DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 7 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Selamlar yarın los angelesa uçuşum var, ilk girişte sadece pasaport gerekiyot değil mi bana bir sarı zarf vs gelmedi çünkü giriş yapan arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim

• @Busra-Akdag Günaydın, Unganlarda benimle ilgilenen arkadaş muayene sonrası mail atılan "information sheet"i bastırıp yanımda götürmemi söylemişti. Ben de haftaya pazar uçacağım yanımda götüreceğim. Şimdiden hayırlı yolculuklar.

• Martta DQ olanlar randevu alabilen var mi?

• @Zehra-Cho henüz ocak-şubat dahi almadı. Bekliyoruz...

• @Busra-Akdag sadece pasaportla giriş yapıyosunuz ama işleri belli olmaz diye ben yinede görüşmede götürdüğüm kağıtları yanıma almıştım sormadılar

• Arkadaşlar merhaba Ankara randevüsü dq tarihine göre mi ilk başvuruya göremi veriliyor bunu tam olarak bilen birisi varsa yazabilirmi teşekkürler

• Herkese selam dün los Angelesdan abdye ilk girişimi yaptım , 1.5 saat sıra bekledikten sonra sıra bana geldi ve polis ilk girişim mi diye sordu ve işlemlere başladı ingilizce konusunda zayıf olduğum için bir süre sonra anlaşamadık, ama havalimanında ücretsiz wifi vardı ve çeviri ile devam ettim , green cardın geleceği adresi güncellemek ister misin dedi hayır dedim, evlilik tarihimi sordu, ve green cardın en veç 4-6 ay ile adresine gelecek dedi, bu süre zarfında pasaportundaki vizeni 1 sene süreyle green cart yerine kullanıp amerikaya giriş çıkış yapabilirsin dedi sadece pasaportuma baktı başka hiçbirşey istemedi, welcome to usa 🙂 diyerek pasaportuma damga vurarak bana geri verdi benim deneyimim böyleydi darısı başınıza diyorum herkese kolaylıklar

• @Busra-Akdag çok sevindim adınıza gözünüz aydın teşekkürker bilgiler icin

• @Onur-Karaca çok teşekkürler

• Merhabalar, biz 22 şubatta DQ olduk ama sanırım şubatta DQ olan kimseye henüz randevu maili gelmedi. Randevu maili alan var mı yakın tarihte?

• @Aydan-Champagne-0, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhabalar, biz 22 şubatta DQ olduk ama sanırım şubatta DQ olan kimseye henüz randevu maili gelmedi. Randevu maili alan var mı yakın tarihte?

Hayır en son Ocak ayında verildi mayıs-haziran ayına şubattan itibaren kimseye randevu verilmedi 😞

• Arkadaşlar Kasım 2023 de dq oldum. Halen bekliyorum bu süreç neden bu kadar uzadı. Bilgisi olan var mı. 22 ay oldu

• @mevlanus Sponsor ABD vatandaşı mı ? Sponsor olunan kişinin doğum yeri Türkiye dışı bir ülke mi ? Durumunuz hakkında bilgi verirseniz daha kolay yardımcı olunabilir/fikir verilebilir. Teşekkürler.

• @mevlanus yazışmalarınızda 4/4/2024'de DQ olduğunuz yazıyor ?

• Herkese merhaba, biz başvurumuzu Haziran 2023 de yaptık ve Eylül 2023 de başvurunun kabul edildiği yazdı. Süreç için tahminde bulunamıyorum ama biraz daha bekleyeceğimi biliyorum o yüzden benim sorum, eğer önümüzdeki seçimlerde Trump seçilir ise bunun başvuru sonucumuzu olumsuz yönde etkileme veya kabul etmeme şansı var mı? Yoksa başvuru onun döneminden önce olduğu için karışamama gibi bir durum söz konusu olur mu? Bir diğer sorum ise biz başvurumuzu aile dostu bir avukattan yardım alarak kendimiz yaptık ve kendimiz takip ediyoruz. Bu saatten sonra dosyayı avukata vermemiz bir şey değiştirir mi?

Teşekkürler

• @yakup-budakci kabul edilmeme derken şuan başvurunuzun kabul edildiğine dair bilgi almışsınız zaten kim gelirse gelsin bu sürece engel olacak değil bence. Vatandaş eşleri 11 ay gibi bir sürede sonuç alıyor genelde ama herkesin dosyasıda değişik ilerliyor

• @Uycleperdue merhaba sponsorlarim eşimin ailesi ikiside türk doğumlu aynı zamanda ikiside ABD vatandaşı sponsorluk evrakları ile ilgili ufak bir sıkıntı olmuştu Kasım ayında tüm evrakların onayını aldıktan 3 ay sonra eksik evrak olduğunu bildirdiler bizde yenisini yükledik (Ocak 2024 gibi) yeni evragi yüklendikten sonra da sürecin artık Ankara başkonsolosluğuna iletildiğini bildirdiler maille ve ondan sonra da henüz bir cevap alamadık

• @Uycleperdue merhaba burayı fazla detaylı bilmediğim için dava süreçlerini girmedim. Ama ilk başlangıç Eylül 2022 de yapıldı, USCİS'ten NVC'ye aktarılması da tam 1 sene sonra oldu yani Ekim 2023 de ve Kasım'da da tüm evrakları ncv den onayladiğina dair mail aldık.

• @lina anladım, bende öyle umuyorum. Vize içinde yakın zamanda haber alırım diye hissediyorum inşallah hissettiğim gibi olur 🙂

• Arkadaşlar birşey sorabilirmiyim;
    “Your case is cureently at: NVC” yazıyor, mesajlarımda DQ olduğum yazıyor, sorum şu; dosya hala NVC’demidir yoksa Ankara Konsolosluğunda mıdır ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119

47.7k
Users

4.7k
Topics

462.5k

| | | |