Herkese merhaba, öncelikle mevcut durumumuzdan bahsedip daha sonra sorumu sormak istiyorum.
I-130 formu ile IR-1 olarak dosyamızın süreci devam etmektedir. 12 Aralık 2023 tarihinde mülakata girdiğimizde bizden ek sponsor istendi ve 1 yıllık eksik evrak tamamlama süreci başladı. Sponsor bulamadık ve 12 Mart 2024 tarihinde eşime sponsor olan USA vatandaşı ben USA’ ye yerleştim ve yaşam düzenimi kurmaya başladım ve sponsorluğumun gerektirdiği eksik evrakları tamamladım (işe başlama, maaş bordrosu, banka hesabı, ikamet adresi kanıtı) ve 29 Nisan 2024 tarihinde evrakları NVC sistemine yükleyerek eşime pasaportunu PTT aracılığı ile postaya vermesini ilettim. 6 Mayıs 2024 tarihinde vizemizi tekrar REFUSED olarak vermediler ve yine eksik evrak olarak ek sponsor (Joint Sponsor) ve IRS Tax Transcript istediler. Bu süreçte IRS Tax Transcript alabilmem için Şubat-Mart 2025 tarihinde 2024 yılının vergi beyanını verip belgeyi alabilirim ama beklemek ve belirsizlik hem yıpratıcı hem de maddi olarak yeterlilikleri karşılamama rağmen ısrarla IRS Tax Transcript ya da ek sponsordan bu belgeyi istemeleri bizi umutsuzluğa sürükledi ve sponsorda bulamıyoruz.
Sorum şu, 12 Aralık 2024 tarihine kadar bu eksik evrağı tamamlayamayacağım için NVC de bulunan dosyamızın yanmayıp süresini uzatmanın bir yolu var mı? Cevaplarınız teşekkürler, zor durumdayız ve lütfen bu konuda bilgili birinin cevabı bizim için çok önemlidir.