@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
@Bircan size yolladığım linki kendi NVC dosyamı doldurduktan sonra yanlış belge yüklediğim için sistemden mesaj olarak aldım.Bu linke bakıp ona göre kabul ettikleri belgeyi yollamamı istediler.
-
-
-
Durumun CSPA ile ilgili olabilir. Forumda bu konu ile ilgili tecrübeli kişiler cevap verirse daha iyi olabilir. Şimdilik şunlara bakabilirsin. https://www.immihelp.com/cspa-calculator/ https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-updates-child-status-protection-act-cspa-age-calculation-for-certain-adjustment-of-status https://am22tech.com/cspa-usa-green-card/ Eğer F2B'de kalmak durumundaysan, avukatınızın verdiği 1-2 sene bekleme ihtimali var bilgisi doğru değil. 2021 yılı başvuruları 2030'a kadar beklemek durumunda. 😞
-
@Haworn-1903 Hangi ek evrakı istediler sinden?
-
-
@gizemnsalt merhaba, basvuruyu Turkiye'den yaptik nvc den mail geldi giris bilgilerini iceren ceac sitesine girebiliyorum ancak henuz odeme ekrani acilmadi, sebebini anlamadim acikcasi.
-
Merhaba arkadaslar,
Esim icin 1-130 basvurdum ve nerdeyse iki sene sonra avukat tutup onay aldim. Nvc den ayriyetden onay aldik suan nvcden turk konsolosluguna evraklarin gitmesi ve randevu tarihi bekliyoruz ama 4 ay gecti. Fikirlerinizi alabilirmiyim bende ayni durumda olan var mi?
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
18 Temmuz 2022 tarihinde koşulu kaldırmak için yaptığım başvuru, 5 Ağustos 2024 yılında (tam 25 aysonra)mutlu son ile bitti.10 yıllık Green kartıma kavuştum.21 şubat 2020 yılında başlayan green kart yolculuğu tam 4,5 yıl sonra tamamlandı.İsteyen herkese nasip olması dileğimle.
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
-
Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz?
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Arkadaşlar en son ocak ya da şubatta onay alip mülakat tarihi gelen var mi acaba
-
arkadaşlar benim her platformda gördüğüm ama cevabı hep farklı farklı aldığım o sorunu ben de gündeme getirmek istiyorum, vukuatlı nüfus kayıt örneği. e devletten alırken aileyi mi yoksa nüfus aileyi mi seçeceğiz? bir de dün bir kişi arkalı önlü iki sayfa olan vukuatlı nüfus kayıt örneği dedi ama inanın böyle bir evrağı hiçbir yerde bulamadım. teşekkürler
-
@sılakut merhaba hocam takip ettim kadarıyla bir arkadaş aldı oda 2023 te dq olmuş, bu yıl şubat ayındakiler dq olanlar onay bekliyor ve kimse hala alamadı,
Birde arkadaşlar lütfen künyenize ayarlar kısmından girip tamamlarsanız herkese yararlı olacak kimin ne zaman başvuru dq vs tarilerini görebiliriz
-
@salimekoken surecinizi imzaniza tasirsaniz daha hızlı ve net cevaplar alırsiniz. Aynı zamanda diğer başvuru sahipleriyle birbirinize fikir vermisde olursunuz sürecin zamani konusunda.
Vukuatlı nüfus kayıt örneği en kapsamlı olani almalısınız. -
@duygusen merhaba, mülakata kadar iptal olmuyor ama mülakat günü iptal ediyorlar.
-
@salimekoken Bu adresten formu doldurup, değiştirmek istediğiniz şeyleri yazıp yollayabilirsiniz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/ask-nvc.html
Ama daha önce de denildiği gibi Adana, Ankara bir sorun olmayacaktır.
-
@ecom evet yazacagim ben de en kisa zamanda. yani nufus aile olani mi alacagim? cunku ben hem aileye hem de nufus aileye baktim ama her iki evrakta tamamen ayni gorunuyor e-devlette
-
@daphne teşekkürler
-
@sılakut Şubat başı DQ olduk, beklemedeyiz. Henüz bir haber yok.
-
@beyza890 merhaba vize başvuru tarihleriniz doğru mu acaba? yanı cr-1 diye başlayıp gelen infolar. 07.06.2023 de mi başvurdunuz?
-
@MnAtac3106 merhaba genele göre epey hızlı sonuç almışsınız. özel bir durumunuz mu vardı yoksa bu çok random bir olay mı?
-
Arkadaşlar merhaba, öncelikle sürecimizi avukat yönettiği için terimlere çok hakim değilim. Benden başka bu ara mülakat maili alan olmadı sanırım herkes merak ediyor o yüzden yazmak istedim. 31 ocakta dq olmuştum bana 10 mayısta mail geldi, 25 haziran için.
-
@ykz Bizimki şubat başı, 1 Şubat çocuklar, 6 şubat ben ayrı ayrı DQ olduk. Beklemedeyiz, muhtemelen sıra bizde sizden sonra. Yani işallah öyledir
-
@ykz Şimdiden hayırlı olsun.
-
Yaprak kımıldamıyor
-
@Zehra-Cho aynen acaba ayda bir kez mi randevu veriyorlar böyle beklemek insanı darlıyor, ağustostan önce randevu almam gerekiyor birden fazla mail yolladım ama hiç bir dönüşte yapmadılar nasıl işliyor bu sistem çok garip insan haklarına aykırı
-
@Onur-Karaca Aynı tarih DQ’yiz. Nasıl bir işleyiş olduğunu kimse çözemiyor. Bu ay geldi geldi gelmedi bu iş Eylül’e sarkar.
-
Önceden dq olduktan sonra 3 ay içinde randevuya girebiliyordun şimdi o da hayal galiba haziran geldi:/ şubatta dq olanlara daha randevu maili bile atılmamış
-
valla siradayiz bende bekliyorum hala umarim haziranda verilecek randevularda bize de sira gelir.
-
@Hsndlr hocam genelde Ocakta dq olanlar aldılar randevuları sanırım sizin ki 4 Ocak olmasına rağmen kalmış sanırım?
Benzer Başlıklar
69
46.2k
Users
4.6k
Topics
455.1k