@new_life https://yesilkartforum.com/forum/topic/70/abd-türkiye-arası-para-transferleri?page=1
Bu başlığa bir göz atabilirsiniz.
-
-
Merhaba,
Amerika'dan alinan mutfak aletlerini (kahve makinesi gibi ) Turkiye de donusturucu kullanarak calistirmak mumkun mu? -
-
denizbankta abd numarası kullanabilen oldu mu? numara değişikliği yapmak istiyorum fakat gsm kodu bolumu var ve ülke olarak abd sectikten sonraki bölümde kendi abd numaramı girmeme ragmen kabul etmiyor.
-
@Rüzgar, içinde söyledi: Amerika’ya Yeni Gelenler İçin Faydalı Mobil Uygulamalar
alt metni
TUROAraba kiralamak : Neden Turo?
SEÇİM
Her durum ve her bütçeye uygun yüzlerce benzersiz araç arasından seçim yapın
DEĞER
İstediğiniz aracı kiralayın - geleneksel acentelere göre% 35 daha az
ULAŞILABİLİRLİK
Ne zaman ve istediğiniz yerde evden veya hareket halindeyken bir araba ayırtın
Arabanızla para kazanın : Ne kadar kazanabilirim?
FİYATLANDIRMA: Turo, gelirinizi en üst düzeye çıkarmak ve girişinizin rekabet gücünü artırmak için arabanızın kira fiyatını piyasa değeri, konumu, yılın saati ve diğer veri kümelerine göre dinamik olarak belirler. İsterseniz kendi günlük fiyatınızı manuel olarak belirleyebilirsiniz.
ÖDEME: Turo beş gün içinde size doğrudan para yatırma işlemi yapacak. Seçtiğiniz araç koruma paketine bağlı olarak, seyahat ücretinin% 65 ila% 85'ini kazanacaksınız. Sizi, aracınızı ve müşterilerinizi kapsayacak ticari kiralama sigortanız varsa ve Turo aracılığıyla sağlanan araç korumasından feragat etmek istiyorsanız, seyahat fiyatının% 90'ını kazanırsınız.
Uygulama: Ücretsiz
İş imkanı: Kendi aracınızı kiralayarak para kazanabilirsiniz.Merhaba
Turist vizesi ile ABD'ye gelenler de sanırım Turo kullanabiliyor.
Turo'da kiraladığımız araçların sigortası nasıl oluyor? Turo kendisi sigorta yapıyor mu araçlara yoksa ekstra ücret ile sigorta alıyor muyuz?
Son olarak turist olarak geldiğimiz için Turo ya da eyalet vergilendirmelerinden muaf mıyız?
-
-
-
Arkadaşlar,
Telefon vergileri ile ilgili bir şey danışmak isterim.
2 ay önce annem Amerikaya gelmişti, geçtiğimiz hafta Türkiye'ye döndü.
Son telefon vergi zamlarından sonra yeni yılda yaklaşık 30000 tl vergi ödeyeceğimiz için zamlar gelmeden önce burdan telefon alsak ve annemin adına telefonun vergisi ödesek olur mu??
Nasıl oluyor bu işler? -
Permanent Residency kartım var, ancak süresi Nisan 2022'de dolmuş durumda. I-90 ve I-551 belgelerim ve pasaportumla gittim Verizon'a. Ancak kimliğinizi doğrulayamadığımız için hat veremiyoruz dediler. Aynı gün aynı belge setiyle banka hesabı açabildim. Acaba kendi adıma, adresimin de olacağı bir hattı nereden ve nasıl alabilirim? Ne önerirsiniz? Teşekkürler.
-
Ben Mint mobile kullniyorum.TR ye giderken 50 $ International yukleme yaptim.Bir ay seyahatim suresince (cok yogun gorusme yapmadan) kullandim.
-
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce ABD'de hat üzerinden telefon alınınca avantajlı olduğu ile ilgili yazılar okumuştum.Daha önce bunu yapan oldu mu? Tecrübelerini aktarırsa sevinirim/z.
Aylık bir ücret mukabilinde hem hattı kullanıp hem de telefon sahibi olmakla ilgili bir sistem. Türkiye'de de bir zamanlar popüler olan bu durum orada da var mı?
-
Merhaba Abd de iken At&t den telefon alıp hat taahhüt aldım fakat beklediğimizden önce Türkiyeye dönmemiz gerekti Telefonu iade edip , hattıda iptal ettim telefon için ödediğim tutarı Kredi kartıma geri yatırdılar 1 aylık bir fatura geldi onu da Abd deki arkadaşım vasıtası ile ödedim fakat ardından aşağıda ki fatura 3 gün sonra geldi konu ile ilgili bilgisi olan var mı acaba?
Suspension notice
Past due amount: $166.74
Total amount due: $166.74
Account number ending in: 2468
Date: 08/21/2023
Hello,We hope you're staying safe and well, and we understand things happen. That's why we're reaching out to let you know your account shows a total amount due of $166.74 with a past due balance of $166.74. Please take care of your bill payment today for all past due charges, including any new charges that may have become past due, to avoid suspension of service.
Ways to pay today:
Use the myAT&T app
Go online at att.com/pay
Dial *PAY (*729) on your AT&T wireless phone
To make a payment arrangement, please visit att.com/pay, use the myAT&T app, or dial 611 from your wireless phone. If you require additional assistance, please call 800.947.5096.If you've already paid or made a payment arrangement, then you're all set.
If we do not receive payment and services are suspended, you'll be charged up to a $35 fee to get your service back. Suspension may impact your ability to upgrade with our best pricing and to qualify for promotional offers and credits. If your past due balance is not paid after suspension, your service may be canceled and your device's wireless network connectivity capabilities may be disabled.
Thank you for choosing us,
AT&T
-
-
@AcerVulus Tekrardan yardımlarınız için çok teşekkürler.
-
-
T-mobile bilgilendirme icin soyle bir sayfa yapmis:
https://www.t-mobile.com/brand/data-breach-2021
40 milyon musterinin farkli bilgilerinin calindigini onayliyorlar. Musterilere hesaplarindaki sifreleri ve hesaplarinin PIN numaralarini degistirmeyi tavsiye ediyorlar, ayrica tum musterilere 2 yil boyunca ucretsiz kimlik koruma hizmeti sunuyorlar (McAfee® ID Theft Protection).
Kayit icin yukaridaki linke tiklayip, su kutucugu bulup tiklayin ve bilgilerinizi girin; daha sonra email adresinize gerekli bilgiler yollanacak.
Screen Shot 2021-08-19 at 11.48.53 AM.png
-
Isverenimin PO Box'ina teslim edilmis. Adres uzerinden otomatik olarak PO Boxa iletiliyor anladigim kadariyla.
-
@lilsam kredi kartı normalde 3 gün içerisinde elinizde oluyor. Yüksek güvenlikli posta geldiği için USPS den takip numarası ile takip edebiliyorsunuz. Eğer kaldığınız yer o an için güvenli ise orayı verebilirsiniz. Daha sonra gerçek adresinizi banka uygulamasından düzeltirsiniz.
ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
-
@AE123, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
@denizci10 , @Redbeard @smartcells mesajlariniz icin cok tesekkur ederim.
@smartcells , bende sizinkine benzer bir tarife kullaniyorum 1000 dakika 2 gb'lik bir paket ve esimde red musterisiydi Amerikaya geldigimizde tahutu devam ettigi icin iptal edemedik ve bu sene onun 109 tl'lik tarifesi bir anda 355 TL oldu, tahutsuz su an devam ettigimizden Turkiyeye gittigimizde ya Vodafone ile gorusup uygun bir pakete gecirecegiz ya da artik baska bir operatore gececegiz esim icin.
Wifi calling'de bende sizin dediginiz gibi kullaniyorum telefon ucak modunda - mobil veri kapali ve hat kullanilmadigindan 1000 dakika civari dakikam olmasina ragmen 542 vodafone musteri hizmetlerini arayip esimin paketi icin gorustugumde direk telefona yurtdisi koruma paketi kapsaminda hattiniza ucretsiz tanimladigimiz 5 dakikanin yuzde 80'ini kullandiniz , koruma paketi bittiginde avantajli fiyatlar icin yurtdisi paketi satin alin gibi bir sms geldi. Yurtdisi paketini telefonlarda aktif etmedigimizde sms'ler gelmemisti o neden sadece aktif ettik ama hic kullanmadik acaba yurtdisi paketi aktif olunca wifi calling ile Tr'de bir numara arandiginda sistem bunu yurtdisindan bir numara normal sekilde mi ariyor gibi aligiliyor ve belirli bir muddet sonra yurtdisi paketini aktif edip faturanlandirma yapiyor acaba. Turkiye'yi cok aramaya ihtiyac duymadik su zamana kadar burdan genelde whatsapp vs halletik bir sekilde ama bazen vodaone , banka vs aramamiz gerektiginde zor oluyor durum.
Ek paketler su sekilde gorunuyor
. -
@smartcells , tesekkur ederim eve donunce bende kendi paketlerime tekrardan bakacagim.
-
@AE123 Wifi Calling ücretsiz değil diye biliyorum... Wifi Calling sadece rahat ve kaliteli konuşmanızı sağlıyor. Ben ücretsiz hiç konuşamadım. (Her hangi bir paketim yok.) Ücretsiz konuşabilen var ise lütfen bilgilendirirse sevinirim... Tşk.
-
@Redbeard Yaklaşık 1.5 yıldır ABD'de bulunuyorum ve bir kuruş ücret ödemedim Wi-Fi calling için. Bence ücret ödeyen varsa buraya yazsın.
-
@denizci10 uzun süredir denemedim , 1-2 kere ücret düşünce korktum bir daha da aramadım kimseyi.. Hatta gelen çağrıları bile karşılamıyorum... (Bankalardan klasik çağrı geliyor - kredi verelim - kart verelim vb. / birde klasik spam aramaları) Bu arada bende wifi-calling için spesifik turkcell üzerinden bir şey yapmadım. (sadece telefonda ayarlarda aktif ettim.) Sonuçta siz kullanmışsınız ve ücret düşmediğini belirtiyorsunuz ve bilgi doğrudur... Benim tecrübem eksik yada doğru analiz etmemiş olabilirim. Neyse gelecekte ihtiyacım olduğu zaman önce kontör bakiyesine bakıp , sonra arama yaparım ve denerim...
-
@Redbeard şöyle eğer paketiniz yoksa ve telefonu siz ederseniz ücret düşer veya mesaj atarsanız ücret düşer. Ama wi-fi calling aktive ettiniz diye aylık olarak sabit bir ücret düşmez. Benim paketim yok 6 ayda bir 200 TL yüklüyorum sadece ama Türkiye'deki birini ABD'den wi-fi calling ile aradığım zaman konuşma sürem kadar ücret hesabımdan düşüyor.
-
@Redbeard, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
@AE123 Wifi Calling ücretsiz değil diye biliyorum... Wifi Calling sadece rahat ve kaliteli konuşmanızı sağlıyor. Ben ücretsiz hiç konuşamadım. (Her hangi bir paketim yok.) Ücretsiz konuşabilen var ise lütfen bilgilendirirse sevinirim... Tşk.
Wi-Fi call ucretsiz degildir.
Wi-Fi call'da arama Home PLMN'den (yani abonesi oldugunuz mobil operatorun hizmet sahasi ya da ulkesinden) yapilmis farzedilir ve ucretlendirmesi de ona gore kullandiginiz tarife ya da paketten yapilir.Ornekler:
-
Turk SIM kartiniz var ve Amerika'dasiniz, bir Turk numrasini aradiniz:
Buradan bir arama yaptiginizda arama baslangici Turkiye'den yapilmis gibi degerlendirilir. Cunku mobil operatore internet uzerinden baglanirsiniz ve o mobil operatorun sebekesine Turkiye'deki bir baglanti noktsindan girersiniz. Cagri baslangici baz istasyonundan gelmis veya internet uzerinden gelmis operator icin hic farketmez. Ondan sonraki routing islemi (cagrinizin yonlendirilerek aramanin sonuclandirilmasi) mobil operatorun tarife ve kurallarina gore olur. Aradiginiz numara Turk numarasi ise buyuk ihtimal ucret odemezsiniz (dakikalarinizdan yurtici tarife olarak dusulur veya sinirsiz arama paketiniz varsa herhangi bir ucret odemezsiniz.) -
Amerika'dasiniz ve Wi-Fi oarak Almanya'daki bir numarayi aradiniz:
Aramaniz Turkiye'den Almanya'ya yapilan cagri olarak degerlendirilip buna gore ucretlendirilir -
Amerika'dasiniz ve Amerika numarasini aradiniz:
Turkiye'den Amerika'ya cagri yapmis gibi ucretlendirilirsiniz. -
Amerika'dasiniz ve hemen yani basinizdaki bir arkadasinizin Turk numarasini aradiniz:
Siz ucert odemezsiniz. Sanki turkiye'deymis ve baska bir Turk numarasini aramis gibi degerlendirilirsiniz. Arkadasiniz ise roaming cagri kabul etme ucreti oder. -
Finlandiya'dasiniz, Isvec'teki bir numarayi aradiniz:
Turkiye'den Isvec'i aramis gibi ucretlendirilirsiniz.
-
-
@smartcells teşekkürler bilgi için. Ben önceki iletimde doğru bilgi vermişim. Sonuçta paketim olsa paketim içerisinden kullanım olacaktı. Paketim olmadığı için doğal olarak fiyatlandırma daha yüksek ve ücret düşülüyor... Teşekkürler katkılarınız için...
-
@denizci10 tamam aslında ücretsiz olmuyor işte
-
@Redbeard hocam kusura bakmayın da hayatta ücretsiz ne var ki şu an Ben wi-fi calling ücreti derken sabit bir ücretten bahsettim zaten. Yani wi-fi calling kullanmak için aylık şu kadar ödüyorum gibi bir şey anladım. Yoksa zaten herkes konuştuğunu ödüyor ister paketle isterseniz de normal konuşma olarak. Ama tarifeler ABD'den Türkiye'yi arıyor gibi değil Türkiye'den Türkiye'yi arıyor gibi oluyor.
-
@denizci10 Gülümsettin hocam beni.. Ok, en azından konu netlik kazanmış oldu. Okuyanlara bir faydası olsun Görüşmek üzere, Syg.
-
Benim durumumda wifi calling acik , mobil veri kapali , ucak mode'un da hem esimin telefonu hem kendi telefonumda bulunan Vodafone hatti ile Vodafone 542'yi aradigimizda 3 4 dakika konustuktan sonra yurtdisi koruma paketi kapsaminda hattiniza ucretsiz tanimladigimiz 5 dakikanin yuzde 80'ini kullandiniz , koruma paketi bittiginde avantajli fiyatlar icin yurtdisi paketi satin alin gibi bir sms geldi vodafone musteri hizmetleri ile tam gorusmenin ortasindayiz diye kapatamadik sonrasinda takip eden ayda 1 gunluk yurtdisi kullanim bedeli faturalarimiza yansitildi. Wifi calling'in mantigini gayet iyi anladim ve mevcutta da paketlerimizde yaklasik 1000'er dakika olmasina ragmen 3 4 dakika 542 vodafone musteri hizmetleri ile gorusme yaptiktan sonra neden sms geldi ve sonrasinda da neden ucret yansitildi malesef isin icinden cikamadigim kisim burasi oldu..
-
@AE123 O zaman Vodafone'da bu durum farklı bence... Ancak çok net web sitelerinde aşağıdaki ifade var. Paketlerinizi kullanabilirsiniz diyor...
-
@Redbeard rica ederim. Bence de inşallah bir kişiye bile fayda sağlamış oluruz. İyi günler.
-
Selamlar herkese, son iletileri okuduğum kadarıyla genelde TR den götürülen telefonlar mobil onay, SMS vs için uçak modunda ve veri kapalı şekilde orada TR telefonu olarak pasif şekilde kullanılıyor. Burada hali hazırda 14 Pro Max kullanıcısı olarak orada ilk etapta telefon masrafı yapmak istemiyorum. Çift fiziki sim kartlı telefonumda orada herhangi bir operatörden hat alıp, hem TR hem US olarak kullanabilir miyim? istediğimde bankacılık, e-devlet vs gibi uygulamalara erişimim olacaksa sorun yok. Aksi takdirde TR den Samsung, Xiaomi gibi wificall özelliği olan bir telefon alıp tüm bankacılık sistemimi oraya taşıyarak, ABD de TR telefonum yapacağım. hangisi mantıklı emin olamadım.
-
@swingest merhaba tercih tamamen size kalıyor, mevcut telefonunuzu çift hatlı kullanabilirsiniz veya ekstra bir telefonla gelebilirsiniz.
Ama öyle güzel kampanyalar oluyor ki, elinizdeki telefonu verip üstüne bir miktar daha verip yeni telefon almak isteyebiliyorsunuz.
Benim tercihim, eski telefonda Türk hattımı bırakmak oldu, çünkü burdan yeni telefon alıp Türk hattı takınca telefon kaydı yaptırma hadisesi peşinizi bırakmıyor.
-
@deebee yeni telefona türk hattı takınca, bankacılıktan tutun e-devlete kadar telefon kaydı değiştirmek gerekebilir. sanırım telefon kaydı yaptırma hadisesi diye bahsettiğiniz konu bu, doğru mu anlamışım? mantıklı olan bence de türk hattı takılı olan telefonu değiştirmemek. Bunu da ya buradan basit bir telefon ile yapacağız, ya da orada yeni bir telefon alıp amerika hattımızı yeni telefonla kullanacağız.
-
@swingest, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
@deebee yeni telefona türk hattı takınca, bankacılıktan tutun e-devlete kadar telefon kaydı değiştirmek gerekebilir. sanırım telefon kaydı yaptırma hadisesi diye bahsettiğiniz konu bu, doğru mu anlamışım? mantıklı olan bence de türk hattı takılı olan telefonu değiştirmemek. Bunu da ya buradan basit bir telefon ile yapacağız, ya da orada yeni bir telefon alıp amerika hattımızı yeni telefonla kullanacağız.
Yok tam anlatamamışım, yurtdışından alınan telefonları belli bir süre içerisinde kayıt ettirmeniz gerekiyor ya Türkiyede, burda $100’a bir telefon alıp Türk hattınızı sadece wifi calling ile kullanmaya başladığınızda da o süreyi başlatıp durmadan mesaj atıyorlar.
-
@deebee anladım şimdi evet, sürekli onunla uğraşmak da bir yerden sonra sıkar, haklısınız.
-
@smartcells 3 vodafone hattını da canlı tutuyoruz derken, aynı telefon ile çift sim mi kullanıyorsunuz acaba? Yoksa oradan yeni telefona us numarası alıp, vodafone hattının olduğu telefonları sadece TR için mi kullanıyorsunuz?
Benzer Başlıklar
51
49.1k
Users
4.7k
Topics
468.6k