Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
-
@goldie 12/12/24 in transit
17/12/24 ready
25/12/24 medical test
10/01/25 visa appointment -
@salimekoken bu verileri nereden takip ediyorsunuz rica etsem paylaşır mısınız
-
Herkese Merhaba, k3 vizesi için yani ı-130-ı-130a formu ile ilgili soracağım bir kaç soru var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-İstenilen belgeleri e devletten ingilizce olarak indirmemiz yeterli oluyor mu yoksa başka bir yerden tercüme ettirmemiz gerekiyor mu? evlilik cüzdanının çevirisini ve apostilini yaptırıp göndermiştim.
-istenilen belgeleri, fotoğrafları sisteme yükleyeceğiz ama ekstra dikkat etmemiz gereken noktalar var mı?
-Türkçe karakter kullanılmıyor sanırım teyit etmek için tekrar yazmak istedim.
Eşim Abd'de ben Türkiye'de yaşıyorum ı-130a formunu doldururken imza kısmını doldurmalı mıyım? (forumda eski mesajlarda bununla ilgili farklı şeyler gördüğüm için soruyorum.) -
Merhaba, ben Amerikan vatandaşıyım ve eşim için I-130 başvurusunu zaten başlattım. Consular processing ile devam edeceğiz.
Anne ve babama başvuru yapmayı planlıyorum. Turist vizesine başvursak ve Amerika'da adjustment of status yapsak, mümkün müdür?
Gelir yetersizliği durumu ile ilgili bir sorum var. Banka hesabımda para var ama vergi beyannamem henüz 1 yıl olmadı ve yıllık kazancım düşük. Bu durumda başvurularımda herhangi bir sorun olur mu? Eğer gelirim yetmezse, başvurular reddedilebilir mi?
Teşekkürler!
-
@ahmetbahar 30/60/90 kurali sanirim artik yok. Sadece 90 gun kurali var. Ve bunu beklemeniz gerekir. Yoksa USCIS ikna etmek icin bir hayli ugrasirsiniz. Sonucta ABD ye gelis amacinizin turistik olmadigi suphesi doguyor. Kesinlikle bekleyin.
-
-
19
Arkadaşlar bugün Ankara mülakatına girdim eşimin transkrptleri yüklenmemiş bundan dolayı yükleme yapın pasaportunuzu postayla gönderin dediler böyle bişey yaşayan oldu mu süreç ne kadar sürüyor bilgi verirmisiniz
-
Tebrik ederim. Sürecin sonraki aşamalarında bol şans, bebeğinize ailesi ile sağlıklı bir gelecek diliyorum 🙏🏻
-
Selam herkese. Daha önce apostilli formül A gönderip green card alan oldu mu? Ya da sorun yaşayan? Doğum belgeme ulaşamıyorum. Kimisi almış kartını, kimisi RFE almış, kimisi formül A Avrupa için diyor kafam çok karıştı.
-
Merhabalar arkadasimin adina yaziyorum. Kendisi 2019dan beri annesi üzerinden F2B kategorisinde greencard sürecindeydi. Dosya suan NVC’de. Greencardli annesi bu hafta Abd vatandasi oldu ve isterse statüsünü F1 olarak degistirebiliyor. Sizce F2Bde mi kalmak mantikli yoksa F1 olarak statusunu degistirmesi mi? Yorumlariniz icin tesekkurler
-
Merhaba Bugun I-751 formunu ve destekleyici belgelerle USCIS’a(Chicago) gonderdim. Paketin icerigini listeleyip kisa bir aciklama yapmak istiyorum.
• Cover letter
• I-751
• G-1145
• Greencard on-arka copy
• Pasaport kopyalari
• Selective Service(Askerlik) kayit belgesi
• Check for I-751 ($750)
• Check for biometric fee ($85)
• 2 Şahit mektubu
• Kanitlar:
• Evlilik sertifikasi
• Ortak banka bilgileri
• Ev lease ve faturalar
• Araba sigortasi
• Yolculuk veya tatil belgeleri
• Saglik sigortasi
• Tax belgeleri
• Beraber cekilmis kanit fotolariOncelikle kendi surecimi titizlikle takip edip her seyi not aliyorum. Normalde son 90 gun kuralina 23 Kasimdan sonra dosyayi gonderebilecegimi USCIS sitesinde dosya gonderim tarihi belirleme hesaplayicisindan bakmistim. Fakat USCIS sagolsun bana 11 Kasimda hatirlatma maili gondererek hatirlatmisti.
I-751 basvurusu maalesef online kabul edilmiyor. Formu yasadiginiz eyalete gore posta ile gondermeniz gerekiyor. Ucret konusunda farkli ornekler gordum. Bazilari 750 dolarin icinde biometric fee’nin de oldugunu yaziyor. Ne olur ne olmaz kendimi saglama almak icin 2 ayri check yazdim. Eger oylese biometric icin yazdigimi dikkate almayacaklardir(fazla olsun eksik olmasin).
Kanitlarin arasina belki benim ve esimin ehliyet kopyasini ekleyebilirdim ayni adreste yasadigimizi gostermesi adina fakat yeterince kanit oldugu icin sonradan vazgectim. Sizin eklemenizi tavsiye ederim.
Selective Service(Askerlik) kayit belgesi herkes icin gerekli olmayabilir bu durum, 25 yas alti erkeklerin greencardli olarak ABD ye giriste veya card’i teslim aldiginda bu kaydi yapmak zorunda. Bu belgenin gonderilmesi gerekli mi ondan da emin degilim sadece eklemek istedim.
Sahit mektuplari ilk basta listemde yoktu fakat I-751 form instruction belgesine goz atarken en az 2 sahit tarafindan yazilmis mektubun yazilmasi gerektigini gordum. Daha fazla detay icin lutfen I-751 yonergesine goz atin.
Pasaport kopyalarini tamamen extra olarak ekledim.
Son olarak pasaport style fotograf herhangi bir yerde yazmiyor yani gondermenize gerek yoktur. Bol sans!
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Merhaba, az once esimin randevusu geldi. Haziran 6 icin. Bir sorum var. Benim tax returnlerim 2020-2021-2022 icin yapilmisti. Ama 2023 icin erteleme almistim. Erteleme mektubum var. Ama tax suan yapsam bile transcript cikmaz. Sizce bu bir problem yaratir mi? Lutfen cevap yazin
Ikinci bir sorum da. Esim bir doz korona asisi oldu aralik ayinda. Daha once hic asisi yok. Hatirlatma dozu da olmadi. 2. Dozu da olmadi. Yarin tekrar olcak sinovac. Bu yeterli olur mu sizce?
-
@ufukadiyaman sizin dq ne zamandı ?
İmzanıza yazarsanız herkes faydalanır. Teşekkürler -
@MnAtac3106 Social security daha çabuk gelmişti. Girişimden 3 hafta kadar sonra aldım diye hatırlıyorum. Kimliğimi social security, pasaport ve Türk kimliğim ile çıkarttım. Eyaletinizin kimlik çıkarmak için kabul ettiği belgeleri kontrol edin, social security şart olmayabilir.
-
@Uycleperdue 4 Nisan 2023.
-
Merhaba arkadaslar, ben de 7 mayista mulakata gidenlerdenim, sureci herkes yazmis
o yuzden tekrar yazmiyorum ama sorusu olan varsa cevaplarim.
Bugun itibariyle pasaportumu aldim. Sizlere nacizane tavsiyem pasaport teslim adresini ev adresiniz secmeyin, evinize yakin bir sube secin. Oraya ulasinca alirsiniz hemen gidip. Ben ev adresim yapmistim fakat ptt kargo asiri kotu, Ankara'dan oldugunuz sehre geliyor ama asla dagitima cikmiyorlar, sehir ici aktarmada gozukup duruyor. Ben de kendim gittim aradim buldum postanede. Onemli bir evrak sonucta, yillarca bekledigimiz sey ama teslim alirken bile stres oluyoruz. Herkese bol sans. -
This post is deleted! -
@ecom dosya numarasını veya iletiyi nasıl silebilirim bi türlü silemiyorum
-
@ufukadiyaman siz f2a mısınız sonra vatandaş kısmına geçtiniz başvurunuz 6 Aralık 2021 yazıyorda
-
@yasmin982 ben ir1. Kendim vatandasim. Esim rusya dogumlu turk vatandasi.
-
Birsey sormak istiyorum. Bugun mulakatimiz geldi. Appointment registration yapmaya calisiyorum. Suan Case Number koydugumda yaninda is not ready for an appointment yaziyor. Bu durumu yasayan var mi? Genelde ne zaman koyuyorlar sisteme?
-
@ufukadiyaman ondan uzun sürdü sevindim o zman darısı başımıza siz ve diğer arkadaşlarda mülakat tecrübelerinizi paylaşırsanız mutlu oluruz
-
@ufukadiyaman sizin DQ 2023 doğru mu?
-
@ygmbx social security istiyor Orlandodayım. Vermediler ıd card bir arkadaşa 5 gün sonra vermişler social security pazartesi gelmezse gelin çıkartalım dediler ya bizim için sağlık sigortası önemli social security şart, ve dil okulu için Greencard şart bilmiyorum beklemekte fayda var.
-
@Zehra-Cho evet
-
@ufukadiyaman 2-3 gün beklemeniz gerekiyo tekrar deneyin normal bi durum
-
@mamc, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@ecom dosya numarasını veya iletiyi nasıl silebilirim bi türlü silemiyorum
Yazdığınız iletinin sağ alt köşesindeki üç nokta simgesine tıklayın. Düzenle ve sil seçenekleri var, oradan dilediğinizi seçebilirsiniz.
-
@cokbekledik86 tesekkur ederim. Saglik taramasi icin mulakati aldik. Bunu da yapinca baska bir durum yok sanirim.
Arkadaslar tax konusunda kimsenin bilgisi yok mu? 2023 taxlerimi yapmadim. Uzatma yaptim. Yani yapmadim ama bekleme surecim de legal. Bu bir problem olur diyorsaniz ben baska sponsor bulup dosyama ekleyecegim. Ama yok extension aldiysan sorun olmaz diyorsaniz o zaman bu sekilde o extension mektubu ile girecem.
-
Herkese merhaba, ir1 için sürecim devam etmekde dq olduğuna dair epostayı 2024 mart ayının dokunda aldım. Mülakat tarihi için beklemekteyim, bunun ne kadar sürecegine dair bir fikir edinebilmek adına tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler
-
@Okan-Kars 2 max 3 ay sürüyor
-
@Okan-Kars hocam biz de 1 ve 6 şubat dq’yiz henüz randevu yok. Şu sıralar uzun sürüyor. Bekliyoruz
Benzer Başlıklar
133
50.1k
Users
4.7k
Topics
471.8k