Bu başlık arşivlenmiştir. Güncel bilgiler, deneyimler ve soru-cevaplar için şu başlığı incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4583/i̇dari-i̇şlem-administrative-process-ap-süreci
Merhabalar, Yakın zamanda USCIS'e I-765 formu gönderen var mı acaba?
Ben 17 Ocakta gönderdim, geçen hafta belgelerin ulaştığı ile ilgili yazı geldi, baktım parayıda çekmişler.
Sisteme giriyorum process time için 11 ay yazıyor. Bu süre gerçekçimi J1/J2 için, bilen var mı arkadaşlaar?
Ben zaten 11 ay sonra dönüyorum Türkiye'ye. Genelde de 90 gün yazıyor internet de bazı sitelerde ama yine de sizlere sormak istedim.
@canbolatunal, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
@crazycells 19 bin dolar civari göstermiştim fakat hesaba daha önce o boyutlarda para girmemişti muhtemelen ona dikkat ettiler görevlinin verdiği kağıtta ı134 o da var fakat ı864 formunu işaretledi diğerini işaretlemedi. bu konuda profosyonel yardımı nereden alabiliriz. Doldurma aşamasında problem çıkmaması için
gecmis olsun, neyse ki sponsorla cozulebilecek bir is bu... isterseniz suradan konsolosluga yazin tekrardan, sponsorum I-864 yerine, I-134 doldurabilir mi diye?
Merak etmeyin, gozunuz korkmasin, sorularinizi bu baslikta sorabilirsiniz...
sayın @crazycells verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
@gyesilkayaa
Merhaba,
Başlıktaki geçmiş tecrübelerden öğrendiklerimize göre, vizeyi henüz aldığınız için ilk girişten sonraki 10-11 aylık sürecin Amerika'ya taşınma hazırlığı olarak nitelendirilip makul görüleceğini düşünüyorum. Ben de sizinle çok benzer bir durumdayım .Henuz yeni göçmen olduğumuz için sorun olmayacaktır. Ama girişte size neden hala ABD'ye taşınmadığınızı sorabilirler. Bu noktada belirttiğiniz gibi öğrenim sürecinize dair belgeleri göstermek elbette elinizi güçlendirecektir. Bunun dışında amerikaya olan bağlılığınızı gösteren banka hesabı / ehliyet / düzenli kira ödemeleriniz gibi belgeleriniz var ise onlar ile de elinizi güçlendirebilirsiniz.
Girişte önemli olan husus pasaport görevlisini amerikaya kalıcı olarak geldiğinize dair ikna edebilmek. Olası bir problem çıkarmaları durumunda Amerika'ya yerleşmek için geldiğinizi ve bunun bir daha asla tekrarlanmayacağını uygun bir dil ile belirtirsiniz.
Merhabalar. Ben aralık ayında greencard işlemlerimi başlatmak için Abd’ye ilk girişimi yaptım, şu an hala Abd’deyim. Nisan ayının ortasında tekrar Türkiye’ye dönmeyi planlıyorum. Şimdiden re-entry permit işlemlerine başlayayım 2 ay içinde bitiririm diye düşünürken buradaki yorumları okuduktan sonra sürecin 10-15 ay civarında sürdüğünü öğrendim maalesef. Birkaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
1- Re-entry permit için ilk başvurudan sonra tahmini ne kadar zaman içinde biometrik randevu veriliyor? Bu süreci bir şekilde hızlandırma ve 2 ay içinde tamamlama şansım var mı?
2- Re-entry permit yapamazsam 5 ay sonra Abd’ye giriş yapıp 1-2 hafta kalıp tekrar dönsem bi sıkıntı olur mu?
3- Abd’ye yerleşememe sebebim şu: burda denklik alabilmem için belli başlı sınavları geçmem gerekiyor ve hazırlanma sürecini maddi durumlardan dolayı Abd’ye geçiremeyeceğim. Re-entry permit için bu sebebi açıklayacağım zaten. Bu sebebi yeterli sayarlar mı?
@akayavuzz biometric tarihi 1/30/23 olacakti, onu yanlis yazmisim
ben Bulgaristan vatandaşiyim şu anda 8 aydır Fransadayım Bulgar pasaportum sayesende bir firmada çalişiyorum ve k1 için beklemedeyiz şimdiden soruyorum benim adli sicil belgesi almama gerek var demi 6 aydan fazla kalmalarda istiyorlar galiba bir ikinciside Bulgaristan’dan alsam yeterli olur mu acaba üçüncüsü Fransa’dan daha önce adli sicil belgesi alan varmı polise gidip mi aliniyor veya online form doldurup adrese mi geliyor bilgi verirseniz sevinirim
@TuRquality eğer dosyada bir sorun yoksa evet, zaten in transit olmuş bir case mülakat aldığı için in transit olmuştur.
@dedefaf Telefonunuzun mobil verisini acın ödemeyi öyle yapın sorun çözülüyor
2022 dv lottery ile green card hak kazanmıştık
@Ecir-Yılmaz, içinde söyledi: I-944 formunu doldururken nelere dikkat edilmeli?
Merhabalar family based green card başvurusunda bulunmak istiyorum. Oğlum USA vatandaşı ve orada çalışıyor. Ben şu an Türkiyedeyim. 2023 Temmuzda bir yıllığına Amerikaya gideceğim. Başvuruyu şimdi Türkiyede iken mi yapmam yoksa USA ya varınca mı daha kolay ve avantajlı olurum. Bir de hangi tür belgeleri hazırlamam gerekiyor. Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden Teşekkür ederim.
Durumunuzla ilgili forum konusu için linki tıklayın lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir5-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-anne-ve-babasi
Sevgili @crazycells cevap için teşekkürler . Yalnız şöyle bir durum var toplamda 5 yıl Amerika’da yaşanmışlığım yok . Doğum belgesi ve pasaport için ise başvuralı üç ay oldu fakat dosya hakkında bir geri dönüş alamadık . Avukatımız sorduğunda under review olduğunu söylemişler . Benim daha bekleyecek vaktim de yok biran önce Amerika’ya gitmem lazım . Ne yapılabilir acaba ?
@cannibalunicorn merhaba, hangi vize türü için job offer sunacaksınız konsolosluğa?
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
@bionicks bilgilendirme icin tesekkurler. Normalde islem sureclerini gorebilmek icin suradan bakmak gerekiyordu:
This site provides applicants the ability to see an estimate of the time to completion from submission of USCIS forms based on its adjudication location and subtype.
Ama direkt hesaplardan bu bilgilere erisim kolaylik saglamis olacak.
merhaba bende 13 eylülde vize görüşmesine girdim mavi kagıt verdiler idari işlem dedi belge gönderin dedi ne istedikleri ne mavi kagıtta yazıyordu nede mail geldi önce d160 formunu kontrol ettiğimde application received yazıyordu şimdi 20 eylülde güncelleme gelmiş refused yazıyor ben ret mi yedim herhangi bir evrak istemeden red veriri mi
Konu çok hassas bi durum fikrimce konsolosluğa ulaşmak dışında yapabileceğiniz bişey yok. Ancak durumu Muslu hukuk bürosuna da sorabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
@crazycell USCIS in istediği saglık raporunu ofislerine postalamam için bildiri aldım. Muhurlu olan bu sarı zarfı postalarken herhangi bir ayrıntı var mı? Teredutte oldugum nokta, direk zarfın üstüne USCIS ofis adresini yazıp yollamak veya 2. bir zarfın içine koyarak yollamak? Eşimin ve kendi raporum aynı zarfta olabilir mi, ayrı ayrı mı postalamalıyım? Tesekkurler.
@gucarslan teşekkür ederim bebeğimiz türkiyede doğdu be 2 aylıkken ABD ye giriş yaptık girişteki memur Na3ve 551 mührünü pasaporta basmış fakat Anumber ve receipt number yok buyüzden randevu almakta zorlanıyoruz birde sağlık sorunu sebebiyle 1 ay sonra türkiyeye dönecek randevu için acelemiz de bu yüzden uscisden greencard başvurusunda yapıp işimizi garantiye almamız gerekiyor yardımlarınız için teşekkür ederim
@sadoshaq Tebrik ederim. Yeni hayatında bol şanslar ve başarılar. Çok sevindim.
@sadoshaq, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
Nihayet 83 günlük stresli bekleyişten sonra bugün ceac da issued olduk ve tebrikler e-maili geldi...Umarım kimse bu idari işlem sürecini yaşamadan alır vizesini.Zor ve yıpratıcı bir süreç.Vize bekleyen herkese bol şans ve sabırlı günler diliyorum.
Gerek forum gerekse diğer kanallardan destek olan herkese çok teşekkürler...
Amerika'da görüşmek üzere
gözünüz aydın bende arada sizin profili kontrol ediyordum degisiklik varmi diye :), yeni hayatinizda bol sans,sürecin en basindan beri site icinde bildigimiz ap'den redde dönen yok galiba degil mi?
@sadoshaq tebrik ederim, hayırlı olsun
Çok sevindim, bundan sonraki süreçte umarım işleriniz çok kolay geçer
@haymatlos_ aynen
@Burak-Erdoğan 2020 sürecinde yok sanırım
@serdestheval21 tesekkurler.umarim en kisa surede alir bekleyenler
@haymatlos_ benim saglik raporu bitis tarihi 30 nisan.30 Ekim 2019-30 Nisan 2020 arasi gecerli.Mulakata 8 Kasim da girmistik
@stras Tesekkurler
@sadoshaq anladım umarım 2020 de oralarda daha iyi bir hayata başlarsınız
@Muhtaradana Teşekkürler...En zor kısminı atlattik bundan sonrasi yavaş yavaş yoluna girer umarim
@Burak-Erdoğan Tesekkürler...Ap den red olani duymadim.Ama olmaz diye de birsey yok hocam.Ama abd red verecekse en basindan veriyor.
2020 yılı için geçmiş yıllarda da yapılan bir excel tablosu var mı? vize görüşmesine gidiş, AP kalma ayrıca vizenin çıkış tarihili ile ilgili tarihleri gösteren bir tablo.
@kılıç, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
2020 yılı için geçmiş yıllarda da yapılan bir excel tablosu var mı? vize görüşmesine gidiş, AP kalma ayrıca vizenin çıkış tarihili ile ilgili tarihleri gösteren bir tablo.
Benzer tablo diger yillar icin de hazirlandi:
DV2016 tablosu: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 tablosu: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 tablosu: http://bit.ly/2oUsb7r
DV2019 tablosu: http://bit.ly/2L0H2pM
@kılıç, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
Evet, diger AP konularini inceleyin. Tablolar mevcut diger konularda.
Merhaba saygı değer Forum sakinleri, umarım süreç herkes için güzel gidiyordur. Benim vize mülakatım 03 Şubat'taydı. Tüm belgelerim onayladı, maddi kısmında sponsor evrakları sundum ama konsolos belgeleri inceleyip sonra benden ekstra olarak amerika'dan iş teklifi mektubu bulmamı istedi. Bu konuda nasıl yol izlemeliyim? Benim Hiç amerikada olmadan herhangi bir iş yerine başvurup nasıl kabul mektubu alabilirim ? Şimdiden destekleriniz için teşekkürler.
@vahapmoh çok geçmiş olsun, şu başlığı inceleyerek bir iş teklifi alabilirsiniz ️
İş Başvurusu , Mülakat ve İş Başvuru Süreci https://yesilkartforum.com/forum/post/39447
İş teklifi hangi bilgileri içermeli diyorsanız️
DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari https://yesilkartforum.com/forum/post/117088
Mülakatınıza ilgili şu sorulara cevap verebilirseniz, önümüzdeki günlerde mülakata girecek arkadaşlara ışık olursunuz
1)Sadece sponsor evrakları ile mi mülakata gittiniz?
2)Banka hesabınızda ne kadar göstermiştiniz?
3)Hangi eyalete gitmek istediğinizi söylemiştiniz?
4)Bekar mı yoksa evli ve çocuklu bir aile misiniz?
@vahapmoh, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
Merhaba saygı değer Forum sakinleri, umarım süreç herkes için güzel gidiyordur. Benim vize mülakatım 03 Şubat'taydı. Tüm belgelerim onayladı, maddi kısmında sponsor evrakları sundum ama konsolos belgeleri inceleyip sonra benden ekstra olarak amerika'dan iş teklifi mektubu bulmamı istedi. Bu konuda nasıl yol izlemeliyim? Benim Hiç amerikada olmadan herhangi bir iş yerine başvurup nasıl kabul mektubu alabilirim ? Şimdiden destekleriniz için teşekkürler.
Gecmis olsun, mulakata Ankara'da mi girdiniz?
Is alaniniz ne ise o konudaki basliklari okumaya calisin.
@crazycells Çok saolun, evet mülakatı Ankara'da girdim.
@crazycells Ben Bilişim Sistemleri Mühendisliği'nden bu bahar dönemi mezun olacağım. Amerikada yerleşik olmayan veya henüz oturma izni olmayan(benim durumda olan) bir kişi nasıl iş teklifi alabilir?
@vahapmoh, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@crazycells Çok saolun, evet mülakatı Ankara'da girdim.
Ankara konsoloslugu'ndan daha once boyle bir istek duymadik... Karar ilginc geldi, nasil bir konusma gecti acaba aranizda, aktarabilir misiniz?
Neden bir sponsor degil de, is teklifi istediler acaba...
Hangi ulke vatandasisiniz?
Bir de size verilen evraktaki isaretlenen kutucuklarin fotosunu foruma aktarmaniz mumkun mu? (ozel bilgileri kaldirabilirsiniz)