Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @orchuns, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba,

    2021 Mulakat Deneyimleri arşivine bizimde katkımız olsun.. 🙂

    26 Ekim 2019 tarihinde hem kendim hem de eşim adına ilk defa başvurarak başladığımız Greencard serüvenimiz 4 Ağustos 2021 tarihinde ki mulakatımız ile birlikte vize alarak şimdilik sonuçlanmış oldu.

    Kısaca süreçten bahsetmek istiyorum.
    Yurtdışına çıkış konusunda Kanada, Avustralya, ABD gibi ülkelere nasıl gidebiliriz, öğrenci vizesi mi alsak, nitelikli göçmen olarak mı başvursak acaba dediğimiz günlerde, hem ben hem de eşim ilk defa greencard çekilişine de başvuralım demiştik.
    2019 Ekim ayındaki başvurumuz sonrasında Şubat 2020 itibariyle başlayan covid 19 virüs belası ile birlikte, tamamen greencarda başvurduğumuzu unutmuştuk. Ta ki 11 Haziran 2020 gece 12 sıralarında, Facebookta DV2021 kazananlarının 6 Haziranda açıklandığı uyarısını görene kadar.
    İlk önce eşimin numarasını kontrol ettim. "Has been selected " sonucunu gördüm. İlk defa başvurduğumuz için sonuç ekranı hakkında hiç bir deneyimim yoktu. Hemen kendi numaramı kontrol ettim ve eşim ki gibi "selected" yoktu. Hemen araştırmalara başladım ve eşimin kazanmış olduğunu büyük bir mutlulukla öğrendim.
    Eşim işinin verdiği yorgunlukla erkenden uyumuştu. Gece saat 1 de büyük bir heyecanla yanına gidip greencard kazandık müjdesini verdim. Tabi kendisi uyku sersemi pek kulak asmadı ve sitelerde çıkan spam reklamlardan olduğunu düşündü..
    İkna etmek için 5 dakika uğraştım. O gece sabaha kadar uyumadık.
    Hemen araştırmalara girdik.. Bu konuda bilgisiz ve tecrübesiz olduğumuzdan ben bir danışman buldum ve süreci onunla ilerletmek için anlaştım. O dönemde malesef forumu keşfetmemiştim.
    Neyse ki 24.06.2020 günü danışmanla birlikte DS 260 formunu doldurarak submit ettik.
    Malesef covid süreci herkes gibi bizi de etkiledi.. Numaramız 22k civarı olduğundan süreç Trump yasakları ile birlikte iyice belirsiz bir hal almaya başlamıştı.
    Kasım ayı sonunda Ankara Antlaşmasının sona ereceğini öğrendim ve bu seferde apar topar kendi mesleğim üzerinden yine farklı bir danışmanla çalışarak 2020 Aralık ayında Ankara antlaşmasına başvurdum.
    Bu bence şimdiye kadar Greencard Sürecini pozitif anlamda etkileyen en büyük tercihimiz olmuştu.
    Ayrıca Ocak başında ise Jacob/Rosales davasına katılım sağladık.
    2021 şubat ayında ise , Ankara anlaşmasından vize onayı aldığımızı öğrendik. Nisan 2021'de işyerlerimizden ayrılarak eşimle birlikte Birleşik Krallığın yolunu tuttuk.
    Ne olduysa bundan sonra oldu. DV grubumuzda bazı arkadaşlarımız dosyamızı UK'ye transfer etmem konusunda tavsiyelerde bulundu. Dava avukatımız Curtis Morrison' a transfer yapmamın olumlu anlamda bir etkisi olup olmayacağını sordum.. Kendisi de "şiddetle dosyanı UK' ye transfer etmeni öneriyorum" cevabını verdi.
    Haziran 2021 de dosyanın transferi için asistan avukat Nabila'nın desteğini aldık. Kendisi Londra Amerikan Konsolosluğuna bir mail iletti.
    1 hafta sonrasında transfer onayı geldi. Transfer onayından 2 gün sonra ise, 1 Temmuz'da mulakat maili aldık. Emin olamadığım için Muhtaradana'ya ulaşarak mailin mealini sordum. Hemen beni aradı ve "hayırlı olsun mulakat maili almışsın" dedi. Sisteme girdim ve gerçekten de 4 Ağustos 2021 için Londra Amerikan konsolosluğunda mulakat almıştık.
    Apar topar dokuman hazırlıklarına başladık. 29 Temmuz 2021 tarihine anlaşmalı VisaMedicals sağlık kurumundan muayene randevusu aldık. Bu arada da dokuman çevirilerini hallettik.
    29 Temmuzda sağlık muayenemizi tamamladık. Hem sağlık muayenesi hem de mulakat için çevirmen ile anlaştık ve hem konsolosluk hem de sağlık kurumunu çevirmen kimliği konusunda mail ile bilgilendirdik.
    Ve geldi çattı 4 Ağustosta ki mulakat günümüz.
    10:30 da ki mulakatımız için saat 09:30 da konsolosluğun önündeydik. Saat 10:00 gibi çevirmenimizle buluştuk ve 10:15 te konsolosluk kapısının önünde yer alan görevlinin yanına giderek İmmigrant vize görüşmemiz olduğunu belirttik. Görevli bizden pasaportlarımızı ve ais çıktı belgesini aldı. Bina içine girerek ais kaydının üzerine yapıştırdığı randevu numarası ile birlikte yanımıza geri döndü ve evrakları teslim ederek bina içine yönlendirdi. Önce dedektörden geçtik ve sonrasında göçmen vize görüşmelerinin yapıldığı kata çıktık. 10 dakika sıra bekledikten sonra numaramız yandı ve oldukça güleryüzlü olan ilk konsolosluk memuru hanımefendi ile dokuman alışverişimiz başladı. Bu arada çevirmende yanımızdaydı. Eşimden teker teker evrakları istedi. Pasaportlar, 1 adet fotoğraf, Polis Kaydı, Doğum belgesi, diploma aslı ve tercümeleri, evlilik cüzdanı aslı ve tercümeleri, banka dokumleri ile fotokopilerini kendisine teslim ettik. Sonrasında benden de aynı belgeleri ek olarak ise askerlik belgemi talep etti.
    Bu arada kendi şeflerinin Kıbrıs Türkü olduğunu fakat bu hafta izinde olduğunu belirtti. Türklerle yapılan görüşmelerde bazen kendisinin gelerek çeviri bile yaptığını iletti. 🙂
    Muayene raporlarımızın henuz sağlık kurumu tarafından kendilerine ulaşmadığını söylemesi bizi süreçle ilgili biraz endişelendirdi.
    Bu hanım ile görüşme sonrasında vezneye giderek 330'ar dolar ödeme yaptık. Karttan o gun ki kur ile 440 poundluk bir mebla çekildi.
    Sonrasında bir muddet daha bekledik ve son görüşme için tekrar numaramız yandı ve diğer camlı bankoda yer alan sarışın uzun boylu sakallı bir konsolosluk memurunun karşısına geçtik.
    Öncelikle, vereceğimiz bilgilerin doğru olduğuna dair yemin ettik.

    Bize birkaç soru sordu.

    Evli misiniz?
    Daha önce bir evliliğiniz oldu mu?
    Çocuğunuz / evlatlığınız var mı?
    Amerikaya nezaman gitmeyi düşünüyorsunuz,
    Ne iş yapacaksınız?

    Görüşme sonunda, kendileri için herşeyin olumlu olduğunu fakat muayene raporunun henuz kendilerine ulaşmaması sebebiyle, rapor gelene kadar sürecin geçici olarak refused görüleceğini bildirdi.
    O gün sürecimiz Ceac'ta refused olarak göründü. Ertesi gün Ready bir sonraki gün ise Issued'a döndü.

    Şuan 09.08.2021 tarihinde gelecek pasaportları mızı ve sarı zarfı bekliyoruz.

    Mulakat almayı bekleyen herkesin bir an önce bu güzel haberi alacağına er yada geç greencard vizelerine kavuşacağına inancımız tamdır.

    Umarım bir gün Amerikada tüm forum üyeleriyle bir kahve içmek nasip olur.

    Süreç boyunca bizden desteğini esirgemeyen, hertürlü sorumuzu cevaplayan ve yönlendirme yapan, başta Muhtaradana, Gücarslan, Ali Bey ve bir önceki sene(DV2020) Londrada mulakata girip vizesini alan yiğitsagun'a ve diğer arkadaşlara teşekkür ederiz.

    Selamlar, Sevgiler,

    Orçun / Şükran

  • ⭐⭐⭐

    @sfkahmet, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba arkadaşlar sağlık muayenesi ve mülakat sürecimde şehir dışında olduğum için deneyimlerimi ayrıntılı yazma fırsatını yeni buldum.

    Sağlık Muayenesi
    29 Temmuz 2021 tarihinde saat 10:15 te Unganlarda sağlık muayenem vardı. Muayenehaneyi bulmakta biraz zorlandık çünkü bina dışında hiçbir tabela göremedik Unganlara ait. Daha sonra düzen laboratuvarını görünce anladık ve oradaki güvenlik görevlisine sorunca bizi 4. Kata yönlendirdi. Randevu saatimizde biraz erken gittik ama sorun olmadı kısa süre bekledikten sonra bizi çağırdılar ve pasaport, randevu kağıdı, case no yazan bir dökümanını verdim. Sonrasında bizi düzen laboratuvarına yönlendirdiler ve orada idrar tahlili, kan tahlili yaptılar ve göğüs röntgeni çektiler. Düzen laboratuvarına bu işlemler içim 117.5 dolar ödedim. Laboratuvardan aldığımız belgeyi Unganların ofisine götürdük ve girişteki görevliye teslim ettik. Bize saat 14:00 a kadar serbestsiniz dedi. 14:00 den sonra Mehmet beyle muayene için tekrar gelmemizi istedi. Saat 14 te tekrar geldiğimde beni çağırmalarını bekledim. Galiba bu sıradaydı tam hatırlamıyorum fotoğrafımızı çektiler. Muayene için odaya girdiğimde ilk olarak boy kilo ölçümü yaptılar. Sonrasında kıyafetlerimi çıkarmamı ve önlüğü giymemi istediler. Önlüğü giydim Dr. Mehmet bey geldi önden ve arkadan ciğerlerimi dinledi. hızlıca 2 iğneyi aynı anda yapmış ben anlamadan. Bir iğnede 2 aşı diğerinde 1 aşı toplam 3 aşı oldum yani. Herhangi bir yerinde ağrı varmı dedi doktor, bende iki gün önce hastaneye gittiğimi ve kum döktüğümü söyledim onun ağrısı var dedim biraz. Geçmiş olsun dedi bana. Sonrasında kullandığım ilaçların (DICLOMEC 75mg, Buscopan) sorun olup olmayacağını sordum aşılar için. Sorun olmayacağını iletti. Gözlük kullandığımı söyledim uzağı mı göremiyorsun dedi evet dedim tamam dedi gözlükle muayene yapmadı. Bu şekilde muayene bitmiş oldu. Bu işlemler esnasında Mehmet bey hızlı, bir o kadar ilgili ve sıcakkanlıydı. Kendi olduğu korona aşılarında filan bahsetti. Sonrasında 250 dolar ödeme yaptım. Düzen laboratuvarı ve Unganlara ödediğim ücretleri kredi kartımdan TL olarak çektirdim. Sonrasında belgelerimizin 1 gün sonra saat 16:00 da hazır olacağını söylediler. Benim belgelerimi arkadaşım aldı, Unganlardaki görevli bayana söyledim ve arkadaşım da kendisinin benim belgelerimi alacağını söyledi. Bu şekilde anlaştılar kağıt imzalama yada resmi bir şey olmadı kameralar zaten kayıtta dediler. Sağlık muayenesi bu şekildeydi.

    Konsolosluk görüşmesi
    Mülakat tarihim 05.08.2021 saat 09:45. Ben yaklaşık yarım saat önceden gittim konsolosluk önüne. 09:30 gibi bizi çağırdılar ve girişte 5 soruluk evet hayır sorularını cevapladık hepsini hayır olacak şekilde. Bu sorular zaten bir önceki gün mailimize gelmişti korona yada hastalıkla alakalı sorular. İçeriye sadece evraklar ve cüzdanımla giriş yaptım. Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra diğer binaya girdim. Girişte masadaki görevli hangi vize türü olduğunu sordu ve ona göre bir sıra numarası verdi. 15. Sıra numarasını bana verdi. Bekleme salonunda 30-45 dakika arası bekledim. Sonra numaram yandığında evraklarımı teslim etmeye gittim. Burada diploma, diploma fotokopisi, 2 adet fotoğraf, adli sicil kaydı, banka dökümanı (15.700 dolar gösterdim tek kişi new york için), nüfus kayıt örneği ve pasaportumu istedi. Bende iş teklifim var dedim kağıdı uzattım ilk başta almak istemedi diplomanız yeter dedi. Bende biraz ısrar ettim ve aldı iş teklifi belgemi. İlk GC başvuru esnasında pasaportum farklıydı zamanı bittiği için ds 260 ı yeni pasaportla doldurdum Belgeleri isterken eski pasaportumu istemediler ama sonradan çağırıp eski pasaportunuz yanınızda mı diye sordular. Yani benim gibi eski pasaportu olan varsa belgelerle birlikte sorulmadan verebilir. Belgeleri verirken mülakatınızı İngilizce mi yoksa Türkçe mi yapmak istiyorsunuz dedi görevli bayan. Bende Türkçe olursa daha iyi olur dedim.
    Belgelerimi verdim ve beklemeye geçtim. 10 dakika sonra 2. Kez numaram yandı ve 330 dolar nakit olarak ödedim. Sonra 10 dakika kadar bekledikten sonra tekrar numaram yandı ve konsolosla görüşmeye gittim. Konsolos siyahi genç güler yüzlü bir beyefendiydi. Yanında çekik gözlü bir bayan vardı stajyer gibi konsolosun yaptıklarını inceliyordu. Bana mülakatımı İngilizcemi Türkçemi yapmak istediğimi sordu İngilizce olarak bende Türkçe daha iyi olur dedim İngilizce olarak. Sonra kendisi Türkçe bilmediği için İngilizce deneyelim dedi bende okey dedim. Mülakatıma İngilizce olarak devam ettim. İlk sağ elimi kaldırmamı söyledi ve doğruları söyleyeceğime yemin ettirdi. Sonra parmak izlerimi aldı. Nerede yaşadığımı, ne iş yaptığımı sordu. Amerika da nereye gideceğimi sordu. Nerede kalacağımı sordu. İş teklifim vardı hangi firmadan olduğunu sordu. Lisans mezunu olup olmadığımı sordu. Sonrasında eski pasaportumu ve diplomamın aslını geri verdi ve vizeniz onayladı 5 gün içerisinde size teslim edilir dedi. Ben de teşekkür edip ayrıldım.

    Sürecim bu şekilde ilerledi umarım bütün arkadaşların sorunsuz bir şekilde süreci ilerler ve vizelerine kavuşurlar. Bu süreçte forumda ve telegram grubunda bize verdiği bilgilerle destek olan herkese teşekkür ederim.

    **

    **

  • ⭐⭐⭐

    @wasd1991, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Öncelikle herkese bu zorlu süreçte hayallerinin gerçekleşmesini diliyorum.
    Mülakat deneyimime geçmeden önce sayın @gucarslan ve @Muhtaradana 'ya canı gönülden teşekkürlerimi ederim.
    Mülakat deneyimimi herkesin merak ettiklerini soru-cevap şeklinde anlatacağım.
    Mülakat deneyimime geçmeden önce kendi durumumu anlatmak isterim.
    -Bekarım
    -30 yaşındayım
    -Üniversite mezunuyum
    -İngilizce seviyem B1
    -Bankada gösterdiğim miktar: 20.000$ ve 12.000TL

    MÜLAKATTA BANA SORULAN SORULAR:

    1- Hangi üniversiteden ne mezunusun?
    2- Şu an ne iş yapıyorsun?
    3- Amerika'da nereye gideceksin?
    4- Tanıdıkların var mı?
    5- Nerede kalacaksın?
    6- Gittiğinde ne iş yapmayı düşünüyorsun?
    7- İngilizcen yetersiz olduğu halde nasıl hizmet sektöründe çalışmayı düşünüyorsun?
    8- Hiç evlendin mi ve çocukların var mı?
    9-Hiç yurtdışında bulundun mu?
    10- Daha önce Amerika'da bulundunuz mu?

    SORULARA VERDİĞİM CEVAPLAR:

    1- İstanbul Üniversitesi - Maliye
    2- Finans ve muhasebe
    3- Brooklyn
    4- Evet aile dostumuz Brooklyn'de yaşamaktadır.
    5- Tanıdığımın ayarlamış olduğu odada kalacağım.
    6- Geçici olarak hizmet sektöründe yani Türk restoranlarında çalışıp daha sonra kendi alanıma yöneleceğim.
    7- Burası benim için çok önemli bir noktaydı çünkü nedenini anlamadığım şekilde mülakata başlarken çekik gözlü kadın mülakatı ingilizce yapmak için ısrar etti.
    Şimdi soruya gelecek olursak mülakatı yapan kadına sorduğu ingilizce soruları anladığımı ancak heyecanlı olduğumdan dolayı yanlış bir cevap
    vermek istemediğimi belirttim. Ayrıca Türkiye'de aldığım ingilizce eğitim kursu sertifikalarını gösterdim (Sertifikalara bakmadı bile 😒).
    Amerika'ya gidince de devletin göçmenler için ücretsiz olan kurslarına gideceğimi belirttim.
    8- Hayır ve hayır.
    9- Hayır
    10- Hayır

    Bu sorular bittikten sonra bilgisayara bir şeyler yazıp tebrik etti ve kargomun ne zaman geleceğine dair bilgi verdi.
    GoodLuck davacısı olarakta tüm davacı arkadaşlarımın güzel sonuç almasını temenni ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @GİZEM-ÖZEKŞİ, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    6 Ağustos 11:15 olan görüşmemi aktarmak istiyorum. Umarım size faydası dokunur çünkü bu grupların ve forumların benim için çok faydası oldu. Yardımcı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim 🙏🏻

    Akşam 21.30 gibi İstanbul modadan yola çıktık 01.00 gibi Ankara’daydık. Eğer İstanbul’dan Ankara ya araçla gidecekseniz tavsiyem bizim çıktığımız saatler de çıkmamanız çünkü acayip bir tır trafiği oluyor..
    Konsolosluğa yakın oturan bir arkadaşımızın evinde kaldık. Sabah 10.30 gibi konsolosluğun önündeydik. 10.50 gibi kapının önünde covid-19 formunu doldurduk eşimle birlikte aynı kağıdı doldurup, imzaladık. Sonra dosyalarımızın olduğu poşeti ve eşimin sigara paketini çöpe atmamızı istediler, attık içeri girdik. Dostlarımızı sıralandık listeye göre ve sıra numaramızı alıp bekledik. Sıramız gelince gittik, önce benim dosyalarımı istediler sırasıyla ( diplomam, nüfus kayıt, sicil kaydı, benim hesabımda olan para ve günlük kullandığım hesap dökümüm) eşimin şirket hesabını söyledik gerek yok dediler, asıl talihli ben olduğum için, eğer isterlerse görüşmede verirsiniz dediler. Sonra arkadan eşimin belgelerini aldılar. Nüfus kayıt örneğinin çekirdek aile olan belgeyi eşim için almamışız istediler, yok dedik sorun değil dediler. Benim için çekirdek ailenin olduğu nüfus kayıt örneği vardı o yeterli dediler. Bu sırada GreenCard’ım geleceği adresi değiştirmek istedim. Yardımcı oldular, değiştirdim. İşlem tamam biraz bekleyin tekrar numaranız yanacak dediler. Tekrar bekledik, numaramız yanınca para ödemek için gittik. İki kişi 660$ ödedik ve bu aşamada görüşmemizi hangi dilde yapmak istediğimizi sordular. Türkçe Türkçe dedik 😅
    Üçüncü aşama için bekledik.
    Numaramız yandığında siyahi bir beyefendi ile görüştük. İngilizce biliyor musunuz diye sordu. No no dedik 😅
    Az da olsa bilmiyor musunuz dedi hayır hayır dedik, okey dedi. Tercüman çağırdı bekledik.
    Doğruyu söyleyeceğinize yemin eder misiniz dedi tabi ki dedik. Parmak izlerimizi aldı, önce benim sonra eşimin.
    Sorular sırasıyla şöyle;
    Burada nerede yaşıyorsunuz?
    Nereye gideceksiniz?
    California da aileniz ya da tanıdığınız biri var mı?
    Burada hangi işi yapıyorsunuz?
    Orada ne iş yapacaksınız?

    İstanbul’da Kadıköy de yaşıyoruz, Los Angels’a Santa Monica’ ya gidicez dedik.
    Orada ailemiz yok ama yakın bir arkadaşımız var size verdiğim adreste oturuyor arkadaşım dedim.
    Biz burada oyuncuyuz aynı zaman da eşimin barı var, ben de pilates ile ilgileniyorum dedim.

    ( Evliliğimiz ile ilgili hiçbir soru sorulmadı eşimin şirket dökümlerine ve hesabına hiç bakılmadı)
    Daha sonra diplomamın aslını ve evlilik cüzdanımızı geri verdiler onun haricindeki belgeler onlarda kaldı. Vizeniz onaylandı ve 3-5 gün içinde belirtiğiniz PTT şubesine gelecek hayırlı olsun dediler. Ağlayarak çıktım hahhah 😅

  • ⭐⭐⭐

    @muhalif, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Herkese Merhabalar,

    Şimdi ben bir deneyim yazacağım ama bu sadece mülakat gününü kapsamayacak, en başından baya detaylı olacak.
    Özet geç diye düşünenler mülakat günü kısmını okuyabilirler.İyi okumalar 🙂

    Mülakat Öncesi Süreç

    Her şey 6 Haziran 2020 saat 20:00 civarlarında başladı.Piknik dönüşü arabada telefondan baktım sonuçlara.
    Önce kardeşlerime baktım tabiki "has not been selected".Sonra kız arkadaşımınkine baktım ve uzun uzun yazılar görünce gözlerime inanamadım.
    Kısıtlı ingilizcemle "randomly selected" ı görünce inanılmaz bir sevinç yaşadık.Sonra kendiminkine baktım bana da çıkmamıştı.
    Tabi daha önce forumu takip ettiğim için az çok bilgim vardı.Hemen CN'ye baktım ve 2XX 'i görünce daha da sevindik.
    Akşam eve geldim forumu detaylıca okumaya başladım.Meğerse Trump vize yasakları getirmiş.
    Amaan dedim pandemi yakında biter nasılsa bize gelene kadar ohoo çoktan kalkar yasaklar diye düşündüm.Meğer ne kadar da masummuşum 😞
    1 yıl boyunca bizi süründüreceğini düşünememişim.
    Neyse biz yine de beraber gidebilmemiz için evlenmemiz gerektiğini gördük.Tabi ben daha kız arkadaşımın ailesiyle bile görüşmemiştim o zamana kadar 🙂
    7 yıllık birlikteliğimiz vardı ve zaten seneye evleniriz diyorduk.Greencard çıkınca hızlıca aksiyon aldık.
    Önce ailelerin tanışması, nişan, nikah derken 17 ağustos tarihinde evlendik.
    Eşim kimlik ve pasaportunu değiştirdi ve 28 ağustos tarihinde ds260 formunu ilk kez submit ettik.
    Aynı gün evrak talep maili geldi ve 1 eylülde onay geldi.Cn düşük olduğu için çok hızlı ilerledi süreç.
    Tabi biz bu arada bir yandan DV2020'lerin davalarını takip ediyoruz, Mehta'ya bel bağlamışız falan.
    Mehta reis dv2020'ler için vizelerini verin emri verince çok sevindik.Bizim süreç de en kötü ekimde başlar diye düşündük.Ama nafile.
    Trump kafaya koymustu bır kere almayacaktı bizi.Yasakların süresini 31 Aralık'a kadar uzattı.
    Ankara Konsolosluğu çalışmıyor, KCC desen zaten hiç çalışmıyor.
    Bu arada Amerika Başkanlık seçimini istanbul seçimleri tadında yakından takip ettik.Her gün NYTimes, Washington Post, CNN vs.
    İngilizcem intermediate'tan upper intermediate'a çıktı bence net 🙂
    Biden kazansın diye gece gündüz düşündük durduk. 3 Kasım gecesi Biden Reis geldi Trump'ı kovdu ve göçmenlerin önünün açıldığını düşündük mü acaba ? 😕
    Biden 20 ocak'ta göreve geldi ama hemen ilk iş olarak yasakları kaldırmadı.Taa Şubatın son gününe kadar yasakları kaldırmasını bekledık.
    Tabi bu arada telegram grubunda admin arkadaşların liderliğinde sürekli bir kampanya ile sesimizi Amerika'daki siyasilere gazetecilere vs. duyurmaya çalıştık.
    Yasaklar kalkınca Ankara'dan mülakat bekledik, ancak tam tersine bir acıklama yapan Ankara Konsoloslugu dv vizesi hizmeti vermediklerini açıkladı.
    Hayatımın en kötü günlerinden biriydi sanırım.Biz her şey çok güzel olacak derken sanki her şey bitti gibi oldu.
    Artık mülakat alamayacağımızı düşünmeye başladım.Covid vakaları Türkiye'de inanılmaz arttı ve aşı sıkıntısı da vardı.
    2021 Mali yılı Ekim'de başlamıştı ancak aylardır kimse mülakat alamamıştı.
    Tabi bir yandan aile arkadaslar vs. ne oldu neden gidemiyorsunuz ne zaman belli olacak vs. gibi sorulara muhatap kalmak da ayrı bir işkence...
    Dünya üzerinde sanırım 112 ülke sırayla her gün mulakat dagıtmaya baslamısken Ankara sessizdi ama o kutlu gün geldi çattı.
    Ankara 8 9 Temmuz tarihlerine 18 case'e mülakat verdi.
    Bizim CN düşük olmasına rağmen formu geç submit etmemiz ve onayımızın geç olması sebebiyle ilk parti mülakattan yararlanamadık.
    Yine stresli geçen bir dönem sonrası nihayet aylar süren bekleyişin ardından 29 haziran'da gelen mail ile 5 ağustos 8.15'e mülakatımız planlandı.
    Cok sevindik ama yine de hafif korku vardı.Çünkü burası Türkiye idi.
    Her an her şey olabilir mülakatımız iptal olabilirdi.
    İsrail Filistin'e füze fırlatabilir, Ankara Büyükelçiliği önünde protesto gösterileri düzenlenebilir mülakaımız iptal olabilirdi..
    Konsolosluk çalışanlarından biri covid'e yakalanabilir konsolosluk kapanabilir ve mülakatımız iptal olabilirdi..
    Ne bileyim bir yerlerde bomba patlardı, bir ihbar vs. olurdu ve mülakatımız iptal olabilirdi..
    Çok şükür hiçbiri yaşanmadı ve o kutlu güne gelebildik.

    Daha önce sağlık raporu deneyimimizi paylaşmıştım.Mülakattan bir hafta önce 28 temmuz'da gittik sağlık randevusuna.
    2 kişi için 3'er aşı yaptırdık ve toplamda ( 116,5$ * 2 ) + (250$ * 2) = 735$ civarı bir ücret ödedik.Gerisi hep aynı şeyler.

    Mülakat Günü

    Mülakat için ise 4 ağustos'ta Konsolosluğun yakınındaki Class Otel'de konakladık.
    Otel temiz sayılır, kahvaltısı kötü, vale hizmeti var arabası olanlar için çok iyi oluyor.
    1 gece için fena değil yani tavsiye edebilirim.Otelin oldugu cadde çok hareketli.Aksamları tam otur iç eğlen yani.
    Gece yatmadan 4 tane alarm kurdum.Ama tabiki alarmlardan önce kalktım 🙂
    Daha önce 2 kere Turist vizesi reddi yemiş birisiyim ben.Ankara Büyükelçiliği'nde de red almıştım.
    Dolayısıyla son ana kadar hep içimde acaba bir aksilik çıkar mı korkusu vardı.
    08:00 gibi 5 dakika yürüyerek konsolosluğa ulaştık.
    Sırada gc talihlisi 2 aile vardı.
    Sohbet ettik.Birlikte sırayla içeri aldılar.
    İçerisi bildiğiniz iş bankası gibi bir yer.sandalyeler var.Vezneler var.Çalışanlarla aranızda cam var konusurken.
    İçeride ilk girişte Türk bir çalışan pasaportlarımızı aldı ve bir sıra numarası verdi.
    O sıra numarası yandı 9 numaralı bölüme gittik.
    İngilizce biliyor musunuz diye sordular.Evet dedik.
    Asıl talihli eşim olduğu için sırayla tek tek evrakları istedi, sonra benimkileri istedi.
    Tüm evraklarımız tamdı.
    Daha sonra vize ücreti için çağırdılar.660 dolar'ı nakit olarak ödedik.
    Bizden önceki arkadaşımız kredi kartı ile denedi ancak post makinesi arızalı olduğu için ödeyemedi.
    Kendisine yarım saat süre verdiler dışarıdan para çekip gelmesi için.
    Burada okuduğum deneyimlerden nakit para alınması gerektiğini öğrenmiştim 🙂
    Sonra son olarak görüşme yapmak üzere çağrıldık.
    Mathew Hinson adında siyahi bir çalışan ile görüştük.
    Önce sağ elimiz kaldırarak yemin ettik ardından parmak izi verdik.
    Sonra dosyalarımıza tek tek bakarken eşime Amerika'ya gidince ne yapmayı düşünüyorsunuz diye sordu.
    Eşim planlarımızı anlattı.Sonra bana peki ya siz dedi.
    Ben de "I will work in temporary jobs and then i would like to continue my career" dedim.Bu kalıbı kullanabilirsiniz diye yazıyorum 🙂
    Bunun haricinde baska da bır sey sormadı acıkcası.Evrakları ınceledı.Hesapta 23K $ gosterdık.
    Hatta arac ruhsatı da vardı ama o kadar emındım kı paranın yeterlı olacagına vermedım bıle evrak olarak.
    Ve sonunda uzun uzun evraklarımızı ınceledıkten sonra "Your visa has been aproved" dedi tatlı cocuk 😃
    Biz şok tabi.Çok sevindik.Teşekkür ettik ve ayrıldık.
    Dışarıda sırada bekleyen diğer talihli arkadaşlara içeriyi anlattık, onlara da şans diledik ve süreci tamamladık.
    Pasaportumuzu da yarın İstanbul / Levent şubesinden teslim alacağız inşallah.

    Bu sürecin en kolay kısmı mülakat kısmıymış kesinlikle onu anladım.Yalandan yere Trump yüzünden 10 ay kaybettık.Ama çok şükür sonunda vizemize kavuştuk.

    Bu yazının bence en önemli kısmına geldik.
    Öncelikle bu yeşilkart foruma ailesine, sabırla herkese yardımcı olmaya çalışan ve bunu da hiç bir maddi manevi karşılık beklemeden yapan sayın @crazycells 'e
    şükranlarımı bildiriyorum.Bu forum olmasaydı ne olurdu kestiremiyorum.

    27 ocak tarihinde yine umutsuz olduğumuz günlerden birinde şöyle bir şey yazmıştım

    @muhalif, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Şuraya olumlu sonuclanmıs bır mulakat deneyımı yazmadan ölürsem gözüm açık gidecek 😞

    Buna cevap olarak vizemi mutlaka alacağımı söyleyen,hıcbır zaman destegını esırgemeyen, her zaman sabırla kahrımızı çeken, 1 yıldır bırbırımızı tanımadan her gun ıletısımde oldugumuz,
    savediversityvisa.org sitesini kuran, yaşatan, Amerika'da bizler için lobi faaliyetleri yürüten ve bu işi organize eden,
    1 yıldır mücadele veren sn. @gucarslan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.
    Başta @ezgilera , @sono , @gucarslan arkadaslarım olmak üzere emek verip uğraşan gönülden isteyen herkese Allah bu güzel mutluluğu yaşamayı nasip etsin inşallah.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   M muhendisbey 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   M muhendisbey 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   M muhendisbey 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • ⭐⭐⭐

    @Sono, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Yaklaşık 15 ayı bulan bir serüvenin arkasından, çok şükür DV2021 sürecimi olumlu tamamlayarak vizemi aldım. Biraz uzun olacak bir deneyim yazısını buraya ekleyeceğimi hiç düşünmezdim ama süreç DV2021'ler için olması gerektiğinden çok daha zor geçince, insanın söyleyecekleri de fazlalaşıyormuş.

    Deneyimlerime geçmeden önce, arada gözden kaybolmaması ve herkesin de dikkatini çekmesi için bir teşekkür paragrafı açmak istiyorum. Sürecimin olumlu noktalanmasında tüm DV2020 ve DV2021 ailesinin her bir üyesinin payı büyük, hepsine teşekkürlerimi sunuyorum ama özel teşekkürleri hakeden bazı dostlarım var. Bu kişilerden; ilk günden beri engin bilgisiyle bizlere yol gösteren sayın @crazycells'e, hem forumda hem de Telegram gruplarımızda her daim yanımızda olan DV2020 talihlisi @Muhtaradana'ya, DV2021 ve Rosales davasından kader arkadaşım, abim ve SaveDiversityVisa.org'u kurarak binlerce talihlinin vizelerine kavuşmasına ön ayak olan süper kahramanız @gucarslan'a, ilk günden beri sabırla mücadelesine tanık olduğumuz ve sonunda mutlu sonla hikayesini noktalayıp ABD'ye yerleşen, ama desteğini hiçbir zaman esirgemeyen sayın @esranboylu 'ya, 1 Ocak 2021'de CEAC'a dosyalarımızın yüklenmesinden sonra hazırladığı yazılım ile sadece bizlere değil, tüm DV talihlilerine çok büyük faydası dokunan ve hayır dua alan @covacik ile süreç boyunca hep "İnşallah birlikte aynı gün ve aynı saatte mülakata gireceğiz, sabır" diye birbirimize umut aşıladığımız, konsolosluk önünde ve içeride sürekli temas halinde bulunduğumuz mülakat arkadaşım @Kemal-Binici 'ye ve süreç boyunca birlikte hayal kurup birbirimize "olacak inşallah" diye telkin verdiğimiz @28Bjk1903 'e sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

    6 Haziran 2020’den 29 Haziran 2021’e…

    700 farklı kişinin bir arada bulunduğu, sürekli iletişim halinde kaldığı, her gün yüzlerce mesajlaşmanın yapıldığı, geride bırakılan her 24 saatin umutların azalmasına sebep olduğu, ilk günkü hayallerin yerini her geçen gün karamsarlığın aldığı ve benim için bir yılı biraz aşkın bir bekleyişti bu dönem. Kelimelerle anlatmaya çalışsak bile duygularının eksik kalacağı ve yalnızca yaşayanın anlayabileceği zamanlardı.

    @Muhtaradana'nın dediği gibi hep bir bekleyiş hakim olacaktı, ama zor tarafı beklediğimiz tarihler çoğu zaman mutluluğu değil karamsarlığı ve yeni bekleyişleri getirdi bize. Önce Trump’ın yasağının biteceği Haziran 2020 sonunu bekledik, ama beklediğimiz gibi olmadı, yasak uzadı yıl sonuna kadar. DV2020’nin mahkemelerini bekledik, 4 Eylül’e kadar hep mutsuzlukla bitti beklentilerimiz. 4 Eylül’de aylardır bekleyen DV2020 talihlileri için sevindik, sonunda mülakata girebileceklerdi eylül sonuna kadar, dahası kendimiz için 1 Ekim’de sürecin başlayabileceğiyle umutlandık. Yine beklemeye koyulmuştuk, ama bu bekleyiş de mutsuzlukla noktaladı. Ama bekleyeceklerimiz bitmemişti, bu sefer sırada ABD seçimleri vardı. Son İstanbul seçimlerindeki heyecanımızı bu sefer ABD seçimleri için yaşadık, ülkemizdeki seçim sistemine göre çok daha karışık olan ABD’nin seçim sistemini her birimiz yalayıp yuttuk. Biden’ın kazanmasıyla çılgınca mutlu olduk. Grubumuz yine umut dolmuştu. Ama umut dolmak bekleyişlerin bittiği anlamına gelmiyordu, bu sefer beklediğimiz tarih 31 Aralık 2020’ydi, hani şu Trump’ın COVID’den kaynaklı bozulan ekonominin suçlusu olarak göçmenleri ilan ettiği ve girişlerine engel koyan kararnamesinin bitiş tarihi olan. Bu tarih de bize beklediğimiz, umut ettiğimizi getirmedi; Trump 3 ay da uzatmıştı yasağı çünkü. Neyse ki 20 gün sonra Biden geliyordu ve bir önceki başkandan kalan kararnameleri bir imzayla kaldırabilirdi. Yine umutlanmıştık ve sabırla başkanlık değişimini bekledik; ama yine beklediğimizle kaldık. Baktık bu böyle olmuyor, başkalarından bir şeyler beklemek yerine artık mücadeleye başlamak gerekiyordu ve hemen süper kahraman @gucarslan devreye girdi, güzel bir fikir ile sesimizi tüm dünyaya duyurabileceğimiz SaveDiversityVisa.org’u hayata geçirdi. Grupta hızlıca organize olduk, DV2020’lerle ortak hareket ederek sesimizi Forbes, Wall Street gibi ABD’nin büyük medya kuruluşlarından duyurduk, Twitter’da ses getirmeye başladık. Ve sonunda ilk defa yüzümüzün tam anlamıyla güldüğünü düşündüğümüz 24 Şubat akşamında Biden’ın yasakları kaldırdığı haberini WH.com’dan okuyarak, mutluluktan havalara uçtuk.

    Birkaç gün içerisinde önce Afrika kıtasından ilk DV2021 mülakatlarının verildiğini haber aldık, Ankara’da yakında verecektir diye umutla beklemeye başladık. Kaderimizde yine beklemek vardı kısacası. Daha ne kadar bekleyeceğimizi bilmeden tam tamına 4 ay bekledik. Çünkü Biden’ın kabinesinin yönettiği DOS’un Trump’ın döneminden kalan uygulamalarından ötürü Ankara’nın ilk DV2021 mülakatlarını vermesi 8 Temmuz’u bulacaktı.

    DV için temmuzdan itibaren mülakat vermeyi tercih eden Ankara, temmuz mülakatlarında en fazla CN 800'e kadar mülakat verdi. İkinci partide ise şaşırtıcı şekilde Ağustos ayı için 211 dosyaya birden mülakat verip, her haftanın perşembe ve cuma günlerini DV'lere ayırmayı tercih etti. Bu kabaca TR'den CN 8800'e kadar 210'u aşkı talihlinin mülakat alacağı anlamına geliyordu.

    Ağustos ayı için mülakat tarihlerimizin verildiğinden, 29 Haziran günü gece 10:00 sularında KCC'den gelen mail ile anladık. Bir önceki az bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar dosyaya bakan Ankara'nın bu tavrı gruplarımızda büyük bir mutluluğa sebep olmuştu. Nasıl olduğunu anlayamadan, hemen @Muhtaradana hızır gibi yetişip bizlere ne yapılması gerektiğini hızlıca aktardı. Süreçte bundan sonra ilk yapmam gereken sağlık raporu almaktı.

    Sağlık Muayenesi - 9 Ağustos 2021

    ABD’ye göç etmek için geçilmesi gereken en kritik aşamaların başında sağlık muayenesi geliyor. Genelde yaygın olarak yapılan mülakat haftası içerisinde, mülakattan 1-2 gün önce sağlık muayenesini olup, bir gün sonra raporu almak ve ardından da mülakata katılmak yönünde. Ben ise hem iş yerindeki izin durumlarından ötürü, hem de yaşanabilecek herhangi bir gecikmeden kaynaklı sorunların çözülebilmesi için Unganlar’dan 2 Ağustos günü, saat 09:15 için randevu almayı tercih ettim.

    Randevu saatinden 15 dakika önce, saat 09:00’da Unganlar’a giriş yaptım. Benden önceki randevular henüz gelmediği için hızlıca benim dosyamı oluşturup işleme koydular. Kayıt işlemleri için pasaportunuz ve DV Case Number’ınızı doğrulayabilecekleri herhangi bir belge - ben DS260 Confirmation sayfasını götürmüştüm - yeterli. Ayrıca aşı karneniz varsa, onu da teslim edebilirsiniz kayıt işlemleri esnasında. O karnenizin geçerliliği ve doğruluğuna göre size yapılacak aşılar farklılık gösterebiliyor. Ama yoksa da çok sorun değil merak etmeyin.

    Evrak işlemlerini tamamlandıktan sonra idrar ve kan örneği verip akciğer grafisini çektirmek için Unganlar’ın hemen bir alt katında yer alan Düzen Laboratuvar’ına yönlendirildim. Düzen Lab’a indiğimde inanılmaz kalabalık bir ortamda buldum kendimi. Saat daha 9:15 bile olmamıştı ama içerisi ana baba günüydü. Bu yoğunluğu da en çok yurtdışı uçuşu için PCR testi yaptırmak zorunda olan yabancı uyruklu kişiler oluşturuyordu. Özellikle kayıt ve ödeme işlemlerinin yapıldığı banko bölümü son derece kabalıktı, üstelik bir karmaşa hakim olacak şekilde. Fakat neyse ki korktuğum gibi olmadı; çok beklemeden ödeme bankosuna davet edildim; ve 117,5 dolarlık test ücretini TL karşılığı kredi kartından çekilecek şekilde ödemeyi gerçekleştirdim. Burada ödemenizi dolar, TL nakit ya da kredi kartıyla yapabiliyorsunuz. Karar size kalmış.

    Ödemeyi yaptıktan kısa bir süre laboratuvarın bir köşesinden isminizin seslendirildiğini duyduğunuzda kan ve idrar örneklerini verme zamanı olduğunuzu anlıyorsunuz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra bu sefer de laboratuvarın bir diğer ucunda yer alan röntgen bölümünden size sesleniyorlar ve orada da akciğer grafisini çektiriyorsunuz. Sağlık muayenesinin en kritik aşamaları olan bu işlemleri yaklaşık 20 dakikada tamamladım ve bu işlemlerin yapıldığına dair evrağıma iki imza daha atarak tekrardan Unganlar’a çıktım. Elimdeki dosyamı teslim ederek fiziksel muayene ve aşı işlemleri için saat 11:30’da yeniden gelmem istendi. Böylelikle yaklaşık 30 dakikada sağlık muayenesinin ilk bölümünü tamamlayarak Unganlar’dan ayrıldım.

    Muayene saati çok geç olmadığı için, eskiden Dost Kitabevi’nin olduğu yerde bulunan A4 Kahve isimli kafeyi muayene saatini beklemek için seçtim. Ancak evdeki plan çarşıya pek uymadı; çünkü o gün Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintilerinden ötürü 11:30’da olan muayenem 13:00’e kadar ertelendi. Daha sonradan öğrendim ki akciğer grafisi sonuçları gelmeden sizi doktor muayenesine almıyorlarmış; çünkü akciğer grafisinin sonucu hem muayene esnasında ödeyeceğiniz tutarı değiştirebiliyor hem de sağlık raporu sürecinizi değiştiriyor. Bu yüzden normalde 11:30’da gireceğim doktor muayenesine ancak 13:00’de girebildim.

    Doktor beyin odasına girince sekreterlerden biri önce boy ve kilo ölçümü yapıp bunu evrağa not etti; ardından da üzerimde yalnızca alt iç çamaşırı kalacak şekilde soyunmamı ve tek kullanımlık önlüğü girip sedyenin üzerinde doktor beyi beklememi söyledi. Gerektiği şekilde hazırlandıktan sonra sedyenin üzerine oturup doktor beyi beklemeye koyulmamın üzerinden 10 dakika geçmesi gerekti doktor beyi görmek için. Buradaki bekleyiş neden kaynaklanıyor açıkçası bilmiyorum ama bazı arkadaşlarımız 40-45 dakika bile beklerken, kimisi ise 1-2 dakika içerisinde doktor beyin geldiğini söylediler. Kısacası bir süre bekleyeceksiniz ama bu süre ne kadar olacak o artık şansınıza kalmış.

    Doktor beyin gelmesiyle birlikte son derece robotik olan muayene süreci başlamış oldu: Hemen sedyeye uzandım, o esnada tansiyon aleti hazırdı bile ve doktor bey hemen kolumu geçirmemi istedi. Tansiyonumu ölçmeye başladığı andan itibaren de hem son derece hızlı sorduğu hem de cevaplarını benden hızlıca beklediği soruları arka arkaya saymaya başladı (Merak edenler bu soruları yazının altında görebilir). Soruları sorarken tansiyon ölçümümü tamamladı, bazı muayenelerde yaptığının aksine stetoskop ile ciğer ya da kalp dinlemesi yapmadı, fiziksel muayene ise böbreklere baskı ve ayak bileklerine birkaç dokunuş ile tamamlandı. Soru cevabın devam ettiği bu dakikalarda sedyede yatar haldeyken sağ kolumda küçük bir acı hissettiğim anda da aşı işlemlerinin tamamlandığını anladım. (Yapılan aşıları da mesajın sonunda bulabilirsiniz) Hemen ardından da doktor beyden “geçmiş olsun, hazırlanabilirsin” cümlesi geldi ve böylelikle muayeneyi bitirmiş olduk.

    Muayenenin tamamlanmasıyla tekrardan sekreterlerin yanına döndüm. Dosyamla ilgilinen hanımefendi, kan ve idrar sonuçlarının bir sonraki gün 12’ye kadar netleşeceğini ve herhangi bir sorun tespit edilirse benimle iletişim kurulacağını, raporu ise bir sonraki gün 16’dan sonra dilediğim gün alabileceğimi söyledi. Sonra da doktor muayenesi ve 3 aşı için ücretin 250 dolar olduğunu ve ödemeyi nasıl yapacağımı sordu. Ben kredi kartıyla ödemeyi tercih ettiğim için, bu tutarın o anki TL karşılığı olacak şekilde kredi kartıyla ödememi gerçekleştirdim.

    Düzen Laboratuvar’daki testler için 117,5 doların o anki TL karşılığı ile 988.6 TL,
    Doktor Muayenesi ve 3 aşı için 250 doların o anki TL karşılığı ile 2,111 TL

    ödeme gerçekleştirerek toplamda 3099,6 TL’ye sağlık muayenesi sürecini tamamlamış oldum.

    Bir sonraki gün olan 3 Ağustos günü Unganlar'dan herhangi bir arama gelmeyince de saat 16:30 sularından yeniden Unganlar'a gidererek raporumu teslim ettim. Teslim edilen evraklardan en kritik olan saman zarfın içerisinde bulunan raporunuz. Bu zarfa DS-3025 isimli aşı kartınız, akciğer grafisinin yer aldığı CD ve bir yönerge kağıdı zımbalanmış oluyor. Mülakata yalnızca zarfı götürüyorsunuz, CD ise ABD sınırından ilk girişi yaparken sınır görevlisine teslim edeceksiniz.

    Sağlık raporunu da aldıktan sonra artık 26 Ağustos'taki mülakat saatimi sabırla beklemeye koyuldum...

    Mülakat - 26 Ağustos 2021

    6 Haziran 2020’de başlayan heyecan dolu, sancılı bekleyişin neticeleneceği gün olan 26 Ağustos’ta mülakatım 10:45’teydi. Aynı slotta mülakatı olan kişilerden biri de forumdan arkadaşım olan @Kemal-Binici'ydi. Onunla mülakat maillerini aldığımız 29 Haziran’dan itibaren sürekli irtibat halindeydik; bu iletişimimiz mülakat günüyse bu sefer yüz yüze devam etti ve kendisiyle 09:10 sularında konsolosluğun 2 numaralı kapısını direkt gören Cafe Paris isimli kafede buluştuk.

    Tanışma faslı, sohbet derken hızlıca bir belge kontrolü gerçekleştirdik. Hem kendisinde hem de bende ek bazı belgeler de vardı; bunlardan hangilerini yanımıza alalım diye bir değerlendirme yaptık ve konsolosluğun istediği standart belgelere birkaç belge eklemesi daha yaparak elimizdeki dosyaları sadeleştirdik. Önceki deneyimlerde mülakat saatinden 15-20 dakika önce talihlilerin içeri alındığını okumuştuk ama 26 Ağustos günü öyle olmadı; 09:15 ve 09:45’teki arkadaşlarımızın tam saatinde içeri alındığını görünce, kapı önüne erken gitmenin bir artı sağlamadığını anlamış olduk. Kafede yaklaşık 1 saati aşkın süre geçirdikten sonra son hazırlıkları da yapıp saat 10:30 gibi 2 numaralı kapının önünde sıraya girdik.

    Biz sıraya girdiğimizde, sırada yabancı uyruklu birkaç kişiden başka kimse yoktu. Kemal ile yaptığımız, süreçteki zorlukları yad ettiğimiz, heyecanımızı yatıştırmaya çalıştığımız sohbetin ardından güvenlik görevlisinin 10:45 randevusu için mi bekliyorsunuz sorusuyla artık vaktin geldiğini anladık. Güvenlikteki arkadaşın sırayla pasaport kontrolü, isimleri listeden kontrol etmesi ve COVID formlarını doldurtmasından sonra güvenlik kontrolü dışındaki alanda sosyal mesafeye dikkat ederek yeni bir sıraya girdik. Yanlış anımsamıyorsam o esnada 5 kişiydik 10:45 mülakatına girecekler olarak. Zaten daha fazla kişinin sosyal mesafe kontrolüyle o alanda bulunması zor olurdu. Ardından tek tek güvenlik noktasından geçiş yaptık - tıpkı havalimanlarına girişteki kontrollerde olduğu gibi. Güvenlik noktasından geçtikten sonra da içeriden otomat ile açılan son derece ağır bir kapıyı daha aştıktan sonra sonunda mülakatınızın yapılacağı devasa bir bekleme sorunu (Duvarda yazan bilgi notuna göre COVID olmadığı zaman aynı anda 80-90 kişi bulunabiliyormuş) ve 10-12 farklı bankonun bulunduğu yapıya giriş yapıyorsunuz. Buraya adım attığınız an bir karşılayıcı, greeter, görevli artık ne derseniz, hemen pasaportunuzu alıyor ve size bir sıra numarası veriyor. Ardından bekleme alanına geçiyorsunuz ve bu numaranızın toplamda 3 defa yanmasını beklemeye başlıyorsunuz.

    Numaram ilk kez yandığında, kasiyer olarak görev yapan bankoya yöneldim ve pasaportum ile 330 doları uzatarak mülakat ücreti ödemesini gerçekleştirdim. Normalde ücreti kredi kartıyla da ödeyebiliyorsunuz ama o günlerde POS cihazlarında yaşanan bir problemden ötürü yalnızca nakit alabiliyorlardı ücreti. Ücreti ödedikten sonra bankolara sırtı dönük şekilde konumlandırılan sandalyelerden birine oturarak numaramın 2. kez yanmasını beklemeye başladım.

    Numaram ikinci kez yandığında ise bu sefer evraklarımı teslim etmek için 9 numaralı bankoya doğru ilerledim. Bankoya ulaştığımda direkt günaydın diyerek işe koyuldum. Görevli Türktü; en önemlisiyse son derece cana yakın ve sıcak kanlıydı. Heyecan dolu bir aşama olan mülakat aşamasında açıkçası böyle insanlarla temas kurmak insanı çok rahatlatıyor. Kendisine önce pasaportumu uzattım. Sonra benden sağlık raporunu atlayarak diğer belgeleri arka arkaya istedi; ben “önce sağlık belgesini versem daha iyi olmaz mı” diyerek evrak tesliminin konsolosluk mailinde belirtildiği sırasıyla gitmesini sağlamak istedim. Sağolsun kendisi de “evet onu önce vermen daha iyi olur” diyerek cevap verdi. Ben tüm belgeleri mailde belirtildiği üzere sırasıyla hazırlamıştım; ayrıca KCC’ye gönderdiğim Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve Arşivli Adli Sicil Kaydını, o belgelerin yeni tarihlilerinin arkasına koymuştum. Bu sıralama evrak teslimi esnasında işimi oldukça rahatlattı açıkçası. Eğitim belgelerimin arasında çift anadal yaptığım için 2 farklı lisans diploması vardı, ayrıca lise diplomamı da ne olur ne olmaz diye yanımda götürmüştüm. Yine lisans eğitimlerim için E-Devlet’ten alınmış mezuniyet belgeleri yanımda bulunuyordu. Tüm eğitim belgelerimi sırasıyla görevliyle verdim. Görevli biraz inceledikten sonra, önce lise diplomama ve fotokopisine ihtiyacı olmadığını söyledi; ardından da lisans diplomalarımdan yalnızca birini dosyama koyacağını, diğerini ise mülakat esnasında camdan konsolosa gösterebileceğimi söyledi. Bu konuda mutabık kaldıktan sonra da son olarak Greencard ve SSN teslimi için aldığım adresin yazılı olduğu kağıdı görevliye uzatarak sisteme girmesini talep ettikten sonra evrak teslimi aşamasını da tamamlamış oldum.

    Artık numaranın üçüncü ve son kez yanması için beklemeye başlamıştım. Sıra numarası benden bir önce olan @Kemal-Binici'yi gönderdik önce 4 numaralı bankoya. Siyahi konsolosun bulunduğu bankoydu o. Geçmiş deneyimlerde daha sıcak kanlı olduğu çokça belirtildiği için birçok kişinin mülakat yapmak istediği kişiydi o. Beklerken bir yandan Kemal’in mülakatından gelen konuşmaları duyuyordum, bir yandan da benim numaram ne zaman yanacak acaba diye bekliyordum. Bekleyişin tahmin ettiğimden daha uzun sürmesi bir yana, sırada benim numaramın yanmasını beklerken benden sonraki arkadaşın numarasının yanması zaten heyecanlı olduğum anlarda “neden böyle oldu ki?” sorusunun zihnimde gezinmeye başlamasına neden oldu. Bu anları heyecanlı ve hafif meraklı şekilde içimde yaşarken bir anda @Kemal-Binici 'nin “Thank you” deyişini duydum ve başımı ona doğru dönüp baş parmağıyla “tamamdır” işaretini görünce, süreçteki bir yoldaşımın daha vizesine kavuşmasının verdiği mutluluk havası egemen oldu içime. Kendi sürecim nasıl biteceğini merak eder haldeydim, Ama henüz numaram yanmamıştı ve neden yanmadığıyla ilgili kuruntular zihnimde yeniden dolanmaya başlamıştı. Neyse ki bekleyiş uzun sürmedi ve kısa bir süre sonra Kemal’den boşalan 4 numaralı banko için numaramın yandığını gördüm. Gerginlik yerini bir rahatlamaya bıraktı ve saniyeler içerisinde kendimi siyahi konsolosun önünde buldum.

    Hızlı bir selamlaşmadan sonra önce bana İngilizce biliyor musun? diye sordu, “Evet” diye yanıt verdim. “Hangi dilde yapalım mülakatı, İngilizce yapsak olur mu?” diye sordu. Mülakat yaparken hoparlör ve mikrofonun azizliğine uğrarım diye Türkçe yapmayı düşünüyordum normalde ama bu kısa soru cevabın son derece anlaşılır olmasından ötürü “Olur, İngilizce devam edebiliriz.” diyerekten mülakata başladık. Önce yemin etmemi istedi, yalnızca “yes demem yeterli mi” diye sordum, “evet” dedi ve yemin aşamasını basit bir “yes” ile geride bıraktık. Sonrasında önce 4 parmaklar, sonra da baş parmaklar olacak şekilde parmak izlerimi aldı. Sağ el 4 parmağımın parmak izlerini alırken makinede işaret parmağı için tamam tiki çıkmadığını, bir sorun olup olmadığını sordum, konsolos bir sorun olmadığını belirterek dosyamla ilgilenmeye başladı.

    Önce nerede yaşadığımı sordu. “Doğduğumdan beri İstanbul’da yaşıyorum.” dedim. Bir süre not aldı bilgisayara, aslında her soru esnasında ve soruların arasında not almaya devam etti. Hakkımda dosyama not düşüyor gibiydi. Akabinde “Ne işle uğraşıyorsun şu anda?” diye sordu, farklı sorumluluklarım ve çalışma alanım olsa da en genel anlamda “Dijital pazarlama üzerine çalışıyorum. Facebook, Google reklamcılığı bilirsiniz.” dedim. “Mühendissin sanırım, yazılım mühendisi mi?” diye sorunca çift anadal yaptığımı, makine ve endüstri mühendisi olduğumu ama şu anda endüstri mühendisi olarak çalıştığımı belirttim. “Amerika’da nereye gideceksin?” diye sorunca “Teksas’ı düşünüyorum" deyip niçin diye sormasını beklemeden "çünkü orada arkadaşım var, bana yardımcı olacak” dedim. Hemen “Yanında mı kalacaksın?” sorusu gelince “Aslında hayır, kendisi bana iş ve konaklayacak yer bulma noktasında yardımcı olacak; ama ilk gittiğim birkaç gün onda kalabilirim elbette.” dedim; gülümsedi. Ardından “E peki orada ne yapacaksın, mühendisliğe devam mı?” deyince “İlk zamanlarda geçici işlerde çalışabilirim, İngilizcemi biraz daha akıcı hale getirmek için özellikle, sonrasındaki hedefim kariyerime devam etmek.” şeklinde son olduğunu bilmediğim ama aslında mülakatımın son cevabını vermiş oldum. Çok kısa bir süre sonra “Tebrikler, vizeni onaylıyorum. 5 gün içerisinde pasaportun sana ulaşır.” cevabını duydum ve o andan sonra heyecandan ve mutlulukta “bu kadar mı?” “çok teşekkürler” gibi cevaplar verdiğimi düşündüğüm birkaç cümle edip, bana uzattığı diplomamın aslını da alarak dışarı çıktım.

    Merak edenler için hemen belirtmeliyim, hesabımda 17.600 dolar gösterdim, İş teklifi ya da sponsorum da yoktu ama mülakat esnasında mali kaynaklar hiç konu olmadı. Ne tutarı sordu, ne de kendisi açıp dosyalar içerisinde inceledi.

    Hemen dışarı adımımı attıktan sonra sırada bekleyen forumdan ve Telegram grubundan tanıdığım arkadaşlarımla karşılaştım, onları hem müjdeli haberi verdim hem de birkaç öneride bulunarak şans diledim…

    Uzun lafın kısası, yaklaşık 450 günlük bir bekleyişi mutlu sonla noktalamıştım. Açıkçası, geriye dönüp baktığımda sürecin en kolay aşamasının mülakatı gerçekleştirmek olduğunu söyleyebilirim.

    Bankodan ayrılıp, dışarıda insanlarla ilk teması kurduğum ana kadar hissettiğim duygular ise hayal edemeyeceğim kadar garipti. Bu garip duyguları başta DV2020, sonra DV2021 ve ardından da şu anda bunları okuyan DV2022 ve sonrasındaki tüm talihlilerin yaşamasını canı gönülden istiyorum. Çünkü süreci sonuna kadar takip ederek emek harcayan her talihli bu duyguları yaşamayı sonuna kadar hak ediyor. İnşallah herkes de yaşayacak. Mücadeleye devam!

    Merak Edenler için Sağlık Muayenesiyle ilgili Diğer Notlar:

    Unganlar, Kuğulu Park’ın hemen yanında yer alan, ön cephesi de Atatürk Bulvarı’na bakan eski bir bina içerisinde 4. katta yer alıyor. Yine aynı binanın 3. katında da kan, idrar ve göğüs röntgen çekiminin yapıldığı Düzen Laboratuvarı yer alıyor.

    Randevular 5 dakikalık slotlar halinde, pazartesiden cumartesiye kadar haftanın altı günü, saat 09:00’dan 12:00’ye kadar toplamda günlük 36 muayene olacak şekilde planlanıyor. Tabi ki işlemler 5 dakikadan çok daha uzun sürüyor. Talihli evliyse, eşi ve çocukları için arka arkaya slotları kapatarak randevu alması gerekiyor.

    Normal şartlar altında, daha doğru bir ifadeyle testleriniz herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde çıkabilecekse, sağlık muayenesini tek günde halledip, bir sonraki öğleden sonra raporunuzu alabiliyorsunuz. Burada yani “herhangi bir sağlık sorununuz yoksa” demek yerine “şüpheye yer bırakmayacaksa” demeyi tercih ettim çünkü siz ne kadar sağlıklı olsanız da Unganlar, hiçbir şekilde sorumluluk almak istemiyor ve buldukları en küçük şüphede ya da geriye dönük yaşadığınız bir olumsuzluktan ötürü ek test isteyebiliyor ya da raporunuzu yazmamak için diretebiliyor.

    Ek Test İsteyebileceği Durumlar: En yaygın örneğini Akciğerde göreceği herhangi bir iz - Tüberküloz geçirmiş olmasanız da - örneğin bir kazadan kalan zedelenme durumu gibi. Diğer durumsa kan - idrar testlerinde Frengi, Bel Soğukluğu tespit edilmesi ama zaten bu hastalıklar hızla ortaya çıktığı için muhtemelen kendinizi sağlıklı hissederken, bu hastalıkların tespit edilmesi çok düşük bir ihtimal olsa gerek.

    Rapor Yazmamak İsteyebileceği Durumlar: Geçmişte geçirdiğiniz bir hastalıkla ilgili doktorlarınızdan bilgi almadan rapor yazmak istememesi vb. Bu yüzden mülakata eski hastalıklarınızla ilgili olabildiğince fazla belgeyle gitmek bu olumsuz durumlarla karşılaşma ihtimalinizi düşürür.

    Uzun lafın kısası sağlık muayenesini mülakata 2-3 gün kala almak yerine, daha önceden alıp halletmek ve aradan çıkartmak riskleri yönetmek açısından daha mantıklı. Özellikle de mali yılın bitimine kısa süre kaldıysa hiç riske girmeyip, mülakat maili geldiği gibi hızlıca sağlık randevusunu almak bence en doğrusu.

    Muayene esnasında sorulan sorular kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Ben özellikle kişilere göre soru sorduklarını düşünmüyorum, tamamen o esnada akıllarına hangi sorular gelirse onların sorulduğunu düşünüyorum. Ayrıca okuduğum yorumlara göre Handan hanımın biraz daha akıllıca sorular sorduğunu düşünüyorum. Bana sorulan sorular: “Herhangi bir sağlık problemin var mı? Hiç ameliyat geçirdin mi? Sigara kullanıyor musun? Alkol alıyor musun? Uyuşturucu kullandın mı? Kendine zarar vermeyi düşündün mü? Başkasına zarar vermeyi düşündün mü? Daha önce ABD’de bulundun mu? Ailende tüberküloz geçmişi olan biri var mı?”

    Doktor beyin bana yaptığı aşılar:

    • TDAP: Tetanoz, Difteri, Boğmaca (Türkiye’de DBT olarak biliniyormuş.)
    • MMR: Kızamık, Kabakulak, Kızamıkçık (Türkiye’de KKK olarak biliniyormuş.)
    • Varicella: Su Çiçeği

    Mülakat Günü Öncesi ve Mülakat Günüyle İlgili Diğer Notlar:

    Biz 26 Ağustos günü mülakatlarına katılacaklar olan bir Telegram grubunda organize olduk. İyi ki de olmuşuz çünkü hem mülakat gününe kadar olan süre zarfında kritik paylaşımlar yaparak birbirimizi mülakata hazırladık, hem mülakat gününden bir önceki akşam küçük bir buluşma yaparak hem yüz yüze tanıştık, hem mülakat hakkında konuştuk, hem de ABD planlarımız hakkında sohbetler yaptık. Mülakattan sonra da süreçteki gelişmeleri oradan birbirimizle paylaşmaya devam ettik.

    Mülakat için Ankara’ya şehir dışından gelecekseniz, tavsiyem Bestekar Sokak - Tunus Caddesi ya da Tunalı Hilmi üzerindeki otellerden birinde konaklamanız yönünde. Bizim ekibin çoğu Bestekar Sokak’ta yer alan Seven Deep Hotel’de konakladı. Fiyatları o bölge ve seviyedeki oteller için normaldi, hizmet olarak beklentiniz yüksek olmasın ama en önemli avantajı konsolosluğa sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde olduğu için tercih edilebilir durumda.

    Eski deneyimlerde emanetçi olarak kullanılan büfenin yerinde artık yeller esiyor. Bu yüzden emanetinizi oraya verme hayali kurmayın. Hem mülakat saatini beklemek, hem de emanetleri vermek için Cafe Paris’i tercih edebilirsiniz.

    Mülakat aşaması, sürecin en kolay aşamasıymış. Bunu yaşayınca sizler de anlayacaksınız inşallah.

    Mülakat esnasında parolanız her zaman “kısa ve net cevaplar; yeni soruya kapı açmayacak şekilde” olsun. Konsolos ne soruyorsa, onun cevabını bir iki cümleyi geçmeyecek şekilde verin. Kafa karışıklığı yaratacak ya da size yeni soru sormasına sebep olabilecek cevaplardan kaçının.

    Az da olsa İngilizce biliyorsanız, biraz pratik ile mülakatı İngilizce yapabilirsiniz. Tavsiyem İngilizce biliyorsanız, bu durumu net olarak ifade edin. Bilmenize rağmen “İngilizce bilmiyorum Türkçe yapalım.” deyip, verdiği cevaplarda ingilizceyi belli seviyede bilmesi gerektiğinizi anlarlarsa, size “E sen İngilizce bilmiyordun hani, nasıl olacak?” gibi karşı cevaplar ile atağa geçebiliyorlar. Bu yüzden durumunuzu net ifade edin ki sonradan herhangi bir problem yaşayıp, mülakatta soğuk terler dökmeyin.

    Herkese bol şans!

  • ⭐⭐⭐

    @beryyyy, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Herkese tekrar merhaba arkadaşlar . Ben berivan asıl talihli eşim Ayhan.
    İlk olarak dış kapıda covidden ilgili yes no seçenekli bir anket doldurduk. Randevumuz 8:15 idi
    8:00 içeri alındık üst taramasından geçtik. İlk girişte bir hanfendiden numara aldık. Mülakatı heycanlıyız Türkçe istiyoruz dedik

    • ilk numara yanma*numara hemen yandı bize bir kağıt uzattı buradaki evrakları hazırlayın dedi 11 numaralı gişe (resmini atacağım size) hazırladık verdik
    • ikinci numara yanma* 7 numaralı bankodan vize ücreti ödeme 660 (iki kişi) tekrar oturup beklememizi istedi
    • üçünün numara yanma * veeee mülakat önce yemin sonra parmak izi çok tatlı çok kibar Amerikalı bir çalışan yanındada Türkçe çeviri yapan bir hanfendi vardı. Çok kısa sürdü
      📌 mülakat sırasında sorulan sorular
    • Çocuğunuz var mı?
      Kaç yıldır evlisiniz?
      Üniversite bölümünüz ne?
      Amerika’da nereye gideceksiniz
      Ne iş yapacaksınız? Nasıl iş bakacaksınız?
      Orada arkadaş aile var mı?
      Çok uzun süre yurt dışında yaşadınız mı?
      📌 geldik dolaresss kısma
      Biz iki kişi 18.500 usd, 35.000 TL gösterdik. Dolar ortak hesab, TL benim hesabım asıl talihli olmaması problem olmadı.
      ( eşim yazılımcı , Houston a gideceğiz dedik , mülakat sırasında adres değişikli yaptık )
      🥰 tekrar herkese çok teşekkür ederiz. Herkese nasip olur inşallah tez vakitte …
  • ⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Herkese selamlar. 24.09.2021 Mülakat deneyimim.

    Nasıl başlasam bilmiyorum. 😃 Bildiğiniz gibi Ankara yabancı ülke de doğanları mülakata çağırmıyordu. İster Türk olun ister yabancı fark etmiyor, sadece doğum yerine göre çağırıyordu. Bu yüzden sadece Türkiye de doğmuş kişilere mülakat verdi. Benim artık dava (GoodluckvBiden plaintiff) harici bir ümidim kalmamıştı. Çünkü tüm dosya onayı olan Türkiye doğumluları 2-3 Eylül'e kadar çağırdılar. Ondan sonraki günler ve haftalar mülakatsız geçti. Ankara'nın sitesindeki açıklamayı da değiştirip sadece Türkiye de doğmuş kişileri mülakata çağıracakları yazıyordu.

    Ben bu haberi ilk duyduğumda, sanırım Temmuz ayıydı ya da Ağustos ayı. 200 küsür mülakat maili gelmişti ve benim gibi yabancı ülke doğumluları atlamışlardı. Üzüntüden1 haftaya yakın ağlamıştım, çok mutsuz olmuştum ve hayal kırıklığına uğramıştım.

    Her neyse 17 eylül de Telegram grubuna yine bize haksızlık oldu bari bizi çağırsalardı diye yazmamın üzerinden tam 2 dakika geçtikten sonra 23:00 da mülakat maili geldi. Ani bir şok geçirdim, hayatımda ilk defa bir şeye bu kadar şaşırıp çok sevinmiştim.

    Telegrama yazdığım yazının ekran görüntüsü. Saat 22:58, mülakat maili 23:00 da geldi. 😃
    https://i.imgur.com/cQswIqG.jpg

    Hemen sağlık muayenesi için randevu almaya çalıştım ama tüm yerler baştan sona dolmuştu. Ertesi gün sabah umutsuzca tekrar doctorun.com'a girip randevu almaya çalıştım. Şansıma pazartesi günü saat 11:30 civarına randevu buldum ve hemen aldım. Daha sonra YHT'den bileti alıp pazartesi 06:00 da Ankara'ya giden trene bindim ve aynı gün geri döndüm. Sonuçları mülakattan bir gün önce, yani perşembe günü aldım ve bir gece Ankara'da Seven Deep Otel'de kaldım.

    Telefonda 250 TL istediler tamam dedim. Otele gelince gruptan tavsiye üzerine geldiğimizi söyleyince ayak üstü 2 dakika pazarlık yaparak kahvaltı+oda 200 tl ye kaldım. Ben otelden memnun kaldım, temizdi ve olması gereken her şey vardı.

    Gelelim Unganlara. 11:30 civarı unganlara geldim. Bir kat aşağıdaki düzen laboratuvarına yönlendirdiler. Orada kan tahlili ve akciğer röntgeni çektiler. 47.5 dolar ücret ödedim. (TL kabul ediyorlar)

    Daha sonra Unganlara çıktım. Akşam üzeri 17:30 da geldin dediler. Ben de bu sırada boş durmayıp, ne olur ne olmaz diye sayın @crazycells beyin tavsiyesi üzerine TC pasaportu çıkartmak için Ankara Valiligi İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğüne gittim. (Bu arada ben 2020 de TC vatandaşı oldum. Ds-260 formunu gönderdikten sonra)

    Randevum yoktu ama içerisi boştu ve çalışanlar bana yardımcı oldular. Oradaki memura dedim 3-5 güne çıkar mı? Yok dedi. Green card kazandım ve cuma günü vize mülakatım var dedim. O da mülakat tarihini gösteren bir yazı var mı elinde dedi. Evet var dedim ve Ankara konsolosluğu için çıkardığım randevu saatini gösteren çıktıyı çalışan memura uzattım.

    Mülakat tarihini gösteren kağıtın çıktısını, pasaport başvuruma ekleyip gönderdi. Sağ olsun üzerinden 24 saat geçmeden istanbul'daki adresime geldi TC pasaportu.

    17:30 da unganlara gittim. Odaya gidip soyundum, mavi ameliyat önlüğü giyip doktoru bekledım. Ondan önce boy ve kilo ölçümü yaptı sekreter kadın. Doktor kadın gelince klasik sorular sormaya başladı. Ameliyat oldun mu, falanca hastalıkları geçirdin mi, kanser misin, içki ve alkol tüketiyor musun ? Gibi gibi sorular sordu. Bu soruları sorarken 3 tane aşı yaptı bana. ( Aşı kartım yoktu. )

    Çıkışta 300 dolar ödeme yaptım. Sonuçları mülakattan bir gün önce perşembe günü aldım.

    Mülakatım saat 10:30'daydı. Saat 10:00 gibi konsolosluğun önünde sıraya girdim. Maile gelen covid formunu önceden çıkarıp doldurmuştum. Onu kapıdaki görevliye verip, içeri girdim.

    Girişteki işçi bana bir sıra numarası verdi. Sıram gelince gişeye gidip ödeme yaptım 330 dolar. Ödemeyi yaptıktan sonra beni bekletmeden evrakları teslim etmek için diğer gişeye yönlendirdi. Pasaportu, hem Azerbaycan'daki hem de Türkiye'deki sicil belgelerini, doğum belgesinin orjinalini ve kopyasını, diplomanın orjinalini ve kopyasını, nüfus kayıt örneğini ve banka hesap özetini verdim(20.600 USD). Benden askerlik belgesi istemediler diye vermedim ama yanımdaydı. Ayrıca benden TC kimliği ve pasaportu da istemediler ben de söylemedim TC vatandaşlığım olduğunu.

    Bir de green kartın geleceği adresi değiştirmek istediğimi söyledim. Adresi önceden kağıta yazmıştım, onu da kendisine uzattım.

    Evrakları verdikten sonra tekrar salona geçip mülakat sıramın gelmesini bekledim. 6 numaralı gişedeki orta yaşlı kadınla mülakat yaptım. Merhaba deyip direk Türkçe mülakat yaptım. Hiç ingilizce yapalım diye ısrarda bulunmadı. Mülakatım sanırım 2-3 dakika sürdü.

    Nereye gidiyorsun? Nerede kalacaksın ? Ne iş yapacaksın ? Bu 3 soruyu sordu sadece.
    NYC'ye gideceğim. Arkadaşımın yanında kalacağım. İlk başta geçinebilmek için her işi yapacağım, uber gibi, garsonluk gibi dedim. Tebrik ederim vizeni onaylıyorum dedi ve bitti. 😃

    Aynı gün saat 15:49 civarı AnkaraIV mail adresinden mail geldi. Vize basabilmeleri için , Diploma'nın e-devletten barkodlu çıktısını email ile kendilerine göndermemi istediler. Benim diplomam da eski yabancı kimlikteki e devletimdeydi. Yeni TC kimliğimin e devletinde çıkmıyor diploma. Eski e devletin şifresini bilmiyordum. Nasıl bulurum nasıl yaparım diye telaşa düştüm. Eve gelince annem sağ olsun, evrak çantası içinde bir kağıta yazılmış bir şifre buldu. Dedi bunu dene belki budur.

    Ümitsizce denedim ve şifre çalışıyordu. 😃 Hemen akşam [email protected] adresine gönderdim ve pazartesi sabahı issued oldum. Salı günü pasaportu Levet PTT şubesinden teslim aldım.

    6 ekim günü Amerika ya giriş-çıkış yapmak için gideceğim. 10 Ekim de geri döneceğim. Daha sonra kışın uzun süreli Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum.

    Başta @crazycells @gucarslan ve @Muhtaradana olmak üzere burada ve Telegram grubundan yardım eden herkese çok teşekkür ederim. Bu site ve sizlerin yardımı sayesinde vize alabildim. Her şey için sağ olun. Bundan sonra başıma gelenleri foruma yazmaya devam edeceğim. Vizeyi aldım diye forumu bırakmıyorum. Artık burası benim ikinci ailem gibi bir şey oldu. 🙂

    Edit: İnşallah açılan davalar sonucu, burada emek harcayan ama vize alamayan arkadaşlarımız da vizelerini alırlar.🙏

  • ⭐⭐⭐

    @iceberg06, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba Değerli Yeşilkartforum üyeleri,

    Bugun hem 8 Temmuz tarihinde girmiş olduğumuz mülakat deneyimimizden bahsetmek hem de bizim greencard başvuru sürecimizde ki motivasyonumuzdan bahsetmek istedim ancak uzun bir paylaşım olması nedeniyle kısa zamanda öz bilgiye ulaşmak isteyen okuyucular için paylaşımımı bölümlere ayırarak yapmayı planladım.

    1. Bölüm: Greencard Lottery Başvuru Sürecimiz/Motivasyonumuz:

    Eşim ve ben ikimizde bilgisayar mühendisi olarak çalışıyoruz. Yaklaşık 10 yıl önce ilk tanıştığımız zamanlar eşimin hayali yurt dışına taşınıp orada iş deneyimi elde etmek yönündeydi, bense üniversite eğitimini bile ailesi yanında almış ve hayatında ilk kez iş nedeniyle İstanbul'a taşınmış, bir tane bile yakını olmayan şehre adapte olmaya çalışan, değil yurtdışında yaşamak Ankara'ya dönme hasreti ile planlar yapan biriydim 🙂 Bu süreç içerisinde okuldan ve bölümden çoğu arkadaşım yurt dışına göç etmiş ve hayatlarını orada kurmaya başlamışlardı. Son bir kaç yıldır etrafımızda ki dostlarımıza da bir bir greencard çıkmaya başlaması ile bizde böyle bir tecrübeye ortak olabilir miyiz düşüncesi oluştu. Açıkçası iş hayatımızda da karşılaştığımız durum ve edindiğimiz tecrübeler yurt dışında yaşamanın, bu tecrübenin bize maddi kazancın ötesinde, yeni bir yer görmenin, o havayı teneffüs etmenin, farklı kültürden insanlar ile çalışma, adaptasyon süreci, yeni dostluklar kazanma, kendimizi konfor alanı dışında da tanıma, dilimizi geliştirme olanağı, ve kendimizi farklı yönlerden de geliştirmek gibi manevi olarak da farklı kazançlar sağlayacağını düşünmeye başlattı. Greencard başvurumuzdan önce artık kesinlikle dil eğitimi için dahi olsa iş yerlerimizden ayrılıp 6 ay Amerika'da yaşamamız gerektiğini düşünmeye başladık ve araştırmalara koyulduk. Bu süreçte Türkiye'de bir ünv.'de Amerika'da da eğitim içeren çift programlı bir bölümde yüksek lisans yapmaya başladım, ancak covid-19 nedeniyle Amerika planlarımız askıya alındı. Greencard başvurularının son gününde, eşime greencard'a başvurmamız durumunda kesin çıkacağını o nedenle gitmeye kesin kararlıysak başvurmamız gerektiğini söyledim 🙂 (6. hissim biraz fazla kuvvetlidir :)) Tüm Amerika'da bulunan arkadaşlarıma da greencard bize çıkacağı için nerelere taşınabileceğimiz konusunda bilgi vermelerini istedim (hepsi tabii ki bunu çok gerçekçi bulmayarak, kahkahalara boğuldular 🙂 ) Greencard çekilişleri hatırladığım kadarıyla 1 ay pandemi nedeniyle geç açıklandı, o dönem iş yoğunluğu nedeniyle tarihi atlamış olmalıyım, Amerika'da yaşayan ve beni bu forumla tanıştıran değerli arkadaşım başvuru sonuçlarının 1 -2 hafta önce açıklandığını çoğu kişinin kazanamadığı yönünde bilgi verdi, hemen telefonu kapattım ve sonucu kontrol ettim. Bir de ne göreyim 💫 Heyecandan elim ayağım dolaşmış bir şekilde arkadaşımı aradım kazanmışız diye sevinç çığlıkları, hemen bana case numarama bakmamı söyledi ve artık gerçek anlamda planlar yapmaya başladığımız an gelmişti 🙂 Nereden bilebilirdik ki pandemi nedeniyle sürecin bu kadar uzun süreceğini. Geç olsun da güç olmasın dedik, case numaramıza güvendik 2022 için başvuru yapmadık onun pişmanlığını yaşadık vs derken gerçekten çok stresli bir dönemden geçtik. Bugün bu deneyimi paylaşabiliyor olmak bizim için çok kıymetli. Bu forum sayesinde değerli telegram grubumuz ile tanıştım. Ne kadar teşekkür etsem az @gucarslan ve @Muhtaradana bu süreçte tüm gruba çok destek oldu. Bize bir danışmanın yapamayacağı nitelikte değerli bilgileri paylaştılar, dost, arkadaş, danışman aslında ailemizden biri gibi oldular. Sesimizi duyurmak için her mecrayı kullandılar. Sanıyorum çok şanslı olmalıyız ki, ender bulunabilecek güzel insanların bulunduğu bir ailenin parçası olmuştuk bizde : ) uzun bir bekleyişin ardından Haziran ayında mülakat tarihimizin belirlendiği bilgisini aldığımız e-mail tarafımıza ulaştı. Bir anda nasıl sevindiysek hemen o hafta sonu, sağlık raporumuzu almak için Unganlardan randevu oluşturduk 🙂 Sonrasında olası yaşanacak gecikmelerden biraz gözümüzün korkması nedeniyle randevumuzu iptal ederek mülakat tarihimizden 5 gün öncesi için yeni bir randevu oluşturduk.

    08.07.2021 Mülakat Günü:

    Sabah 09.45 randevumuza 9.25 gibi gittik. İçeride güvenlik görevlisine randevumuzun 09.45'de olduğunu ne zaman girebileceğimizi sorduk. Çok kibar bir şekilde, 5 dakika sonra bizi davet edeceğini, dışarıda pasaportlarımızı hazırlamamız gerektiğini söyledi. Söylediği gibi 5 dk. sonra yanımıza geldi ve bizimle birlikte bir kaç kişiyi daha içeriye aldı. içeriye almadan önce, bize daha önce e-mail üzerinden de göndermiş oldukları covid önlemleri kapsamında yanıtlamamız gereken soruların yer aldığı dokumanı doldurmamızı ve isimlerimizi yazarak imzalamamızı söyledi. Eşim ve ben tek dokuman doldurup çift imza ile dokumanı paylaştık. Sonrasında içeri girdik, üst araması, kemer vs. güvenlik girişinde geçerek ilerledik. Dökumanlarımızın yer aldığı poşetimizi çöpe atmamız istendi ve sadece dosyalar ile ilerledik. Ne olur ne olmaz düşüncesiyle yanımıza cüzdan almadık. Kimliklerimizi ve biraz kağıt para olacak şekilde gittiğimiz için herhangi bir sorun ile karşılaşmadık. İçeride ilk girişte masada bulunan görevli hanımefendinin yanına gittik. Bizden pasaportlarımızı istedi ve bir dokumandan isimlerimizi kontrol etti, kağıdı işaretledi ve bize 20 sıra numaramızı verdi. Mülakatı ingilizce mi yapmak istiyorsunuz diye sordu. İngilizcede yapabileceğimizi ama Türkçe olursa kendimizi daha rahat hissedeceğimizi söyledim. Tabii ki dedi ve numaramızı takip etmemizi istedi, ancak biraz zaman alabileceğini bu süreçte içeride istenecek evrakların sıralı hale getirilmesi için bir döküman uzattı ve hazırlamamızı istedi. Dokumanları hızlıca hazırladık ve sıra numaramızda o sırada yandı. Diğer görevli beyefendi hangi bankoya gitmemiz gerektiği konusunda bizi yönlendirdi ve hızlıca köşeden dönüp en sağda 2. bankoya gittik. Bizi Merhaba diyerek konsolosluk görevlisi karşıladı. Bizden hızlıca saydığı dokumanları vermemizi istedi. Bu kısım çok önemli, maalesef ben dokumanları eşimin ve kendimin birlikte teslim ettim. Aslında ilk olarak kendi dökümanlarımı teslim etmem gerekiyormuş sanırım bunu görevli belirtmedi ama sonrasında yaşadıklarımız bunu anlamamıza neden oldu. Dokumanları teslim etmemin ardından beyefendi eşimin dokumanlarını istedi. Bende kendisine az önce kendi dökümanlarım ile birlikte teslim ettiğimi söyledim, ben size eşinizin dokumanlarını geri verdim, bakıp tekrar verin dedi, o an açıkçası ne yapacağımı bilemedim, çok seri hareket ettiği için birazda panikledim ve hızlıca çift olan dokumanları kendisine teslim ettim tekrar, ancak evlilik cüzdanının tek kopya olduğunu paylaştı, aslında kontrol etmiştim ve çift kopya diye biliyordum, tekrar kontrol etmesini istedim ama maalesef kontrol etmedi. Bir kaç kez nazik bir şekilde kontrol etmesini rica etmeme rağmen maalesef kabul ettiremedim. Bu konuda çok ısrarcı olmadık bizde, ne yapabileceğimizi sordum. Ben buraya not alıyorum konsolos görüşmenizde anlatırsınız dedi, sanıyorum dosyamızın üzerine gerekli evrak listesinde olanlara tik attı ama marriage certificate yanına bir not aldı maalesef biraz mesafe olduğu için okuyamadım, moralimiz çok bozuldu. Eşim dokumanları düzenlediğimiz alana gitti, orada fotokopinin düşmüş olabilme ihtimalini sordu, Türk olan görevli beyefendi sorun olmayacağını aslının onlarda olduğunu ve içeride fotokopi makinesi olduğunu, ihtiyaç halinde fotokopi çekilebildiğini söyledi. Bu durum bizi bir miktar rahatlattı ama keşke evrakları beraber teslim etmeseydim, keşke daha fazla kopya elimizde olsaydı gibi keşkeler kapladı içimi. 30dk. dan fazla bir bekleyişin ardından bizim sıra numaramız yandı. Konsolos ile görüşmemizde ilk olarak mülakatın ingilizce olması konusunu sordu, bende eğer Türkçe olursa kendimi daha iyi hissederim dedim, konsolos bey bir arkadaşımı çağırayım dedi, (eşim o sırada ingilizce de yapabilirsin diyerek bir bakış attı) ve bir hanımefendi geldi, kendisinin bize çeviri yapacağını söyledi. O sırada konsolos bey bilgisayara baktı ve bana ismimi sordu, sonrasında bir şey düzeltmem gerekiyor bir dk. kusura bakmayın dedi, hanımefendi ile birlikte sanıyorum bilgisayarda farklı bir başvuru sahibinin bilgileri yer alıyordu, bunu düzeltti. Sonrasında bizden vereceğimiz bilgilerin doğru olduğunu söylediğimize dair yemin etmemizi istedi. Sağ elimizi kaldırıp yemin ettik. Sistemde yüksek lisans mezunu göründüğümü ama lisans diplomamın olduğunu söyledi bende ingilizce olarak pandemi nedeniyle diplomamı henüz okuldan alamadığımı e-devlet üzerinden çıktı olarak paylaştığımı söyledim. Tamam dedi. Bundan sonra çevirmen hanımefendi, bir adım geri gitti ve görüşme ingilizce olarak devam etti. Şuan nerede yaşadığımızı sordu. İstanbul dedim, hangi iş ile uğraştığımı sordu, eşim ve benim bilgisayar mühendisi olduğumuzu 10 yılı aşkın süredir IT sektöründe çalıştığımızı söyledim. Amerika'da hangi iş ile uğraşmayı planladığımızı sordu, yine IT alanında çalışmayı planladığımızı söyledim. Çok iyi dedi, nereye gitmeyi planladığımızı sordu, Ohio bilgisini paylaştım hangi şehir dedi, şehir bilgisini verdikten sonra gülümsedi, güzel dedi. Arkadaşımız orada yaşıyor, greencard gönderimi içinde onun adresini paylaştık dedim. Gülümsedi, tamam çok iyi dedi. Doktor raporunuz hazır mı dedi, yanıt veremedim o an için acaba farklı bir sağlık raporumu soruluyor diye düşünürken hanımefendi türkçe sağlık raporunuz var mı diye sordu bu kez, bende içeride dosyalarımız ile birlikte teslim ettiğimizi söyledim, farklı bir sağlık dosyası elimizde yok dedim, hemen baktı, tamam kusura bakmayın buradaymış dedi, vizelerinizi onaylıyorum, bir kaç gün içerisinde PTT'den pasaportlarımızı alabileceğimiz bilgisini paylaştı. Sevinç ile oradan ayrıldık 🙂 O sırada evlilik cüzdanımızın aslını ve diplomamızın aslını bize geri verdi, yapmış olduğumuz ödemelere ait makbuzu da bize verdi. Onaylandığına dair bir kağıt almadık ama sonrasında sanıyorum kimseye böyle bir kağıt verilmediğini öğrendik. 2 kişi için hesabımızda görünen rakam 80K USD. 1 yıllık banka hesap dökümü paylaştık. Mülakatta herhangi bir ticari konu ile ilgili soru sorulmadı. Mülakat beklediğimizden çok kısa sürdü, bir kaç soru ile tamamlandı hatta bu kadar kısa sürmesi bizi bile çok şaşırttı, evlilik cüzdanı ile ilgili tek kopya olmasının sorun teşkil etmemesi de sevindiriciydi.

    Özet Bilgi / Genel Değerlendirme:

    • Evrakları teslim ederken önce Greencard lotosunu kazanan kişi ardından yanınızda sizinle birlikte vize alacak katılımcıların belgelerini verirseniz olası karışıklığın önüne geçmiş olursunuz.
    • Orada sakinliğinizi koruyarak hareket etmeniz ve olsa bir sorun ile karşılaşmanız halinde şimdi ne yapmamız gerekir diye karşınızdaki kişiden bilgi almaya çalışmanız bence oldukça önemli,
    • Mülakatta dokumanlardan 2’nin üzerinde kopya ile gitmekte bence fayda var, bizden evlilik cüzdanının bir örneği daha istendiğinde keşke daha fazla kopya elimizde olsaydı diye düşündük.
    • Mülakat için kendinize stres yaratmanıza gerek olduğunu sanmıyorum, hatta sürecin en keyifli aşaması diyebilirim. Şimdiden sizlere de hayırlı olsun.

    Zorlu bir sürecin ardından paylaşımım biraz fazla detaylı olmuş olabilir. Yaşadığımız heyecanı sizlerle de paylaşmak istedik. Okuma zahmetinde bulunan, tebrik eden, merak edip soran tüm arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim.

  • ⭐⭐⭐

    @mehmetkocwa, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba arkadaslar,
    Biraz uzun bir deneyim olabilir, simdiden uyarmis olayim, tekrara dustugum ve sıkıcı olan bolumler için de affiniza siginiyorum.
    Deneyimi uc bolumde aktarmaya calisacagim.

    BOLUM 1

    6 HAZIRAN 2020 tarihinde DV2021 talihlilerinden biri olduğumu öğrenmiştim. İlk birkaç saat case numberın ne olduğundan habersiz Amerika hayalleri kurmaya başlamıştım bile. Benim gibi 4 yıldır greencarda başvuran ama kendisine bu sene de greencard çıkmayan en yakın arkadaşımdan case numberın çok önemli olduğunu öğrendim telefonda ve kendisine bolca sifir ardinda üç haneli bir numara diye aktarinca beni bir kez daha tebrik ettiğini çok iyi hatırlıyorum (Ne yazık ki daha önceki yıllarda bazı arkadaşlara mali yıl sonu olan 30 Eylül’e kadar sıra gelmediği için şanslarını kaybettiklerini forumdan okuyacaktım).
    Aynı gece başka şeylerde öğrenecektim. Trump bey’in kanun hükmünde kararnamesinden dolayı 1 Ocak 2021 tarihine kadar Amerika’ya giremeyeceğimiz gibi tatsız şeyler. Tabi şansımız bitmiş değildi ve Biden’ın Kasım seçimlerini alabileceğini söyleyenler bir hayli fazlaydı. Kasım seçimleri geldi çattı ve Biden söylenildiği gibi kazandı. Daha bitmedi bir de bu işin görev teslim süreci var ki o da 20 Ocak tarihi. Şimdi de duamız Trump gider ayak bize bir çelme daha takmayıp sessizce görevi devretmesiydi. Tabi sizce ne oldu, Trump sessiz sedasız gitmedi ve 1 Ocak sabahı göçmen yasaklarını Mart 31’e kadar uzattı. 1 Ocakta yasağın Trump tarafından yenilenmesiyle beraber, DV2020 talihlilerinin ve forum yöneticilerinin yakından tanıdığı Curtis ve Ekibi Noban davası başlatacağını duyurdu. O ana kadar DV sürecinden bile çat pat bilgisi olan biri olarak bir de şimdi başıma acaba bu dava nedir katılmalı mıyım katılmazsam sıkıntı yaşar mıyım endişeleriyle dolu bir süreç başlamıştı. Tabi her zaman olduğu gibi @muhtaradana ve @gucarslan hocam bilgileriyle bizi aydınlattılar. Uzun bir düşünme surecunden sonra davaya katılmamın faydası dokunur zararı dokunmaz diye karar verdim. 500 usd ön ödemeli 500 usd vizemizi aldığımızda olmak üzere iki taksitli toplam 1000 usd olan davaya katıldım. Yalnız şöyle bir detayın da altını çizmemiz lazım, davaya katıldıktan ve 500 usd ön ödemeyi yaptıktan sonra vizenizi size dava kazandırsın ya da normal sürecin akışında vizenizi alın ve abd’ye giriş yapin, geri kalan 500 usd’yi ödemek zorundasınız. Ben de vize gelsin de giden 1000 usd olsun diyerek davaya katıldım.

    Davaya katıldık davanın adı JACOBvTRUMP oldu neyse sonrasında 20 Ocakta Biden görevi devralınca dava ismi JACOBvBIDEN olarak değişti. Sonrasında bir daha değişti (RosalesvBiden) o değişimin sebebini takip edemedim artık. O kadar çok şey konuşuldu, dava o kadar çok duruşma gördü ki bir yerde artık umutlarımın azaldığını hissettim. Umutlarımın azaldığı bir günün akşamına daha gelmiştik. Saat tam olarak 23.02’ydi. Günlerden 9 Haziran 2021. Bir mail geldi ve bildirimlerden okuduğum kadarıyla DV ile ilgili dvstate.gov sayfasında bazı güncellemelerin olduğunu ve o sayfayı kontrol etmem gerektiği yazılıydı. Telegram grubu üyelerinden çoğunun yakından bildiği GONG sesiydi bu bildirim. Heyecanlanmış ve kalp ritmim bir hayli artmıştı. Nedense dvstate.gov adresini kontrol etmektense bu anı ilk önce Jacob dava grubumuzla paylaşmıştım istemsizce. Sonrasında dvstate sayfasını kontrol ettiğimde bir yıldan fazlaca beklediğimiz o güzel tablo ekranımda duruyordu. 8 temmuza mülakat almıştım. DV2021 olarak başta @gucarslan @muhtardana hocam ve @covacik hocam olmak üzere adını sayamadığım sayısız arkadaşımızın çabalarıyla nihayet, 6 Haziran 2020 DV2021’e seçildiğimizi öğrendikten tam tamına 368 gün sonra Ankara’dan mülakat müjdesi gelmişti. O gece saat 3’e kadar uyuyamadığımı hatırlıyorum. Sabahında da 7 dedin mi ayaktaydım ve yüzümde bir tebessüm. Allah bekleyen herkese bu duyguyu yaşatsın diyorum. Evet bir bakıma bir çoğumuza göre hayatımızdaki en önemli ve güzel olay olmayabilir ama o kadar bekleyişten sonra hakikaten bu an biraz daha anlam kazanıyor hayatınızda.
    Ceac’te case statüm o gece itibariyle IN TRANSIT’e dönmüştü. 10 Haziran 2021 günü 18.00 gibi case statüm READY olmuştu bile.
    Şimdi sira saglik raporu için muayene randevusu almaya gelmişti. www.doctorun.com adresinden muayene randevusunu aldim. Forum uyeleri tarafından mülakattan en az 3 gun once muayene randevusu alinmasi öneriliyor. Ben 9 gun onceye aldim. Programimin musaitligine gore bu sekilde hareket ettim.

    BOLUM 2

    29 Haziran 2021 saat 10.50 deydi Unganlar randevum, forumdan okuduğum bir deneyim referansıyla Seven Deep Hotel’de yer ayırtmıştım İstanbul’dan yola çıkmadan. Dün akşam saatlerinde otele ulaştım. Otel, Unganlara 500m, konsolosluğa 300m mesafede. İkisine de 5-10 dakikada rahatlıkla yürünüyor.
    29.07.2021 Saat 10.10’da Unganlardaydım. Kahverengi klasik bir daire çelik kapısı girişi olan Unganlar eski bir binanın 4.katında yer alıyor. Tahminen geç dönem cumhuriyet yapısı. Kapıyı öncelikle iterek açabilirim diye düşündüm noter tarzı gibi:)) Kapıyı itince açık olduğu anlaşıldı.(Öğleden sonra geldiğimde kapı kapalıydı ittiğimle kaldım, sonrasına hafifçe toklattım tokmağı ve otomatikle açıldı kapı)
    İçeriye girdikten kısa bir süre sonra ismimi sorarak randevuyu teyit etti bankodaki görevli hanımefendi. Biraz beklememi rica etti. Benden önce orda olan iki grubun işlemelerini yaptıktan sonra beni bankoya davet etti. Pasaportu, Ds260’ın barkodlu sayfasını “üzerinde case numarasının ve DS260 kodunun olduğu sayfa” ve de varsa aşı kartını istedi. E devletten aldığım Covid aşısının ilk dozunun yazılı olduğu sayfayla birlikte ikinci sayfası olan ikinci doz tamamlanmamıştır diye yazan sayfayı verdim. Ayrıca e devletten aldığım çocukluğa dair aşı takvimi sayfasının olduğunu söylerken kendisi gülerek o çok hatalı yakın dönem aşı kartı yoksa sorun değil diyerek o takvimi almadı.

    Evrak tesliminden sonra tekrar kısa bir bekleme faslı ve sonrasında bankonun köşesinde bulunan sandalyeye davet etti. Maskeyi ve gözlüğümü fotoğraf çekimi için çıkartmamı söyledi. Fotoğraf çekimi sonrasında fotoğrafın da bulunduğu sayfaya bir imza aldı (Bu kağıda her test için bir kutucuk konulmuş, her testten sonra bir imza daha attım, toplam 4 imza ile bankoya geri gelicem:)) Görevliye verdiğim e devletten aldığım covid aşı çıktısı ve imzalattığı kağıdı pasaportun arasına koyarak düzen laba inmemi istedi.

    Düzen laba indim, içeriye girince sağda ilerde olan geniş bankoya geçtim. Elimdeki evrakları kendilerine verdim. Sonrasında kısa bir bekleme şöyle 5-10 dak kadar derken ismimi bankodan seslendi görevli arkadaş. 117 usd kadar ödeme aldı, kredi kartı ile yaptım ödemeyi tl olarak 1.024,71 lira ödedim.
    Sonrasında kısa bir bekleyiş daha. 5 dakika kadar sonra hemşire arkadaş seslendi ve kan ve idrar testleri için numune alındı. Sonrasında bir kısa bekleyiş daha hemen hemen 5 dakika bu da. Sonrasında göğüs röntgeni çekildi. Göğüs röntgeni için sadece gömleğimi çıkartmamı istedi. Üst kısım çıplak bir şekilde röntgen çekildi. Son imza da bu röntgenden sonra alındı ve tekrar üst kata çıkmamı söyledi ordaki hemşire arkadaş.
    Tekrar Unganlardaydım. Bankodaki kısa süreli yoğunluk biter bitmez evrakları pasaportla birlikte tekrar bankodaki arkadaşa verdim. Verir vermez kısa bir ayaküstü bekleyişin ardından 14.45’de tekrar gelmemi söyledi.
    Biraz takıldım civarda, çok uzaklaşmadım o çevreden. 14.30 da tekrar gittim unganlara, bekleyenler artmıştı döndüğümde. 14.50 gibi bankonun arkasında bulunan muayene odalarına doğru geçtik, geçtiğimiz odada önce kilo sonrasında boy ölçüsünü aldı bankoda görevli olan arkadaş. Sonrasında siyah bir ameliyat önlüğü vererek asılı olan resimde olduğu gibi sadece alt iç çamaşırı kalacak şekilde soyunarak bu ameliyat önlüğünü giymemi ve sedyede beklememi söyledi. Yaklaşık 5 dakika sonra Mrs Ungan geldi kısa bir selamlaşma sonrasında uzanmamı istedi, tansiyonumu ölçtü. Ameliyat, hastalık geçmişimi ve de böbreklere vurarak herhangi bir ağrı olup olup olmadığını sordu. Akabinde gelen sıralı sorular; kalp rahatsızlığı, akciğer rahatsızlığı, şeker, tansiyon gibi bilinen hastalıkları sordu. Sonrasında kişisel rahatsızlık depresyon bunalım yaşayıp yaşamadığımı sordu. Uyuşturucu kullanıp kullanmadığımı sordu. Kendine zarar vermeye çalıştın mı vs hatırlayabildiğim sorular. Hepsine hayır, yok hocam minvalinde kısa cevaplar verdim. Bu sorular bitmeden sol kola iki tane sağ kola bir iğneyi yapmıştı bile.
    Mrs Ungan biraz yorgun görünüyordu onun dışında gayet sakin geçti muayene.
    Kıyafetleri giydikten sonra çıkabilirsin dedi son olarak:)

    Tekrar bankonun bulunduğu ilk salona döndüm ve yaklaşık 10-15 dakika kadar bekledim yoğunluktan dolayı. Bankoya davet etti tekrar görevli arkadaş. Dolar mı tl mi ödeme yapacağımı sordu, Kredi kartı ile yapmak istediğimi söyledim. Tl olarak tutarı söyleyip pos cihazı için arka odalardan birine geçmemiz gerektiğini özür dileyerek söyledi. Kibar kadın doğrusu:) 252 usd kadar olan 2.188,00 lirayı da burada ödemiş oldum. Totalde 3.212,71 lira ödemiş oldum. Dolar olarak 370 usd gibi düşünülebilir. Ödeme yaptıktan sonra tekrar bankoya geldik. Pasaportumu geri verdi, hiç evrak vermedi, yarın yani 30.06.2021 tarihinden saat 14-16.00 arası kapalı zarfta evrakları alabileceğimi söyledi. Teşekkür edip ayrıldım ordan.
    Aşağı doğru yürüyünce 5 dakikaya ulaşılabilen konsolosluğa bir göz atttıktan sonra günü kapattık. Muayene gunu aksami ayni otelde konakladım.

    30 HAziran .2021 saat 14.40 itibariyle Unganlar olayı kazasız belasız bitti, inşallah süreci de olumsuz etkileyecek bir durum oluşmaz mülakatta, Darısı tüm arkadaşların başına.
    4 parça evrak verildi:
    Birincisi; Kapalı bir gri zarf, Sadece ve SADECE bu KAPALI GRİ ZARFI MÜLAKATA GÖTÜRMEMİZ GEREKİYORMUŞ!!! (Diğer verilen 3 şey götürülmeyecek)
    İkincisi; Kapalı Gri Zarf dışında Aşı kartı verildi ki bu aşı kartı 5 dakika önce mail olarak da geldi bana Unganlardan.
    Üçüncüsü; Bir de kapalı CD VAR, BUNUNDA MUTLAKA AÇILMAMASI GEREKİYOR TA Kİ Amerikaya girişte bize lazım olana kadar!!!
    Dördüncüsü; sizin de resmini gördüğünüz talimatlar sayfası.
    Son olarak meşhur SARI ZARF bize MÜLAKATTA VERİLECEKMİŞ, o zarfı açmamamız gerektiğini biliyoruz zaten:)

    BOLUM 3

    Geldik mülakat gününe.

    Mülakatım 8 Temmuz Saat 10.45’te idi. Bir gün öncesinde muayene zamani da konakladıgim Seven Deep Hotel’de konakladım. Mülakat günü sabahında 7-8 dak. yürüme ile ulaştım konsolosluğa. Konsolosluğa giriş yapacağımız kapı, yokuşta hemen restoran ve kafenin karşısında olan kapıydı. Mülakat öncesinde atılan mailde belirtildiği gibi mülakat saatine 15 dakika kala kapıya yöneldik. Kapıda bir iki dakika bekletildikten sonra görevli arkadaş ismimi seslenerek mülakat randevusunu teyit etti ve bir iki dakika daha bekletti dışarda. Sonrasında içeriye davet etti. Güvenlik binası rüzgarlığı denilecek küçük bir holde mail olarak da yollanan covid önlemleri sorularıyla aynı ama biçim farkları bulunan formu doldurdum. Hepsine hayır demeniz bekleniyor, aksi durumda mülakata alınamayacağınızı gelen mailde olduğu gibi yazmışlardı en alta.
    Formu doldurduktan sonra xrayden geçtim. İçeriye saat cüzdan ve araç anahtarı alabiliyorsunuz. Xrayden geçtikten sonra güvenlik noktasından çıkıp 20m ilerdeki ana bina giriş kapısına yürünüyorsunuz.
    Giriş kapısından geçtiğinizde hemen solunuzda bulunan bankoda görevli arkadaş Türkçe konuşarak, size öncelikle mülakatı İngilizce yapıp yapamayacağınızı soruyor. Sonrasında yine daha öncesinde gönderilen mailde belirtilen evrakların olduğu listeyi göstererek evraklarınızın bu sıraya göre hazırlayıp hazırlamadığınızi soruyor. Sıradan ziyade o listedeki evrakların dosyanızda ayrı bir şekilde hazır bulunması işleminizi bir hayli kolaylaştıracaktır.
    Sıra numarasını aldıktan sonra fark ettiğim bir noktayı sizlerle paylaşayım. Benden case numarası önde olup bankodan benden önce numara alan iki arkadaşa verilen sıra numarası çift haneliyken bana verilen üç haneliydi. Mülakatı İngilizce Türkçe yapmanıza göre farklı verdiklerini anladım. Buna rağmen o arkadaşlar ile aynı kişi tarafından mülakatımız yapıldı.
    Bankoda numara aldıktan sonra ana salon olarak niteleyebileceğimiz hemen bankonun karşısındaki alanda bulunan 12 sandalyeden birine oturdum ve sıra numaramın, evrakları teslim etmek için yanmasını bekledim.
    Sıra numaram yandı ve 10 numaralı bankoya yöneldim. Ana salona bakan 7 banko mevcuttu. 10 numaralı banko bu 7 bankonun hemen sağındaki uzunca koridorda yer alıyordu. Evraklarımı teslim etmek için bankoya geçtim.
    Burada görevli olan arkadaş da Türkçe konuşuyordu. Evrakları sırasıyla istedi. Elimde bulunan araç ruhsatlarını ve bu araçların değerlerini gösteren türkiye sigortalar birliğinin web sitesinden aldığım kasko değerini bir de sahibinden aldığım ikişer adet örneği de kendisine teslim ettim. Geçerli bir Amerikan vizemin olup olmadığını sordu, halen kullandığım pasaportta olduğunu söyledim, kontrol etti ve sayfanın arasına bir kağıt koydu. Evrak teslimi bittiğinde bana aynı sıra numarasıyla ödeme yapacağımı söyledi ve tekrar ana salonda bulunan sandalyelere geçtim. Yaklaşık 15 dakika sonrasında 7 numaralı bankoda ödeme için sıra numaram yanmıştı. Burada çalışan arkadaş kesin türktü  330 usd ödeme istedi ve sıra numaramı benden aldı. Nakit ödedim ve işlem çok hızlı bitti. İmkanı olanlar için nakit ödemenin daha rahat olduğunu söyleyebilirim.

    Tekrar oturduğum sandalyeye geçtim ve uzun bekleyiş başladı. Para ödemesine kadar toplamda 20 dakika geçmişse, ödeme sonrası en az 30 dakika beklemişimdir. Benden önce forumdan tanıdığım iki arkadaşın mülakatlarını görme şansım oldu. Bu arkadaşlar benim gibi tek gelmişlerdi mülakata. Çiftlerin 3 numaralı bankoda, tek kişilerin 4 numaralı bankoda mülakata çağırıldıkları dikkatimi çekti.

    Dikkatimi çeken bir durum daha oldu. Benden önce mülakatı olan arkadaşlardan biri yüksek sesli bir şekilde Türkçe olarak mülakatını yapıyordu ve salondaki birçok kişi o tarafa istemsizce baktı. Bu arkadaş maddi durumu ile ilgili parasının yarısını ailesinden diğer yarısını da arabasını satarak temin ettiğini söyledi. Daha önce okuduğum deneyimlerde böyle bir araç satışının söylenmesi konusunun olumsuz olabileceğini okumuştum. O arkadaş vizesini aldı diye biliyorum. Umarım deneyimini paylaşır ve benzer durumda olacak arkadaşlar için bir ornek deneyim olur..

    Uzun bekleyiş sonrası 4 numaralı bankoda mülakat için numaram yandı. Mülakatı yapan kişi geçmiş yıllarda da çok bahsi geçen Chealse maskeli esmer genç arkadaştı. Tabi bu sefer maske takmamıştı. Arkada çalışan hiçbir personelde maske görmedim.
    İlk İngilizce olarak;

    1. Merhaba, Nasılsınız ile başladı görevli arkadaş,
      İyi olduğumu ve aynı şekilde kendisine nasıl olduğunu sordum ve sorduğu için teşekkür ettim. Sonrasında kendisi de iyi olduğunu belirterek İngilizcemin iyi olduğuna vurgu yaptı, bunu muhtemelen beni cesaretlendirip rahatlatmak için söylediğini mülakat bittikten sonra anladım Türkçe ya da İngilizce mülakat yapmanın tam olarak vize almaya bir etkisi var mı bilemem. Dil konusunun çok önemli olmadığına herkese vize verildiğinde kanaat getirdim.

    2. Mülakatı ingilizce yapabileceğimi belirtiğimi aktardı ve teyit istedi. Ben de evet diyerek doğruladım. Daha önce yapmış olduğum turist vizesi mülakatımdan ve forumdan okuduğum tecrübelerden çıkarımım, olduğunca kısa ve pozitif yanıtlar vermenin işe yaracağıydı.

    3. Sonrasında cevaplarımın ve evraklarımın doğruluğu için yemin eder misiniz diye sordu. Yemin ederim diye kısaca cevapladım.

    4. Arada tabi sürekli notlar alıyordu. Parmak izi alımına geldik. Önce sol dört parmak, sonra sağ dört parmak, son olarak sol ve sağ baş parmak birlikte izlerini aldı.

    5. Nerde yaşıyorsunuz; İstanbul

    6. Ne iş yapıyorsun; Mimarım

    7. Nerde çalışıyorsunuz, işiniz nerde; Kendi mimarlık ofisimi yürütüyorum, İstanbul’da.

    8. Yıllık ne kadar kazanıyorsunuz; Kendi işimi yaptığım için değişken oluyor dedim. Ama ortalama yıllık bir rakam söyledim ve not aldı.

    9. Kaç çalışanınız var şirkette; Şu an yok daha önce vardı diye cevaplayıp, son zamanlarda işlerimin bir kısmı için dışarıdan destek aldığımı belirttim.

    10. Ruhsatları göstererek araçlar sizin mi diye sordu; Evet benim diye yanıtladım, otomobil ve motosiklet. ( Bunlarin disinda 16k USD göstermiştim banka hesabımda.)

    11. Sonrasında aradan diplomalarımı çıkartıp çok fazla diploman varmış diye takıldı. Mimarlık, inşaat mühendisliği ve yüksek lisans diplomamı götürmüştüm.

    12. Amerika’da ne iş yapacaksınız; kendi mesleğimle ilgili işlerde çalışmayı düşünüyorum dedim.

    13. İş teklifiniz var mı elinizde; Henüz yok ama alanımla ilgili çok fazla iş ilanı gördüğümü söyledim.

    14. Nerde yaşamayı düşünüyorsunuz; Austin-Texas

    15. Neden Austin; coğrafi olarak çekiciliğinden, iş fırsatlarının çokluğundan, büyük şirketlerin oraya taşındığından, kentsel olarak dönüşmekte olduğundan bahsettim.

    16. Austin’da nerede yaşamayı düşünüyorsun diye sordu; South Austin diye yanıtladım.

    17. Amerika’da arkadaşlarını var mı; Austin’da ve San Francisco’da olduğunu ama Austin’daki arkadaşımın seyahat planı olduğu için greencard adresini Sf’deki arkadaşımın adresini verdiğimi söyledim.

    18. Kalacak yer ayarladınız mı; Henüz netleştirmedim ama bazı seçeneklerimin olduğunu söyledim. Gitmeden mutlaka halledeceğimi söyledim. Size tavsiyem en azından bir otel ya da airbnb adresi söylemeniz.

    19. Vizeniz onaylandı. Tebrikler; Çok teşekkürler arkada fon müziği tabi ağlamaklı

    20. Gördüğüm kadarıyla turist vizeniz de halen geçerli, Yasalara göre iki geçerli vize bir pasaportta yer alamayacağı için turist vizenizi iptal ediyorum. Size yeni vizenizin basılı halini verdiğiniz posta adresine 5 iş günü içerisinde göndermiş olacağız.

    21. Ruhsatlarımın ve diplomalarımın orijinal halini geri teslim etti;
      Çok teşekkürler iyi günler diyerek vedalaştık
      Evet arkadaşlar gördüğünüz üzere tüm görüşme bu şekilde gerçekleşti. Tabi her cevaptan sonra bazı jest ve mimiklerde oldu ama hepsi iyi yönde hafif tebessüm, hmmm, kafa sallama vs şeklinde.

    Burada işimiz bitti şimdi pasaportu bekleme zamanı. Tabi çok sevinçliyim. Hemen dışarda bekleyen ve vizesi onaylanmış olan Serdar ve onun kuzenin Servet beni bekliyordu. Servet de aynı şekilde 2021 talihlisi ve Ağustos mülakatı aldı. Darısı ona ve tüm bekleyen diğer arkadaşlara inşallah.
    Ankara İstanbul yolunda mülakatı başarılı geçen forumdan arkadaşlarla tebrikleşip CEAC durumunu kontrole başladık. Aynı gün içerisinde Ready’den AP durumuna geçti, sonrasında da Issued oldu. Bu sırada Issued olmadan Konsolosluktan tebrik maili de gelmişti. Bu kısımda kazasız belasız bitmişti.

    12 Temmuz 2021 öğlene doğru PTT’den gelen mesaj sonrası verdiğim PTT şubesine giderek sarı zarfın ve Permanent Residence for 1 year vizesi basılı pasaportu aldım. Bu kargoyu kontrol ettikten sonra emniyetli bir yere kargo poşetini dahi atmadan sakladım ta ki uçuş günü pasaportu poşetten çıkarana kadar.
    14 temmuzda biletimi ayırttım 17 temmuzda ödeme yaparak 2 Ağustos İstanbul New York Thy uçuşumu aldım.
    20 temmuz gibi USCIS kaydımı yaparak ödeme işlemi gerçekleştirdim. 220 usd kredi kartıyla ödedim. USCIS ile ilgili detaylı bilgiler forumda ve telegram grubunda yer almaktaydı. Sağolsun her aşamada olduğu gibi @muhtardana ve @gucarslan hocam bu aşamada da desteklerini eksik etmediler. Onlara ne kadar teşekkür etsem/etsek az kalır. Allah gönüllerine göre versin, işleri güçleri rast gitsin, ayakları taşa değmesin, Vurdukları gol olsun
    Uçuş öncesi forumdan ve yine telegram grubunun tavsiyeleri sonucu bir takım ilaçları dahiliye doktoruma yazdırdım. Ayrıca kapsamlı bir kan tahlili ve idrar testi yaptırdım gelmeden, çok şükür hiçbir sorun görülmedi.

    Yanımızda götürmemiz tavsiye edilen ilaçlar şu şekildeydi;
    Augmentin, Arvales, Nurofen, Aerius Tb (Alerji İlacı-kaşınti vs.) İshal ilacı, Burun akmasına karşı; Burun Spreyi, Balgam Sökücü, Uçuk kremi, Gargara, Ayrıca bir takım bitkisel takviyeler de aldım. Ozellikle antibotikleri almamiz siddetle tavsiye ediliyor.

    Uçuş öncesi diplomalarımın türkçe olanlarını tercüme ettirdim. İngilizce olan diploma ve transkriptleri için bu işlem gerekmiyor. Sonrasında herhangi bir kaymakamlıkta apostil işlemi yaptırabilirsiniz. Yıldız teknikten mezun olan arkadaşlar var ise bizim üniversitede noterin yaptığı diplomanın kopyasını aslı gibidir tasdik etme işlemi 10 liraya yapılıyor bilginize. Diploma tercümesini götürdüğünüzde ise tercümeyi ücretsiz tasdikliyorlar. Noterde masrafını tam olarak bilmiyorum ama en az 250-300 liradır. İngilizce transkriptleri 5 liraya alabilirsiniz.

    Kapsamlı bir vekalet verdim o da 1700 lira tuttu, noterde çalışan tanıdığı olan varsa mutlaka değerlendirsin bu şansı, aksi durumda gereksiz sayfa sayısı arttırılabiliyormuş. Dikkatli olmakta fayda var.

    İşlerimle ilgili hem dijital hem de basılı bir portfolio oluşturdum. Forumda okuduğum kadarıyla çok faydası oluyormuş. Ayrıca gelmeden önce Linkedin’de Premium üyelik başlattım ki bunu da bana bir arkadaşım tavsiye etmişti, aylık ödemesi türkiyeye göre olacağı için amerikaya göre daha uyguna almış oluyoruz.

    Evet son olarak uçuş saatine 48 saat kala sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu devlet ya da özel hastanelerde PCR testi yaptırmanız gerekiyor. Çift doz aşıyı olmuş olsanız bile PCR testiniz yaninizda olmadan uçağa alınmıyorsunuz ki bu örnek gözlerimin önünde yaşandı hem de bir İtalyan doktoru, THY uçağa almadı.

    On buçuk saatlik ist-new york uçuşu sonrası JFK’ye iniş yaptık. Ucaktan iner inmez tüm turistlerin geçtiği pasaport kontrol noktasına yöneldim. Uçaktan indikten sonra ilk koridordaki bankolarda sarı zarfı, Unganların verdiği aşı kartını ve cd’yi hazır ettim. Pasaport kontrolde sıra geldiğinde görevli arkadas evraklarımı aldı. Maskemi indirmemi istedi, kimlik tespiti ve foto çekimini yaptı. Yanımda herhangi bir yaş meyve ya da tohum getirip getirmediğimi sordu. O sırada evrakları zarftan çıkarıyordu. Yanımda ne kadar para getirdiğimi sordu. Unganların verdiği aşı kartı ve cd’yi almadı. Tekrar sorduğumda zarf dışında hiçbirşey alamayacağını söyledi. Sonrasında pasaportuma kaşe yapıp, DV1 ve Vizenin üzerindeki Registration Number’ı elle yazdı.
    Sonrasında pasaportu uzattı. Burada da işimiz bitmiş oldu, yasal olarak kalıcı oturumu almış olduk.

    Sirasi gelmisken naçizane tavsiyem, planlama olarak geç gelmeyi düşünen arkadaşların en azından 2 ya da 3 günlüğüne ülkeye giriş yaparak sarı zarfı teslim etmeleri. İlk girişten sonra kalıcı oturum almış sayılıyorsunuz ve sonrası için herhangi bir kısıtlama olduğunda ya greencardınızı size birileri getirebilir ya da postalayabilir, bunlar da olamıyorsa 1 yıl geçerli olan vizeniz ile tekrar giriş yapabilirsiniz.

    Darısı bekleyen tüm arkadaşların başına. Allah kazasız belasız bir süreç geçirmeyi herkese nasip etsin. Bu süreçte emeği geçen başta @gucarslan ve @muhtaradana olmak üzere forumda bilgisinden ve tecrübesinden bizi mahrum bırakmayan Ali bey’e de çok teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @miguldu, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Tolstoy şöyle diyor:
    "Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar :
    ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir.."

    Herkese merhaba, sözlerime bu süreçte bize hep yardım eden @crazycells @gucarslan @Muhtaradana beye telegramda ve forumda pozitif desteğini ileten herkese teşekkür ediyorum.
    BAŞLANGIÇ
    19 ağustos perşembe günü olan mülakatım için öncelikle pazar gecesi İstanbul'da olan üniversiteme 900 kilometrelik bir yol katederek Pazartesi sabah 10 da olmak üzere İstanbul'a vardım ve okuldan diplomamı aldım.(2020 yılında mezun olmuştum) (Diploma demişken e devletten barkodlu çıktıları götürmeyi unutmayın lütfen.) daha sonra saat 13.30 da olan Ankara otobüsüne adeta otobüs hareket ederken atladim :)) akşam 9 da Kızılaydaki otele vardim. Bu arada salı sabahında ise 17 ağustosta Unganlar randevum vardı erkenden uyandim ve 9.20 de olan randevuma taksi ile sabah 9'da gittim. İçeride çalışanlar gayet kibar insanlardı. labavatuvar'da Dv2021’ den iki beyefendi ile tanıştım gerçekten değerli insanlardı üniversite bölümümü sordu ve sonra Amerikada çok başarılı olucaksın dedi bana, ne yalan söyleyeyim çok iyi hissettim öyle deyince. Buradan sizlere selam olsun😇 Bende o sanat ruhlu insanların orada çok güzel bir hayatı olacağına eminim. Düzendeki İşlemleri bildiğiniz için direk Mehmet Bey ile olan konuşmamızı yazıyorum önce önlüğü giydim ve biraz bekledikten sonra kendisi geldi ve uzanmamı istedi tansiyonumu ölçtü kalbimi dinledi ve daha önce bir hastalığım olup olmadığını sordu bende geçmişte alerjik astım olduğumu kullandığım bir ilacın çok iyi geldiğini ve uzun süredir sorun yaşamadığımı belirttim. O esnada aşıları vurdu ve Amerikaya gittinmi ? diye sordu bende yok hocam dedim. Sonra çıkarken pencere kapalıydı pencereyi açtı ama sonra istersen kapatayım dedi bende sorun yok hocam nasıl isterseniz dedim ve burada sağlık muayenem bitti. Hızlı geçti doğrusu. Ertesi gün unganlarda tanıştığım Dv2021 den arkadaşım ile gidip saat 16 da raporlarımızı aldık. Zarfı kesinlikle açmıyorsunuz sadece zımbalı kağıtları alıyorsunuz oradan üstünde yazanları iyi okuyunuz.
    BÖLÜM 2
    Vee büyük gün mülakat günü geldi sabah 8 civarı olan mülakatıma erkenden gittim çok güzel bir ortam vardı açıkcası numaralar sesli ve net bir şekilde yanıyor rahatça görebiliyorsunuz ilk aşamada sola doğru dönülen bankoda numaram yandı ve dosyalarımı tek tek teslim ettim aynı zamanda Amerikada kartımın gideceği adreside teslim ettim veznedeki Türk abi dikkatli bir şekilde tek tek adresi işledi oldukça dikkatliydi bilgisayara yazarken, yanlış yazmamak için sanırım. Belgelerimide burada teslim ettim. Daha sonra ikinci aşamada 330 dolar ödememi yaptım ve en çok bu aşamada rahatladim çünkü yanimda sadece 330 dolar vardı ve en ufak bir sorunda başka para isteseler hemen bulamayabilirdim bankalar zor veriyor malum (ziraat için diyorum) 😞 Ama Dv2021 deki arkadaşlarım bana boşuna stres yaptığımı öyle bir şey olsaydı zaten direk vericeklerini söylediler sanırım gerçek dost edindim o an içimden öyle dedim. (Yazar burada yanınızda her ihtimale karşı fazladan yedek bir kaç yüz dolar tutun diyor)

    BÖLÜM SON (MUTLULUK)
    (Bu esnada birden bir gece öncesinde dinlediğim Tom Odell’in Another Love şarkısı çalmaya başladı açıkçası bana uğurlu geldi ve beni rahatlattığını düşünüyorum) (Normalde iş mülakatlarında bile heyecanlanan hatta eli tir tir titreyen biriyimdir ama içerde inanın pamuk gibiydim.)

    Eveett şimdi geldik mülakata, bu arada bir numara veriyorlar ve bütün aşamalarda bu numara geçerli o yüzden numaranızı unutmayın sakın, benim için numarası yanan veznede Afro-American tatlı konsolosluk görevlisine denk geldim kendisi bana ben Türkçe bilmiyor dedi. Bende ona bende İngilizce çok az biliyorum dedim güldü ve tercümanı çağırdı arkasını döndü biraz bekledik, o esnada bir an bakıştık sonra bana pardon bekletiyorum gibisinden bir şey söyledi çok kibardı gerçekten bende oldukça rahat bir şekilde sorun değil dedim. Sonra tercümanı çağırmak için arka tarafa gitti ve beraber döndüler tercüman benden yemin etmemi istedi bende uzun bir cümleydi duyar duymaz o anki adrenalinde yardımıyla unutmadan bana söylediklerinin aynısını sağ elimi kaldırarak söyledim. Sonra parmak izi verdim ve bana ilk olarak hangi bölümden mezun olduğumu daha sonra çalışıp çalışmadığımı sordu daha sonra Amerikada nereye gideceğimi ve bunun sebebini sordu sonra kimin yanına gideceğimi sordu ve onun ne iş yaptığını sordu. Sonra onun evli olup olmadığını sordu. Sonra kalacak yer ile ilgili nerede kalacaksın diye sordu. Sonrada vizemi onayladııı ve beş gün içinde vereceklerini söyledi diplomamı ve ruhsatımı iade etti. Bende Ona büyük bir sevinçle thank you very much sir and have a nice day sir dedim. Ve adeta ceylan gibi sekerek oradan ayrıldııım.
    -SON-
    Birazda para konuşalım dediğinizi duyar gibiyim
    51 tl Ais-Ptt için para ödedim.
    Düzene kartla ödedim 995 ₺ - 117.5 dolar
    Unganlar kartla ödedim 2125 ₺ - 250 dolar
    Konsolosluk 330 $(Nakit dolar götürmeniz tavsiye ediliyor)
    Bu arada merak edenler için 15.500 civarı dolar ve 150 bin tl lik aracımın sahibindenden benzer ilan örneklerini ve sahibinden araç değerini a4 kağıdına çıkartmıştım.

    (Beş yıl önce buradaki mülakat deneyimlerini büyük heyecanla okuyordum bir gün buralara böyle bir anımı bırakacağım aklıma gelmezdi teşekkür ederim forum ailesi ve elbette bana özgüvenimi yeniden veren Birleşik Devletler 🇺🇸 )
    Evet benim hikayem burada bitiyor uzun olduysa affola şimdi ise yeni hikayem başlıyor, yolu sevgiden ve iyilikten geçen herkesle Amerikada karşılaşmak dileğiyle hepinize esenlikler dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @dantés, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Herkese selamlar sevgiler,
    Bir yıllık bekleyiş, diplomatik ve bürokratik zorluklar ve zaman zaman büyük hayal kırıklıkları yaşadık. Türkiyede yaşayan yabancılara mülakat maili verilmemesi sebebiyle 3 aylık psikolojik bir çöküş ve neredeyse 5 yıldır okuduğum bu foruma girmeyi dahi bırakmanın ardından son anda hem şans hem emek hem de hak etmiş olmanın lütfuyla mülakata girip vizesini alanlardan biriyiz. Açıkçası yaşadığımız mutluluk tarif edilemez olsa da bizim gibi hakeden, 21 ve sonrasındaki bütün mali yıl kazananları için büyük emek vermiş forumdaşların vizesini henüz alamaması sebebiyle bu deneyimi üzülerek ve sıkılarak ancak belki dv22'de kazanıp okuyanlara küçük de olsa bir faydamız olur diyerek yazıyorum.
    Bu sebeple baştan sonra hikaye şeklinde değil notlar şeklinde naçizane tavsiyelerimizi yazmak istedik.
    Mülakatın en az 3 hafta öncesinden itibaren Covıd olma ihtimalini en aza indirmek için maksimum özeni gösterin. Kutlama buluşmalarını issued'tan sonraya bırakın.
    Hem sağlık raporu hem de mülakat için yolda çıkabilecek sorunlara karşı (rötar vb.) Ankara'ya 1 gün önceden gitmenizi tavsiye ederiz.
    Ankarada Elit Palas Otel'de kaldık. Konsolosluğa yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Hem çok merkezi hem de ana cadde üzeri olmadığı için sessiz sakin ve kaliteli bir otel.
    Sağlık raporu için mümkünse 30-45 dk önceden gidin, bir süre bekleyebileceğinizi unutmayın. Nitekim çocuklu aileler sizden sonra bile gelse onlara öncelik verilebiliyor.
    Sağlık raporu randevusunu alırken abd adresi soruluyor. Mümkünse mülakata değil sağlık raporu randevunuzu alacağınız tarihe kadar bir adres bulun, mümkün değilse ds260taki gibi n/a yazıp mülakata kadar belirleyebilirsiniz. Çünkü dar zamanda atılan mülakattan sonra sağlık raporu almak için hızlı olmak gerekiyor ve adres sizi şaşırtırsa telaş yapmayın.
    Sağlık muayenesi sırasında doktordan konsolosmuş gibi korkmayın ama sürecinizde önemli bir belirleyen olduğunu da unutmayın. İyi bir izlenim bırakıp düzgün cevaplar vermek en iyisi.
    Konsolosluğa mülakatınızdan 15-20 dk kadar önce gitmenizi tavsiye ederiz. Eğer yakınlarda kalmıyorsanız bir gün önceden nasıl ulaşabileceğinizi görmek için gidip görüp donebilirsiniz.
    Giderken cebinizde sakız, anahtarlık, kalem yada cep telefonu gibi, belgeler dışında herhangi bir şey olmasın.
    İçeri girdiğinizde geçmiş yıllarda önce evrak sonra ücret sonra mülakat sıralaması varken artık önce ücret sonra belgeler ve mülakat sıralaması var.
    Evrakları önem sırasına göre dizin( diploma doğum belgeleri polis raporları evlilik cüzdanı gibi)
    Girdiğinizde numara alan görevli size evraklarınızı şu sıraya göre dizin diyerek bir evrak verecek ama siz dizdiğiniz evrakları o listeye göre ayarlamak için telaş yapıp bütün kagıtları karıştırmayın, gittiğinizde bankodaki görevli kendi istediği sırada istiyor ve verebilmeniz için zaman tanıyor.
    Azıcık bile İngilizce bilenlerin İngilizce mülakat istemesini tavsiye ederiz.
    Mülakatlarda toplamda toplasanız 15 en fazla 20 farklı soru kalıbı var önce yılların deneyimlerini okuyarak bunu öğrenebilirsiniz. Mülakat gününden önce geçmiş yılların deneyim sayfalarını baştan sona okuyup herkese sorulan bütün soruları bir kağıda yazın ve size sorulmuş gibi cevaplama provası yapın.
    Casual sporty giyim yeterli, konsolos bluz giymişti, takım elbise ile gelmenize gerek yok.
    Gitmeden önce mülakat provası yapmak faydalı ancak tiyatro sahnesindeymiş gibi de ezber yapmayın. Yoksa mülakatınız Hababam Sınıfındaki Müfettiş Sahnesine dönebilir.
    Sadece size sorulan sorulara dürüstçe kısa ve net cevaplar verin. Kendinizi kanıtlamaya çalışmayın.
    Çıktığınızda onca strese gerek kalmadığını anlıyorsunuz.
    İnanan herkese Amerika serüveninde bol şans dileriz. Forumun emektarlarına çok teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @kolezyum, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Dv şans işi ama ben ekstradan daha fazla şanslıyım..

    Dv20-dv21 olan her talihli bu süreci yaşamanız dileğiyle.. Böyle sıkıntılı bir sürecin içinde kendi mutluluğumuzu buraya yazmak insanın canını sıkıyor, utandırıyor. Ama bu forum oluşumun gereği bir sonrakilere yardımı olur diye deneyimimizi paylaşmakta bu sürecin bir parçası. Burada mutlu bir durumu paylaşarak mülâkat bekleyen herkesten özür diliyorum.. umarım herşey normal bir şekilde olumlu olur. hepinize bu deneyimi yaşayıp paylaşmanız dileğiyle..

    Süreci yakından takip eden dv20 ve dv21 telegram ve forum yönetiminde bulunan (isim vermiyorum çünkü görünen ve görünmeyen herkesi dahil ederek) abilere, ablalara ve arkadaşlara aktardıkları deneyim ve bilgiler için herkes adına çok teşekkür ediyorum.

    Söylemeden geçemeyeceğim @gucarslan abi her şeye rağmen sinirlenmemiş gibi davranmayı nasıl başarıyorsun? Evinde kırmadığın sağlam bir eşya var mı? Bence olmaması gerekiyor.. çoğu zaman senin adına bağırdığım oluyor haberin olsun.. bu ne sakin bir duruş yaa. Kimseyi kırmadan bu güne gelmek.. helal olsun..
    ...

    30 ağustos akşamı ankara otogarina vardım. gece yarısı servis falan olmadığı için bi taksiye bindim güven parkına gidelim dedim. Taksiye bindik iki çift laf etmeden yol bitmez..

    Abi abd konsolosluğu civarı uygun bir otel var mı bildiğin?
    Ne kadar düşünüyorsun?
    Valla 200tl'yi geçmezse iyi olur.
    Bu fiyata bulunur. Dedi
    Daha uygun var mıdır?
    100tl ye bile var ama biraz uzak kalır dolmuşa biner 10dk yine orda olursun.
    Abi bu iyiymiş beni oraya at amaç ayağımızı uzatıp yatmak zaten başka beklentim yok dedim.
    Sadece ayak uzatmaksa daha uygunda var 60tlye bile var.
    Abi sen iyisi 60 olan yere götür dedim. Hemen otele vardık taksi ücreti gece tarifesi 35tl tuttu kafamdan 200tl vereceğim hesaba göre taksi fiyatını hesapladım. Uygun geliyordu. otel dediğim pansiyon tek kişilik oda ama ortak banyo wc'si olan bir yer. Otel kötü ama taksici abi beni oraya bırakınca eliyle beni resepsiyon görevlisine gösterip "Bu gardaşıma bi güzellik yap" dedi. Daha derli toplu bir oda kendi banyosu falan bir odayı verdi bana. Şanslı bir duruma düştüm taksici abi iyi denk gelmişti. Sabah ordan ayrıldım tekrar geri nasıl gideceğimi çözemediğim için. Başka bir otel buldum konsolosluğa çok yakın 150tl. burası baya iyi yani. Şansıma 200tl 300tl odalı otellerin olduğu yerde 150tlye ayarladım.

    31 ağustos saat 10:45 unganlar randevusu için biraz erken gittim 10:00 gibiydi. Binaya girdiğimde iki asansör vardı 1,3,5 katlara ve 2,4,6 katlara çıkan asansör ayırımı vardı. 4. kata çıktım. Asansör kapısını açtım, bir takım rusça konuşan sesler duyuluyor araya yeşillik olsun diye türkçe kelimeler serpiştiriliyor. Dedim zengin ruslar özel muayene alıyordur herhalde.. koridora yöneldim. Baktım 3 kişi ve bir hemşire koridordan bir odaya yöneldiler. Hemşire onları odaya bıraktı tekrar benim olduğum yöne geldi. Bana baktı sizin randevunuz var mı? Evet var dedim. Benide o odaya yönlendirdi. Orda bekleyin içerisi kalabalık ben çağırırım dedi. Odaya girdim rusça türkçe konuşanlar dv falan deyince orada ufaktan muhabbete sızdım, iletişim kurduk tanıştık. Mustafa abi, eşi ve Çağlar dv21 telegram gurubundan zaten konuştuğumuzu farkettik birde canlı tanışmış olduk. Hemşire bizi sırayla içeri çağırdı. Muayene bekleme salonu baya kalabalıktı. Herkes dv muayenesi için gelmiş değildi, farklı vize türlerinde çok sayıda insan vardı.

    Hemşire, CN ve pasaport varsa covid aşı kartı ve aşı karnesi istedi. Verdim covid kartım vardı diğer aşı geçmişim yoktu. Bekletti.. 5 dk falan sonra fotoğraf çekmek için çağırdı kaydımı yaptı ve muayene için içeri çağırdı. Hemşire boy ve kilo ölçüp orda iç çamaşırı kalacak şekilde soyunup bekle dedi. Çok sürmedi dr. Handan hanım geldi.
    Merhabalaştık, maskeyi indir yüzünü görmem için. Baktı tekrar kapat dedi.
    Bir hastalığın falan var mı
    Herşeyi hızlı bir şekilde sıraladı
    Kanser, verem, şu bu falan fistan.. soruları bitti.
    Takdir-i İlahi maşallah bende turp gibi olduğum için her soruya hayır deyip geçiyoruz.
    Şimdi sıra aşılarda dedi.
    Aynı serilikte, mülakata burda başladığımı düşündüren sorular almaya başladım..
    Sanki evraklardan anlamamış gibi bir giriş yaptı..
    Greencard mı?
    Ilk başvurun mu?
    Ilk dedim
    Çok şanslısın
    Evet hayatım boyunca hep şanslı olmuşumdur.
    Ne iş yapıyorsun?
    Şuan heykel yapıyorum
    Aa.. güzel meslek orda rahat iş bulursun.
    Aslında grafik tasarım düşünüyorum heykel alanında iş bulmam zor.
    Ben bilmiyorum tabi sen daha iyi bilirsin. Nerede okuyorsun?
    9 eylül üni. hala öğrenciyim.
    Niye? bitmedi mi?
    Çalışmak, para kazanmak daha keyifli hale dönüşünce okulu aksatmaya başladım 10 yıldır bitiremiyorum
    Güldü, tamam giyinebilirsin başarılar bol şans..
    Teşekkkürler hocam..

    Herşey çok hızlıydı giyinip çıktım. Hemşire 250$ dolar istedi. 3. kata in dedi. İndim elimdeki evrağı alt katta vezneye uzattım 117.5$ dolar istedi. Verdim oturun sizi çağıracaklar. Az sonra bir hemşire seslendi yanına gittim kolumu sıyırıp kan aldı. Şişe verdi idrar tahlili için wc'ye yönlendirdi, hazırladım çıktım bekleme salonuna girdim. Hemen ardından seslenen oldu
    Ercan Demir??
    Tam oraya yönlendim arkamdan salonun diğer ucundan başka biri seslendi
    Sercan Demir??
    Bir iki saniyeliğine içimden isyan ettim.. isim falan yanlış yazmış olabilir miydim?
    Hangi hemşireye yöneleceğimi şaşırdım. En iyisi yanlış seslenen tarafa gidim durumu düzeltmek adına bir şeyler yaparım. O kısacık sürede kendi içimden ortaya karışık saydırıyorum.. Sercan Demir diyen hemşirenin tam yanına gittim bir abi hemen yanımızda Sercan Demir benim dedi. Baktım ilk şaşırdım, sonra bi rahatladım ama bi rahatladım yani.. isimlerin bu kadar benzer olması ayrı CN bile arka arkaya denk geliyor. Sercan abi telegram gurubundaymış orda o an kafa selamları falan göz göze tanışmış olduk. Çok şanslıyız o an ikimizin orda olmaması bir harf yüzünden evrak karışabilirdi. Dedim ya şanslıyız ucuz yırttık. Doğru yere yöneldim kalp filmi çektik. Tekrar 4. kata çıktım, orda hemşire yarın öğlen saat 12'ye kadar aramazsak bir sorun yok demektir. öğleden sonra saat 4, 5 arası gelip sonucunuzu alabilirsiniz dedi. ordan ayrıldım.
    Ertesi gün telegram gurubundan Çağlar ile birlikte saat 4 gibi oraya birlikte gittik. Soyadlarimizi sordu dosyaları çıkardı bize uzattı. Hemşire dünkü isim benzerliğini iki departman kendi aralarında görüşmüş ve araştırmış olduklarını söyleyip, ilginç bir durum yaşadık. bizde çok şaşırdık falan dedi. Çok irdelemeden büyük bir faciayı son anda farkettik ve doğru olması gereken şeyi yaptık bir sorun olmadı dedim. zarfı alıp çıktım.

    2 eylül sabah saat 8:00'de otelden çıktım. Otel konsolosluğa yürüme mesafesinde. 10:15 randevusuna çok erken gitmek istemedim, hafiften yürüyüp bir yandan hayal kurup bir yandan hangi belgeleri hazırladığımı kafamda düşünüp sıralıyorum. 8:40 civarı banka hesap dökümünü dosyadan çıkarıp 6 ayda ne yapmışım diye sayfaları incelemeye başladım. İmza sirküleri nedir diye meraktan onuda yokladım bi baktım iki kişinin imzası olması gereken belgelerin sadece birinin imzası var, bir imza eksik. Hiç panik olmaya gerek yok dokümanları konsolosluğa yakın vakifbanktan 1 gün öncesinde almıştım, hesapta net 125.000tl var düz tl dolar yok. Oraya yöneldim tam 9:00'da oraya vardığımda imzayı eksik atan kadın ile aynı anda banka önünde karşılaştık. Orda hemen imza rica ettim kendisi hafif panik yaptı "kurum mu imzayı talep etti?" dedi. "Yok kesin talep edeceklerini bildiğim için kuruma gitmeden garantiye almak için geldim" dedim. Ordan ayrıldım. Şans işte bir şekilde işim yürüyor.
    Konsolosluğa doğru gittim 9:10 civarı herşeyi paris cafe'ye 10tl ücret ile emanete teslim ettim. Cafede çalışan abi "üstünde bozuk para falan hiç metal kalmasın yoksa almazlar" diye öneride bulundu, sağolsun. "Kemerde metal var onun için sıkıntı oluyor mu?" diye sordum "valla onu daha önce yaşandığını duymadım, bilmiyorum" dedi. Ben garanti olsun hafiften hızlı bir hamle ile kemeri çekip çantaya attım. Konsolosluğun kapısına yaklaştım bekleyenler var ama hangi vize türü olduklarından emin olmadığım bir sıra vardı. Güvenlik sırayla çağırıyor. O sırada bir çift ve oğlu mülakatı tamamlamış dışarı çıkıyordu. Bi mutluluk havası yüzlerinde vardı belliki onay almışlar. Bende onların mutlu hallerine sevindim. Onları izledim cafeye yöneldiler emaneti aldılar beyfendi oğlunun elini tutmuş. bu vize böyle alınır havası vardı abide. Abla ise cafeden aldığı kahve bardağı ve telefonu hemen kulağına dayayıp mutlu haberi birilerine duyuruyordu. Simaları dv21 guruptan tanıdım sonradan Zeynep abla eşi ve oğluydu. Bu duruma daha çok mutlu olmuş ve maske altında onlarla birlikte bende seviniyordum. Hemen ardından dv21 telegram gurubundan avukat Derya abla eşi ve iki çocuğu içerden çıktı aynı mutluluk onlardada mevcuttu. Ben kendi içimde onlardan daha çok mutlu olmuştum. Derya ablanın eşi hafif dönüp derya ablaya 'Nasılda hemen hallettik değil mi ama' dercesine gözüyle bir işaret verdi. Onlar direk çıktıkları gibi aşağıya doğru ilerlediler. Derya abla arkasına asla bakmadı artık burayla işim kalmadı havası esiyordu. Hemen o anda yanıma uzun boylu biri yaklaştı "Senin greencard mı?" diye sordu evet dedim. "Bende" dedi. Uğur Bulduk dv21 gurubundan. Uğur hoca ile tanıştık kısa sürede bir kanımız kaynadı çıkışta bi çay falan içelim diye anlaştık. Uğur hocam rahat, daha önce vize işlemleri deneyimine sahip ve abd dahil farklı ülkelerde yaşamış gezmiş, tozmuş biri. o anda iki çift lafın belini kırarak rahat olmamı sağladı. Tam ihtiyaç duyacağın bir tecrübeye sahip insan ve yanında duruyor.. şans işte..

    Güvenlik bizi çağırdı 10:15 randevuları gelsin dedi. Hemen yöneldik. Sırayla covid ile ilgili bir formu doldurduk içeriye girmeye başladık. Xray'dan geçip bekleme salonuna yöneldik. Girişte ilk danışman masasında bekleyen biri pasaport istedi, sıra numarası için fiş kağıdı verdi. Salon tek bölümdü orta geniş alan bekleme yeri ve vezneler var. Numara yazan ekrana karşı oturup, veznelere sırtımız dönük şekilde beklemeye koyulduk. Ortam hafif kalabalık sayılır. Unganlardan karşılaştığımız tanıdık dv21 simaları vardı. Numaram 13'tü, yandı. Hemen yanan vezneye gittim. Genç adam pasaportu istedi ek olarak 330$ ücreti istedi. Ayıptır söylemesi cebimde nakit 1500$ vardı. Bazı nakit banknotlarda sıkıntı çıkmasın diye fazladan bulunsun demiştim ondan yani. Çıkardım 400$ uzattım para üstü 70$ ve pasaport ödeme fişi içinde geri verdi. "Beklemeye geç numaran tekrar yandığında gelirsin" dedi. Geçtim oturdum numara tekrar yandı. Bu sefer farklı vezneye gittim. Genç gözlüklü bir kadın evrak istedi. sırayla ne istiyorsa onu veriyorum.
    Sağlık raporu, iki adet fotoğraf, Pasaport(lar), kcc'ye gönderdiğin evraklar ve güncel halleri, banka hesap dökümü, diploma. Bu belgeler sırayla isteniyordu. O sırada genç kadın içeride başka çalışan bir kadın ile bir konu hakkında konuşuyorlardı. Evrak verdiğim kadın diğerine "gönderelim mi? yoksa.. ne yapalım?" diye sordu. Diğer kadın ayakta bir anlığına onunla göz göze geldik. Ben şaşkın gözlerle o ise şüpheli gözlerle hafif birbirimizi yokladık, genç kadının yanından hafif sıyrılıp benim duymamı engellemek için mikrofonun tuşuna bastı. Ses kesildi hiç bir şey duyulmuyor, veznelerin hepsi bu sistemde çalışıyor. Beni biraz bekletti tabi. konuşma bitince genç kadın mikrofonu açtı kusura bakmayın beklettiğim için dedi. Tabi bende bu kusuru masum bir çıkar için kullanma fırsatı bulmuşum, hemen "bir şey sorabilir miyim?" dedim
    "tabii buyrun"
    "Dv21 için çok bekledik ani oldu herşeyi 1 haftaya sığdırmaya çalıştık ais kaydı yapamadık ve süreci bekleyen birçok arkadaşımız hala evrak onayı bekliyor. Süreç devam edecek mi dv21 için?" diye araya soruyu sıkıştırdım.
    "Ais teknik sorununu herkes yaşıyor. numaranızı hemen siteme ekliyorum bugün kesinlikle kaydınızı tamamlayın. Dv süreci için bir bilgimiz yok malesef." dedi. Teşekkürler..

    Sonraki numara yanması için beklemeye geçtim. Hemen önümde Uğur hoca sandalyeden arkaya hafif dönüp gözüyle 'evrakları verdin mi?' bakışına karşılık aynı şekilde gözlerimi hafif kırpıp 'hallettim hoca sıkıntı yok' cevabı verdim. Salonda farklı bir atmosfer var istemsizce bakışlar bir dil aracı oluyor orda. Uğur hoca, benim heyecan yapmama gerek olmadığını anlatır derecesinde arada gözleriyle beni teselli ediyor rahat ol diyor. Kendi içimde 'Uğur hoca tecrübeli adam.. abd görmüş insan.. bu işleri biliyor' diyor ve kendimi motive ediyorum.

    Numaram yandı vezneye yöneldim. Sarışın mavi, yeşil arası tonlarda gözleri olan genç yabancı bir kadın, arkasında oturan başka esmer bir kadın vardı. O an vize onayı aldığıma dair bir ayrıntı farkettim. ben salonda bekleyeli biraz zaman geçmişti. bu süreçte evrakları incelemiş ve geri iade yapacağı eski pasaport, ödeme fişi ve diploma aslını bana uzatacağı camın alt kısmında olan yere koymuştu. Sırada sadece muhabbet olacaktı herşey netti diğer evraklar yan masada düzenli bir şekilde hazırlanmıştı. Iş prosedüre kalmıştı..

    Kadın-Merhaba
    Ben- Merhabalar.

    Kadın uzun değil ama kısada sayılmaz bir cümle kurdu. O an kadının mikrofonunundan dolayı anlamadığımı düşündüm. Birden bende jeton hızlı düştü anlamamakta haklıydım çünkü kadının ingilizce konuşuyor olduğunu farkettim.
    Hemen ingilizce bilmiyorum diye yanıtladım.

    Kadın- Tamam, tamam sağ elini kaldır.
    (....) herşeyi doğru söyleyeceğime yemin eder misin?
    Ben- yemin ederim.
    Teşekkürler..

    Burda, sol dört parmak, sağ dört parmak ve her iki baş parmak izi alındı..

    Kadın -Hangi eyalete gideceksin?
    Ben -Houston TX

    Kadın soru sorarken seri bir şekilde sürekli  pc'de bir şeyler yazıyor izlenimi yaratıyordu. Az çok teknoloji nedir biliriz o parmakların klavye üzerinde sadece git gel yaptığını anlıyordum. Yazsa dahi sürekli ve seri ne yazabilir ki sonuçta ds260 formunu ben doldurdum, ona baktığını bilmeyecek miyiz sanki.. yer mi anadolu çocuğu? Tavır olarak rahattım artık. Rahatlığı kendimde hissetmemek için hiç bir sebep yoktu.

    Kadın bir şaşkınlık belirtisiyle elini klavyeden ayırdı

    neden houston?

    Ben- sosyal medyada tanıştığım insanlar var orda. ilk etapta iş bulmama yardımcı olacaklar.

    Kadın bu sefer gerçek anlamda haklı olarak şaşkındı. Bende bu cevabın tuhaf olduğunu biliyorum ama gerçek bu. Yemin ettirmeseydi.. sonuçta bir takım inançlarımız var yani.

    Kadın, avuçlarını açıp hafiften ellerini havalandırıp, boynunu aşağıya indirerek..

    • ee ingilizce bilmiyorsun.. onlar akraban mı, arkadaşın mı?

    Kadının türkçesi iyi değildi, aynı ben gibi ikimizde türkçe dil bilgisinde zayıfız. Bu durum hoşuma gitti. Dil konusunda böyle devam edersek kesin anlaşacağımızı hissettim.

    Ben- hayır, hayır, hayır.. Onlar akrabam yada arkadaşım değil sadece sosyal medyadan tanıştığım insanlar. İnşaat v.b. iş ayarlama konusunda yardımları olacaktır.

    Bunu söylerken elimdeki yedek evrakları aralayıp seramik ve fayans yaptığımı kanıtlayacak kimliğimi ona uzattım. Bu hareket ile hafif konuyu anlaşılır kılmaya çalıştım. Bu durumda, kadın kimliği incelerken biraz yumuşamaya yarar diye düşündüm, ki öyle oldu. Kimliğin bir çok ülkede geçerliliği var. Üzerinde ingilizce ve türkçe metni olan bir kimlik olduğu için kadın daha rahat anladı. Bakmayın, bende az değilim yani.

    Kadın- ne iş yapıyorsun?
    Ben - Heykel, grafik tasarım, ve inşaatta birden fazla ustalık işi yapıyorum.

    Kadın mikrofonu kapattı yanında oturan kadına döndü aralarında konuşmaya başladılar. Kadının suratı hep ciddiydi zaten. Onlar konuşurken ara ara diğer kadın ve o göz göze geliyorduk. Benim tavırlarımı inceleyerek tepkimi ölçmeye çalışıyor gibiydiler.
    Mikrofonu açtı önceden fark ettiğim o eski pasaport ve diploma aslını cam altında ciddi bir surat ile yavaşça uzattıp gözlerime bakıyordu. Ben bu evrak ayrıntısını ilk başta fark ettiğim için tepkimde hiçbir değişiklik yapmadım. Kadın ciddi bir ses tonuyla "bunları al" bir iki saniye duraksayarak "5 gün içinde pasaportunu alacaksın" dedi. Ben, aşağı yukarı hafif kafa sallayarak aslında durumu anladığımı farkettirdim. Hafif tebessüm ettim gözümden sevincimi hissetti.
    "Tebrikler onaylıyorum" dedi ve ciddi suratı bir anda çok tatlı bir gülümsemeye dönüştü "bol şans" diye ekledi.
    Teşekkürler, çok teşekkürler.. iyi günler, kolay gelsin..
    iki adım geri gidip salona döndüm Uğur hoca ile göz göze geldik sevinç bakışları tebrik bakışlarıyla buluştu. Uğur hocaya tam yöneldim bi iki adım kala, Uğur hocamın henüz mülakata alınmadığını farkettim onunda onay almasını beklememin daha etik bir davranış olacağını hissettim ve çok sıradan bir şey yaşamış gibi. Mutluluğumu gizleyerek düşük bir ses tonuyla " Uğur abi seni dışarda bekliyorum" dedim ve çıkışa yöneldim.
    ...
    Uğur hoca onayı aldı..
    Bana kahve ısmarladı ve arabasıyla otogara bıraktı. Daha napsın? Uğur hocam tekrardan teşekkürler.

    Bu arada daha önce size şanslı olduğumu söylemiş miydim?
    Abd'de yaşam tecrübemi okumak için tıklayınız

  • ⭐⭐⭐

    @CoinLocker, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Oncelikle yesilkartforum ailesine, burda deneyimini paylasan sorularimizi cevaplayan yardimci olan olmayan herkese cok tesekkurler bugun vizeniz onaylandi cumlesini duymamiza yardimci oldugunuz icin..
    19 Agustos mulakat deneyimimiz
    10:15 randevusuna guvenlige sorup saat 9:45 gibi girdik. Kimse yoktu hemen iceri alindik. Iceri girer girmez numara verildi ve hemen numaramiz yandi gidip evraklarimizi teslim ettik. Daha sonra ikinci kere yandiginda ucreti odeyip mulakati beklemeye basladik. Mulakat siyahi gercekten cok rahat tatli bir gorevliyle gerceklesti. Ben ve esim ikimiz de universite mezunuyuz. Meslegimiz endustri muhendisligi. Ben yeni ise girdim esimin endustri muhendisligi tecrubesi yok.
    Sorulan sorular sirayla:
    1-nerede yasiyorsunuz
    2-ne is yapiyorsunuz(burada ikimiz de endustri muhendisiyiz dedi esim, tamam cok guzel dedi calisip calismadigimizi sormadi ama esim su an calismadigini benim calistigimi belirtti)
    3-nereye gideceksiniz
    4-orada is buldunuz mu( henuz bulmadik hala bakiyoruz dedik hic problem degil dedi, oraya gidince ne is yapacaksiniz diye sormadi)
    5-kalacak yer ayarladiniz mi?( henuz ayarlamadigimizi vizemizi alinca gecici bir yer ayarlayip daha sonra gittigimizde kalici bir yer bakacagimizi soyledik.)
    6-amerikada daha once bulundunuz mu(wat ile 2015 bulunmustuk bunu soyledik, yani vizeniz gecersiz gecerli vizeniz yok degil mi dedi yok dedik)
    7-tanidiginiz var mi(arkadas ya da aile kimse olmadigini soyledik)
    8-ne zaman evlendiniz

    Bundan sonra vizeniz onaylandi dedi gercekten cok buyuk bi mutluluk umarim forumdaki herkes dileyen herkes vizesine kavusur.
    (Banka dokumanlarina soyle bir bakti paranin kaynagini sormadi islak imzali orjinal belgeler ve imza sirkulerini istemedi sadece kopyalar alindi(40K gosterdik ayri ayri hesaplarda ve bu miktar uzun suredir hesaplarimizdaydi) biz yaklasik bir sene once kazandiktan sonra evlenmistik iliski kanitlari icin fotograflar hazirlamistik, hicbir sey sormadi. Ancak yine de goturmekte fayda var tabi ki. Ayrica avustralya’da 9 ay yasadik ve 12 aya yakin oldugu icin sicil kaydi isterler mi acaba diye bir tereddutumuz vardi evrak teslimi sirasinda yurtdisinda yasadiniz mi diye soruldu 9 ay yasadigimizi belirtince tamam dedi. bunun icin sicil kaydi istenmedi mulakat asamasinda da istenmedi.

    Asil talihli esim ama benimle birlikte gercekten muhabbet havasinda gecti konusmalarin hepsine ben de katildim. Mulakati ingilizce gerceklestirdik daha once yurtdisi tecrubemiz de var ingilizcemiz iyi ancak iyi degilse bile gercekten yardimci olmaya calisiyorlar. biz bankoya yakin bekliyorduk ve 4-5 arkadas bizden once ayni beyefendiyle mulakat yapti ve bize oldugu givi hepsine oldukca guleryuzluz ve yardimci oldugunu duyduk ve hepsi de vizeleriniz onaylandi seklinde ayrildi. umarim herkes vizelerine kavusur.

  • ⭐⭐⭐

    @yuzuf, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Biraz geç olsa da 26 Ağustos Mülakat Deneyimim:

    Yaklaşık yarım saat önce elçilik karşısında bulunan Paris Cafe'de soluk aldık. Emanet kabul edildiği için ilk durak orası oluyor genelde. Forumdan ve buradan arkadaşlarla denk gelip elçiliğin 2 numaralı kapısında laflayarak sıranın gelmesini beklemeye başladık. 11.15 randevusu için 11.20de covid formunu doldurmamız için içeri aldılar. Gelen mailin çıktısını almanıza gerek yok, o an saat/tarih yazılı imzalı doldurmamız isteniyor. Arkadaşlarıma ileteceğim dedim güvenlik görevlisi OK verdi.

    Şeffaf dosya ile xrayden geçtim ve bir sorun çıkmadı, meşhur ağır kapıların ilkinden içeri girer girmez solunuzda bir Türk görevli var. Numaranızı o veriyor. İçerideki tüm işlemler bu sıra numarasına göre gerçekleşiyor. 7 numaralı gişede ücret ödemesi, 10 numaralı gişede evrak teslimi ve salonda hangi konsolos boşsa onun gişesinde de mülakat gerçekleşiyor. Evrak tesliminde evrakları alan Türk bir hanımefendiydi. KCC'ye verdiğim adli sicil kaydını da güncel olanı da istedi. Daha önce gönderilen belgeleri götürmekte fayda var. Onun dışında diploma, nüfus kayıt örneği ve mali dökümlerimi aldı. Ödeme sırasında da bir problem yaşanmadı, gişedeki görevli Türk bir beyefendiydi. Ödemeyi de para üstü teslimini de dolar olarak yaptık. Ve salona dönerek konsolosu beklememi söyledi.

    Mülakatım Asyalı hanımefendi ile başladı. Evrak teslimine verdiğim diplomamın aslını geri vermek üzere hazırlamıştı. Sormadan İngilizce olarak başladı ve devam ettik. Mülakat 2 dakikadan az sürmüş olabilir. Sırasıyla yemin, parmak izi kaydı ve aşağıdaki sorular geldi:

    İsmin ne?
    Ne iş yapıyorsun? -Mühendisim.
    En yüksek eğitim seviyen ne? -Lisans.
    Gidince ne iş yapacaksın? -Uluslararası bir petrol şirketinde çalışıyorum, aynı şirketin Amerika kısmına geçiş için görüşmelere başladım. Vizeden sonra kesinleşecektir.
    Daha önce evlendin mi? -Hayır.
    Hesabında ne kadar birikimin var? -Aşağı yukarı bir sayı verdim.

    Ve vizemin onaylandığını söyledi:) Soruları cevaplarken kısa, net ve soru doğurmayacak cevaplar vermeye özen gösterdim. Aranıza çok geç katıldım ama aynı sorular gelse bile bıkmadan usanmadan cevap veren başta @gucarslan @crazycells ve @Sono olmak üzere herkese teker teker teşekkür ediyorum. Geç yazsam da umarım önümüzdeki mülakatlarda işinize yarayacak ufak bir lamba yakabilmişimdir. Herkese bol şans diliyorum:)

  • ⭐⭐⭐

    @akurtlar, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    19.08.2021 MÜLAKAT DENEYİMİM

    Herkese merhaba, bu süreçte bize sabah akşam demeden yardım eden @crazycells @gucarslan @muhtaradana beye çok teşekkür ediyorum.

    KONAKLAMA VE ULAŞIM

    Konaklama için babamın tavsiyesiyle Türkiye Emekliler Derneği Misafirhanesinde konakladım babam TÜED üyesi olduğu için Kahvaltı da dahil gecelik 100 TL verdim bu arada üyeliği olmayanlarda tek kişi için geceliği 140 TL ye kalabiliyorlar. Sıkıntı yaşamadım normal bir yerdi kalınabilir. Kızılay’a çok yakın yürüyerek 7 dakika da Kızılay’dasınız oradan Kuğulu yazan otobüse binip 2 durak sonra Kuğulu parkın önündeki durakta indikten sonra parkın içinden geçerek 2 dakika içinde Unganlar da olabilirsiniz. Konsolosluğa gitmek için yine Kızılay’dan Kuğulu otobüslerine binip 1 durak sonra indikten sonra 5 dakika yürüyerek konsolosluğa ulaşabilirsiniz ben mülakat saatim 13:15 olduğu için yürüyerek gittim. Salına salına Kızılay dan 25 dakika sürdü yürümem. Tam konsolosluğun önünden otobüs geçiyor mu bilmiyorum ama hiç yürümek istemeyenler Kızılay’dan taksiye binerse 15 TL ye Abd Ankara Büyükelçiliği önünde inebilirler 2 tane taksiciye sordum 2 taksici de aynı fiyatı söyledi. Bu arada illa kalacağınız yerin Unganlara ve Konsolosluğa yakın olmasına gerek yok Kızılay’da uygun temiz fiyatlı otellerde kalabilirsiniz. Ankara da ulaşım konusunda hiç sıkıntı yaşamazsınız sürekli otobüsler var aşırı derece de taksi vardı her yer taksiydi öyle söyleyeyim.

    SAĞLIK MUAYENESİ

    16.08.2021 Saat 10:35 te olan sağlık randevum için 10:25 de 4. Kat Unganlara çıktım orada Aşı kartlarımı, İlaç raporlarımı, pasaportumu, Ds 260 formunun Barkodlu sayfası ve Mülakat maili çıktısını oradaki Hanımefendiye isteği doğrultusunda verdim. Kontrol ettikten sonra Barkodlu sayfa ve mülakat mailinin çıktısını geri verdi hemen orada Fotoğraf çekimi yapıldı ve bir kağıda imza attım. Daha sonra pasaportumun arasına kağıtlar sıkıştırarak 3. kat düzen laboratuvarına indim burada pasaport ve kağıtları vezne tarzı olan yere veriyorsunuz bekleyin sizi çağıracağız diyorlar ve çağırdıktan sonra 117.5 dolar bir ödeme yapıyorsunuz 200 dolar verdim bozamayacağını söyledi 100 doları aldı 17.5 doları güncel kurdan çevirerek kredi kartından ödedim daha sonra yan tarafa geçip kan ve idrar örneği için beklemem gerektiği söylendi. 5 dakika kadar bekledikten sonra kan idrar tahlili verdim burada da örnekleri vermeden yine kağıt imzaladım, daha sonra göğüs röntgeni için 5 dakika daha bekledim orada ismim çağrıldı yine imza attım göğüs röntgenim çekildi. (Bu arada tüberküloz şüphesi olan veya benim gibi her ihtimale karşı kontrol olmak isteyenler için Şehrinizde bulunan verem savaşları gidip ücretsiz şekilde muayene olabilirsiniz. Ben gittim röntgen çekildim hatta 3 günlük balgam testini bile ücretsiz bir şekilde yapalım istiyorsanız dediler testi verdikten 2 gün sonra sonuç çıkar dediler. Galiba Unganlardaki balgam testi kültür olarak geçiyor farklı çünkü 8 haftalık bir sürede sonuçlanıyor.) Daha sonra pasaport ve arasına sıkıştırdıkları kağıtlarla birlikte 4. kat Unganlara çıktım Pasaport ve kağıtları benden aldı ve saat 13:30 da gelmemi söyledi. 13:30 da gittim hiç beklemeden bir tane hemşire ismimi çağırdı Handan hanımın odasına girdim Handan Hanım masasında oturuyordu orada hemşire boy kilo ölçümü yaptı oradaki ameliyat önlüğünü giyinip uzanmamı söyledi giyindim. Beklerken baktım handan hanım gelmiyor, ben hazırım dedim geliyorum hemen dedi. Geldi çok seri bir şekilde tansiyonumu ölçtü, bütün göğsümü dinledi karnıma hafif bir şekilde vurup ağrı var mı dedi. Ameliyat oldun mu dedi, oldum dedim basit bir ameliyattı ama elimde ameliyatımla ilgili bir kağıt belge yok 8 sene oldu dedim tamam dedi Hastalığın var mı dedi astım hastasıyım dedim, biliyorum dedi raporlarını okudum dedi daha sonra tiroid, kalp, karaciğer, neredeyse bütün organlarımla ilgili bir hastalığım olup olmadığını sordu. Uyuşturucu, alkol, yasaklı madde kullandın mı. Kolumda dövmemi gördü, başka yerde var mı, piercing var mı sorularından sonra birine zarar verdin mi, vermeyi düşündün mü kendine zarar verdin mi, vermeyi düşündün mü, intihar etmeyi düşündün mü sorularını sorarken 2 sol koluma bir sağ koluma olmak üzere 3 aşı yaptı Giyinebilirsin dedi masasına geçti ve raporlu ilaçlarımdan hangilerini kullandığımı sordu. Söyledim ilaçlarını aksatma dedi ve dışarı çıktım. 250 dolar ödeme yaptım burada parayı bozuyorlar sıkıntı olmadı 300 dolar verdim direk dolar olarak 50 dolar verdi. Röntgen sonucumun daha onaylanmadığını bir sıkıntı olursa 1 saate arayacaklarını söylediler. Yarın da 12:00'ye kadar aramazsak bir sorun yoktur 16:00, 18:00 arası gelip alırsınız dediler. Bir gün sonra 15:30 da gittim sonuçlarım çıkmıştı sorunsuz bir şekilde sonuçlarımı aldım.

    MÜLAKAT

    Mülakat tarihim 19.08.2021 Saat 13:15

    Mülakatım öğleden sonra olmasına rağmen saat 11:00'da konsolosluğun önüne geldim mülakattan çıkan arkadaşlarla muhabbet etme fırsatım oldu çok güzel bir ortamdı kapıdan çıkanların sevinçle size doğru gelmesi ve sevincini sizinle paylaşması insana iyi hissettirdi, sağolsunlar ne sorsam cevapladılar bana moral verdiler mülakatın çok rahat geçtiğini söylediler. Bir arkadaş sağolsun kalem ve kağıda ihtiyacım oldu direk ben veririm dedi hatıra olsun dedi ona da buradan selam olsun. Güzel insanlarla muhabbet ettikten sonra saat 13:00 da kapıya geldim kapıdaki güvenlik sizden pasaportunuzu istiyor, isminizi kontrol ettikten sonra pasaportunuza, sağ ve sol elinize bir tane kağıt sürüyor galiba tehlikeli bir madde için bu kontrol, daha sonra Kovid formunu doldurup imza atıyorsunuz formu yanınızda götürmenize gerek yok onlar veriyor. Daha sonra X ray cihazından geçiyorsunuz cüzdan kemer saat gibi aksesuarlarınızı bir tane kutuya koyup onları da X ray den geçiriyorsunuz. Sonrasında önünüzdeki otomatik kapı açılıyor 20 metre kadar yürüdükten sonra sol taraftaki kapıyı açıp içeriye giriyorsunuz girer girmez orada size sıra numarası veriyorlar. O numarayı unutmayın bundan sonraki bütün işlemleri o numara ile yapacaksınız, bekleme salonuna oturuyorsunuz . Karşıdaki ekranda o numaranızın yanmasını bekliyorsunuz numaranız yanıyor yanında gideceğiniz gişenin numarası yazıyor. İlk evrak teslimi için numara yandı gittim 2 adet fotoğraf ( Fotoğrafı Akay da çektirdim bir sıkıntı olmadı 6 adet 20 TL ) , kcc ye yolladığım belgeler eski pasaportum yeni pasaportum, adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği , Hesap dökümleri, iş teklifi , diplomayı ve fotokopisini veriyorsunuz. Lise , ön lisans, ve lisans diploması vardı sadece lisansı istedi e devletten aldığım mezuniyet belgesini de verdim diplomam a4 boyutundan büyük olduğu için bunu dosyanıza koymayayım burada ezilir dedi bunu alın görevliyle görüşürken gösterirsiniz dedi.( Burayı unutmayın ) Adres değişikliği yapacaksanız burada evraklarınızı alan kişiye küçük bir kağıda adresi, Adres sahibininin ismini, telefon numarasını yazıp verin burada adresinizi güncelleyip o kağıdı size geri veriyor. Ondan sonra içeriye geçiyorsunuz bu sefer ödeme için numaranız yanıyor ve 330 dolar tek kişi için ödeme yapıyorsunuz. Ücreti ödedikten sonra artık son görüşme için bekliyorsunuz. Benim numaram yandı Asyalı hanımefendi ile görüştüm ilk başta İngilizce ismimi sordu söyledim daha sonra Türkçe yapmak istiyorum dedim hiç ısrar etmedi direk arkasını döndü ve tercümanı çağırdı. Yemin etmem için sağ elimi kaldırttı doğruları söyleyeceğime dair yemin ettim parmak izi alındı Sonra başladı soru sormaya

    • Türkiye'de Ne iş yaptığımı sordu.

    Üniversite bittikten sonra iş bulamadığımı çalışmadığımı söyledim

    • Üniversite ne zaman bitti diye sordu

    1 seneden fazla oldu dedim

    -Hesabımda ne kadar param olduğunu sordu

    15 Bin 198 dolar olduğunu söyledim, o sormadan ailem destekliyor dedim

    -Ailen ne iş yapıyor diye sordu

    Emekliler, Tarım arazilerimiz var dedim.

    -Nereye gideceğimi sordu

    San Antonio Texas dedim

    -Neden diye sordu

    İş teklifi aldım dedim,

    -İş teklifini gösterirmisin dedi

    Evraklarım önündeydi, onları göstererek orada olması lazım dedim, hemen iş teklifini buldu ve iş teklifine bakarak bilgisayara not aldı veya bir şeyi kontrol etti. Bu arada mülakatın tamamında sürekli bilgisayara not alıyor onu da söyleyeyim.

    -Abd de birinci dereceden tanıdığın var mı diye sordu

    Hayır dedim

    • O zaman iş teklifini nasıl buldun dedi

    Geçen sene giden arkadaşlarım var iş teklifi aldığım kişinin yanlarında çalışıyorlar. Onların vasıtasıyla buldum dedim. İş teklifi veren kişi şu an Türkiye'de ve benim yaşadığım şehirde dedim. İş teklifi veren kişiyle yüz yüze görüştüm zaten dedim kalacak yerimi de ayarladı dedim.

    • Tebrikler vizeniz onaylandı 5 gün içerisinde göndereceğiz dediler

    Teşekkürler dedim ve dışarı çıktım

    Dışarı çıktıktan sonra konsolosluğun hemen yanındaki kafede oturdum ve sevdiklerime haber verdim. O sırada 312 alan kodlu bir numara tarafından arandım açtım Ahmet Bey Ben Abd Ankara Büyükelçiliğinden arıyorum, konsolosluk görevlisi Diplomanızın aslını istemeyi unutmuş yakınlardaysanız gelebilirmisiniz dedi. Hemen gelirim dedim tamam kapıya isminizi veriyorum isminizi söyleyin girin dedi. Kapıya gittim ismimi söyledim içeri girdim görevli 11 numaralı bankoya git dedi Türk bir hanımefendi Benden diplomamı aldı bir sıkıntı var mı dedim, yok dedi telaşlanmayın dedi, kontrol edip verecek dedi. Bu ara bana 330 dolar ödediğim faturayı da vermediniz dedim dışarı çıktığımda farketmiştim girmişken onu da söyleyeyim dedim. Tamam dedi, geçtim oturdum 2 dakika bekledikten sonra göz ucuyla arkamı döndüm baktım o ara evrakları teslim alan hanımefendi eliyle gel işareti yaptı gittim. Diplomamı ve faturayı verdi Fatura arada kaynamış kusura bakmayın dedi. Bir sıkıntı yoktur inşallah dedim tekrar yok yok dedi 5 iş günü içerisinde teslim alırsınız pasaportunuzu dedi. 24.08.2021 Tarihinde Ptt şubesinden pasaportumu teslim aldım. Kargo içerisinde eski pasaportum da geldi, eski pasaportunuz konsoloslukta kalırsa sıkıntı yapmayın. Süreci bu şekilde tamamladım.

    Sözlerimi tüm süreçte beklemekten yorulan arkadaşlarıma Mevlana’nın bir sözüyle umut olmak istiyorum. '' Her zorluğun sonunda doğan bir ışık vardır. Eğer elleriniz diken yaralarıyla kan revan içinde kaldıysa güle dokunmanıza çok az kalmış demektir.'' Her şey gönlünüzce olsun umarım hepiniz mutlu sona ulaşırsınız.

  • ⭐⭐⭐

    @piyes, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Herkese selamlar dostlar.

    Ankara’da kaç gündür hiç trafiğe denk gelmemenin getirdiği öz güven ile geç ya da erken sayılamayacak bir saatte çıkıp taksiye bindim. Konsolosluğa yaklaştıkça trafik artmaya başladı ve iyice yaklaştığımda artık trafik hareket etmiyor denecek kadar yavaş ilerliyordu. Taksiden inip koşa koşa konsolosluğa gittim ve mülakat saatime sanıyorum ki son 1 dk kala yetişmiş oldum. Ankara'nın sabah trafiği ile az kalsın oldukça talihsiz bir şekilde tanışmış olacaktım.

    Kovid formu doldurma, Xray'den geçme sürecinden sonra bekleme salonuna girer girmez solda numara alınan masada dikkat edilmesi gerekenlerin yazılı olduğu bir kağıt verildi. Bu kağıdın üzerinde tam ifadeyi hatırlamamakla birlikte 'başvuru esnasında yanlış doldurulan ad, soyad, pasaport no ve doğum tarihi bilgileri sürecin iptaline sebep olmaktadır' gibi bir madde yer alıyordu. Önceleri Dv Lottery'yi Adım Soyadım şeklinde değil de Soyadım Adım şeklinde kazandığım için konsolosluk çalışanına bu durumu izah etmek niyetindeyken, bu şekilde bir uyarı görünce panik yapmayıp grupta daha önce benzer durumu yaşayan kişilerin tercih ettiği yolu izledim ve ölü taklidi yapmaya karar verdim. Hakikaten de görüşme sırasında hiçbir şekilde bu konu sorulmadı.

    Herkesin artık çok iyi bildiği üzere aynı sıra numarasıyla önce 330 dolar ödemek, ardından evrakları vermek, ardından da mülakat için olacak şekilde toplamda 3 defa numaram yandı ve çağrıldım. Benimle beraber orada bulunan diğer 27 ağustos gc talihlileriyle konuştuğumda istenen belgelerde farklılıkların olması şaşırdığım şeylerden birisiydi. Neyseki benden mülakat öncesi mailde istenen belgelerden farklı hiçbir şey istenmedi. Ayrıca mailde yer almasına rağmen AIS çıktısını da istemediler. Ekranımızda görebiliyoruz sizde kalabilir dendi.

    Bundan ayrı olarak forumda okuduklarımın ardından aklımda canlananlarla gerçekte gördüğüm yer arasında ciddi farklılıklar olduğunu söyleyebilirim. Örnek vermek gerekirse bekleme salonunun olduğu yer ve bu üç aşamanın gerçekleştiği yerin aynı alanda olması benim için beklenmedikti. Mülakatımın ayakta gerçekleşmesi, bir camın gerisinden olması ve bu yerin dolar verdiğimiz vezne ile aynı yapıda olması benim için beklenmedikti. Esasen o kadar şaşırmıştım ki mülakatımın başladığını elimi havaya kaldırıp yemin etmem istendiğinde anladım. Bekleme salonunda saat yer almaması dikkatimi çeken bir diğer şey oldu.

    Kapıdan adımımı atmam itibariyle çıkışıma kadar tüm işlemler 1 saat 15 dk civarında sürdü diye tahmin ediyorum. Genel olarak içeride insanların gerginliklerini donuk bakışlarından, derin iç çekişlerinden ve ayak titremelerinden anlayabiliyorsunuz. Bu noktada orada tanıştığım diğer kişilerle kurduğum sohbetin beni oldukça rahatlattığını söyleyebilirim. Günlerdir yaşadığım paranoya düzeyinde hazırlıkların, duyduğum endişenin, sayfalarca evrak hazırlamamamın neredeyse aynılarının hepimizde aynı şekilde yaşanmış olduğunu görünce birbirinden hayatları ve beklentileri belki de çok farklı olan bizler orada çok hızlı şekilde tanış olduk ve duygularımızı ailelerimizden, sevdiklerimizden önce birbirimiz ile paylaştık. Belki tamamen tesadüfen oradaydılar ama orada oldukları için onlara çok teşekkür ederim.

    Mülakatım herkes gibi en başında az da olsa ingilizce bilip bilmediğimin sorulmasıyla başladı. Burada ingilizce kendini ifade edebilen kişilere naçizane önerim 'ingilizce deneyelim' deme öz güvenini göstermek olacak. Buradaki deneyimlerde birçok kişinin okudukları tavsiye üzerine ingilizce bilmiyor taklidi yaptığını, ardından 'kötü ingilizcen ile nasıl iş bulacaksın' sorusunda 'aslında ingilizcem iyi' diyerek kıvırmaya çalıştığını bu durumda da mülakatı yapan kişinin samimiyetlerini sorguladığı bir durum yaşadıklarını gördüm. Sorulan sorular oldukça standart olduğu için her soruya cevaplarını yazarak çalışmıştım ve tam da düşündüğüm gibi sorular birebir aynı geldi. Cevaplarımı da haliyle oldukça akıcı şekilde vermiş oldum.

    Sorular:
    Evli misin? Hayır
    Çocuğun var mı? Hayır
    Ne iş yapıyorsun? Product Manager'ım
    Bana işinden biraz daha bahsedebilir misin? İş üniteleri ile yazılım ekibi arasında köprü görevi kuruyorum.
    Nereye gitmek istiyorsun? Austin, Texas
    Neden oraya gitmek istiyorsun? Teknoloji firması sayısı çok fazla ve diğer bu şekilde olan şehirlere göre yaşam maliyetleri oldukça düşük

    Her cevabımın ardından good, great gibi verdiği pozitif feedbackler ile tüm sorulara endişe duymadan cevap vermemi sağladığını söyleyebilirim. Sorularını tamamlamasının ardından mülakatı yapan hanımefendi zaten yüksek derecede bulundurduğu sempatikliğini gülümsemeye başlarayarak sinematik bir an yaşamama sebep oldu. Gülümserken eliyle bir şey arıyor gibiydi. Soruların henüz bitip bitmediğini bilmiyordum ama iyi bir şeyin geleceğini anlamıştım. 2-3 saniyelik arayışın ardından diplomamı bulup bana uzattı ve ardından şu kelimeleri gülümsemeye devam ederek söyledi: Congratulations, your visa is approved.

  • ⭐⭐⭐

    @BEYKOZLU28, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba 2 eylül de 09,45 de mülakatım vardı. Mülakat aldıktan sonra heyecan ve gerginlik başladı. Kekelemeye konuşurken teklemeye başladım o hafta. Evraklarımın hepsini hazırladım ancak mülakat gününe kadar AIS kaydımı yapamadım. Teknik bir arıza olduğunu söylediler. Bende attığım maillerin hepsinin çıktısını aldım, Ancak çok gergin ve sinirliydim. 28 Ağustos da Ankara ya geldiğim günden 2 Eylül sabahına kadar taksiciyle tartışmalar, kahve alırken tartışmalar falan derken bir şeyler ters gidiyordu. Kötü enerji kötü enerjiyi de çekiyor olabilirdi bilmiyorum...

    2 Eylül sabahı uyanış.
    Çocukluk arkadaşımın Ankara Kızılay da evinde uyandım. Biraz heyecanlıyım. Bir duş aldım. Çocukluk arkadaşım uyandı, abim uyandı. Saçlarımı yaptım. Banyodan çıktım. Melih döndü bana dedi ki;

    • Leeeen olummmm boşuna tribe giriyon. Sen aldın işte vize a**** dedi.
    • Hadi inşallah.

    Diyerek evden çıktım. Sanki bu diyalog beni rahatlatmıştı. Elçiliğin kapısına geldiğimde kuş gibiydim. Kapıda güvenlikle çok tatlı konuştum, enerjim harikaydı. Gözlerim gülüyordu. İçeriye girdim. Elçilik kapısından birisi çıkıyordu. Kapı tam kapanmasın diye kapıyı parmağımla tutmaya çalıştım. Kapı çok ağırdı tutamadım.... Orada biraz kendime güldükten sonra içeriye girdim. Girer girmez iki tane Türk genç karşıladı yaşları otuzu geçmez. Bana bir numara verdiler Numaram direkt yandı ve ödeme yaptım. Bir daha yandığında evrak vermemi söylediler. Bir kaç dakika içinde bir daha yandı ve evrakları vermeye gittim. Burada da bir Türk hanımefendi karşıladı. Bu mülakat hikayemi okuyan herkese söylemek isterim ki bu bölüm önemli Ne evrak vereceğinizi bilin çünkü benden KCC evraklarını istemedi ben zorla verdim. Evraklarımı verdikten sonra. Numaram yanınca mülakatımın başlayacağını söyledi. Bende içeriye gitti su içtim. Orada Musa abiyi ve farklı bir kaç kişiyi gördüm. Mülakatı hangi dil yapacağımızı konuşuyorduk. Abi ben Türkçe yapacağım dedim. Bankoda yazan numara 8 idi Musa abinin 9 muş . Numara birden 11 yandı ve gece arabayla giderken tavşanla karşılaşırsınız ya farları onun yüzüne vurur o şekilde karşısında durdum. Bence Breaking Bad dizisinde ki Skylera benzeyen bir hanımefendiydi Amerikalıydı, sarışındı, İngilizce konuşmaya başladık. Çok heyecanlı olduğumu söyledim thats why dedim Türkçe yapmak istiyorum dedim. Burası önemli çünkü Thats why benim aklıma nereden geldi... Arkadaşlar bir İngilizce konuşmaya başladım. Fiilin 2. 3. halleri aklıma geliyor. Geçmiş zamanlar falan dilim açıldı. Hanımefendi den şunu duydum. Harika konuşuyorsun dedi. Teşekküre edip anlatmaya başladım. Konu ne iş yaptığıma geldi. Ben kozmetik işi yaptım, Flormar, Clinique, Kiko, Sevil, bir kaç tane daha firmada Make up artist, parfüm experi, Cilt bakım uzmanı olarak beş yıl çalıştım. Bunu söyledim biraz yüzüme baktı üç beş saniye. excuse me dedim bu markalarda çalışırken fotoğraflarımı bastırmıştım fotoğrafçıda. Hanımefendiye verdim. Yumuşadı. Bundan sonrası herkesin ki gibi geçti. New jerseye gidicem ilk başta ne iş olursa yapıcam sonra kendi işimi yapacağım dedim. Okey dedi.

    Bir kağıt çıkardı ve bir yeri daire içine alırken AP kaldığımı anladım ve sorun AIS idi orada İngilizcem biraz teklemeye başladı AIS probleminden bahsetmeye başladım. Teknik bir problem varmış dedim al abla dedim bunlarda çıktıları dedim. Bir dakika dedi ve arkaya gitti, beni de arkaya çağırdılar. Bir Türk ile konuşmaya başladım. Ben telaşlı telaşlı anlatırken bir saniye sorunu biliyorum. Ben sistemden AIS açıyorum çıkar çıkmaz yapın dedi.

    +Tamamdır. Yani görüşme nasıl oldu. Vizemi aldım mı dedim

    • Bir saniye .
      içeriye gitti ve geldi.
    • Tebrikler.
      çıkarken bankoda duran skyler ablama ;
    • Thank you so much
      diyip bir bakışımı attım.
    • Congratulations
      Dedi ve ben koşa koşa dışarı çıktım. Abim Pastahane de oturmuşken uzaktan ona okey işareti yaptım. Bakışmadan, uzaktan anlaştık. Dün vizemi PTT den aldım. Harika haller içerisindeyim, çok mutluyum. Umarım herkes bu mutluluğu tadar.

    Bekarım. 10,064 USD
    7,500 EURO
    Gösterdim. New Jerseye gideceğim. 7 8 ay sonra Miami gitmeyi düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Herkese tekrar merhabalar,
    Gerçekten çok zorlu bir süreçti. Kararsızlık tutarsızlık ve belirsizlik çok zor bir süreçmiş insan hayatında. Hiç bu kadar tıkandığımı hatırlamıyorum. Ama sonunda sonuç vermesi gerçekten hem bir mucize oldu hem bir rahatlama oldu bizim için. Bizden sonra mülakat verilmemesi ve alıştığımız grup arkadaşlarımızın üzüntüsü üstüne de ben mutluyum demek de ayrı bir vicdan oldu benim için. Ayrıca buraya kadar gelebilmemim sebebi olan bildiğim ve bilmediğim herkese tüm kalbimle dua ettim ve bundan sonra da mülakat alamayan herkes için de dua edeceğim.
    2021 Mülakat deneyimim de şu şekilde;
    Sabah randevu saatinden önce Gate 2 kapısına gelip beklemeye başladık.
    Sıramız gelince parmaklarımızdan yanıcı herhangi bir madde ile temasımız oldu mu diye test örnekleri alındı.
    Sonra içeri girdik ve bir gün önce mail ile gelen covid formunu teslim etmemiz istenildi.
    Pasaport kontrolü edildi resimleri bizimle eşleşiyor mu diye maskesiz kontrol ettikten sonra pasaportları geri alıp içeri giriş yaptık.
    İlk önce bize gişe numarası verildi 37 numara. Sonra numarayı veren görevli bize bir bilgilendirme formu verdi ve okumamızı istedi. Klasik lise diploması yoksa gibi diskalifiye şıkları içeren belgeydi.
    Sonra beklemeye başladık ve 7 numaralı veznede 37 yandı ve ödeme yaptık kişi başı 330 dolar. Toplam da 990 dolar ödedik.
    Vezne de ki görevli bize ilk verilen diskalifiye sebebi olan belgeyi geri istedi.
    Pasaportları aldı.
    Yeniden beklememiz istenildi.
    Her işlemde artık 37 numara ile devam ettik sadece vezneler değişti.
    Evrak teslimi için yeniden veznede sıramız geldi.
    Evlilik cüzdanı aslı + eşim ve benim için 2’şer adet fotokopi teslim ettik.
    Diploma ve kapalı zarfta Transkripti verdik.
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği istedi. Biz Nüfus müdürlüğünden kırmızı mühürlü almıştık onu verdik.Her birimiz için 1'er adet verdik.
    Yurtdışı doğum belgemi verdik.
    Yurtdışı polis belgem ve eşim benim için arşivli adli sicil belgesini verdik.
    Banka ekstresi ıslak imzalı verdik. 25.000 dolar vardı hesabımızda 1 yıldır bekleyen.
    Üstüne 3 tane tapu vardı yanımızda yalnız rayiç bedelleri düşüktü belediyeden aldığımız için ama istemedi almayı ve almadı da.
    Çalışacağımız işyerinden noterli iş teklifi de elimizdeydi ama tavsiye üzerine bakiye yetersiz derlerse gösterecektik o yüzden o belgeyi beklettik.
    Heyecandan arabayı unuttuk bile.
    Zaten heyecandan içeri girince gözümüzü kırpmak yasak mi diye garip sorular bile sorabilirdim gruptan o kadar leyla olduk.
    Daha önce ki Ds260 da ki yollanan belgeleri hiç istemediler.
    Sonra yeniden beklememizi istedi.

    Ve mülakat başladı.
    Çok tatlı bir sarışın bayan vardı ciddi ama tatlı sert.
    Heyecanlı olduğumu ve gerekirse yardım alabilir miyiz diye sorduğumda tabii dedi ve İngilizce mülakatımız başlamış oldu.
    Parmak izlerimiz alındı.
    Oğlum için parmak izini yine benden aldı.
    İsimlerimizi sordu.
    Nasılsınız dedi.
    Hepimiz cevap verdik.
    Diplomamı sordu.
    Öğrenciyim dedim

    Hangi bölümü okuduğumu sordu.
    Dış ticaret dedim

    Mesleğimi sordu.
    Finans direktör olduğumu söyledim

    Şuan ki işimi sordu.
    Pandemi' den dolayı kapandığını ve beklemede olduğumu söyledim

    Nereye gideceksiniz
    Tanıdığınız var mı
    Nereden tanışıyorsunuz
    Orada onlar da mı kalacaksınız
    Nerede çalışacaksınız
    Sonra tebrikler dedi ve evlilik cüzdanımı ve bir kaç belgemin aslını geri verdi.
    Ben evrakları verince dedim AP olduk tebrikler cümlesini algılayamadım bana güldüğünü görünce geri saydı beynim 5 günü duydu tebrikleri duydu her şeyi duymaya başladı o anda.
    Teşekkür ettik ailece ama gözlerimizi tutamadık.
    Dışarı çıkmadan bulunan polisler sarılıp ağladığımızı ve mutlu olduğumuzu görünce tüm polisler tek bir ağızla hadi tebrikler dedi tüylerimiz kalktı.
    Mülakat için giriş çıkışımız 1 saat sürdü.
    Arkasından mail geldi tebrikler maili yeniden ve Ptt verildiğini bildiren.
    Az önce de Ptt den mesaj geldi ve kısmetse şubeye gelmiş ve Pazartesi teslim alacağız.
    Sonra tabii acaba doğrumu yapıyoruz ailelerimiz büyüklerimiz burada dedik, sonra bizi kırmızı halı ile karşılamayacaklar zor bir süreç bizi bekliyor hazır mıyız diye düşünmeye başladık ama sevdiklerimizin güzel tepkileri bize yine mutluluk verdi ve yeniden heyecanlanmaya başladık. Ekim 2.haftası gibi gitmeyi düşünüyoruz yetiştirirsek her şeyi. Bundan sonra ki bilgi ve deneyimlerimizi yine yazmak isterim burada. Şimdilik bu kadar.

    Ben yeniden herkese çok teşekkür ediyorum.
    Buraya kadar gelmemim en büyük sebebi sizler oldunuz.
    Ben gruba katıldığımda birdim sonra biz olduk.
    @gucarslan
    @crazycell
    @serdarista
    @muhtaradana
    @PUSATUGUR
    @EzgiTin
    Ve diğer herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
    Herkes hızır gibiydi.
    Sevgi ve sağlıcakla kalın.
    Bizden selamlar

  • ⭐⭐⭐

    @hnd, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Herkese merhaba. Öncelikle 19 Ağustos'daki mülakatım için 3 Ağustos'da sağlık muayenesini gerçekleştirdim. Ben vizem sonrasında nasıl olsa hemen çıkış yapacağım için ve herhangi bir problem yaşanırsa vakit olması açısından sağlık muayenesini biraz önceden tamamlamak istedim. Muayenede çok farklı bir şey olmadı hatta saydığı hastalıklar haricinde bana başka hiçbir şey sormadı. Sonuçlarda da bir problem çıkmadan ertesi gün raporumu teslim aldım. Sonrasında mülakat için hazırlanmaya başladım. Ben orada konusu geçebilecek her türlü dokümanın çıktısını yanımda hazır bulundurdum. Mesela özel sağlık sigortamı yurtdışında da geçerli hale getirmiştim bunları aldım, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir ama mülakattan iki hafta önce uçak biletimi almıştım ve airbnb evi ayarlamıştım. Önceki haftada kalacağın yeri ayarladın mı sorularının geldiğini gördüğüm için bu dokümanları da yanıma aldım. Ama bunların hiçbirisine neyseki gerek kalmadı.
    Mülakat günü:
    Öncelikle kaldığım otel büyükelçiliğe yürüme mesafesindeydi. 10.45'deki randevum için belki kapısını bulamam diye ben biraz erken çıktım. Saat 10.00 gibi kapının oradaydım aslında amacım doğru kapıda olup olmadığımı sormaktı ama güvenlik orada bekleyebileceğimi içeri alacağını söyledi ve diğer güvenliğe içerisi dolu mu diye sordu sonra alabileceğini söylediler. İçeriye cüzdan sokabiliyorsunuz fakat içinde flash disk in olmaması gerektiğini söylediler. Covid formunu doldurduktan sonra güvenlikten geçip içeri girdim. İçeride direk sıra numarası verdiler ama bana hiçbir noktada mülakatı hangi dilde yapmak istediğimi sormadılar. Ben zaten İngilizce yapacağım için problem değildi. Evrak teslimi için numaram yanınca ilgili bankoya gittim. Normalde ben maildeki düzene göre evrakları dosyalamıştım ama benden ilk adli sicil belgesini istedi. Bende ben sırayla veriyim dedim ve sırasıyla pasaport, sağlık raporu, fotoğrafları verdim. Diploma kısmına geçince lise diplomamı istemedi en son mezun olduğun diplomayı vermemi söyledi ve doktora yaptığımı söyledim öğrenci belgesinin yeterli olacağını söyledi. Benim yüksek lisans diplomam çok büyüktü mülakatta gösterirsin dedi bende e devletten çıkarttığım mezun belgesini de verdim. Sonrasında nüfus kayıt, adli sicil kaydı, Kıbrıs da okuduğum için aldığım police certificate ve ben ds260 da adres girmemiştim. Ben daha adres kağıdını vermeden adresi istedi. Bu arada sağlık raporunu açmıştı ve içinden çıkan aşı bilgisinin olduğu kağıttan bilgisayara bazı bilgileri girdi. Sonrasında yine beklemem gerektiğini söyledi. Ben para ödemek için beklerken ki çok az bekledim birden 4 nolu siyahi beyin olduğu bankoda numaram yandı. Gittiğim direk yemin etmem için elimi kaldırmamı söyledi ve hemen yemine başladı bende bölemedim ama bir yandan da ben para ödemedim diye düşünürken zaten yeminde ne dediğini de anlamadım ve evet dedim. Sonrasında ama ben daha para ödemedim diyebildim 😊 pardon diyerek güldü ve para alınacak bankoya gitti ama oradaki kişi yerinde yoktu bana biraz beklemem gerektiğini paramı ödedikten sonra beni alacağını söyledi. Sonra bankodaki personel gelince paramı ödedim ama araya bir İranlı hanım girdi. Onun işini bitirdikten sonra bana gelmemi işaret etti ve yeniden yemin faslına geçtikten sonra sonunda mülakatım başladı. İlk önce yüksek lisans diploma aslını göstermemi istedi ve fotokopiye kaşe bastı. Sonrasında sırasıyla nerede yaşıyorsun, mesleğin nedir, nerede çalışıyorsun, nereye gideceksin, neden oraya gideceksin, orada tanıdığın var mı, daha önce Amerika'da bulundun mu, Kıbrıs ve Türkiye dışında başka bir ülkede yaşadın mı sorularını sordu ve sonunda congratulations diyerek vizeni onaylıyorum dedi. Galiba o kadar şaşkın şaşkın baktım ki güldü ve 3-5 gün içinde pasaportun gelecek dedi. Tabi ben bir kaç kere teşekkür ederek yanından ayrıldım. Ertesi gün öğlen 13 gibi vizem issued a döndü ve akşam üzeri kargoya verdiler bilgisi geldi. Cumartesi günüde pasaportum ve zarfımı teslim aldım.
    Öncelikle bu forumu kurup böyle bir bilgi birikiminin oluşmasını sağlayan @crazycells e teşekkürlerimi sunuyorum. Sürecin başlamasını beklerken eğer bir dava açılırsa hemen katılırım diye düşünürken ve daha telegram nedir diye keşfetmemişken sn @gucarslan ın burada dava duyurusunu görünce direk ilk adıyla Jacob davasına katılmıştım. Belki dava ile almadım vizeyi ama kendisine bu kadar emek verdiği için çok teşekkür ediyorum. Son olarak içimde kalmasın diye söylemek istiyorum. Arkadaşlar burada her türlü bilgi mevcut sadece önemli olan okumak. Burada başlıkları tek tek inceleyerek bütün sürece hakim olabilirsiniz. Okumak güzeldir 😉. İnşallah DV2021 olarak herkes vizesine kavuşur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum