Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaşlar
Erkek arkadaşlar için istenen askerlik belgesinin çevirisini ve noter onayını yaptırmalımıyız? E-devletten sadece çıktı almamız yeterli mi ? -
ekimde abd nin yeni yıl başlangıcı gibi bi durum var bu göçmen işlemlerini de kapsayan(federal mali yıl deniyor buna ekimde başlıyor eylulde bitiyor,yeni mali yıl ekimde başlayacak, bence birden bire herkese hızlıca randevu vermeye başlayabilirler ekim ayı başlar başlamaz. bu sadece tahmin yani kimseyi umutlandırmak istemem ama aklıma başka bi sebep gelmiyor son zamanlarda:)
-
@Neo-0, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
Yaklaşık 2030 yılına kadar beklemeniz gerekecek. https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
Bazıları erken alıp gidiyor vize tarihleri vize bültenine göre oynamıyor bile buna rağmen her ay bu vize kategorisinde vize alanlar oluyor Ankara ve İstanbul da. Şuan 2017 gösteriyor aylardır aynı 2021 ulaşması kaç sene daha sürer??
-
@gizemnsalt merhaba, basvuruyu Turkiye'den yaptik nvc den mail geldi giris bilgilerini iceren ceac sitesine girebiliyorum ancak henuz odeme ekrani acilmadi, sebebini anlamadim acikcasi.
-
Merhaba arkadaslar,
Esim icin 1-130 basvurdum ve nerdeyse iki sene sonra avukat tutup onay aldim. Nvc den ayriyetden onay aldik suan nvcden turk konsolosluguna evraklarin gitmesi ve randevu tarihi bekliyoruz ama 4 ay gecti. Fikirlerinizi alabilirmiyim bende ayni durumda olan var mi?
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
-
-
18 Temmuz 2022 tarihinde koşulu kaldırmak için yaptığım başvuru, 5 Ağustos 2024 yılında (tam 25 aysonra)mutlu son ile bitti.10 yıllık Green kartıma kavuştum.21 şubat 2020 yılında başlayan green kart yolculuğu tam 4,5 yıl sonra tamamlandı.İsteyen herkese nasip olması dileğimle.
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
-
Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz?
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@cufer tesekkurler
-
Merhabalar, konsolosluğun istediği covid aşısı sinovac mı ?? Aşı olanlar yardımcı olabilirler mi aşıyı nerede oldunuz? Ben aşı bulamıyorum çünkü
-
@Busra-Akdag Sağlık taramasından geçeceğiniz doktorun websitesindeki bilgi şu şekilde: 12 yaş ve üzeri tüm adayların son 12 ay içerisinde en az 1 doz Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) onaylı aşı (Biontech, Sinovac, AstraZeneca, Johnson&Johnson) ile aşılanmış olması gerekmektedir. Sinovac olabilirsiniz, biontech de. İkisi de kabul görüyor. Ben biontech oldum. Bulunduğunuz şehirde aşı bulamıyorsanız aşıyı Ankara'da şehir hastanesinde olabilirsiniz. Istanbul'da iseniz ben kendi olduğum hastaneyi söyleyebilirim size.
-
@Busra-Akdag size daha vize randevu email gelmedi sanirim?
-
@ygmbx istanbulda hangi hastanede buldunuz asi?
-
@hasanmakinaci Prof Dr Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi. Eski Okmeydanı SSK Hastanesi. Randevu alıp gittim, ellerinde aşı kalmamıştı. 2 gün sonra şu saatten sonra randevusuz gelebilirsiniz dediler, o zaman gittim oldum. Ankara şehir hastanesi de randevusuz yapıyormuş. Aşı için randevu olayı biraz yalan olmuş sanki. Aralık ayı sonuydu bu arada ben gittiğimde.
-
@hasanmakinaci hayır henüz gelmedi ama erkenden aşı olayım dedim belki bulamam diye
-
@ygmbx çok teşekkür ederim
-
Kartını bekleyen arkadaşlar için bilgilendirme:
Dün itibariyle "greencard", Abd'ye girişimden yaklaşık 7 hafta sonra, elime ulasti. -
@Nailaysegul merhaba
Bizim i 130 de 18 ay surdu approval su an NVC bekliyoruz.
Acaba green card temporary mi yoksa permanent mi gelicek ?
Teşekkürler -
@Raybay1971 merhaba önce gocmen vize gelicek size pasaportunuza işlenen. Amerikaya girisinizden sonra size postayla geliyor green card basvuru yapacaksın niz
-
@Raybay1971, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Nailaysegul merhaba
Bizim i 130 de 18 ay surdu approval su an NVC bekliyoruz.
Acaba green card temporary mi yoksa permanent mi gelicek ?
TeşekkürlerAmerika'ya girişinizde Evliliğinizin üzerinden 2 yil geçmişse, konsolosluk Cr1 bastiysa bile 10 yillik greencard'a donussn IR1'a çeviriyorlar. Geçmediyse 2 yıllık greencard geliyor.
-
Herkese merhaba, hangi covid aşısı kabul edildiği hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız yorumda bulunabilir mi.
-
@Davut-Korkmaz DSÖ onaylı herhangi bir tek doz yeterli bende iki hafta önce aradım sordum. Unganlar sitesinde hangi aşıları kabul ettikleri yazıyor. Sinovac ya da Biontech var zaten hastanelerde sanırım. İkisi de kabul görüyor.
-
@venomyns çok teşekkür ederim
-
@lavita merhaba, nufus kayit orneginin tercumesini yuklemeli miyiz?
-
@Brcu merhaba bu asamaya kadar ne kadar zaman harcadiniz? diger formu gonderdikten ne kadar sure sonra belgeleri gondersiniz?
-
@Samet-Ünlü I130 başvurusunda bulunduktan sonra turist vize başvurusu yapabiliyor muyuz
-
@astranger Merhaba. Uscis den Nvc aşamasına geçiş 10 ay sürdü.
Nvc evrakları 06 Şubat yüklendikten 1 hafta sonra mail geldi 13 Şubat DQ olmuş olduk. Şimdide mülakat tarihî bekliyoruz. -
cok tesekkur ederim.
Benzer Başlıklar
63
46.1k
Users
4.6k
Topics
454.4k