DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 5 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Zehra-Cho mail gelecek sana ondan sonra mulakat kısmı kaldı demek

• @Zehra-Cho dosyan suanda NVC de, NVC(ulusal vize merkezi) evrakların DQolduktan sonra(ki senın soyledıgıne gore ocak ayında dq olmuşsun zaten) ankara konsolosluguyla senin randevun için planlama yapacak ve ankara konsoloslugunda boş randevu tarihi uygunlugu oldugu anda sana mail gonderecek, randevu tarihiniz şu şu tarihlerdir diye. bu bilgilendirme maili randevu tarihinden 1 ay once mfalan sana yollanıyor. . kısacası NVC, abd konsoloslugundan senın ıcın mülakat randevusu alacak ve bunu sana en az 1 ay öncesinden bildirecek.

• @mevlanus Sizin asıl sponsorunuz eşiniz sanırım, yeterli geliri olmadığı için ailesi ek sponsor olmuş. Sizin DQ o halde Ocak ayı, Ocak ayından da hala bekleyenler var diye biliyorum. Aslında sizin doğum yerinizin Türkiye dışında olması süreci uzatabiliyor, anladığım kadarıyla sizin doğum yeri de Türkiye. Süreç normal görünüyor. Yine farklı yorumu olan varsa katkıda bulunabilir.

• @uguran Ocak’ta DQ olduğumu söylemedim! 🙂

• @Zehra-Cho o başkasının yorumuymuş ya:) pardon:) neyse, suanda dq tarihinden sonra 4 ay gibi görünüyor randevular.

• @uguran Biz 5. ayı devirdik,
    6. aya doğru ilerliyoruz 🙂

• @Uycleperdue merhaba hic NVC iyle kontağa geçen oldumu. Benim daha 3 ay oldu fakat 5 ay olan arkadaslar. NVC iyle gorustumu neden bukadar uzadi islemler ?
    Teşekkürler

• FINALLY APPROVED 🎈🎊🎉🥳🥂🍾🙏🏻🙏🏻🙏🏻

• @Erik Sonundaaaaaa!! 🤗♥🙏🏻

• Sonundaaaa aşkım sonundaaaa!! 13,5 ay bekledik ve bugün mutlu haberimizi aldık! 🙏🏻🤗♥
    APPROVED!..

• bizim statü değiştirdikten sonra 10 temmuzda aktif inceleniyor dedi 1 yıl geçti hala tık yok ,izin uscis onayı mı @Erik ,@Ezgi 2 tebrikler 👏🏻 👏🏻 👏🏻 ilk aktifleme tarihiniz haziran mı kaçı hangi servis merkeziydi dosyanız en son?

• @Raybay1971 biz gorüştük tarihi tahmin edemeyiz bekleyin diyolar iki kez denedik dq tarihimiz 5 şubat

• @sılakut çok teşekkürler
    Hayirlisi herkese bol sans

• @Uycleperdue oyleyse sıze bugun nvc den randevu maili gelse 1 ay sonrasına verıcek en az, buda demek oluyorki suan ıcın dq dan sonra 6 ay en az:(

• Merhaba benim eşim emekli Amerikan askeri Türkiye de evlendik Türkiye de yaşıyoruz eş durumundan green card alabilir miyim? Kendisinin Teksas'ta evi var.

• @firdevs Amerika’ya taşınacaksanız alabilirsiniz.
    Başvurunun ilk aşaması olan USCIS aşaması onayından sonra oraya taşınacağınıza dair ispatlarınız olmalı Texas’taki ev bunun için yeterli. Ayrıca gelir beyan etmeniz lazım, hane sayısı için gelir yeterli değilse ek sponsor ihtiyacınız olur. Emekli askerlerin başvurularıyla ilgili bazı avantajlar sunuluyordur ancak bunlar neler araştırmalısınız.

• @firdevs evet sürecinizi biran önce başlatın çünkü bu süreç gördüğüm kadarıyla 14-20 ay arası sürüyor

• Merhaba, green cardim henüz elime geçmedi ancak ailevi sağlık sorunları sebebiyle TR ye gitmem gerekiyor. Cikista ve tekrar Usa dönüşte sorun olur mu? Bilgi sahibi olan arkadaşlar cevap yazabilirse çok sevinirim. Sevgiler

• @yasmin982 Biz 2 Haziran 2023’te formu gönderdik yani başvurumuzu yaptık. Statümüzde 3 Temmuz 2023’te dosyanız inceleniyor yazdı. 11 Temmuz 2024’te approve oldu. 🙏🏻🙏🏻
    Darısı size inşallahhhh.

• Merhabalar, eşim vatandaş ,bebeğimiz Türkiye’de doğdu.Vatandaşlık başvurusu yaptık ,pasaportu geldi .konsolosluğun sitesini kontrol ettiğimde SSN Başvurusu yapmamız da lazımmış.onu nasıl yapıyoruz? bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86

47.0k
Users

4.7k
Topics

459.6k

| | | |