Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Murat-4 Teşekkürler Murat hocam elimden geleni yapacağım .

Araştırmalara başladım ama önce şu maddi işi çözmem gerek . Sağolun.

• @serkanist madem kesin kararlısınız gitmeye ve belli bir sene var anladığım kadarıyla, eb3 düşünebilirsiniz ilerleyen dönemde green card derdiniz de kalmamış olur...

• @serel teşekkürler kesinlikle karar verdim yatırım vizesi kovalamak istiyorum şimdiden paramı biriktirmek için başladım - evide satacağım kesin kararım. !

• Ben de bir çok kişi tanıdım sahte evlilik yaoan.gc gelir gelmez askere gidip hemen vatandas oldular. Yolunu bulam her türlü buluyor..

• @Duygu-0, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

Ben öğretmendim eşimde müfettiş idi . Özellikle eşimin maaşı ve çalışma şartları bayağı iyi idi . Buna rağmen ve yabancı dillerimiz olmamasına rağmen bırakıp geldik pişmanda değiliz. Eşim şöförlük yapıyor ve işini gayet severek yapıyor. Eğer kişi ben türkiye de masabaşı çalışıyorum orda da illa masabaşı çalışmak isterim veya illa tahsilim alanında işte çalışacağım diye diretmiyorsa bana göre özellikle memur işçi vs. Türkiye'de sabit maaşa çalışan insanların asıl gelmesi gerek.

@Duygu-0 Türkiye sizinle aynı şartlardayız sanıyorum, bizimde iyi bir işimiz ve kariyerimiz var, “bu kariyer bırakılır mı?” sorularını sıklıkla alıyoruz, gitme veya kalma fikrinde kişilerin öncelikleri ön plana çıkıyor, herkesin durumu da yapısı da farklı tabi, fakat bizde sizin gibi düşünüyoruz, değişim iyidir ve umarım yanılmayız🤌🏻

• arkadaşlar ben ve eşim kamudayız ben imamım eşim de psikolog yine de bırakıp gitmeyi göze aldık. memur kafasından çıkmadığımız için hep başkalarının başarılarını takdir ediyoruz. ayrıca yaşanan ülke sorunlarını düşününce bırakıp gitmek mantıklı geliyor. geriside hayırlısı neyse o olsun. benim bir sorum olacak eşim tesettürlü bu bizim oradaki yaşantımıza nasıl bir etkisi olur iş hayatında ya da sivil hayatta sizinde görüşlerinizi almak istedim

• @Hasan-Dizlek Türkiye' de sıkıntı yaşar orda yaşamazsınız. En son düşüneceğiniz şey bence.

• ⭐⭐

@aydın-yıldırım Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz? Yaşayacakları yer vs. bu durumu çok etkiler. Siyahi insanlar, latinler vs. birçok insan ırkçılığa maruz kalabiliyor birçok yerde. Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki gidip bütün eyaletlerde yaşamışta, tecrübenizi sunuyorsunuz. İnsanlar önemli ve büyük kararlar veriyor, üstün körü verdiğiniz tavsiyeler bile maddi ve manevi kayıplarına neden olabilir. @Hasan-Dizlek Hocam gitmeyi düşündüğünüz eyaleti çok çok iyi araştırın. Yabancılık çekmyeceğiniz ve ibadetlerinizi güzelce yapabileceğiniz bir sürü nokta var. Hakkınızda en güzeli olsun ama benim fikrimce Türkiye'de ki yaşantınız idare ediyorsa eğer memurluğunuzu yakıp, gurbet çekmenizi tavsiye etmem açıkçası.

• @Atlantis00 fikrime katılmasanızda uslubunuzu biraz daha yumuşatarak anti-tezde bulunmanızı dilerdim. Zira Türkiye' de hayatı boyunca ırkçılıga maruz kalmış biri olarak yaziyorum. Bunu bilmenizi isterim. Türkiye' de bana bir tane alevi vali, kaymakam, bürokrat veya müsteşar gösterebilir misiniz? Ya da tc kimlik numarası olan bir ermeni? Ben size binlerce adayin girdigi bir sinavda ilk 5 e girmesine ragmen kimliginden ya da mezhebinden dolayı defalarca mulakattan elenen bir çok insan gösterebilirim. Amerika da bir müslümanın 2 dönem başkanlık yaptığını da ayrıca belirtmek isterim. Velhasıl kelam Amerika' daki ırkıçılıkla Türkiye' deki ırkçılığı yan yana koymak bile abesle iştigal. Tahayyül bile edilemez emin olun. Çok basit bir agümanla cümlelerimi sonlandırayım. Amerika' da ırkçılığa maruz kaldığı için başka bir ülkeye iltica eden birini gordunüz mü ya da duydunuz mu? İnanın bu söylediklerim polemik amaçlı degil. İlk yazdığım cevapta olduğu gibi. "Bence"

• @aydın-yıldırım sizin mesajı okuyunca üniversite yıllarım aklıma geldi. Hukuk un Temel Kavramları dersi sınavlarında ne yazarsam yazayım 4 kez SIFIR aldım ve konu tamamen ismim ve soy isimle alakalıydı. O öğretim görevlisi başka bir üniversite gidince ilk sınavdan AA alıp geçmiştim. Başka bir dersin öğretim görevlisi ise ismim ve soy ismim için her yoklamada işte isim soy isim böyle olur diyordu. O dersi hiç takılmadan yüksek notla geçmiştim. 2 farklı deneyim oldu.

• @minnesota benim okul yarım dönem uzadı 🙂

• This post is deleted!

• @Atlantis00 Türkiyede idare ediyoruz ona laf yok ama gerçekten idare ediyoruz ben asgari ücretle geçinene şaşıyorum valla helal olsun diyorum. Ama geçimden ziyade orta doğunun kaosundan, siyasetin her alanda her konuya müdahale etmesinden, en basit tayinde bile tanıdık bulmaktan sıkıldık biraz. Bundan başka bir kiracı olarak yapılan zamlardan, ramazan gelince artan gıda fiyatlarından vs... Bunlar müslümanım diye ortada gezinen bizlerden yapılması da ayrı bi dert. Bir iş yaptığında işçiliksiz tadilatlardan, sanayiye gidince 10 liralık şeyi 100 liraya yapanlardan.... Bunların çoğunu gavur dediğimiz küçük gördüğümüz adamların yapmaması da ayrı bir dert :). ve tabiki alım gücü... biraz gemileri yakmaya niyetlendik bakalım eşim kendi alanında yürür psikolog olarak bende imamlık orda birşey yapmaz ama farklı kurslarla kendime birşeyler katmaya açığım. Herkesin hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah.

• ⭐⭐

@aydın-yıldırım Merhaba, bu iletinizi biraz bilgi ve tecrube eksikliginize bagliyorum. Evvela, 11 sene kamuda calisip orta kademe yoneticilik yaptim ve 15 Temmuzdan sonra 4 sene Cumhurbaskanliginda gorev yaptim. Kamuda ayrimciliga ugradigindan bahsettiginiz gruplardan kac kisinin Cumhurbaskanliginda gorev yaptigini bilemezsiniz, ben yakin korumada ve ozel kalemde calisan aleviler taniyorum (Universiteden arkadasim aslan givi mulakata girdi ve gecti). Alevi kaymakam ya da TC kimlik numarasi olan Ermeni goremezsiniz demissiniz, ben Ermeni olan kaymakam biliyorum (Bunu basit bir google aramasi ile bulabilirsiniz). Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olan 75.000 civari Ermeni vatandasimiz var ve bunlar icerisinde devlet icerisinde onemli gorevler ustlenmis arkadaslarimiz var. TC Kimlik numarasi olmayan Ermeniler ulkemize bir sekilde girmis ve diplomatik sorunlardan oturu oturum izni alamayan kisilerden olusuyor, bunlardan da bildigim kadariyla sinir disi edilen yok. Ayrica ulkemizde illegal is yapan kisilerin cok yuksek kisminin ayni cografik bolgeden gelmeleri, devletin buna goz yummasi bile Turkiye ile irkciligin ayni cumlede kullanmanin abesle istigal oldugunun gostergesidir. Universitede ayrimciliga ugradigini soyleyen arkadaslar gibi ben de kendi goruslerim yuzunden Ankara'nin gobeginde ayni cografi bolge kokenli hocalarim sayesinde dusuk notlarla mezun oldum. Butun sinifa bos amfide anlattigim dersten herkes 85-95 arasi not alirken ben 65 aldim (gecme notu 70 idi), itirazimla beraber idare mahkemesinde dava actim ve maddi hatadan oturu notum 95'e yukseltildi. Yukseklisansimi sen artik gelme diyerek bitirtmediler, afla geri dondum ve bitirdim. Hatta bana sen gelme diyen hocalarimdan biri esimin de bahse konu cografi bolgenin en guney dogusundan oldugunu ogrenince benim gibi dar kafali bir milliyetcinin nasil boyle bir kadinla evlenebildigini sormustu ve sertce de bir yanit almisti.

Netice itibariyla irkcilik bir hastaliktir ve her cografi bolgeden insan bu basit hastaliga yakalanabilmektedir. Ben bu sebeple o bolgeden, sehirden gelen diger insanlarin tumunu 1-2 kisi yuzunden mahkum etmedim.

Gelelim ABD'ye, oncelikle ABD tarihinde birakin musluman baskani cok uzunca bir sure katolikleri dahi baskan secmediler, ilk katolik baskan JFK idi. Isminde Hussein var diye musluman sandiginiz adamin vaftiz belgesi bile yayinlandi. Sari saclarima ve Ingilizceyi Avrupa'da ogrenmemden dolayi beni Avrupali "beyaz" sanan kisilerin etnik kokenimi ve dinimi ogrendikten sonra bana olan bakislarin nasil degistigini umarim siz ogrenmek zorunda kalmazsiniz. Uber ve Lyft icin soforluk yaptigim kisilerle ettigim sohbetlerde duyduklarim zaten basli basina fecaat, ABD'ye gelen herkes hakli veya haksiz bazi seyler duyacak.

Turkiye'de, Osmanli doneminde kolelik yasalken bile yerlesememis kole edinme ve ayrimcilik kulturu ABD'de 1968'de hala devam ediyordu. 1968'e kadar bir cok eyalette siyahlarin aksam sokaga cikmalari, beyazlarla oynamalari yasakti.

Her ulkede dar zekadan veya beyin soguklugundan kaynaklanan irkci kisiler olabilir, bu sebeple 1-2 insanimsi icin bir milleti irkcilik ile anmak buyuk hata olur, ama unutmayin ABD'de irkcilik kurumsal/yasal temelleri olan bir gerceklikti.

Bugun akli basinda bir cok ABDli bu yapilanlarin yanlis oldugunun farkinda oldugu icin irk temelli ayrimcilik bu ulkede cok ciddi bir suc. Eger bir seyin sucu yuksekse, tehdidi de o kadar yuksektir.

Kisisel sebeplerden oturu memuriyetimi yaktim, ulkemi terk edip ABD'ye geldim; ama ABD'nin de Turkiye'nin de ne oldugunu bilerek geldim. Eger yukarida yazdiginiz gibi bilgilere sahip olarak ABD'ye yerlesmeyi planliyorsaniz ciddi bir hayal kirikligi yasama olasiligini goz onune almanizi tavsiye ederim.

Umarim aciklayabilmisimdir.

• @Hasan-Dizlek hiçbir sıkıntı olmaz burda 72 milletten başı kapalı insanlar görüyorum o kadar fazlalar ki kendimi ülkemde sanıyorum içiniz ferah olsun

• @hsn-kartal yaşadığınız bölge neresi

• @Hasan-Dizlek İllinois Naperville

• ⭐⭐

@Hasan-Dizlek Allah bizler gönlümüzdekileri kolaylıkla ve hayırlı bir şekilde nasip etsin abi öyle dua edelim. Hakkımızda en güzeli olsun 🙂

• @Atlantis00 amin inşallah her ne olacaksa herkes için en hayırlısı olsun. Rabbim işlerimizi kolaylaştırsın. Hayırlısı ile mayısta green card çıksın 😅

• ⭐⭐

@Hasan-Dizlek Amin inşallah Hasbunallahu ve nimel vekil

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51

56.0k
Users

4.8k
Topics

485.0k

| | | |