Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Atlantis00 44. yaklaşık yarım saattir bu soruyu neden sorduğunu merak ediyorum bu arada😊 Eger Amerikadaysan tanışmak isterim. İyi adamımdır arkadaş olmak isterim.

• ⭐⭐

@aydın-yıldırım Eb3'e başvuru yapanlar genelde 35 yaş üstü oluyor. Uzun süre gc çıkmadığından dolayı mantıken başvuru yapıyorlar daha fazla şansa bırakmamak adına. O yüzden yaşınızı merak ettim. Allah nasip ederse inşallah Amerika'ya geldiğimde görüşürüz abi 🙂

• @Atlantis00 eyvallah

• @aydın-yıldırım bu konu hakkinda yazacagim teşekkürler.

• @finalhope Calistiginiz yere gore degisir. Ornek olacaksa, ben calistigim alanda 20 yilimi doldurdum ve yilda yaklasik 30 gun tatil ve 15 gun hastalik iznim var.

• @MySea verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

• Adalet bakanlığı personeliyim ve en büyük arzularımdan birisi Greencard talihlisi olmak.

• @aydın-yıldırım, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

@serkanist merhaba. Serkan bey işte Türkiye de bir memurun yapabileceği maksimum bu. Maaşın %15 ini BES ve hisselere temettü geliri için gömmek kötü bir yöntem değil. Ama 15 sene bu işlemi her ay yapmak gerekiyor. Gençliğiniz eriyip giderken 15 yıl sonra rahat edeyim diye yatırım yapmak en azından benim hayat anlayışıma ters. hayatı enerjiniz varken yaşamak lazım. Tabiki geleceğinizi güvence altına almakta gerekiyor. Ama TR koşullarında herkes yaşlanınca rahat edebilmek için sabah akşam çalışıyor. Çok trajik bir durum. Zaman o kadar değerli ki...
    Saygılar

selamlar türkiyenin durumu bu maalesef başka çaremiz yok - para değer kaybediyor - yaşam çok zor karı kocam maaş 100 bin alsak en iyisi

onuda nasıl değerlendirmek gerekiyor ...

benim demem şu ki ilk 15 yıl çok onemli biliyorum

evlilik ev araba ve çoçuklar pek bir şey kalmıyor

ama yinede ilk 15 yıl maaşsın sürekli %15 ni bes temettü fon ve ve hisse senedi fonlarında tutmak en iyisi bunu yapmak çok zor gibi gelsede başka care yok insanlarımızda

finansal okuryazalık çok gelişti bence ben öyle görüyorum

artık emeklil aldığı aylık ve ikramiye pek bir şey yapması imkanı yok gerçek bu

emeklik polis maaşı 35 bin

ikramı 1 milyon

ne işe yarar ...

ama bu dediğim gibi yapılırsa 15 yılda ciddi bir birikim oluyor...

zaman geçiyor doğru ama para ilerde daha çok lazım.

• ⭐⭐

@serkanist Dediklerinize katiliyorum, 2011 yilinda memuriyete basladiktan kisa sure sonra BES uygulamasi baslamisti, ben de o ara hemen katilmis ve ayda 100 TL gibi bir parayi 11 ay boyunca yatirmistim, simdi o para hatri sayilir bir miktara erismis, o donemler ulkenin durumu bir miktar daha iyiydi o sebeple kendime temettu veren hisselerden bir paket yapip biriktirmistim. Su anda bir hissede %75.xxx gibi bir kar orani gorunuyor ve hepsinde maliyetim negatif oldu.

Su an ise yeni baslayan memurlar icin goruyor ve uzuluyorum ki bunlari yapmak biraz zor oldu. Biz 12 sene icerisinde ev almak icin 2 farkli firsat yakalamistik, 2020'de faiz indiriminde arkadasim olan bankacima kanimin son damlasina kadar kredi verin demistim 🙂 O zaman maasimin yarisindan fazlasi kadar kredi odemem vardi bugun o miktar maasin %7'si oldu. Bir daha da oyle bir firsat cikar mi bilemem.

• @EasternStar Burası Türkiye hiç belli olmaz ama hiç sanmıyorum yakın gelecekte olacağını. Mevcut durumda orta düzey iki memur maaşı ile bile alınması imkansız gibi. Anca anadan babadan kalma bir şeyler olur da öyle üzerine ekleyebilir insan.

• Eşim ögretmen bugun okulda ögretmen bir arkadaşı eşide polis 2,5 milyonluk bir kredi çekmişler ev için geri ödeme aylık 70 bin 10 sene toplamda 8,2 milyon olarak bu şartlar da tr de ev almak mantıklı olmuyor maalesef. Her geçen zamanda daha kötüye gidiyor.

• @EasternStar kesinlikle iyi yapmışsınız düşünün - 2009 dan bende 70 tl ile başlamıstım - eğer bu devam etseydi inanın 30 yıllık memur ikramiyeden çok fazla olurdu ..

ben diyorum eğer insan maaşının %15 ni aylık verirse ve 15 yıl tutarsa ciddi bir para birikiyor.

lütfen satmayın devam edin. 🙂

• @akara Valla şaka gibi ama durumlar öyle maalesef. Hadi 70 bini ödedin ,ödenir de ( böyle diyorum ama ülkenin yüzde kaçı ödeyebilir ? ) ama o 2,5 milyona ev alamazsın ki en azından Ankarada mümkün değil. Belki daha küçük yerlerde yatırımlık 1+1 ,1+0 alıp öğrenciye kiraya verirsin. Geri ödeme tutarları zaten korkunç.işte diyorum ya anca hem cepte olcak biraz biraz dediğim iki üç milyoncuk, hem arabalar varsa satıcan da öyle alabilirsin. Ben de 12 yıldır kamuda uzmanım ama yok yani .Nerden tutsan elinde kalıyor. ben bıraktım ya düşünmeyi an itibariyle😀

• @EasternStar kesinlikle iyi yapmışsınız düşünün - 2009 dan bende 70 tl ile başlamıstım - eğer bu devam etseydi inanın 30 yıllık memur ikramiyeden çok fazla olurdu ..

ben diyorum eğer insan maaşının %15 ni aylık verirse ve 15 yıl tutarsa ciddi bir para birikiyor.

lütfen satmayın devam edin. 🙂

• @EasternStar ah pandemi zamanı takır takır satılan thy hisseleri..

• @cvatulip zaten yarısını kredi yarisini nakit şeklinde aldılar o da sıfır ev falan değil birde

• @Uzuzi Anladım zaten öbür türlüsü cidden zor. Güzel günlerde otursunlar

• ⭐⭐

@MySea Benim babamda memurdu, üniversitede gayet güzel okuduk. ABD de üniversite okuyan çocukların hepsine ailesimi yardımcı oluyor ? Yanlış bakış açısı bunlar. Hayat heryerde zor.

Benzer Başlıklar

• 10
  • 15
  • 39
  • 12
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87

55.7k
Users

4.8k
Topics

484.3k

| | | |