tekrar evrak gelicek dedi .

• DQ belgeleriniz onaylandı demek işte siz ilk başvuruyu yaptınız i130 formunu doldurup gönderdiniz o onaylandı ardından nvc de formu doldurup eşinizin evraklarını yüklediniz maddi dökümanlar, doğum belgesi, adli sicil kaydı gibi bunlarda onaylandıysa dq oluyorsunuz ve ankaradan randevu maili bekliyorsunuz. Ank ile başlayan bir dosya numaranız oluyor. Bu yüklediğiniz evraklarda herhangi bir sorun olursa rfe oluyor ve evrak talep ediyorlar tekrar yükleyip onaya gönderiyorsunuz bu kadar

• @Olkan-Oflaz-0
    Çok teşekkür ederim. Çok aydınlatıcı oldu. Evet dediğiniz gibi ank ile başlayan numara var. Yani bir eksik yok. Randevu tarihi email aracılığı ile mi geliyor yoksa posta mi yolluyorlar.

Yani ben artık sadece bekliyorum.

• @Hava evet mesela benim dq tarihim Mayıs 6 sizinkini de yazın imzanıza takip edin şuan randevu maili en son Ocak 2024 tarihinde dq olan dosyalara gönderildi şubattan itibaren dq dosyaları randevu bekliyor yani 6 aydır bekleyen insanlar var. O yüzden bol şans🙏

Düzeltme: mail olarak geliyor fakat posta ile geliyor mu bilmiyorum. mailinizi takip edin hem eşiniz hem de size geliyor.

• @Olkan-Oflaz-0
    Benim 7 temmuz. Daha çok bekleyeceğim demekki.😬

• @Hava hayırlı olsun hangi servis center onayladı

• @Hava texsas

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84

47.0k
Users

4.7k
Topics

459.6k

| | | |