Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Hasan-Dizlek, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

... biraz gemileri yakmaya niyetlendik bakalım eşim kendi alanında yürür psikolog olarak bende imamlık orda birşey yapmaz ama farklı kurslarla kendime birşeyler katmaya açığım. Herkesin hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah.

hocam, mesleginizin gereksinimleri konusunda pek bilgim yok. fakat amerikada Turk veya diger toplumlarin camiileri mevcut. belki bu konu hakkinda Paterson-Ulu Camii nin imamiyla irtibata gecebilirsiniz. iletisim bilgilerini google aramalarinda bulabilirsiniz.

• Yurtdısı goreve niye basvurmuyorsunuz??

• @mister oraya geldiğimde farklı bi alanda iş yapmayı düşünüyorum imamlık orada yapamam ama sertifika vs gibi şeylere bakacam şuan ikinci bi üni başladım belki işime yarar diye. ama dediğini gibi olası gelme durumumda oradaki imama ulaşmayı denicem meslektaşımın yol göstereceğini umuruyorum bakalım artık ne olacak 🙂

• @burakshop yurtdışı görevinde imamlar çok yoğun ve aldığı ücret 2000 euro gibi bişey avrupada amerikada ne alıyolar bilmiyorum. tek avantajları tr de maaşları da yatmaya devam ediyor. benim amacım gidip gelmek değil orada kalmak ve memuriyet çoğu girişimi engelliyor.

• ⭐⭐

@Hasan-Dizlek Nereye gideceksin nerde yaşayacaksın sorularının cevabı farklı farklı olur.Yurt dışında yaşamak zordur.Kolay bişey bekleme.Çok fazla youtube da abd de şöyle güzel yaşıyorum böyle bol et yiyorum vb. videolar izleyip gaza gelme.ABD de hiçmi fakir insan yok diye kendine bi sor ? Kapitalizmin göbeğine gidiyorsun. Harlem de yaşayıp Harlemin dışına çıkacak cebinde parası olmayanlar var.Yok uber yaptım doordash yaptım ohh oh çok para kazandım diyenlerin gazına gelme.

• @Semihmete onlar sadece kazancı gösteriyor sıkıntılı anları göstermiyor. Kimse kırmızı halıyla beklemiyor biliyorum her halükarda zor günler olacak ama çalışıp uğraşıp düzen tutturacağıma inanıyorum. Hayırlısı bakalım

• ⭐⭐

@Hasan-Dizlek Dilini kültürünü insanını kanununu bildiğin bir ülkede çalışıp kazanıp zengin olamadıysan belli bir yaştan sonra başka ülkede nasıl başarılı olacaksın ? Giden göç eden insanların önceliği genelde çocuklarının geleceği içindir..

• ⭐⭐⭐⭐

@Hasan-Dizlek, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

@Semihmete onlar sadece kazancı gösteriyor sıkıntılı anları göstermiyor. Kimse kırmızı halıyla beklemiyor biliyorum her halükarda zor günler olacak ama çalışıp uğraşıp düzen tutturacağıma inanıyorum. Hayırlısı bakalım

Inandiysaniz yaparsiniz.
    Zorluk her yerde ve her daim olacaktir. Riskleri, yasayacaginiz zorluklari goze alip kabullendikten sonra sizi durduracak, amaciniza ulasmayi engelleyecek bir sey yok.
    Bu hayattaki en buyuk pismanliklardan biri hic denememis olmaktir. Sansiniz bol olsun. Sans, talih aklini kullanip harekete gecenlerin yaninda olur.

• Turkiye'de memurluk = Is garantisi, duzenli gelir. Memur olan arkadaslarimin hepsinin evleri, arabalari ve yillik tatilleri var. Saglikta Amerika ya gore oldukca ucuz.

Amerika ise ilk 5 yil bolca cabalama, eger dil yoksa ve acik fikirli degilseniz bolca durumdan sikayet etme iceren, memleket hasreti, gorece pahali saglik, psikolik buhranlar vs icerir. Is garantisi gunluktur. Ertesi gun isiniz olup olmayacagi garanti degildir. Bu psikolojiyi tasiyabilecek kisilerden olmak lazim.

• @minnesota 31 Yaşında 6 Yıllık devlet memuruyum, evim kira, arabam 300.000TL'lik eski bir SEAT, Tatil balayı dışında gidemedik, Bankada 800k borç var hayalinizdeki MEMUR tanımı ne çok merak ediyorum, aldığım maaş 45.000TL.

Diğer söylediklerine katılıyorum.

• ⭐⭐

@minnesota Türkiye'de memurluk konusunda 45 bin tl alıp, 20-25K kira ödedikten sonra ne ev, ne ortalama üstü araba ne de düzgün tatilin olur. Ancak anne,babadan kalan kendi evi olanve 45k maaşı olan bir memurun ortalama üstü arabası ve düzgün bir tatili olabilir. Maalesef özel sektör çok zorlu olduğu için memurlar lüks içinde yaşıyor gibi geliyor fakat arkadaşım mecliste 50k alırken 25k kira ödüyor maalesef. Eline asgari ücret kalıyor 😃 üzücü ve komik. Amerika hakkında dediklerinizde ise şu ana kadar yapılmış en net ve düzgün yorum. Maalesef bunları yazdığınızda insanlar Amerika'yı kötülüyorsunuz sanıyor ama işin gerçekleri bu.

• Memurların emekli ikramiyesi ile ev , yazlık, araba aldığı devirler çok eskide kaldı. Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Ha memurluk geniş bir kavram bu arada bilmeyenler olabilir, doğal. kariyer meslekten tutun düz memura kadar bir sürü farklı unvan var. Ama düz memur da olsanız merkez uzmanı da olsanız müfettiş de olsanız alabildiğiniz maksimum maaş bellidir. Ne uzar ne kısalırsınız.

• 15 yıllık Polis memurum tr memurlukla anca karnını doyuyorsun - karı koca olursan heh işte - 15 yıl iyi bir emeklilik planı yaparsan belki bir şey olur.

benim arabam yok - bir evim var oda eski olsun ama bunuda şukur. zorunlu hizmet süremi bekliyorum . bakalım ...

yeni memurlara önerim basit yaşamayı öğrenin çok borca girmeyin - uzun vadeli yatırım öğrenini maaşın % 15 bes ve hisslere gömün - 500 metre kara ucuz bir arsa bulursan alın köyünden bile . olsa

çok şey varda bakalım. ....

• @serkanist merhaba. Serkan bey işte Türkiye de bir memurun yapabileceği maksimum bu. Maaşın %15 ini BES ve hisselere temettü geliri için gömmek kötü bir yöntem değil. Ama 15 sene bu işlemi her ay yapmak gerekiyor. Gençliğiniz eriyip giderken 15 yıl sonra rahat edeyim diye yatırım yapmak en azından benim hayat anlayışıma ters. hayatı enerjiniz varken yaşamak lazım. Tabiki geleceğinizi güvence altına almakta gerekiyor. Ama TR koşullarında herkes yaşlanınca rahat edebilmek için sabah akşam çalışıyor. Çok trajik bir durum. Zaman o kadar değerli ki...
    Saygılar

• ⭐⭐

@aydın-yıldırım Sizin yaşınız kaçtı hocam

• Bir tanidigim Turkiye'de 1996 yilindan beri memur. Memurlugunun 29. yilinda ve halen emekli olmak istemiyor. Lisede okuyan kizi var ve emekli olursa, hicbir sekilde kizini universite yillarinda destekleyemeyeceginden korkuyor. Evi ve arabasi var ama ne tatil yapabiliyor ne de rahatca bir hobi yapabiliyor. Ustelik Istanbul falan gibi buyuk bir sehirde de yasamiyor.

• @MySea peki ABD'de bir beyaz yaka çalışanın bir yılda ortalama kaç gün tatil/izin hakkı var?

• @Semihmete bende kendi geleceğim için gitmek istiyorum

• @minnesota senin dediğin memurlar hayata 2-0 önde başlayıp babadan destek alanlardır. Benim gibi 45 bin alıp 15 bini kiraya verince memurluğunda bir tadı kalmıyor.

• Gitme sebebimiz sadece maddiyat değil aslında, biz aile olarak kalan hayatımızda daha huzurlu, mutlu ve gelecek kaygısı daha az bir ortamda yaşamak istiyoruz. Amerika'da her şey güllük gülistanlık değil tabiki gittik gördük. Ama bir kanun, düzen var. Yoksa kim ister mevcut hayatını bırakıp bavul ile yeni başlangıç yapmak. Dünya üzerindeki göç hareketine bakın zaten dogru mu yapıyorsunuz yanlış mı size bir örnek olur. Avrupa veya Amerika'ya tüm dünya gitmek istiyor (çinlisi, hintlisi, Yahudisi müslümanı vb.) bu insanlar durduk yere gitmiyor daha iyi bir hayat için. Bu arada türkiyemi Amerika mı? Değer mi? Gibi soruları bizde eşim ile çok sorguladık ama önceliğimiz çocuklar ve kalan hayatımızı daha dünya dertlerinden uzak kendi sorunlarımız ile geçirmek. Eşim 23 senelik memur, ben iyi cirolu bir gıda işyerini işletiyorum. Evimiz arabamız var. Ama bahçenin dışına her çıktıgımızda ülkenin ne kadar kötüye gittigi yüzümüze tokat gibi çarpıyor maalesef. Herkezin kendine göre bir sebebi vardır ama herkezin ortak hedefleerinden biri daha iyi bir yaşam.

Benzer Başlıklar

• 15
  • 4
  • 16
  • 12
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55

56.0k
Users

4.8k
Topics

485.0k

| | | |