Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • sayın @06mert Telefonlarınız hayırlı olsun. Telefonlarınız için taksit sayınız kaç acaba..? Ülkemizde Xsmax Başlangıç fiyatı: 10.799 TL bir araç fiyatı olduğu için merak ettim :))))

  • ⭐⭐

    @volkanu Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @knnrn ben Türk Telekom kullanıyorum ve tarifeni yurt dışında kullan diye bir sistem var. Biliyorsunuzdur kesin. Günlük belirli bir ücret karşılığında TR'de geçerli olan paketinizi ilgili ülkelerde de kullanabiliyorsunuz.

    Bu paket kapsamında roaming'e girdiği anda maalesef o ücreti yazıyorlar, mobil data kapalı olsa ve hiç arama yapmasanız bile.. Eskiden bu tarz günlük kullanım paketleri yokken roaming ücreti yansıtılıyor diye bir bilgi kalmış hafızamda ama demekki böyle bir paketiniz yoksa herhangi bir ücret yansımayacak.

    Teşekkürler bilgi için.

    Bu arada bankalardan şifrematik talep ederek hiç cep telefonunuza mesaj almadan hesabınıza girebilirsiniz.

    Türk Telekom'un "Tarifen Yurtdışında" isimli paketi bu söz ettiğiniz. Günlük 35 TL ücreti var. Gün içinde en küçük bir data kullanımı, arama veya SMS gönderiminizde bu ücret günlük olarak faturanıza yansıyor. Avantajı ise Türkiye'deki tarifenizi kullanabilmeniz...

    Bu paket geçici olarak yurt dışındaysanız avantajlı olabilir. Devamlı dışarıdaysanız iptal etmek ve minimal bir tarifeyle yola devam etmek, hattı data'ya ve aramalara kapatıp sadece SMS almak için kullanmak daha avantajlı olur bence. Bahsettiğim paketin iptali şöyle yapılıyor:

    Servisi iptal etmek isterseniz, *151#'yi tuşlayarak, "Tarifem Yurtdışında Geçerli Olsun" menüsünden servisi iptal edebilirsiniz. İptal etmeniz durumunda, kalan kullanım haklarınız anında iptal olur ve günlük ücret iade yapılamaz.


  • @Barış 12 aylık olarak aldık her ay 180 dolar ödüyoruz black friday indirimi ile almıştık 2 tane 256xsmax ve unlimited data,text,msg credit history oluşsun diye böyle bir adımla başladık


  • @06mert Teşekkür ederim tekrar hayırlı olsun Türkiye farkını görmek için sormuştum. Credit history açısından iyi düşünmüşsünüz.

    Türkiye fiyatı sevgili vergi sistemimiz le beraber :(((
    iPhone XS Max
    KDV ve yasal ücretler dahildir: Yaklaşık 3.462,00 TL.*
    12.099,00 TL


  • @caglaror ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:

    @barış Teşekkür ederim. Ama öyle görünüyor ki iPhone fanatizmi galip gelmiş. Android işletim sistemliler arasında Samsung önde görünüyor. Çoğu Android telefon bile kendi gömülü hafızasından ve işlemcisinden yiyen önplanda/arkaplanda açık uygulama ile birlikte geliyor. Bu da kullanıcının tercih özgürlüğünü epey azaltıyor. Bir de azılı bir google hayranı/kullanıcısı olarak google telefonlarını seviyorum. Google servisleri ile entegre geliyorlar ve google servisi programları dışında ek programların tamamını kaldırabiliyorsunuz.
    Motorola G serisi de tutuluyor gibi. Google iş birliği olan modellerden yeni bir şey çıkarsa 2019 da onu alacağım sanırım G4 Plus kullanıyorum çok memnunum. Ama en kötü ihtimalle S9+ gibi olacak.
    Bununla birlikte Elma dünyasına gidiyoruz, bir şekilde mecbur kalırsak iPhone'a da alışırız ne yapalım.
    Bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

    Zaten adroid kullanan birisine ios çok saçma gelebilir bana öyle oldu. İphonun Türkiye deki tek özelliği ooooo iphone kullanıyorsun denmesi herhalde. Ben note serisini de öneririm ya da benim gibi ucuz ve kaliteli android (lg q7+) da olur. Sonra can sıkılınca değiştirisiniz ve böyle devam batarya ve ısınma surununu bu şekilde de üstesinden gelirsiniz. Ben hat değiştirince 99 doara aldım bedavadan biraz fazla S9+ 900 dolardan aşağı değildir. Samsung da var ucuz kaliteli j7 gibi bu şekil de tavsiye ederim.


  • @gkhanfeez :))) ooo iphone kullanıyorsun evet fiyat konusundan sanırım haklısın böyle bir algı maalesef var.Benimde ilk telefonum iphone hediye verilmişti. Sonra telefon eskiyince (iphone 3g di 4 yıl kullandım oda ekranı kırıldı ondan değiştirdim. Piyasada ozaman 5s ler vardı) pahalı olmasından dolayı sony aldım almaz olaydım burnumdan getirdi 2 sene zor dayandım zaten telefonda çöp oldu. Haliyle eski alışkanlığa geri döndüm 3.5 sendir İphone kullanıyorum gene ve hani psikolojik demeyin gerçekten bir 2-3 sene daha gider etrafımdaki iphone kullanıcılarının en büyük sıkıntısı batarya onuda değiştirince çoğu etrafımdaki kullanıcı 3-4 yıldır kullanıyor ama andiroid kullanıcılarında genel kanı 2-3 yılda bir değiştir yeni yazılım desteği yok güncellemelerden uzaksın filan filan fanatik değilim aman kimse yanlış anlamasın 🙂 bir kullanıcı olarak yazdım saygılarımla

    Not: Bir donanımcı olarak andiroid cihazlardaki ram, işlemci, hafıza, ekran bunlara bakılınca üstün cihazlar ama bir donanımcıya bu işin donanımla değil yazılımla olabileceğini kanıtlayan telefon markasıdır iphone.


  • @barış ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:

    @gkhanfeez :))) ooo iphone kullanıyorsun evet fiyat konusundan sanırım haklısın böyle bir algı maalesef var.Benimde ilk telefonum iphone hediye verilmişti. Sonra telefon eskiyince (iphone 3g di 4 yıl kullandım oda ekranı kırıldı ondan değiştirdim. Piyasada ozaman 5s ler vardı) pahalı olmasından dolayı sony aldım almaz olaydım burnumdan getirdi 2 sene zor dayandım zaten telefonda çöp oldu. Haliyle eski alışkanlığa geri döndüm 3.5 sendir İphone kullanıyorum gene ve hani psikolojik demeyin gerçekten bir 2-3 sene daha gider etrafımdaki iphone kullanıcılarının en büyük sıkıntısı batarya onuda değiştirince çoğu etrafımdaki kullanıcı 3-4 yıldır kullanıyor ama andiroid kullanıcılarında genel kanı 2-3 yılda bir değiştir yeni yazılım desteği yok güncellemelerden uzaksın filan filan fanatik değilim aman kimse yanlış anlamasın 🙂 bir kullanıcı olarak yazdım saygılarımla

    Not: Bir donanımcı olarak andiroid cihazlardaki ram, işlemci, hafıza, ekran bunlara bakılınca üstün cihazlar ama bir donanımcıya bu işin donanımla değil yazılımla olabileceğini kanıtlayan telefon markasıdır iphone.

    Bence tam tersini söylesen düşünebilirdim ama android yazılımın kolay kullanım özelliği çok üstün bence ios'e ana kaynağa dönüp oradan işlem yapmanı söyleyen bir yazılım gibi anroid her uygulamada her saniye de anlık etkili kullan. Ve ios'nin son iki üç güncellemede bir eski telefonu pert etmesi ayrı bir olay. Son güncellemeyle iPhone 8 'i kurtaracam derken iphone6 ları bozdu bir yeri düzeştiyim derken birine ediyor. Ben indroidde lg, gm ve samsung dışına hiç çıkmadın çokta sorun yaşamadım 🙂


  • @gkhanfeez Bu konu maalesef hep bir sıkıntılı ben 6 kullanıyorum :))) son güncelleme yüklü bir sıkıntım yok cidden :)))) Aslında şu var hep kullanıcılar birbirine anlatmaya çalışıyor bunları ama kim hangi yazılımda mutluysa onu kullansın bence kullanıcılar tercihlerini değiştirdiğin de gördüm ki mutlu olamıyor :))))


  • @Barış çok teşekkürler üstadım. İnşallah darısı başına buraya gelir de bi son model iphone alırsın 🙂


  • @06mert :)))) Teşekkürler gelirsem iphone için değil de :)))) kızımın eğitimi için gelmeye çalışıyoruz ama forumdaki dostlarla bir araya gelip bir kahve içmek de isterim açıkçası .. ama yalan yok güzel fiyat :))))))))))))


  • @Barış seattle a yolunuz düşerse bi çay-kahve içmeye beklerim üstad hayırlısı olsun hakkınızda inşallah:)))


  • @gkhanfeez Katılıyorum. IPhone Apple'a özgü kapalı ekosistem kapalı habitat mantığı bana topyekün ters. Android genelde hardware bağımsızlığı hedeflemiştir ama kötü hardware üretenlere de kurmayın sistemimi diyemez. Iphone stardart bir hardware kalitesi sunuyor amenna.
    Microsoft gibi Apple'da doğru yolu bulacak, yavaşça ama eninde sonunda. Açıkkaynak forever...


  • @caglaror Açık kaynak benimde en sevdiğim :))))) sizlere de katıldığımı bilmenizi isterim ama ben yapamadım bağımlılık yapıyor iphone :))))) Aslında birazda her şeye ben kafa yormayım daha benim yerime karar veren bir sistem olması aslında yoksa bilgisayarımda linux tercihim :)))))) Gerçi yeni Android 8.0 Oreo baya başarılı buldum bu arada geçen hafta babama huawei p smart aldım fiyatına göre çok başarılı :))))


  • Simple Mobile tavsiye ederim. Sinirsiz konusma ve data aylik 50 USD. Her ekstra hat icin 25 USD oduyorsunuz, aile bireyleri icin ideal.


  • 3 kişilik bir aile, aile planı çerçevesine dahil olabiliyor mu aile planları daha ucuz oluyor sanırım.. İphone kullanıcıları teknik verilere bakınca ABD telefonlarını götürdüklerinde çalışıyor olması lazım bu konuda sıkıntı yaşayan varmı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @barış ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:

    3 kişilik bir aile, aile planı çerçevesine dahil olabiliyor mu aile planları daha ucuz oluyor sanırım.. İphone kullanıcıları teknik verilere bakınca ABD telefonlarını götürdüklerinde çalışıyor olması lazım bu konuda sıkıntı yaşayan varmı

    evet, 1 kisiden fazla olmasi yeterli.

    Suradan kendi iphone neslinizi bulup sonra hemen asagidaki linke tiklayarak Axxxx ile baslayan model numaranizin hangi frekanslara uyumlu oldugunu kontrol edebilirsiniz:

    Model numaraniz kendi iphone'unuzda yaziyor.


  • Sevgili @crazycells çok teşekkür ederim


  • @barış Evet ornek olarak SimpleMobile’de 1 kisi icin 50 USD oderken 3 kisi icin sinirsiz tarifeye 100 USD odersiniz. Ben anneme de hat aldim, 25 USD oduyorum onun hattina.


  • Çift sim kartlı telefonlar için fikriniz nedir acaba. Örneğin samsung note9 (SM-N960F/DS). Öncelikle international versiyon olması nedeniyle cdma yok. Dolayısıyla verizon falan kullanamıcaz. T-Mobile gibi simkartlı hatlara uygun. Bankalar nedeniyle türk hattı da kullanacağım ve 2 telefon taşımak istemiyorum. Artıları eksileri nedir acaba. Orada dükkanlarda dualsim bulmak kolaymıdır. Abd de pek tercih edilmiyo çünkü. Hat 1 ve hat 2 için ayrı menüler mevcutmu. Yani 2nin mobil verisini kapatıp 1inkini kullanma gibi mesela.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @the-black-eagle ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:

    Çift sim kartlı telefonlar için fikriniz nedir acaba. Örneğin samsung note9 (SM-N960F/DS). Öncelikle international versiyon olması nedeniyle cdma yok. Dolayısıyla verizon falan kullanamıcaz. T-Mobile gibi simkartlı hatlara uygun. Bankalar nedeniyle türk hattı da kullanacağım ve 2 telefon taşımak istemiyorum. Artıları eksileri nedir acaba. Orada dükkanlarda dualsim bulmak kolaymıdır. Abd de pek tercih edilmiyo çünkü. Hat 1 ve hat 2 için ayrı menüler mevcutmu. Yani 2nin mobil verisini kapatıp 1inkini kullanma gibi mesela.

    Ben Amazon'dan 10 dolara çift simli bir telefon aldım, eşimin ve benim Türkiye hatlarımızı taktım. Bu telefon evde bir köşede duruyor. Hiç sorunsuz kullanıyorum. Her dakika Türkiye'de bankacılık işlemi yapmayacaksanız böylesi daha mantıklı.

    Çift hatlı telefonda dediğiniz ayarları yapmak mümkün.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum