Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @mhepekiz evet sanırım öyle bir şey


  • Elektrik isinden AC tamiri olayina kayabilirsen ve cevre yapabilirsen cok guzel olur...

    Her zaman beklerim.

    Bir iki sene sabredipte, diplerde olan cok kisi gormedim. Ozellikle ilk 6ay-1 seneyi atlatanlar sonra aciliyor...

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Bir abim türkiyede amerikan menseili biyomedikal firmada tamir bakım şefi, Amerikadan sayısız iş buldu , Arabasını yakıtını, ucak biletlerini karsılıyor, full dental coverage vereni bile vardı .fakat hiçbirine gidemiyor green cardı olmadıgından.O adamlarda dısardan adam almaya hevesli degiller acıkcası. Calısma iznin varsa gel diyolar. O da sizin Gibi elektrik mezunu(iki yıllık). Bu meslegi deneyebilirsiniz belki? Hatta bu bahsettigim yer ,Amerikada entry levelden eleman alıp yetistiren bir firma

  • ⭐⭐

    Bende memurlugu birakip gelenlerdenim. Bu abd de 5. Yilim. Mufettisligi birakip geldim. O zamanlar esime is bulamiyorduk. Oylesine basvurdugum hic bi fikrim olmayan green card cikinca kararimiz hep abd ye gelmek uzerineydi. Bende oncelikle isim kalsin ucretsiz izinlerimi alayim. Once bir deneyim diye dusundum. O zaman ki luzumsuz mudurum mufettisin ucretsiz izni mi olurmus diyip izinlerimi vermedi. Bu davranis benim kararliligimi arttirdi. Sadece 1 aylik ucretli iznimi alip geldim. 1 ay sonunda istifa edip abd de kaldim. Eger ucretli izni alabilsem arafta kalirdim cunku ilk iki yil gercekten cok zordu. Benim size tavsiyem yalniz kalmaya alisik degilseniz ve cok fazla düzene aliskinsaniz kararinizi gozden gecirin.


  • Ben de eşim de memur. Memurluk işi çok statik. Kendini geliştirme imkanı yok. Uzamıyorsun veya kısalmıyorsun. Kızımın eğitimi için gitmek istiyorum. Hep bir hesap yapıyorsun. Ay sonu nasıl gelecek diye. Yaptığınız işleri mükemmel yapsan da göze batmıyorsun kötü yapsan da. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsun. Ancak herkes yeterli gayreti gösterirse anlam ifade ediyor. Çok çalıştığın zaman işler sana yıkılıyor. Bilmiyorum diyenin işi de çok çalışana yıkılıyor. Ancak aldığın ücret aynı.

  • ⭐⭐

    @goodluck çok fazla düzen derken (ben tr de de yalnızım ki) darısı başıma diyorum bunları okudukça (2020 de vatandaşlık alırsınız artık)

  • ⭐⭐

    @haymatlos_

    Duzen derken sadece insan iliskilerinden bahsetmiyorum. Insanlarin alisik oldugu bu zamana kadar elde ettigi ev araba esyalar var. Bunlarin yerine Abd cok daha iyilerini vadediyor ama bunlari tekrar elde etmeye calismak ve Turkiyedeki bile seviyeye gelmek zaman aliyor. Yeni bir sistemin icinde bu kadar seyi basarmaya calismak haliyle cok zor. Buna bir de Turkiye’deki mahalle baskisini ekleyin. Konuyu arkadas memurluk uzerinden actigi icin soyluyorum. Turkiyede okumus memurdun abd de ayak isi mi yapiyorsun oraya gidiyosan okumalisin gibi rahatsiz edici cumleleri ailenizden ve cevrenizden duymaniz cok olasi.

  • ⭐⭐

    @goodluck anladım (günaydın bu arada erkencisiniz) o şimdi bile var çekilişe katıldım deyince yapamazsın iş bulamazsın vs. çok iyi anlıyorum kaldı ki sizin iş kolay kolay vazgeçilecek türden değil

  • ⭐⭐

    @goodluck bu arada siz çolpan bey @semavi @knnrn @crazycells daha nicklerini hatırlayamadığım onlarca forumda yazan insan bana göre öncülerdir fikir verecek yol gösterecek yardımcı olmaya çalışan değerli insanlar bana göre olur da kazanırsam aynısını yapmaya çalışmak da isterim ben


  • Bircok sey aslinda hayattaki hedefleriniz ve nasil bir yasam istediginiz ile baglantili. Tabii ki bunlari belirlerken en onemli faktor de cocuklarin gelecegi.

  • ⭐⭐⭐

    @Ercan-Tekoglan ercan bey selamlar, ziraat muhendisiyim diyince yazamadan duramadım. Bnm eşimde ziraat muhendisi ben orada naparım diyor. Ben iyi körü bi denklik almaya çalışıyorum. Ziraat muhendisliği denkliği konusunda bi araştırma yaptınız mı? Süreç uzun mu geldi de başka bir sektöre yöneldiniz? Şimdiden yanıt için teşekkürler..


  • Hayat mutlulukları ertelemek için çok uzun bir süre değil!!!
    merhabalar 2002 yılından beri devlet memuruyum (belirli dönemlerde TSK'da Astsubay müteakip safhada Belediyeye geçiş) . Aynı zamana görevde yükselme sınavı ile Uzman Memur kadrosuna geçiş yaptım. Eşim de devlette İngilizce Öğretmeni. Zor yıllar zor dönemlerden sonra belirli kazanımları elde ettik . Hatta ücretsiz emekliliğime 2 sene kaldı. birinci derece memur kadrosundayım. Tüm bu yazdıklarımı kendimi övme olarak algılamayın ki övünülecek çok büyük şeyler de başarmış değilim.
    Yıllardır türlü türlü hayaller kurarak çekilişe girdik. Youtube üzerinden Amerika'daki hayatlara dokunduk. Kadir ZORA abimizin sakin sakin tecrübelerini dinledik. Sosyal medya üzerinden defalarca aynı soruları sorduk. Nitekim sonunda DV2022 3xxx case number ile bir yola girdiğimizi hissettik. Hissettik hissetmesine ama öyle videolardan izlediğimiz gibi lyft,uber, doordash yaparım , rahat rahat hayatımı geçindiririm hayallerinin pek de gerçekçi olmadığını da anladık:) İşler ciddiye binmeye başladıkça hiç de kolay bir durumla karşı karşıya olmadığımızı gördük. bunu söyleyen bir aile 5 il değiştirmiş ( ev taşıma işlemlerinin acısını bilirsiniz) ve 1,5 sene de ayrı kalmış(şark görevi sebebiyle) ona göre kafanızda canlandırmanızı isterim. Bu arada hali hazırda 7 yaşında bir oğlumuz var ellerinizden öper.
    ne sebeple olursa olsun tüm bu kazanımları bir tarafa bırakıp önceliğimiz oğlumuz olmakla birlikte kendimiz için de bambaşka bir hikaye yazmak istiyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle sadece oğlumuz için değil kendimiz için de düzgün bir hayatı hak ettiğimizi düşünüyorum. Hali hazırda elde ettiğimiz kazanımları tamamiyle bulamayabiliriz, belki günde 15-16 saat çalışabiliriz ama mutluluğun peşinden koşmanın vermiş olduğu hazzı dibine kadar tadacağımızdan eminiz.
    sabah 8 - akşam 5 sadece bir koltuğun ve bilgisayarın başında geçebilecek bir hayat bana göre değil. bambaşka bir hayat var dışarıda. umarım acısıyla tatlısıyla bizim için hayırlı olanını yaşarız. saygı ve sevgilerimle...


  • @vlknhouston hocam merhabalar. Durumunuz nedir en son temelli dönmeyi düşünüyordunuz


  • Gecenlerde baska bir konuda bahsetmistim. Burada onceki sene Turk Pizzacida calisan genc bir arkadas vardi. Turkiye'de yeni memurmus ve 6 ay izin alip turist vizesi ile ABD'ye gelmis. Orada 1 yillik maasini burada pizza dagitarak 2 ayda cikarttigini soylemisti. Gecenlerde ayni pizzaciya ugramistim, bu defa da yanlarinda Turkiye'den genc ogrenci bir arkadas calisiyordu. Memur arkadasi sordum, dondu mu Turkiye'ye diye, memurluktan ayrildigini, geri donmedigini ve su anda California'da oldugunu soylediler.


  • @MySea, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    Gecenlerde baska bir konuda bahsetmistim. Burada onceki sene Turk Pizzacida calisan genc bir arkadas vardi. Turkiye'de yeni memurmus ve 6 ay izin alip turist vizesi ile ABD'ye gelmis. Orada 1 yillik maasini burada pizza dagitarak 2 ayda cikarttigini soylemisti. Gecenlerde ayni pizzaciya ugramistim, bu defa da yanlarinda Turkiye'den genc ogrenci bir arkadas calisiyordu. Memur arkadasi sordum, dondu mu Turkiye'ye diye, memurluktan ayrildigini, geri donmedigini ve su anda California'da oldugunu soylediler.

    Hayatta her şey para değil 🙂 İnsan güven duygusunu da ta içlerine kadar hissetmek istiyor. İyi kötü bir statün olsun istiyor. O yüzden para kısmıyla ilgilenmiyorum ama paylaştığın durum için teşekkürler memur olan arkadaşlara yol gösterir. Ben sadece Volkan Bey’in durumunu merak etmiştim en son kesin dönüş kararı almıştı.


  • .bir zamanlar kanadada yasiyan bir arkadas ile sohbet ediyorduk,kulturlu bir sahisti,bir gun bir tanidigim var turkiyede uni hocasiydi,simdi burda taksi soferligi yapiyor ama cok mutlu,soranlarada lise mezunuyum diyor demisti.bir yerde insanlar huzur ariyorlar.bu sosyal medyalar ciktiktan sonra turkiyede aile hayatlarida buyuk darbeler yiyor,bir yerde coluk cocuk yetistirmekde buyuk problem gibi gozukuyor.

  • ⭐⭐

    Birkac ornek:

    Turkiye’de orta kat guney cephe onu acik apartman dairen oldu mu memnun olursun
    Abd de mustakil evine havuz yaptirdin mi memnun olursun

    Turkiye’de ufak sifir dizel bir sedan aldin mi mutlusundur. Abd de sifir suv nin yanina birde zevkine ustu acik cektin mi mutlu olursun.

    Turkiye’de cocuga uzaktan kumandali gemi alirsan cocuk cogu arkadasindan farkli olur. Abd de kendi teknenin yanina cocukta cevirip gezsin diye su bisikleti alirsin.

    Turkiye’de bunlari yapabilmek icin milyoner olmak bile yetmezken abd de bunlari isteyen herkes yapabilir.


  • @Hopes1 Slmlar dönmekten vazgeçtim. Muhtemelen eyalet değiştirip burada kalmaya devam edeceğim. Türkiye maalesef güzel ülkeydi ☹️. Şuan da sonu Afganistan olacak gibi görünüyor.


Benzer Başlıklar

  • 12
  • 1
  • 236
  • 7
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum