Herkese merhabalar,
Forum üyelerimiz arasında Amerika'da yaşayıp dövme sanatçılığı yapan veya bu tarz Türk dövme sanatçılarını tanıyan arkadaşlarımız var mı?
-
@redsat2000 chatgpt ile konuşmaya çalışıyorum gerçekten çok faydalı oluyor
-
@FreeWoRLD vay maşallah yaa siz vatandaş olmuşsunuzdur sanırım. Benim tek sıkıntım dil konusunda onun dışında zorluk yaşayacağımı sanmıyorum. Dil konusunda bazı deneyimleri okuyorum izlediğim YouTube videoları var dili çok iyi olmayan insanlar öğretmenlik vs yapabiliyor ama buradaki arkadaşlar dil olmadan iş yapamazsın kötü işerde çalışırsın işsiz kalırsın şeklinde telkinler de bulunuyor haklı olabilirler bu şekilde insan biraz özgüven kaybı yaşayabiliyor dil bakımından ama bazı örnekleri gördüğüm zaman dil konusunda çok yeterli olmayan ama kendi işlerini öğretmenlik bile yapabilen insanları görünce motivasyon artıyor
Dil ne kadar geliştirilebilirse okadar iyi tabi ama süreçte herşey dörtlük olmayabiliyor heryönden bir uyum söz konusu benim kafamdaki tereddüt bu şekilde dil konusu biraz soru işareti şuanda vize onaylanana kadar ilerleterek en hazır şekilde giymeyi planlıyorum hayırlısını diliyorum herkes için -
Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum 🙂 Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
-
@Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?
@isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor
Erkeğim
-
@baba-yaga Merhaba, 24 yaşında ve ikinci sınıf öğrencisi olacağım. Evet, askerlikle ilgili yeşil kart gerekliliğini biliyorum. Bahsettiğiniz programlara bakacağım, değerli yorumunuz için teşekkürler.
-
7 yıldır izlerim İdris ustayı onun sayesinde Amerikayı yeniden keşfettim diyebilirim.evet çekilişi kazandım kartı alabilirsem Amerikan rüyasını yaşamaya başlayacağım.Teşekkürler İdris usta.
-
Merhaba!
Avrupa
Artıları:
Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var.
Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur.
Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir.
Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır.
İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var.
Eksileri:
Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir.
Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir.
Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir.
Amerika
Artıları:
Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir.
Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır.
Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır.
Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir.
Eksileri:
Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir.
Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür.
Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir.
İş Bulma:
Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir.
Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir. -
Savacı, 26 Şubat 2024'te ikamet ettiği New Jersey'de 60 yaşında kalp krizi sonucu öldü. 2 Mart 2024'te New Jersey de defnedildi.
kaynak
Tolga Savacı - Vikipedi Tolga Savacı - Vikipedi https://www.instagram.com/magazindizigundemi/p/C4D6ZsytB4i
-
@pelinoaydin Çok teşekkürler. Detayları yazarım sonra.
-
@halilarda60 herkes 4 kisilik aile degil yalniz 😉
Herkesin durumu farkli. -
Merhaba ; Kucuklugumden beri hep yabanci, ingilizce sarkilar ve filmlere ilgi duyardim onlarla buyudum 90 larin cocuguyum. Cocuklugum Modern talking,Michael Jacson' Billy holiday' Gene kelly vb ile gecti ..tum hayatim boyunca hic ama hic bir zaman ne dusuncelerim ne de hayallerimde bir gun TC den ayrilmak ve USA yada baska bir yabanci ulkeye gitmek ve yerlesmek gibi bir plan ve dusuncem ,hayalim yoktu aklimdan bile gecmedi..Sonra bir gun tanri bir sekilde yolumu buraya yoneltti ve bende sadece isaretleri takip ettim kalbimin sesini dinledim.Hatta bir ara oluruna (olmasaydida olurdu )biraktim gitti ama ne gerekiyorsa (evrak islemleri vs ) da yaptim evraklarimda eksikler vb olmasina ragmen eksikleri tamamladiktan sonra bir baktim buradayim zaten islemlerden 6 ay sonra hemen geldim.Kulaga garip gelebilir ama sanki hep burada olmam gerekiyordu gibi oldu hersey garip bir sekilde cok yolunda ve hizli ilerledi.Bazen arkadaslarla sohbet ediyoruz daha onceki hayatinda sen burada yasamis olabilirsin diyorlar gulumsuyorum nedense bende hep oyle hissettim hayatim boyunca, (pass life) kimbilebilir ki ?.Bu nedenle herzaman (Ruhumun Amerikali ama Kalbimin Turk oldugunu dusundum hala oyle hissediyorum)
Yani soylemek istedigim o ki sunu cok iyi ogrendim ; bazi seyler sen istesende istemesen de olacaksa zaten olacak...Simdi TC de hayalini bile kuramayacagim herseye burada sahibim .TC de cok guzel insanlarimiz var iyi yasamayi hak eden cok degerli ozel insanlarimiz var ben cok gordum ve onlarin burada olmalarini cok isterdim 'kulaga nasil gelir bilemiyorum ama bence keske burada cinliler ve meksikalilar degilde turkler daha cok olsaydi.Bence burada azinligiz.Bir kac zaman once turklerin oldugu bir markete gittim geldikten 3 yil sonra kesfettim orayida bu arada 2015-2016 dan beri burdayim .Arada bir kisa sohbetlerimiz oluyor gecenlerde yeni bir turk daha goc etmis buraya seviniyordu o da benim gibi ,o bile bana cogalmamiz lazim diyor...Katiliyorum ; Cogalmamiz dilegiyle...Sevgiler..Not ; Kusura bakma bir kac defa editledim klavyem farkli oldugu icin bazi yazilarimin hatali oldugunu fark ettim.
-
Eger icinde korku yoksa kendinin ya da baskalarinin bir kahramani olamazsin..Eger sadece icindeki korkuya degil de amaclarina ve hayallerine odaklanirsan geriye endiselenecek bir sey kalmiyor.. Neredeyse 9 yildir USA yasiyorum ilk 1-2-3 yili yasadigim bolgede hic bir tanidik olmayarak gecirdim..Sonra zamanla tanidiklarimi kendim olusturdum.Herseyden once sen bu dunyanin insanisin bu dunya senin evin ,her nerede olursan ol evdesin zaten bunu hatirlayarak yasarsan bu konudaki endiselerinden uzaklasirsin cunku dogal olarak gercekte olan bu ...Asla endiselerinizin sizi vazgecirmesine izin vermeyin dogru adimlar atip saglam kararlar aldiginiz surece varilan nokta hep guzel olacak..
-
Ben de bir çok kişi tanıdım sahte evlilik yaoan.gc gelir gelmez askere gidip hemen vatandas oldular. Yolunu bulam her türlü buluyor..
-
@pnktr evet katılıyorum. Aslında buraya geldiğimden beri görüyorum ki bizim halkımızda yüksek bir kaygı var. Bunun bir sebebi ekonomi siyasi etkenler evet fakat diğer tarafta da yine bu kolektif yapının getirdiği özgüvensizlik sorunu var. Özgüvensiz deyince anlaşılmıyor bazen, ben güç gösterisini özgüven olarak görmüyorum. Burada yapamadım diyebilmekte başaramadığın şeyleri kabul etmekte bir özgüven istiyor. Amerikalıların bu konudaki esnekliği sanki onların önünü açmış ve devlet onlara yardım etmeye başlamış gibi. Bunu söyleyince aklıma Türkiye’deki 2022 yangını geldi. Tüm halk ormanlarda yangın söndürmeye çalışmıştı, hiçbir eğitimi bilgisi olmadan ateşe atladılar. Devlet herhangi bir sorumluluk almadı, almasına gerekte kalmadı. Çünkü bizim her şeyi yaparız sandığımız birbirimizi gaza getirdiğimiz bir cahilliğimiz var. Burada gerçekten yapamayacağı yapmak istemeyeceği şeyleri dile getiren bir sistem var ve bu sayede herkes huzur içinde yaşıyor. Toksik bir ilişki gerçekten ve ben bu ilişkiden kurtulduğumda iyileştim, ilerledim. 😅
-
Uzun bir yazı sizleri bekliyor, çaylar kahveler hazırsa bir bardaklık yazıma başlıyorum. 🙂
Hayallerimin hayalden ibaret olmayacağı bir çevre istiyorum. Ve sadece benim değil çevremin de refah seviyesinin yüksek olduğu bir alan hayal ediyorum. Türkiye’de misyonumu doldurduğumu ve arzuladığım hayatın burada yeşeremeyeceğini düşünüyorum. Kısaca hayatımdan bahsedersem, eşimle ben öğretmeniz, yabancı dilimiz native-like İngilizce, evimiz kira sanayii yüzü göstermeyen bir arabamız var ve istersek aylık 50-55bin kenara atabiliyoruz, lakin enflasyon o 50bini 6ay sonra 5-10bin yapacağı için hiçbir anlamı kalmıyor. Ne diye biriktiriyoruz desek yiyelim içelim gezelim tozalım da nereye kadar, çevremizde böyle diyen arkadaşlarımız eşimiz dostumuz olmayınca bir yerden sonra o da sarmıyor. Kazanıyoruz da paylaşacak kafadar insan yok, bir yaştan sonra burada da sosyal çevre Amerika gibi yüzeysel kalıyor. Zaten fikir olarak da bir tezim var “İnsan ergenliğini paylaştığı insanlardaki ve ortamdaki samimiyeti, dostluğu ileriki yaşlarda ne kadar uyumlu, özverili olsa da bulamıyor.”
Diğer bir husus ise hobiler. Benim en sevdiğim hobilerden biri, izlemelere doyamadığım bıçak üretim videoları. Hem memleketimde manda boynuzu saplı çakı üretimi konusunda çekirdekten bilgimin olması, hem kişisel olarak reel bir metanın üretiminden aldığım zevk bir araya gelerek bende böyle bir hobi isteği oluşturdu. Ama ne maddi yönüyle kurulumu kolay olmaması ne de alan olarak bir atölye fırsatının olmayışı, hepsini bir kenara bırakır bu atölyeyi kurarsam el emeği üretilen metanın ülkemiz insanı nazarında fuzuli ve pahalı olması sürekli zarar yazacağından beni vazgeçiriyor.
Bir diğer hobim ise basit araç modifiyesi. Bıçak konusundaki tüm etkenlere ek olarak toplum gözünde modifiye işinin hitap ettiği, pazarını oluşturan kitle hepimizin malumu ve ne kadar kaçınsam da o malum kitleyle eninde sonunda muhatap olacağım. Kısa bir sürelik deneyimim sonucunda hiç bana göre bir ortamları ve zevkleri olmadığına kanaat getirerek bu hobiyi de bıçak atölyesi gibi zarar hanesine kaptırıp izleyerek yetiniyorum.
Bireysel olarak eşimi, çocuğumu katmadan bu kadar örnek hedef ve isteklerimin onda bir sayılır. “Niyetimiz kimseyi kırmak değildir, şurdakini buraya koymak değildir” özlü sözüyle sizlere veda ediyorum. Selametle. -
-
-
Kisisel goruslerim:
Eksileri:
Uzak olmasi
Avrupa'ya gore daha cok calismalisin. Daha rekabetci bir duzen var. Sosyal devlet anlayisi yok. Guclu olmalisin.
Yan haklar dogum, personal izin sureleri daha az. ( I'm a beyaz yaka).
Avrupa mimarisi cok daha guzel bence. Haftasonu ulkeden ulkeye arabanla gezebilirsin. Amerika bunun icin cok buyuk. Is seyahatlerinde belli yerler haric her yeri birbirine benzetiyorum burada.
Turkiye'ye 2-3 gunlugune gidebilirsin Avrupa'da ama burada bu sansin yok. Ozlediysen yillik izininin cogu TR seyahetine gidiyor zaten.
Saglik konulari ama cok yorum yapamiyorum bu konuda. Avrupa'da sagik sistemini bilemiyorum. TR'de guzel bir saglik sigortan varsa sirket tarafindan falan baya rahatsin. Burada kendimi ayni rahatlikta hissedemiyorum.
Amerika'da daha bir yanlizlik var sanki.
Futbol'a soccer demek zorunda kalmak:)Artilari:
Rekabetci duzen ve calismaya eksi dedik ama maaslar ve firsatlar Avrupa'ya gore daha iyi. Tabi sektorden sektore degiskenlik gosterebilir bu durum.
Yasam kalitesi ve satinalma gucu Amerika'da daha yuksek.
Dil probleminin cabuk asilmasi. Oyle ya da boyle herkes az biraz ingilizceye sahip.
Sisteme ayak uydurma daha hizli.
Yapinin kendi isini yapmak isteyen, girisimci, zeki insanlari hayal bile edilemeyecek yerlere getirmesi. (sans da lazim tabi).Ikisi de cok buyuk kita ve kendi icinde de bircok farklilik barindiriyor ama genelleme yaparsam ilk aklima gelenler bunlar.
-
-
Memurluk mu Amerika mı?
-
@hdemircanusa dediğiniz gibi o yüzden uzak duruyorum biraz da, oralarda sefil olanlarda çok var, hep bir soru işareti olarak kalıyor ama, hayırlısı.
-
Memurluktan kaçan kurtulur, anneme neden memur olmayı arzu etmediğimi söylediğim zaman iki şey söylemiştim; birincisi senin oğlun kurbanlık koyun değil memur olursa ölmüş bil, ikincisi gelir dağılımı adaletsizliği...
-
@Murat-4 gidenleri görünce insanın aklına düşmüyor değil tabii ki ama gerçekten olaya objektif bakmak gerek
-
@Murat-4 Tarsus ilçesinde yaşıyorum efenim. Polis memuruyum
-
@Murat-4, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
@gariban kaçak fikrini bende düşünüyorum, uzaklaştırıyorum aklımdan sonra geri geliyor aklıma, bunu düşünmemin sebebi burada bişeylerin olmaması, benim yaşımdayken babamın iki çocuğu evi arabası işi restaurantı vardı, ben işsiz güçsüz takılıyorum yok yürümüyor burası, çabalıyorsun olmuyor, insan da kendini gitmek zorunda hissediyor kaçak olması yanlış bir düşüncemi doğrumu onu bilmiyorum işte.
Asla yasal olmayan bir yol denemeyin benden demesi benim tavsiyem. Başarılar.
-
@serkanist bende silifkedeyim yakınmısınız diye sordum.
-
@Murat-4 Sakın kaçak gitme arzusu ile dolmayın, burada işsiz olmaktan daha kötü bence...
Uzun süredir memurluktan kaçarak işsizliğe direniyorum, namusumu da koruyorum. Amerika'ya başınız dik gitmelisiniz..
-
@ayvalik10 inşallah üstadım. hayırlısı ile bir çıksında şu GC
-
Bende devlet memuruyken gitmeyi seçenlerdenim farklı ek ödeme düzenlenmemmiz nedeniyle Türkiye şartlarında hatırı sayılır bir maaşımız varken...Beklentiler ve önceliklerle alakalı ben 19 yıl önce memur olduğumda herşey güllük gülistanlıktı ama şu anda yeni başlayan genç kardeşlerimiz için memuriyet cazip değil bakıyorum bizim kuruma yeni atanan gençlere yüksek lisanslı yabancı dili olan pırıl pırıl beyinler ama aldıkları 12500 lira bu parayla büyükşehirlerde geçinmek imkansıza yakın hele birde aileniz varsa o yüzden imkanı olan gitmeli... Benim önceliğim çocuklarım oldu kızım amerikada okumayı çok istedi güzelde bir burs alınca tereddüt etmedim küçük kızımsa sınav stresine gelemeyen bir yapıda LGS stresine girmesin istedim eyt de çıkınca hiç düşünmeden emekli oldum ......GC çıkan mutlaka değerlendirmeli diyorum tabi ki başlangıçlar sancılı olacak kimse gül bahçesi vaad etmiyor ama biz bu yaşlarda cesaret ediyorsak gençler daha girişken ve kolayca adapte olabilirler şans sizden yana olsun....
-
Memurlar icin uygun yer degil ABD. Bence memuriyetinizi yakmayin. Oda arkadasim 1 yildir is basvurusu yapiyor bir turlu olmadi. Adamlar deneyim istiyor ya da bir isi bilsin istiyor. Kamuda calisanlarda bu olmadigi ya da arkadasimda olmadigi icin mulakatlarda elendi. Kendisi makine teknikeri bu arada. Ona ragmen olmadi. Ucretsiz izini bitirmeden donecek o yuzden. Gelmeden iyi dusunun. Secim sonuclarini bekleyin oyle karar verin hatta.
-
Ben öğretmendim eşimde müfettiş idi . Özellikle eşimin maaşı ve çalışma şartları bayağı iyi idi . Buna rağmen ve yabancı dillerimiz olmamasına rağmen bırakıp geldik pişmanda değiliz. Eşim şöförlük yapıyor ve işini gayet severek yapıyor. Eğer kişi ben türkiye de masabaşı çalışıyorum orda da illa masabaşı çalışmak isterim veya illa tahsilim alanında işte çalışacağım diye diretmiyorsa bana göre özellikle memur işçi vs. Türkiye'de sabit maaşa çalışan insanların asıl gelmesi gerek.
-
@pionerrUsa Bir grup calisan grubuna karsi bu sekilde ifadeler kullanmaniz bu foruma haksizlik. Kamuda calismak neden deneyim olarak sayilmasin? Spesifik meslekler bile baska ulkelerde deneyim olarak degil, yeterlilik olceginde degerlendirilir. Isteyen istedigi yerde, istedigi ve becerebildigi isi yapar. Zira DV cekilisi skill-based bir sisteme dayali degil, kaldi ki bir cok nitelikli kisi icin bile diger yontemlerden daha buyuk avantaj.
Bir cok insan yeniden baslamak icin bunu goze aliyorken bu tavir pek de durumunuzla uyusmuyor.Hem cesitlilik vizesinden faydalanip hem de ayrimci bir tavir ... -
@Duygu-0 merhaba, eşinizin şoförlük yaptığını söylediniz. Bu soferlik uber tarzı bir şoförlük mü yoksa daha farklı bir türde mi? Çünkü son zamanlarda sadece uber tarzi şoförlük yapmanın geçinmek için yeterli olmadığı yazıyor bir çok yerde. Bizi aydınlatabilirseniz sevinirim.
-
Amerika’da memurluk en iyisi sanirim.
6-7 aydir Amerika’da bir belediyede kamu personeliyim. Turkiye’de 10yil ozel sektorde calismis biri olarak su an keyfini suruyorum. -
@kokyay göreviniz nedir nasıl iş girdiniz maaş nasıl biraz bilgi verebilir misiniz hayırlı olsun
-
Memurum ve gitmek istiyorum
-
@kokyay Katiliyorum, Amerika'da memurluk en iyisi
-
@Erdem-AKDEMİR
Envanter uzmani olarak calisiyorum. Envanter takibi ve satin alim yapiyorum.
Www.governmentjobs.com ya da Linkedin uzerinden local government ve state government islerini bulabilirsiniz. Maas sehire ve ise gore degisiyor.
Is gorusmesinde once telefon mulakati oldu. Onu gectikten sonra 6 kisilik kurul mulakati ve yazili sinav oldu. -
@Duygu-0 duygu hanım yazımızı okudum bizde iki memur olarak geldik.Eşim istifa etti ama ben ücretsiz izin aldım, öğretmenim.2 haftadır Amerika dayız, koşturuyoruz bir şeyler başaralım diye. Her şeyi göze alıp bu deneyimi yaşamak gerçekten çok başkaymış.
-
@Hamuchera Merhabalar , sizler adına sevindim sizlerin bizlerin hakkımızda hayırlısı olsun diyorum . eşinizde veya sizde en azından birinizde yabancı dil varsa koşuşturmaca - alışma süreci daha hızlı ilerleyecektir diye düşünüyorum . Tekrardan hoşgeldiniz tekrardan hayırlı olsun .
Benzer Başlıklar
53
49.1k
Users
4.7k
Topics
468.6k