Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @pistolstar, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Herkese merhaba, zorlu süreç dün sona erdi, mülakatı geçtim. Ben de belki bazılarına referans olur diye maceramı anlatmak istedim. Ben ilk sorunumu DS-260 formunu doldururken yaşadım, sitedeki doğum tarihim uyuşmuyordu, sonra KCC’ye mail gönderdim ve İstanbul’da konsoloslukta bana bir randevu verip düzelttiler. Ardından evrak mailimi aldım ve hemen doldurdum. Evrak onay maili gelmediği için tedirgin oldum ve KCC’ye defalarca mail attım. Aynı şekilde evrak red yanıtı da almadım. KCC’ye mail atmaktan korkmayın (toplam 43 tane atmışım) ancak sonuç almak çok zor oluyor. Eğer bir sorun olduğunu düşünüyorsanız “sabırla bekleme” değil “şansını deneme” metodunu uygulayın, sormaktan çekinmeyin. Baktım hiç ses yok sonra tekrar gönderdim ve onay geldi. Evrakta sorun pasaport fotoğrafının biraz parlak çıkmasıydı sanırım.Bu aşamada yurtdışına çıkacağım için mülakat tarihini geç almak istedim o yüzden de biraz bekledim. Erasmus yapacağım için konumumu değiştirmek istedim. Bunun için de benden PİN kodu istendi, sanırım önceden böyle bir şey yokmuş. PİN kodunu Ankara ile iletişime geçip alabiliyorsunuz. Varşova’da eğer eksik evrak yoksa mülakat çok kolay. Hiçbir şey sorulmadı, finansal kaynak sorulmadı, orda ne yapacaksın diye bile sorulmadı. Ben 15k$ toplamak imkansız olduğu için Facebook gruplarından birini bulup bana iş teklifi göndertmiştim ama ne hesap dökümüne ne de iş teklifine bakılmadı, sorulmadı bile. Sorunu diplomada yaşadım. Öğrenci belgesi geçmedi, ille de lise diploması istediler dediler. Onu da e-devletten indirip önce Lehçeye sonra da İngilizceye 2 çeviri belgesi halinde götürdüm ve vizem onaylandı. Eğer öğrenciyseniz ve hayatta farklı planlarınız da varsa süreç sizin için daha zorlu oluyor ama bir şekilde halledebiliyorsunuz. Herkese başarılar ve tabiki @crazycells e teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @ayktsglm, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba bizde bugun mulakata girdik ve birseyler yazmak istedim çünkü burda yazılanlar sayesinde süreç daha kolay geçiyor,

    Öncelikle cuma günü sağlık muayenesine girdik, duzen laboratuvarinda işlemleri hallettikden sonra handan hanım bizi muayene etti 3 aşı yapildi ve bana keske is yerinden asi kartlarini getirseydin tekrarlamayız dedi bende pişman oldum, kabul etmez herturlu vururlar iğne diye umursamamıştım ama handan hanim kabul ediyor galiba muayeneden sonra Pazartesi kapali zarfimizi aldik ve bugun mulakat icin konsolosluğa gittik,

    Normal evrak kontrolu flan geçtikten sonra ödemeye geldik, ben maaş kartımdan ödeyecektim ama kart visa olmasi ve mail order acik olmasi gerekiyormuş ben buna dikkat etmemiştim bana bir kart yazdi be bir saat içinde para çekip gelebilirsiniz veya baska kart getirebilirsiniz dedi. Başta çok korktum ama dışarı cikip girmem 10 dk sürdü ana cadde de bankalar mevcut iceri yine aranarak giriyorsunuz, sıra beklemeden beyfendinin yanina gittim ve odemeyi sağladım.

    Sonra mülakat için numaramiz yandi ve güleryüzlü bir bayan ile kisa bir sohbet yaptik ne yapacaksınız nerde yasayacaksiniz ve mesleklerimizi sordu, sonrasında benim başımdan kaynar sular aktı, cunku dosyaya yanlışlıkla normal adli sicil kaydını koymuşum ve bana arşiv kayitli olmasi gerektiğini söyledi bende aslında vardi ama evraklar karışmış arşiv kayitlilar arabada kaldığını söyledim malesef bu hatayi nasıl yaptim bilmiyorum hanımefendi problem olmadığını soyledi ve bir kağıt uzatti pasaportlari verdi eksik belgeleri ve pasaportlari bize tekrar yollayin dedi, sistemde bir problem gözükmüyor dedi bizi rahatlatmak icin sabika kayitlari temizse problem olmaz dedi ve biz ordan ayrildik hemen ptt şubesine gidip eksik evraklarla( arabada unuttugum😔) pasaportlari tekrar postaladim. Yarin teslim olur umudu ile beklemekteyiz sonuclar geldiginde post u guncellerim ama basimizdan geçenler kisaca boyleydi..

    Benim onerim herkes tekrar evraklarina baksin, banka karti yerine bence nakit goturun sağlama bağlayın işinizi ve heyecan yapmayın ben yaptıkça elim ayağıma dolaştı hiç gerek yokmuş süreç kendiliğinden akıyor ve rahat rahat geçiyor, ayrica en onemlisi bugun oglene kadar kimseye red vermemişlerdi, sonrasini bilemiyorum çıkmıştık

    Arkadaslar merhaba aşağıda süreçte yasadıklarımızı anlatmıştım, dün onay emaili geldi ve bizde mutlu sona ulaştık artık çok şükür.

    Bu süreçte yaşadıklarımız şöyle belgeleri yolladıktan sonra ellerine ulaştı diye bir email alıyoruz, grupta diğer arkadaşlarda bahsetmiş öyle hemen göçmen vize bölümüne ulaşmıyor bu belgeler 3 günü buluyor standart herhalde bu süre neyse ulaştıktan sonra beklemekten başka cidden yapcak birşey yok ben hergun status check e bakıyordum birşeyler değişti mi diye ama değişmiyor sadece kafa karışıyor çünkü ready oluyor ap oluyor sürekli değişiyor. Sadece onay emaili gelmeden önceki gün issued olarak gördüm ve sevindim sonra hafta sonu girdi araya ve email gelmedi bu seferde hemen gelmedi mail diyede kafada kurmaya başladım. Dün email geldi rahatladık ve hatta yarın pasaportlarımız elimizde olur istanbula ulaşmış çünkü; kısaca çok takmamak lazımmış sadece beklemek ve denileni yapmak yetiyor.
    İnşallah herkese sıra gelir ve inşallah herkezin vizesi onaylanır.

  • ⭐⭐⭐

    @Fatihk, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar herkese merhaba. Neredeyse 2 yıla yakın süren GC alma süreci bizim için 5 ağustosta bitti ve bu sene olmayacak derken olumlu sonuçlandı. Evraklarımızı verdikten sonra görüşmeye çağrılır cagrilmaz görevli tebrikler dedi ve sonra birkaç kolay soru sordu. Hangi şehirde yaşayacaksınız mesleğiniz nedir gibi bana ve eşime. Ben 4 ay önce iş nedeniyle zaten yaşayacağımız şehre gelip ev kiralamış araç almıştım, sanırım bu yüzden pek uzatmadı. Bu süreçte birbirinin sorularına cevap veren tüm arkadaşlara ve özellikle siteyi kurarak böyle bir hizmeti veren @crazycells e teşekkür ediyorum. Bu 3 aydır çok yoğundu gerçekten o yüzden yazamadım. Biz chicago dan giriş yaptık pasaport kontroldeki memur aldı tüm evraklarımızı başka hiç bir odaya almadan orada evrak işini bitirdi. Yani girişimiz de çok kolay oldu ve 1 hafta sonra SS card larımızı aldık. Şimdi green çarşıları bekliyoruz 12 ağustos 'ta giriş yaptığımızdan beri. Bu arada green cardlarin ne zaman gönderileceğini takip edebileceğimiz bir site var mı merak ediyorum.
    Bu ay sonuna kadar herkesin sorunsuzca mükâfatlarını geçirmesini dilerim. Biz Iowa da yaşıyoruz. Zorunlu olmadıkça kimse buraları düşünmez yaşamak için ama olursa sormaktan cekinmeyin lütfen.
    Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐

    @ergin, içinde söyledi: DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar,
    03.01.19 (Perşembe)günü konsolosluk randevumuz için 29.12.18 (Cumartesi) günü sağlık muayenesine girdik, yaklaşık 1 saat kadar sürdü. Fiziksel muayene, aşılar (4adet) ve tahliller ile beraber 2 kişi için 795$ ödedik. Konsolosluk randevusu sabah olduğundan çarşamba günü Ankara’ya gidip sağlık sonuçlarımızı alıp otele yerleştik. Konsolosluğa yakın (yürüme mesafesi max 10dk) bir otelde(aldino hotel) kaldık, 170TL kadar bir ödemesi vardı. Konsolosluk sabahı 07:45de olan randevumuza 20dk kala gittik. Yanımıza herhangi bir çanta, elektronik eşya almadık, sadece dosyalarımızla ve para ile gittik. İlk numaramız yandığında sırası ile belgeler istendi, ona göre veriyorsunuz. Sonrasında numaranızı takip ederek kişi başı 330$ ödemeyi yapıyorsunuz. Sonrasında tekrar numarınızın yanmasını bekliyoruz. Son aşamada kısa bir mülakat(5-7dk) gerçekleştirdik. Başlamadan önce yemin ettik. Sonrasında sorulan sorular; Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz? Tanıdığınız var mı? Mesleğiniz? Ne zaman evlendiniz? kısa yanıtlarla beraber cevapladık. Sonrasında tebrikler, iyi yolculuklar temennisi ile vizemizin onaylandığını anlamış olduk. Bugün itibariyle de pasaportlarımız elimize ulaştı. Herkese sürecinde başarılar diliyorum. Başta Ali Cihan olmak üzere, herkese yardımları için teşekkür ederiz.

  • ⭐⭐⭐

    @DeathZombie, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Evet Arkadaşlar biraz geç oldu ama bende 3 ekimde mülakatımız için yaşananları anlatmak istiyorum.
    Öncelikle geç yazmamın sebebi sürecin tamamlanıp vizeli pasaportlarımızı elimize alıp yazmaktı.

    Sağlık Muayenesi

    3 Ekimde olan mülakatımız için 1 Ekim sağlık muayenemizi eşim ve kızımla (6 yaş-1.Sınıf) birlikte gerçekleştirdik.
    Randevularımız ilk randevular olan 9:00 ve sonrası iki randevu idi. 9 a beş kala 4.kattaki doktorların ofisine gittik. Ve bize yan taraf da (Aynı katta sağda olan kapı içeride sandalyeler var) beklememizi söylediler daha çalışanlar gelmemişti. Çalışan arkadaş geldiğinde olduğumuz bölüme gelip randevusu olanları çağırıp, kapısında dr mehmet ungan yazan soldaki kapıdan içeri girdik. Pasaportları ve aşı kartlarımızı isteyen görevli arkadaşa verdik ayrıca case number için KCC den gelen yazıyı gösterdik yetti. Her birimizin resimleri çekildi. Ve verdiği evraklar ile alt kattaki düzen lab. Yönlendirip kan, idrar ve akciğer filmlerimizi yaptırıp gelmemizi istedi. Alt kattaki laboratuvarda Kişi başı 117,5 dolar ödeme yaptık. Ödenecek tutar olan 235$'ı 1.326,10 Tl şeklinde kredi kartından alındı ( kur 5,64 - gerçekten iyi bir kurdu).
    Bütün işlemler 15 dakka sürdü sürmedi. Bu konuda baya hızlılardı.
    Daha sonrasında doktorların oraya üst kata çıktık. Elimizdeki pasaport ve evrakları verip beklemeye başladık. İlk beni çağırdılar. Muayene için biraz bekledim. (saat yoktu ama sıkılacak kadar beklemişimtir.) Doktor hanım geldi ve rahatsızlığım var mı? ameliyat oldum mu? dövme var mı? Psikolojik rahatsızlığım var mı? Alkollü araç kullandım mı? Gibi sorular sorup muayeneyi 3 adet aşı ile bitirdi.
    Çıktığımda eşim ve kızımında muayeneye girdiğini öğrendim beklemeye başladım. Biraz zaman sonra bizim kız ağlayarak geldi. Aşı vurmuşlar açıkçası bende hiç beklemiyordum aşı vurulmasını (oda beklemiyordu sen aşı olmazsın diye söylüyordum ona.) bütün aşıları tamdı ve hem aşı kartını da vermiştik. Ve eşimden öğrendiğim kadarı ile direk birinci sınıfta vurulması gereken aşıları vurmuş (daha zamanı olan aşılar) ve eşim ne olduğunu bile anlayamamış. ( bana ileriye dönük 1 sene sonra vurulması gereken aşıyı vurması garip geldi, o sebeple hazırlıklı olun çocuklar içinde)
    Eşiminde tetanos aşıları olduğundan ona da 2 tane aşı vurmuşlar. (anlamadığım şeyde sadece tetanos aşısı kartı olan eşime 2 aşı, doğduğundan beri tüm kayıtları olan kızıma da 2 aşı vurmaları; raporu aldığımızda aşıların isimlerini görünce daha rahat yorum yapabilirim.)
    İşlemler bittikten sonra burada da 250$ benim için, 200$ eşim için, 200$ da kızım için olmak üzere toplam 650$ tutar ödeme çıktı. Ödemeyi 600$ nakit 50$ da kredi kartından 284 tl (kur 5,68- mevcut kura yakın idi) olarak ödedim. Ve bir sonraki gün 16:00 ile 18:00 arası sonuçları alabileceğim söylendi ve oradan ayrıldık.

    Vize Mülakatı

    07:45 de olan randevumuza 07:20 gibi kapıda olacak şekilde geldik. Kapıda güvenlik görevlisi arkadaş randevu saatine göre çağıracağını belirtip karşıda ki büfenin önünde beklememizi söyleyip bizi o tarafa yönlendirdi. Tam saatinde 07:45 randevusu olanları çağırarak bizi içeri almaya başladılar. önce pasaportları isteyip teker teker güvenlikten geçerek içeri girdik. kapıdan ilk girdiğimizde sağdaki desk te bulunan kişiler bize vize türünü sorup sıramızı verdiler. İlk yanan numarada evrak teslimlerini gerçekleştirdik.ilk pasaportları istedi. Sonrasında evrakları teker teker istemeye başlamışken ben her kişi için istenen belgeleri gruplandırdığımdan, toplu şekilde verebileceğimi sorduğumda olur dedi ve kişi kişi toplu şekilde teslim ettim. evrakları kontrol edip bana numaramı takip etmemi önce vize ücretimi yatırmamı daha sonrasın mülakatı gerçekleştirmek için çağrılacağımı söyleyip beni gönderdi.
    ikinci numara yandığında vezneye 990$ nakit ödeme yaptım.(Mülakat sonrası verilen fiş te ise 990$ karşılığı olarak 5,90 kurundan hesaplanmış karşılığı TL yazıyordu. Yani kredi kartından TL çekilecekse kuru çok yüksek alıyorlar nakit dolar olarak götürmek mantıklı)
    Üçüncü numara yandığında artık mülakat vakti gelmiş idi. İlk önce mülakatın Türkçe mi İngilizce mi olacağını sordu. ben Türkçe isteyince eliyle bir saniye bekle işareti yapıp arkadan tercüman bir arkadaş çağırdı ve mülakatımız o şekilde ilerledi. Önce yemin ettirip daha sonrasında parmak izlerimiz alındı ve sorulara başladık.
    soruları asıl talihli olan eşime ve bana yakın sorular sorup
    mesleğimizi
    ne mezunu olduğumuzu( ayrıca ön lisans mı, lisans mı olduğunu)
    nerede yaşadığımızı
    evimizin bizim olup olmadığı
    sorup amerika ile ilgili soruları da kızımıza sorarak
    amerikaya gitmek istiyor musun?
    neden gitmek istiyorsun sorularını sorup
    vizemizin onaylandığını söyledi. ve verdiğimiz orijinal evrakları iade etti (diploma, evlilik cüzdanı, eski pasaportlar ve Mali dokümanları) Mali dokümanları iade edince ben onların kendilerinde kalabileceğini bize vermemesi gerektiğini dememe rağmen her şeyin tamam olduğunu kontrol ettiklerini ve alabileceğimi belirtmesi üzerine onları da teslim alıp mülakatı bitirdik.

    Ve vizelerimizi basılıp pasaportların gelmesini beklemeye başladık.
    sonraki hafta içi eşimi arayan bir kişi vizelerin hazır olduğunu fakat dosyamızda mali dokümanların olmadığını bunları kendilerine e-mail atmamızı isteyip e-mail adresini vermiş. Hızlıca istenen evrakları taratıp e-maili attık. Ulaştığına dair bir yanıt mailidi alıp beklemeye başladık tekrar. Sonraki gün evraklarımız postaya verildi. ve şubeye gidip vizeleri basılmış pasaportlarımızı ve kapalı sarı zarflarımızı teslim aldık.

    Biraz uzatmış ve fazla detaya girmiş olabilirim ama DV2020 dönemin ilk deneyimleri olması sebebi ile bu şekilde yazmak istedim.

  • ⭐⭐⭐

    @ICu, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar,

    Bugün 07:30'da mülakatım vardı...
    07:30'da elçiliğe girdim, 09:20 civarı çıktım. Bahsetmek istediğim bir kaç nokta şöyle:

    Güvenlik evraklarımı taşıdığım poşete müsaade etmedi. Hatta peçete, ıslak mendile dahi müsaade etmedi. Onlar çöpe gitti. Neyseki evrakları ayrıca şeffaf dosyaya da koymuştum.
    Kol saatiniz elektronik olmadığı sürece sorun yok. Ve sanırım madeni paraya da izin var.
    Sırasıyla evrak teslimi, ücret ödeme ve mülakat gerçekleşti.
    Mülakatı yaptığım kişi Çin'li olduğunu tahmin ettiğim bir ablaydı. Gelir gelmez 'Welcome' dedi. İngilizce bilip bilmediğimi sordu. 'Az biliyorum' dedim. 'Tamam ben Türkçe bilmiyorum, İngilizce devam edelim' dedi. Mecbur İngilizce devam ettik.
    Daha evvelden de duyduğunuz klasik soruları sordu. 10-15 dk falan sürdü sanırım. Sosyal medya hesaplarından soru gelebilir diye düşünüyordum, gelmedi.
    Elçiliğin web sayfasında getirilmesi gereken evraklardan birisi de eski pasaportlar olduğu halde eski pasaportumu istemedi. AIS kaydına bakmadı. 'Zaten pasaportta yazıyor' dedi.
    'Nereye gideceksin' dedi, 'Boston' dedim. 'Ben de Boston'danım' dedi. 'İyi artık hemşeriyiz' dedim (içimden tabi ki 😃 )
    Vizemi tebrik edip, mülakatı bitirdi.

    Sağlık muayenesi için ise:

    Bir sorun olmazsa bir günde çıkıyor. 117.5$ testlere, 200$ da muayeneye olmak üzere toplam 317.5$ ödedim. Evvelden tetanoz aşısını yaptırmıştım. Fazladan iki aşı yapıldı. Toplamda yaptırdığım aşılar şöyle olmuş oldu:

    • Polio
    • MMR (kızamık, kızamıkçık, kabakulak)
    • Suçiçeği
    • Tetanoz
      Herbir aşı 20$, muayene ve testler 270$ olduğu halde neden 320$ ödedim anlamadım. Muayeneye gelmeden evvel yukardaki aşıları yaptırırsanız belki muayene esnasında yaptırmaktan kurtulursunuz. 20$ az değil sonuçta 🙂

    Sırf kart için yaklaşık bir 1000$ cepten çıkacak sanırım. Umarım yaptığım bütün bu masrafları çıkartırım 🙂

    Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @gozdeerim, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    3 ekim sabah 7.30 da mulakatımız vardı. Elçiliğe yakın olarak hotel Best sectik cocukla sabah daha rahat hareket edebilmek icin. 7.15 de 2 nolu giriş kapısındaydık. Kapının karşısındaki büfede beklememizi randevu saatine göre çağıracaklarını soylediler. Saatimiz çağrıldığında sıraya girdık. Pusetliydik. Pasaportlarımızı istediler ve elimize tahlile gönderilmek üzere bir kağıt sürdüler. Hemen ardından beni ve 2 kızımı yan kapıdan aldılar eşim normal kapıdan girdi. pusetli olduğumuz için sıranın önüne geçtik. İçerde saat kemer bozuk para çıkarıp xrey cihazından geçtik. Çocuklu olmamıza rağmen bisküvi kraker vs izin yok 2 3 tane ellerine verdik ufak sırt çantasını kendilerine emanet ettik ve sıra nr alarak salona geçiş yaptık.

    Salona giren ilk görüşmeciydik. Nr anında yandı Salonun sonunda sol taraftaki koridorda Gc evrak teslimi için dosyamızla gittik.
    Önce sağlık raporlarını teslim ettik. Çoculardan başlayarak pasaportların arasına kişilerin evraklarını ve 2 adet foto yu koydum.
    Eşim icin ilave olarak vukuatlı nufus ve sabıka kaydını da ekleyerek teslim etti.
    Kendime gelince tüm bu evraklara ilave lise diploması öğrenci belgesi evlilik çüzdanı aslı ve her belgenin ayrıca bir fotokopisini imza sirkülü banka dökümlerini de arsına koyarak teslim ettim.

    15 dk bir bekleme süresinden sonra ön taraftaki bankodan nr yandı ve ödeme aşamasına geldik.
    BURADA ÖNEMLİ HUSUS GERÇEKTEN TAM PARA İLE GİDİN DOLAR BİLE ÖDEYECEKSENİZ YOKSA BÜYÜK SIKINTI.
    Ödemeyi yaptıktan sonra tekrar yerimize geçtik ve en fazla 20 dk bir bekleme süresiden sonra son kez nr yandı.

    MULAKAT:
    Mülakatı hangi dilde tercih edersiniz diye soruldu biz ingilizce devam etmek istediğimizi soyledik.
    Önce benden başlamak üzere parmak izi verdik. Sonra ben her 2 kızım için ayrı ayrı 2 kez daha parmak izi verdim.
    Tüm beyanlarımın dogruyu yansıtacağına dair yemin ettikten sonra mulakat başladı.

    1. Nerede yaşıyorsunuz
    2. Çalışıyormusunuz
    3. Okulu bitirmenize ne kadar kaldı
    4. Hangi bölümde okuyorsunuz
      5.TR dışında ülklere gittiniz mi
    5. US de akraba var mı
    6. Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz
    7. Neden

    Eşimle Mülakat
    1.Greencard kazandınız usa e gitmek istiyor musunuz
    2. Ne iş yapıyorsunuz
    3. yurt dışına çıktınız mı nereleri
    4. Kendi arabanız var mı
    5. Oturduğunuz ev sizin mi kira mı

    Kızım la mülakat

    1. Greencard kazanmak seni mutlu etti mi,
    2. US gitmek istiyormusun
    3. Neden gitmek istiyorsun.

    Verilen her cevabı sisteme isleyerek görüşmenin sonuna geldik.
    Tebrikler Greencardınız basılmıştır. Yeni hayatınıza hoş geldiniz. pasaportlarınız p.tesi salı bildirdiğiniz ptt şubesine gelecektir diyerek bizleri garip bir duyguyla baş başa bıraktı.

    Tüm bu süreçte bilgi alışverişini sağlayan ve nokta atış cevaplarla bizleri aydınlatan foruma ve üylerine ayrıca telegram grubundaki sonsuz dayanışmaya cok teşekkür ederim.

    Darisi tüm talihlilerin başına sansınız bol yolunuz açık olsun

  • ⭐⭐⭐

    @serkan-c, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar Sağlık muayenesi hakkında deneyimimi paylaşmak istedim.4 Kasımda olan mülakatım için sağlık muayenemi yapmış bulunmaktayım.Son haftaya bırakmak istemedim 21 Ekim Pazartesi günü muayene günü almıştım.Ulaşımı çok basit aracı olmayanlar için Ankaray'dan Kızılay durağında iniyoruz Bakanlıklar çıkışından çıktığımızda Kuğulupark yönüne giden otobüslerden herhangi birisine bindiğimizde 2 durak sonra Kuğulupark durağında iniyoruz.İndiğimiz noktadan otobüsün geldiği yöne doğru ana caddeden aşağı doğru yürürken sağda Düzen Lab. tabelasını göreceksiniz.Düzen laboratuvarın solundaki girişten girip 4 kata çıkıyoruz.
    Muayenehaneye girdiğimde çoğu iranlı yaklaşık 20 kişi vardı.Pasaport ve case number istendi.daha sonra beklemem söylendi.ismim okunduğunda gittim fotoğrafım çekildi ve laboratuvara yönlendirildim.bir kat aşağıda o da.laboratuvara 117.5 dolar ödeme yaptım sırasıyla kan-idrar ve röntgen işlemleri tamamlandı tekrar yukarıya çıktım.
    Orada da bir süre bekledikten sonra sıra bana geldiğinde boy kilo ölçümü ve sonrasında muayene ve 4 aşı oldum.280 dolar ödeme yaptım.sonuçların ertesi gün saat 4 te hazır olacağını söyediler.Ertesi gün gittim ve sağ salim raporumu aldım.Zarfın açılmaması gerektiğini söylediler mülakat günü elçiliğe verilecekmiş.üzerinde cd ve aşı belgesi vardı onları ayırabilirsiniz dediler.
    Şimdi sabırla mülakat günümü beklemekteyim belki onlarca defa sorulmuştur ama mali kaynakla ilgili tl göstermemiz bir sorun teşkil eder mi yoksa dolara çevirmeli miyiz? onu da bu paragrafa ek olarak sormak istiyorum.
    Yeşilkart forum ailesine teşekkür ediyorum ve tüm gc talihlilerine şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @pasham38, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    29 Ekim’deki sağlık muayenesi için Ankara’ya sabah 6 da indim. 11:30 da muayenem vardı. Unganların ofisini buldum. Tunalı Hilmi’ye, Kuğulu Parkın hemen yanındaki binanın 4. Katına çıktım. Kapının üzerinde Dr. Mehmet Ungan yazıyordu. Kapıya vurdum, açıldı ve içeri girdim. Çok şaşırmıştım. Büyük bir bekleme salonu ve çok sayıda insan vardı. Ben muayenehane sanmıştım. Neyse karşıda bankoda 2 bayan sekreter oturuyordu ve yanlarına gittim, randevum olduğunu söyledim. İsim-Soyisim sordular, pasaportumu istediler ve Case No sordular. Teyit ettikten sonra fotoğrafımı çektiler ve muayene için çağırılacağımı söylediler. Salondaki bekleyenlerin geneli İranlı idi. Bir süre sonra sıram geldi ve içeri odaya aldılar. Sekreter hanım önce ayakkabılarımı çıkarmamı istedi. Boy ve kilo ölçümü yaptıktan sonra üzerimi soyunmamı, sadece iç çamaşır ile kalmamı, önlüğü giymemi ve sedye üzerinde doktor beyi beklememi söyledi. Bir süre sonra Mehmet Ungan geldi. Merhabalar nasılsınız Mustafa bey dedi. Daha önce herhangi bir ameliyat olup olmadığımı, ilaç kullanıp kullanmadığımı sordu. Hayır dedim. Nabzımı ölçtü, ciğerlerimi dinledi ve sonra 1 aşı yaptı. Başka aşı yapmaya gerek var mı diye sorduğumda gerek yok giyinebilirsiniz dedi. Giyindim. Bankoya 280 $ ödeme yaptım. Daha sonrasında aşağı 3. Kata inerek orada bankoda giriş yaptırarak 117.5 $ ödeme yaptım. Kan ve idrar örneği alarak sonrasında akciğer filmi çektiler. Sonuçların ertesi gün saat 4 gibi çıkacağını söylediler. Dışarı çıktım. Bir yerde muayene sırasında tanıştığım Ergün isimli arkadaşla çay içerken beni aradılar ve röntgenin tekrar çekilmesi gerektiğini, meme ucunda kitle gibi bir şeyin göründüğünü söylediler. Biraz korktum. Hızlıca tekrar döndüm. Tekrar çektiler ve bir şey olmadığını söylediler. Defalarca sordum eğer varsa bir durum söylemelerini, bunun benim sağlığım olduğunu, başka yerde de gerekirse tedavi olabileceğimi vs söyledim. Rahat olmam gerektiğini, bu durumun röntgen esnasında olabileceğini, meme ucunun yanlışlıkla kitle gibi göründüğünü söylediler. Oradan ayrıldıktan sonra tomografi bölümünde uzun zamandır görev yapan arkadaşı aradım ve sordum. O da normal bir durum olduğunu söyledi ve çok rahatladım Allah’a şükür. Ertesi 2 gün Ankara’da sağlık muayenesi ve mülakata gelen arkadaşlarla vakit geçirdik. Mehmet Ali’nin beni ve eşi İlayda’yı acımasızca dik yokuştan Atakuleye götürmesi ise unutulmazdı 😃.
    Mülakattan bir gün önce e-devletten adli sicil kaydı, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve askerlik belgesinin güncellerini aldım. Kaldığımız otelde Mehmet Ali ve eşi İlayda ile belgelerimizi bir kez daha gözden geçirdik. Sabah saat 6 da buluşmak üzere sözleştik. Mülakatın heyecanından dolayı ben 2 gün boyunca uyuyamadım. Tam uykuya dalacağım sırada gecenin 2 sinde “hadi bakalım neler olacak yarın” diye gruba mesaj yazan Mert Can arkadaşı da unutmayacağım.
    1 Kasım Sabah 6 da otelin aşağısında buluşarak taksiyle konsolosluğa gittik. Konsolosluğa vardığımızda sokaklarda kimseler yoktu. Büfe de kapalıydı.Forumdaki tecrübelerini paylaşanların yazdıklarından yakınlarda bir fırın olduğunu okumuştum. Konsolosluğun karşısındaki Taksi durağına sorduğumuzda fırının ilerde olduğunu söyledi. Forumda yazıldığı kadar yakın bir yer değilmiş. Neyse fırında poğaça ve çay içerek tekrar konsolosluğun önüne döndük. Orada beklerken hafif yağmur yağmaya başladı. Bir ağacın altında yağmurdan korunmaya çalışırken kapalı, şirin mi şirin 2 teyze geldi 😊. Neden bunlar kapalı bir yer yapmamış? Bunların işleri düzgün olur, oturmak için bank da koymamışlar diye yakınıyordu. Sen ne için geldin teyze diye sorduk. 23 senedir orada yaşadığını söyledi. Giresun Yağlıderelilermiş 😃. Üzerimizde bulunan Demir para, cep telefonu, metal şeyler vs büfeye emanete bıraktık. Kapıdaki görevli polis 7:30 randevusu olanları çağırdı. Pasaportlarını hazırlamalarını söyledi. Sırayla kontrol ederek içeri aldı. Zaman geçmiyordu. Sonra 7:40 randevusu olanları çağırdı. Hemen geçtik sıraya. Pasaportumu inceledikten sonra ellerime ve üzerime bir kağıt sürdü. İçeriye bir adım girdik. Biraz bekledikten sonra arada x-raylerin olduğu güvenlik kontrol kısmına aldılar. ilayda’dan aldığım şeker vardı. Onu istediler 😃. Neyse kontrol gittikten sonra konsolosluk binasına girdik. Solda bankodan isim soyismin pasaport kontrolü yapıldıktan sonra 9 numara verdiler ve salonda Mehmet Alilerin yanına oturdum. Önce onların evraklarını kontrol için çağırdılar. Sonra benim evraklarım için gittim. Bayan memur 1 adet foto dedi. Sonra neden 1 verdiniz dedi. Siz bir istediniz dedim. Pardon dedi. Bir tane daha verdim. Evrakları istediğinde KCC e gönderdiklerimizi mi diye sorduğumda tamam dedi. Evrakları inceledi ve nüfus kayıt örneğinin tarihinin geçmiş olduğunu söyledi. Günceli var dedim. Tamam o daha iyi olur dedi. Ve diğer evrakların da güncellerini istedi. Allah’tan bir gün önce güncellerini almıştım. Daha sonra mali dökümanları istediğinde dosya olarak verdim. Bu şekilde istemediğini, tapu, araç vs nin lazım olmadığını, konsolos görevlisi mülakat esnasında isterse vermemi söyledi ve yerime oturmamı söyledi. Tekrar salona döndüm. Sıra numaram bir kere daha yandı ve bu sefer de 330 $ olan mülakat bedelini ödedim. 20 $ para üstü verdi görevli memur. Tekrar yerime döndüm ve bu esnada birisi yanıma gelerek -Nasılsın Mustafa abi? Dedi. İyiyim ama nereden tanıyorsunuz diye sorduğumda telegram grubundan olduğunu, adının Ruslan olduğunu söylediğinde tanıdım. Hal hatır sorduktan ve biraz konuştuktan sonra onun sırası gelmişti. 1 sıra numarası idi. Görevli memurun konuşması dışarı duyulabiliyordu. Kalabalıktan biraz anladığım kadarıyla görevli nerede doğrunuzu sordu. Ruslan Kazakistan dedi ve Ahıska Türkü olduğunu, Rusya’nın göç ettirmesi ile oraya gittiklerini, üniversiteyi Türkiye’de okuduğunu söyledi. Bir ara congratulations (tebrikler) dediğini duyduk ve sevindik ve ardından da “you are approved (onaylandınız) duyduk ve Ruslan yanımıza geldi ve tebrik ettik. Daha sonra Mehmet Ali ve eşi İlayda’nın sırası gelmişti. Onlar da dar olan koridora doğru gittiler. Ben beklemeye devam ettim. Daha sonra benim sıra numaram yandı ve Ruslan’ı mülakat eden kişiydi görüşmeyi yapacağım kişi. Bankoya gittiğimde Good Morning dedi. Aynı şekilde karşılık verdim. İngilizce bilip bilmediğimi sordu. Heyecandan belki konuşamayabileceğimi ingilizce olarak söylediğimde böyle devam edelim eğer problem olursa tercüman çağırırız dedi. Ben de peki nasıl isterseniz dedim. Sağ elimi kaldırmamı, söyleyeceklerimin doğru olacağına dair yemin etmemi söyledi. Elimi kaldırarak yemin ettim. Daha sonra sol elimin parmak izini, sağ elimin parmak izini ve sonrasında da başmaklarımın parmak izlerini aldı. Heyecandan ellerim terlemişti biraz ve sağ elimi silmemi istedi ve bir kere daha aldı. Adımı, soyadımı, mesleğimi sordu. Ben cevap verdikçe bilgisayara bilgileri yazıyordu. Kaç yıldır mesleğimi yaptığımı (inşaat mühendisiyim bu arada) sordu. Diplomam camın arkasındaydı. Yüksek lisans yapıp yapmadığımı sordu. Yapmadım diyerek cevapladım. Nerede yaşadığımı, nerede çalıştığımı, evli olup olmadığımı, hiç evlenip evlenmediğimi sordu. Daha sonrasında son 3 sene içerisinde hangi ülkelerde bulunduğumu sordu. Almanya, Hollanda dedim ve Suudi Arabistan diyecektim ama korktum. Çünkü Hacca gitmiştim. Yemin ettiğim için ve hacı olduğum için doğruyu söylemem gerektiğini saliseler içerisinde karar vererek söyledim. Suudi Arabistan’a hac için gittiğimi söyledim. Türkçe olarak “Hac?” Diye sordu. Evet Hac dedim. Tamam dedi. Bunun bir problem olup olmayacağını sorduğumda ise hayır bir problem olmaz diyerek cevapladı. Daha sonra Amerika’da tanıdığım olup olmadığını sordu. Ve bana dönerek “You are approved” dedi. Teşekkür ettim. 5 iş günü içerisinde pasaportumun belirttiğim adrese gönderileceğini söyledi. Bana ödeme yaptığım fişi verdi. Teşekkür ettim ve iyi günler dileyerek salonda Mehmet Alileri beklemeye başladım. Sevinçliydim. Bir kaç dakika sonra döndüler . Onlar benden baya önce başlamışlardı mülakata ve benden sonra döndüler. Uzun sürmüştü mülakatları. Yüzleri gülmüyordu. Sormaya korktum. Abi olmadı bizim iş dedi. Sevinememiştim. Boğazım düğümlendi. Neden? Ne oldu? Dedim. İngilizce başlamışlardı mülakata, siyahi genç görevli mülakatı yapan kişiymiş ve mali yönden yetersiz olduklarını, sponsor bulmaları gerektiğini söylemiş. Ne diyeceğimi bilemiyordum. Uykusuzluk, yorgunluk, sevinç, hüzün hepsi bir aradaydı. Dışarı çıktık. Taksiye binerek otele döndük. Mehmet Alilere sponsor bulabileceklerini, vazgeçmemelerini, ümitlerini kaybetmemelerini söyleyerek teselli etmeye çalıştım. Otelden ayrıldık ve memlekete gitmek için otobüse bindim. Mola yerinde muhtaradana ile telefonda konuştuk. Tekrar otobüse bindiğimde saat 4 gibi onay maili geldi. Daha sonrasında ise PTT’den mail geldi. Pazartesi günü ise PTT’den kargomun olduğuna dair SMS geldi ve Ptt şubesine giderek kargoyu teslim aldım. Zarı zarf ve pasaport vardı.
    Daha yolun başındayken, internette yeşil kartla alakalı bilgi edinmek amacıyla geziniyordum. Yeşil kart foruma üye oldum. (Forum sitelerini hiç sevmem bu arada. Üyeler harici herkese kapalıdır ve istifade edemezsin. İllaki üye olmak gerekir.) Forum sitesinin kullanım yönünden karışık olması, benim acemi olmam ve tam kullanamamamdan dolayı çevirim içi üyelerden yardım etmesi için Ömer Beyle tanıştım. Öncelikle kendisine, daha sonra İstanbul Bakırköy buluşmasında tanıştığım ve her zaman yardımcı olan güzel insan Muhammed (muhtaradana) Bey’e, Metin Bey’e, grupta bildiklerini paylaşan diğer herkese ve bu forum sitesini kurarak bir çok insanın faydalanmasına sebep olan crazyselle teşekkürlerimi bir borç bilirim. Allah herkesten razı olsun. AP durumuna düşen arkadaşlardan başta Mehmet Ali ve eşine ümitlerini kaybetmemelerini ve sonuna kadar bu işi hayırlısı ise çözmelerini, çözemezlerse eğer hayatın yine bir şekilde devam ettiğini, mülakata girecek olan herkese mülakatlarının hayırlısıyla kolay geçmesini, vizeyi alanlara da oraya gittiklerinde hayırlı, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat yaşamalarını Cenab-ı Allah’tan dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @lawyer40, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    8 Kasım günü gerçekleştirdiğimiz mülakat sonucunda eşimle birlikte vizemizi almış bulunuyoruz. Öncelikle bugüne kadar gördüğümüz en yararlı forumun yaratıcısı, usanmadan sıkılmadan bin kere sorulmuş sorulara bile bizi aydınlatıcı cevaplar veren @crazycells'e teşekkürlerimizi sunuyorum. Verdiği güncel bilgiler ve hayat kurtarıcı listeleri için@Muhtaradana'ya ve geçmiş yıllar mülakat deneyimlerini tek bir yerde derleyerek bizi büyük bir araştırma derdinden kurtaran @bolatmali'na teşekkür ederiz.

    Herkesçe malum konular dışında bizim dikkatimizi çeken hususlara değinmek istiyorum.
    Eğer bir devlet kurumunda yaptırmayacaksanız aşı, aşılara bağışıklık testi gibi konularla boşuna zaman, para harcamayın. Doğrudan gidip sağlık kontrolü sırasında ne yapılıyorsa yaptırın, başınız ağrımaz.

    Evlendikten sonra pasaportumu değiştirmemiştim. Bundan dolayı elenir miyim diye ecel terleri döktüm. Pasaportu değiştirip konsolosluğa gönderdim gelince değiştiririz bilgileri dediler ve öyle de oldu. DS-260 formunu sürekli açtırıp değiştirmeye gerek yok görmüş olduk, bilginize.

    Sabah 08.30'daki mülakatımız için 7.50'de gittik ve içeride 4 saat kadar bekledik. Burada deneyimlerini paylaşan değerli forum üyeleriyle karşılaşmışızdır. İlk önce belgelerimizi alan Türk hanım çok yardımcıydı ilk andan moralimizi düzeltti. Mülakatımızı kırklı yaşlardaki güleryüzlü beyefendiyle yaptık. TR'deki yıllık gelirimizi, toplam malvarlığımızı, meslekte kaç yıllık tecrübemiz olduğunu, orada mesleğimizle ilgili neler yapacaklarımızı sordu. Bize sigortaya ilişkin birşey sormadı. Genel bilgimiz vardı ama poliçe örneğimiz yoktu. Vizemizin onaylandığını ve geçerli ABD turist vizelerimizin iptal edildiğini söyledi. Yine de detaylı sorular biraz terletmedi değil. Biz İngilizce konuşmaya başladığımız için mülakat İngilizce gerçekleşti. Bundan sonra iş ve ev aramaları ve orada nasıl bir hayatın bizi beklediğini merakla beklemekle ve bunlar için de forumu takiple geçecek. Herkesin hayırlısıyla vizesine kavuşmasını ve ABD'de hayal ettiği gibi bir yaşamı olmasını diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @irem-begum, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar biraz gecikmelide olsa vize mülakatımı paylaşmak istiyorum.Öncelikle yardımlarını hiç esirgemeyen değerli gurup üyelerine teşekkür ederim başta @crazycells olmak üzere.Burdaki yardımlaşma ve dayanışma sayesinse sıkıntısız bir şekilde süreci tamamladım.
    Sağlık işlemleri daha önce herkesin anlattığı gibi gerçekleşti ben mülakat gününden bahsetmek istiyorum.Mülakat saatimiz 7:45 biz 7:15 de ordaydık 7:30 içeri aldılar.X ray cihazından geçtikten sonra içeri girdik.Sap tarafta pasaportumuzu alıp arkasına case numaralarımı yapıştırıp verdiler bide sıra numarası verdiler.Daha sonra oturup beklemeye başladık.İlk numaramız yandığında 12 nolu gişeye gittik türk bir kadın bizden sırası ile evrakları istedi.Güler yüzlüydü biraz içimiz rahatladı.Ben üniversite diplomasını verirken benden lise diplomasını ve fotokopisinide istedi.Lise diplomasınıda verdim.E devlettende çıkarmıştım lise diplomasını onu da verdim.Ne verdiysem aldı bulunsun gerek görülmezse size geri veririz dediler.Daha sonra tekrar beklemeye başladık.Numaramız tekrar yandı 7 nolu gişeye gidip iki kişi için 660$ ödedik.Tekrardan beklmeye başladık.Yaklaşık bir 45 dk sonra numaramız tekrar yandı ve son işlem olan mülakatımız gerçekleştirmek üzere 9 nolu gişeye gittik.40 yaşlarında güler yüzlü bir beyfendi vardı.Ben direk good morning sir dedim yanında çevirmen vardı gönderdi ben İngilizce konuşmaya başladığım için.Mülakatımız İngilizce gerçekleşti.Asıl talihli ben olduğum için ilk mesleğimi sordu ben yurt dışında psikoloji bitirdim yeni mezun oldum mesleğimi söyledim .Daha sonra eşime dönerek sizin mesleğiniz ne dedi eşimle aynı bölüm aynı okul mezunuyuz beraber bitirdiğimizi ve çalışmadığımı söyledi. Şuan nerede yaşadığımızı sordu.Kimle beraber yaşadığımızı sordu ailemizle beraber yaşıyoruz onu söyledik.Ne kadar paramız olduğunu sordu iki kişi için31k$ gösterdik.Bu paranın nerden geldiğini sordu şuan çalışmadığımız için birazının eşimin ailesinin birazını benim ailemin birazınında polonyada çalışmıştık orda biriktirdiğimizi söyledik.Gülerek kafa salladı.Nerde yaşamak istediğimizi sordu.Texsas da yaşamak istediğimizi söyledik.Tanıdığınız var mı diye sordu eşimin lise arkadaşı orda onu söyledik adres olarakta onun adresini göstermiştik.Sağlık sigortasıyla ilgili bilgimiz olup olmadığını sordu. Önceden araştırma yaptığımız için bilgimiz olduğunu almak istediğimiz sağlık sigortasının çıktısını aldığımızı isterse göstereceğimizi söyledik.(Sağlık sigorta bilgisini https://www.visitorscoverage.com/?utm_source=Affiliate&utm_campaign=VC_Affiliate burdan aldık)göstermemize gerek olmadığını söyledi.Daha sonra tebrik ederim yeni hayatınızda başarılar dedi.Ben biraz şaşırdım beklemediğim bir anda pat diye söyledi. Bukadarmı dedim evet bukadar sizin sormak istediğiniz bir şey varmı dedi gülerek yok çok teşekkür ederiz dedik.Bana verdiğim orijinal dökümanları geri verdi pasaportunuz 4 gün içerisinde gelir dedi tekrar teşekkür ederek ayrıldık.Bir gün sonrada pasaportumuz bize ulaştı.
    Bu süreci bekleyen herkesin süreci umarım sorunsuz geçer.Yazarken yanlış yazdıysamda affola 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @tugbafurkan, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Herkese merhaba arkadaşlar 8 kasimda mulakatimiz gerçekleşti deneyimlerimizi size aktarmak istiyoruz
    Öncelikle belgeleri teslim etme ve ödeme yapma kısmı bildiğiniz gibi standart prosedür o yuzden mülakat aşamasını anlatayım.
    Ilk gittik bizi 40 yaşlarında hafif kirli sakallı güler yüzlü bir beyefendi karşıladı 'do you speak english?' Dedi biz de hayir dedik ardından sıkıntı olmadığını belirterek tercümanı çağırdı. Bize greencard talihlisi olduğumuz için şanslı olduğumuzu ve tebrik ettiğini söyledi ve ardından ellerimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi. Asıl talihli olan eşime mesleğiniz nedir diye sorarak başladı o da mimar olduğunu söyledi ardından lisans mi yüksek lisans mi diye sordu o da lisans olduğunu söyledi yüksek lisansı amerikada yapmak istediğini söyledi ardından memur nereye gideceksiniz diye sordu biz de ds260 formunda yazdığımız adrese gideceğimizi söyledik orada kimin yaşadığını ve orda mı yüksek lisans yapacaksınız diye sordu eşim de aile tanıdığımız olduğunu ve ilk etapta bizi misafir edeceğini okulu başka eyalette okumayı planladığını söyledi. Daha sonra bana sizin mesleginizin oradaki adi nedir diye sordu bende geomatic engineer olduğunu söyledim tamam dedi ve bilgisayara not almaya devam etti. Daha sonra aylık geliriniz ne kadar diye sordu bizde yeni mezun olduğumuzu ve çalışmadığımizi söyledik. Ardından ne zaman evlendigimizi sordu 13 haziran dedim fakat 5 yıllık ilişkimiz olduğunu söyledim o da sadece soruyorum diyerek gülümsedi zaten bütün görüşme boyunca çok pozitif yaklaştı sanki sonuç önceden belli yani prosedür gereği soruları soruyor gibiydi. Hesabınızda şuan ne kadar para var dedi bizde 31 k$ olduğunu söyledik ( paramızı eylül ayında toplu halde hesaba yatırmıştık) sonra saglik sigortası ile alakalı herhangi bir araştırma yaptınız mı dedi biz de healthcare.com dan silver planlardan bir tanesinin fotokopisini almıştık bunu göstermek istedim fakat gerek yok dedi sadece kaç dolar bütçe ayırınız dedi bizde 7 bin dolarlık bi plan sectigimizi söyledik peki bu planı satın aldınız mı diye sordu bizde hayır sadece bu planı gidince yaptırmak için uygun gördüğümüzü söyledik. Ardından Amerika vizeleriniz onaylandı haftaya pasaportlarinizi alırsınız postadan dedi.
    EKSTRA bizimle alakalı bilgiler şunlar biz greencard çekilişinden sonra evlendik.

  • ⭐⭐⭐

    @gkhn35, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Herkese merhabalar bugün itibari ile vizemiz onaylandı.forumda tecrübelerini aktaran, yol gosteren, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

    Sağlık randevumuz:
    İlk işlem olarak 4.kattan kaydımız oluşturuldu.daha sonra muayne için doktor hanımın odasına çağrıldık.gözlük kullandığımı belirttiğim için ufak bir göz muayenesi yapıldı.arka arkaya bulaşıcı bir hastalığınız var mı, daha önce ameliyat oldunuz mu, sigara alkol kullaniyormusunuz, suç işlemek birine zarar vermek istediniz mi, intihar vs düşündünüz mü diye sorular soruldu.esim ve bana 4 er aşı yapıldı ve toplamda 560 dolar ödeme yaptık.daha sonra 3.kata indik bize verilen evrakları verip 235 dolar ödeme yaptık.kan ve idrar tahlili yapıldı.en son akciğer filmi çekildi ve 3.kattan verilen evrağı 4.kata teslim edip çıktık.ertesi gün de saat 4 te sonuçlari aldık.

    Mülakat randevumuz:
    7.30 daki randevumuz için saat 7 gibi konsolosluk onune gittik.konsolosluk görevlileri saate göre içeri çağırdığı için karşıda ki büfe de bekledik.saat 7.25 gibi içeri almaya başladılar.bizde o ara girişte siraya girdik ve 7.30 da olduğu için bizi en öne aldılar.siradayken pasaportlarimizi hazırlamamız istediler.ilk güvenlik binasina giriste de pasaportlari aldilar.herkes orada da tek sıra oldu ve ıslak mendil ile sırayla avuç iclerimizi sildiler ne amaçla onu anlayamadım.daha sonra sırayla içeri almaya başladılar.guvenlik alanında da kemer ceket vs cikartmamizi istediler ve arama yaptılar.arama bittikten sonra pasaportları geri verdiler ve pasaportlarimizin arkasına isim soyisim ve case nonun bulundugu bir etiket yapistirmislardi.guvenlik binasından çıkıp biraz ileride solda bekleme alanına girdik.giriste de pasaportlarimizi bakıp sıra numarası olan bankalarda ki gibi sıra nosu verdiler.salona geçip beklemeye başladık.ilk numaramiz yandiginda evraklarimizi teslim ettik.evlilik tarihimizi hususi sordu ve evlilik cüzdanını açıp baktı.bizim evlilik cuzdanimizin 1 fotokobisi vardı eşlerin ikisi içinde fotokobi istiyorlarmis ve orada fotokobi de cekemiyorlarmis.o yüzden dışarıya çıkmam gerekti.dışarı çıkıp girebilmem için de benim ismimin olduğu güvenlik kartı gibi bişey hazırladılar.bu arada fotokobi sıkıntısı olan karşıdaki büfe de fotokobi de varmış oradan cektirebilirsiniz.fotokobiyi çektirdikten sonra hazırladıkları kart ile girişimi yaptım ve girişte karti düzenleyen kişiye eksik evragimi hemen vermemi istediler.bende oraya geçtim ve fotokobiyi teslim ettim.daha sonra yine beklemeye başladık ve ikinci kez sıra nomuz yandığında iki kişi için 660 dolar ödeme yaptık.daha sonra tekrar beklemeye başladık.ucuncu kez sıra nomuz yandığında da mülakat için çağrıldık.mulakat yerine geçtiğimizde iki kişi vardi.ingilizce biliyormusunuz diye sordu.bizde biraz ama mülakatı türkçe istiyoruz dedik.daha sonra bize nereye gideceksiniz tanidiginiz var mı diye sordu.bizde tanıdığımız var onun yanına gideceğiz dedik.biraz bekledikten sonra vizeleriniz onaylandi size email gelecek pasaportlarinizda verdiginiz ptt adresine gonderilecek dedi ve diploma, eski pasaportu ve evlilik cüzdanını geri verdi.bizim mülakat sürecimiz böylece tamamlandi.

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Dv 2020 talihlilerinden Sayın Ergün bey'in Mülakat Deneyimi(bu deneyimi bizimle paylaştığı için kendisine teşekkür ederim)
    Case Numarası :2xxx

    ErgünŞ.:
    07.11.2019 tarihli Greencard Görüşmesi
    1 kişiyim. Evli değilim.
    Sağlık muayenesinden bahsetmiyorum standart diye. Sadece ben 1 hafta öncesinden gittim muayeneye.

    Birgün boyunca hiç uyuyamadım gerçekten otobüste bile uyuyamadım. Evraklarım kaybolur biri alır vs aklınıza gelecek her ihtimali düşünüyorum paranoyak gibi. Evraklarımın hepsini 2 şer kopya halinde HEPSİNİ TEK TEK SIRALADIM, DÜZENLİ OLSUN TÜM EVRAKLARINIZ. Çok önemli senden istenirse hangi evrakın kaçıncı sayfada oluğunu anlamak için küçük yapışkanlar yapıştırdım. Kcc ye gönderdiğim belgenin üzerine cd kalemiyle kcc evrakları diye yazdım. Bende ektradan sponsorluk ve iş teklifide vardı kabarıktı dosyam.Otelde sorulabilecek tüm soruları yazdım ve ne söyleyeceğimide yazdım. Ezberi hiç sevmem ama ezberliyorum aynanın karşısına geçip soru sorup cevaplıyorum kendi kendime heyecanlanıyorum ama istemsiz. 23.00 da uyudum saat 4.30 ta kendiliğimden kalktım ki hayatta kalkamam. Saat 6:15 e kadar oyalandım ezberlediklerimi tekrar ettim. Yürüyerek konsolosluğa Saat 7.30 randevuma saat 6.30 ta beklemeye başladım. Sıraya girdim güler yüzlü bir polis memuru istersen bekleyebilirsin istersen gidip çay içebilirsin( zaten ben 2 kahve cikolata dopingi almışım) biz tam 7.25 te 7.30 randevularını çağıracağız dedi. Öylede oldu 7.25 te seslendi ve 2 numarayı aldım 1 numarada Gc li 25 li yaşlarında bir bayan vardı. 3 te te bir tıp öğrencisi vardı. Ne greencard forumunda nede telegram diye bir paylaşım platformundan haberleri yoktu. Bunu bilerek yazıyorum çünkü paralarını daha 1 kaç hafta önce banka hesabına koymuşlar nasıl belgeler getireceklerini çok iyi bilmiyorlardı.
    Neyse içeride konuşuyoruz. Bir numara yandı ve evrak teslimini yaptı bayan. O geldi benim numaram yandı bu sefer ben evrak teslimine gittim “ Mustafa Abi “ hep Ergün o evrak istedikten sonra bunuda vereyim mi , şunu da vereyim mi diret dedi nazik bir şekilde ama o içten içe parçala dedi. Ben lise,2 üniversite diplomalarımı, adli sicil kaydını, vukatlı nufus kayıt örneği, banka hesap dökümanları ve imza sürk. , 2 foto, askerlik belgesini standart olan evrakların hepsini verdim. Tl hesabım boş ama 1.5 yıllık bir hesap butun tl hesabımı döviz hesabıma( bu arada bazen ufak ufak bozduruyorum 5-10$ faturamı ödüyorum gereklimi tartışılır ama hesabım hareketli olsun) attım “toplam hesabım 22$” bunu verim mi, noter satış kağıdım ve ruhsatım var extra mali döküman verim mi, diplomalarımın e devlet çıktısıda var bunu istermisiniz, kcc evrakları eski tarihli isterseniz verebilirim genede, geldim şimdi en önemli kararı tamamen etkilecek dosyaları sona saklamıştım ilk başta iş teklifi var dedim vereyim mi yok gerek yok dedi ^mali yeterli^ dedi??? İkinci ısrarımdan sonra tamam neyse alayim dedi aldı. Sponsorluk yazısı var dedim ( içinde kişisel ve şirket hesap dökümanları, şirket bilgileri, sponsorum pasaport fotokopisi, w2 , 2018 tax returns “ ı-134 ün 8. Sayfasında aylık bin$ destek vereceğim. Konaklamasını ben sağlayacağım ayrı odası olacak(hepsi doğru yalanda yok))ne ararsan var. İSTEMEDİ almadı. Tamam dedik kalan dosyalarla beraber bekliyorum. Tak 2 dk sonra gene benım numara e daha bir var dedim bayan e ben vardım senden önce dedi neyse gittim görüşmeye.

    Meşhur kırmızılı hafif balık etli kadın hello, good morning, how are you dedi bende ing cevap verdim kadın bilgisayara döndü gene kim geldi aklıma “Mustafa Abi” bak ing konuşursa düşme ha bilmiyorum de yol yakınken dön dedi. O an ben napıyorum sen türkçe konuşmazsın kaldıki ing. Konuşacaksın.(bilmiyorum zaten çok) Pardon türkçe devam edebilirmiyiz dedim. Neden dedi daha iyi anlatabilirim derdimi dedim kafasını salladı bu arada yazıyor durmaksızın. Başladık bir gözü bende diğeri pc de;

    Neden broklyn
    Yanına gideceğin kim
    Ne kadardır orada
    Yanına mı kalacaksın
    Evlimi, çocuk varmı
    İş teklifi ne dedi
    İng yok nasıl çalışacaksın dedi ( açıkladım )

    O yazıyor ben arkadan konuşuyorum.

    Hafta sonları kursa gidecem, kendimi dil konusunda geliştirdiğimde kendi mesleğimi yapacağım dedim bana döndü yazmayı bırakıp
    Mesleğin ne dedi mechanical dizayn dedim shop drowing, süper poze, asbuild autocad ile çizim yapıyorum dedim büyük projelerde. Kafa sallayıp yazmaya başladı yazarken ne zaman gideceksin dedi “ yılbaşından önce istiyorum” AMA ..... sessizlik sadece 2 dk sustuk o yazıyor ben titriyorum. 😂 döndü 5 gün içinde postaneye gönderilecek pasoportunuz dedi. Tebrikler dedi. Tebki veremedim aklıma thank u demek geliyor ı love u demek geliyor söylemek isteyip saçmalamaktan korkup teşekkürler diyip aptal bir gülümsemeyle döndüm. Bu arada 1 numaradaki kız hala bekliyordu e hani sen ing bilmiyordun dedi sen baya konuştun dedi ama ne konuştuğumu ing olarak hatırlamıyorum şimşek çaktı onu hatırlıyorum sadece. 10-15 dk sürdü görüşmemiz.
    Yürüyebilirdim ama heyecandan direk taksiye binip ailemi biran önce aramak ağır bastı.

    Ek not:
    ErgünŞ.:
    Bir şey daha ilave sponsorluk yazısını sarışın kadınada söyledim o da istemedi ilginçtir iş yazısı daha ağır bastı. Ama sponsorluk tam bir tapu gibiydi anlamlandıramadım. Neden istemediğini

    Emindim kendimden heyecanlıydım ve heyecanımı birşekilde dindirmem lazımdı malum gülmüyor. Aklima da otelde nasıl heyacanımı bastırırım diye düşünmüştüm, heyecanlım diyip gülümsersem oda gülecektir ki öyle oldu o gülünce hiç heyecanım kalmadı. Ama istemsiz elim titriyordu yalan yok

  • ⭐⭐⭐

    @harikeyn, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    merhaba arkadaşlar..an itibari ile görüşmemizi bitirmiş ve eve gelmiş bulunmaktayız..bütün gece stresten uyumadım.. saat 7,30 gibi konsolosluk önüne geldik bir 5 dakika sonra içeri aldılar.. güvenlik kontrolü çok rahattı hemen içeri geçtik..içerde numaramızı aldık çok sürmeden evraklar istendi..sağlık raporu hariç tüm evrakları verdik..tekrar beklemeye başladık bu sefer yanınca ödeme yaptık 4 kişi 1320 usd ödedik sonra tekrar beklemeye başladık.. 3 kez yandığında genç siyahi birisi ve sarsın daha uzman bir kadın vardı.. çok sempatik ve tatlıydılar cocuklara şeker ikram ettiler.. parmak izlerini verdik.. cocuklar için sadece sol elimden ikikez daha parmak izi verdim.. nereye gideceğim sordu .. söyledim.. okadar herşey çok iyi görünüyor dedi.. herhangi sorun yok şağlık raporunuzu gönderdikten sonra viezeniz hazır dedi tebrikler dedi bitti.. 0925 herşey bitmişt. elimize ap kağıdı verip uyarıların yaptılar gülüştük çıktık... anlatacak birşeyi bile tecrübe edemedik çok kolaydı..

  • ⭐⭐⭐

    @gizemm, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Herkese merhaba, bu sabah yani 5 kasim 2019 saat 8'de mulakatim vardi. Saglik muayenesinde forumda daha once aktarilan deneyimlerden cok farkli bir sey yasamadim, bu yuzden o kismi geciyorum.

    Mulakat sabahi 7:30 civari konsolosluga gittim, kendi araciyla gelecek olanlar konsoloslukla migros arasindaki sokakta yer bulabilirler. Kosedeki bufeye emanet biraktim ve cikti aldim. Eger eksik evragi olan varsa bufede laptop ve printer var, civarda en erken oradan cikti alabilirsiniz. 07:50 gibi giristeki siradaydim. Benim tavsiyem randevu saatinizden 15-20 dk daha once gidin yoksa icerde daha fazla sira beklemeniz gerekebilir.
    Numaram ilk kez yandiginda evrak tesliminde gittim. Pasaportumu, 2 adet fotografi, KCC'ye yolladigim belgeleri, universite diplomasini ve fotokopisini, saglik raporunu, banka dokumunu, sponsor belgelerini teslim ettim. Gisedeki gorevli hesabimda ne kadar oldugunu sordu, 7300 usd ve 11500 TL var dedim. Sponsorluk belgelerimde 1040 formunun eksik oldugunu soyledi (I-134, W2, maas bordrosu ve US pasaportunun ciktisi vardi sadece). Sponsorumun sadece bunlari yolladigini, eksik belgeyi isterlerse daha sonra temin edebilecegimi soyledim. Herhangi bir sey soylemeden bilgisyarda islemleri yapti ve beni bekleme salonuna gonderdi.
    Ikinci kez numaram yandiginda 330 usd yatirdim.
    Son kez numaram yandiginda sarisin bir hanimefendinin oldugu bankoya gittim. Mulakati Ingilizce yaptik. Hangi eyalete gidecegimi sordu, Michigan'a gidecegimi soyledim. Nedenini sordu, nisanlimin orada yasadigini ve doktora yaptigini soyledim. Bana gulumseyerek DV lotteryi kazandigim icin sansli oldugumu soyledi. Su an ne yaptigimi, hangi alanda master yaptigimi ve Amerika'da ne yapmayi planladigimi sordu. Son olarak vizemin onaylandigini soyledi. Devaminda hizli bir sekilde bir seyler daha soyledi ama sevincten onlari duymadan sadece tesekkur edebildim 🙂

    @crazycells basta olmak uzere forumdaki herkese tesekkur ederim, sayenizde surec cok kolay ilerledi. Umarim herkes sorunsuz bir sekilde green cardina ve istedigi yasama kavusur 🙂 Sorusu olan varsa yardimci olmaya hazirim.

  • ⭐⭐⭐

    @bolatmali, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Biraz rötarlı olsa da deneyimim..,
    Biraz hatalı cümleler kurmuş ve uzun tutmuş olabilirim, şimdiden kusura bakmayın
    Vize görüşmemiz 1 Kasım Cuma günü saat 07:30'daydı.
    29 Ekim Salı günü hızlı tren ile Ankara'ya ulaştık. Bu arada İstanbul'dan gidecek adaylara tavsiyemdir hızlı tren. Daha önce hem uçakla hem de otobüsle gitme deneyimim oldu. Hızlı tren bu aşamada en rahatı diyebilirim. Fakat bilet bulmakta sorun yaşayabilirsiniz. Çünkü biletler o gün için 15 gün önceden satışa sunuluyor. Ben 26 Ekim için aldığım bileti 14 Ekim sabahı almıştım ve anımsadığım kadarıyla akşamına biletler tükenmişti.
    Sabah saat 06:00 İstanbul'dan bindiğimiz tren ile saat 11:30'da Ankara'daydık. Kalacağımız otel Kızılay civarındaydı, taksi ile otelimize geçtik. 20 TL civarı bir meblağ tuttu. Kaldığımız otel, apart şeklindeydi ve daha yeni yapılmış. 3 gün için 2 kişi 360 TL ödedik otele. Daha önceden iletişim halinde olduğumuz Mustafa abide bizimle aynı otelde kaldı. Oteli çocuklu aileler ve ya gerçekten rahat etmek isteyen insanlara uygun değil. Daha çok bekarlar ve yeni evli çiftler için tavsiye edebilirim. F/P açısından gerçekten rakibi yok bölge içerisinde. Konum olarak da Konsolosluğa 30 dakika yürüme mesafesinde. Biz görüşme günü taksiyle gitmiştik 15 TL gibi bir rakam tutmuştu.
    Ertesi gün sağlık randevusu için Unganlardaydık. Randevumuz saat 11:45'teydi. Mustafa Abinin de telkinleriyle daha erken oraya gittik. Erken gittiğimiz için randevu saatimizin öncesinde kontrollerimizi tamamladık. Bana 5 tane, eşime 3 tane aşı vurdu Serap Hanım. Benim aşı kartım yoktu sanırım ondan dolayı biraz fazla yedik :))
    Bu aşamada dikkatimi çeken olaylardan birisi de; vurdukları aşı gerçekten boyut olarak çok ufak ve aynı zamanda miktar olarak çok azdı. O kadar hızlı aşı yaptı ki Serap Hanım, yaklaşık olarak 30 saniye filan sürdü. Ben o esnada heyecandan sayamadım tabi. Sayamadığım için de en son randevu bittiğinde sordum kaç tane olduğumu 🙂 Eşime de aynı şekilde batır çek usulüyle 3 aşı vurulmuş. Fakat benim bu aşamada Mustafa abi ile konuştuktan sonra bir şey dikkatimi çekti. Kendisine sadece 1 aşı yapıldığını fakat bizlerde ki gibi ufak boy aşı ile kısa sürede batır çek işlemi ile yapılan şeklinde yapılmamış, baya iğneyi batıdır 5-10 saniye enjekte ettiğini söyledi. Sanırım ona bize vurdukları aşıların karışımını tek bir seferde yaptığı için kaynaklanıyor bu, tabi tıbbi bilgim olmamakla beraber sadece tahmin..
    Ertesi gün sonuçları almaya gittiğimizde renkli gözlü bayan ile salonunda boş olması ile baya konuşma fırsatımız oldu. Bu aşamada geçmiş dönemde sağlık sorunu yaşayan kişilerin durumları hakkında soru yönelettim (kanser vs..)
    Eğer kendisine ve etrafındaki insanlara zarar vermeyecek bir hastalık olduğunda sorun olmayacağını söyledi. Yani açıkçası hastalığınız bulaşıcı özellikte değilse sorun olmayacağını iletti. Eğer tetkikler esnasında bir bulgu ile karşılaşırlarsa da, kişiden ekstra testler istediklerini ve bu süreçte kişinin sağlık durumu ile ilgili bilgilendirdiklerini ekledi.
    Bu arada kendisi forumu takip ediyormuş ve bu yıl çekilişe başvurmuş.. Eğer okuyorsa şimdiden Bol Şans! 🙂

    Mülakat günü saat 07:30 da randevumuz olmamıza rağmen, biz herhangi bir sorunla karşılaşmayalım diye saat 6:00 gibi konsolosluğun önündeydik sanırım. Giderken beklentimiz konsolosluğun etrafında ki mekanların açık olmasıydı açıkçası. Biz de bu zamanı kahvaltı yaparak değerlendirmeyi planlıyorduk. Tabi taksiden inince çokda mantıklı olmadığını gördük bu düşüncemizin 🙂
    Kapıda ki görevlilerin 7:30 randevularının sıraya girmesi istemiyle konsolosluk maceramız başlamış oldu..
    Standart olarak, pasaportlamızı alıyorlar, ellerimize bir şey sürüp, üstümüzü arıyorlar. Kontrol noktasını geçtikten sonra size bir numara veriliyor.
    Numaramız ilk yandığında evrakları teslim etmeniz gerekiyor. Daha önceki deneyimlerden okuduğum, talihlinin bu aşamada tek başına gidip teslim etmesi yeterli olduğunu söyleniyordu. Fakat evrakları teslim etmeye gittiğim zaman, teslim alan Türk bayan eşimin burada olup olmadığını sordu ve eşimin de gelmesini istedi. Bende hemen bekleme salonuna yönelerek eşimi de çağırdım. Talihli olduktan sonra mı evlilik yaptınız diye sordu ve evlilik tarihimizi sordu şaşırarak. Bizde evet dedik, Peki ilişkinizin geçmiş zamanlı olduğuna dair herhangi bir kanıtınız var mı? diye tekrardan soru yöneltti. Elimizde mevcut olarak bulunan farklı zaman dilimlerinde çekilen 70-80 adet fotoğrafı kendisine telsim ettik. Evrak teslimi aşamasında hem benim içim hem de eşim için ayrı ayrı evlilik cüzdanın fotokopisini istedi, sonrası diğer tecrübelerde anlatılan standart evraklarla devam etti.
    Numaramızın ikinci yanışında ödemeyi gerçekleştirdik.
    Ve.. Numaramız üçüncü kez yandığında mülakat aşaması için bankoya doğru ilerledik..
    Öncelikle, mülakatı gerçekleştiren kişi genç bir siyahi beyfendiydi ve hemen arkasında sarışın bir bayan oturuyordu. Selamlaşma faslını geçtikten sonra ingilizce bilip bilmediğimizi sordu siyahi beyfendi, bende muhtemelen iyi bir aksanla ' I don't know' diye söyledim. ingilizce devam edelim, deneyelim diye söyledi. Tabi bu aşamada haddimiz olarak görmedik açıkçası itiraz etmeyi..Sonrasında parmak izlerimiz alındı, daha sonra da yemin için sağ ellerimizi havaya kaldırıp yeminlerimizi ettik.
    Bu aşamadan sonra ilk gelen soru verdiğiniz fotoğraflar size mi ait oldu, bende evet bize ait dedikten sonra fotoğrafları bize geri teslim etti. Sonraki sorusu nereye gideceksiniz oldu. L.A gireceğiz dedik. Bu esnada mikrofonu kapatarak yanında ki sarışın bayan ile bir süre görüştü ve bilgisayara not aldı ve bu durumu da görüşme esnasında sürekli olarak tekrarladı. Daha sonra ‘’ nişan, düğün ’’ türkçe olarak soru yöneleltti. Herhangi bir nişan, düğün fotoğrafımızın olmamasından dolayı sanırım buda. Bende ileriki tarihlerde planladığımızı fakat böyle bir durum olduğu için bu tarihi erkene aldığımızı ve sonrasında yapacağımızı söyledim. Sonrasında ''bu yıl?'' diyerek soru yöneltti, bende tabi tabi bu yıl yapacağımızı söyledim... 🙂 Tekrardan mikrofon kapatıldı ve yanındaki sarışın bayan ile tekrardan konuşmaya başladı.Sonraki sorusu benim ve eşimin ne iş yaptığını ve nereden mezun olduğunu sordu. Kendimin devlet memuru olduğumu ve eşiminde X üniversitesinden yeni mezun tasarımcı olduğunu fakat şu aşamada çalışmadığını söyledim. Tabi bunları söylüyorum ama tarzanca bir ingilizce aynı zamanda heycandan tarzanca bir türkçe ile.. Gerçekten benim anlatmak istediğimi doğru anlayabilmişmidir? Hiç ihtimal vermiyorum..
    Bu esnada sunduğumuz banka mali dökümlerinin tarihlerine de bir süre odaklandılar. Hesaplara yaklaşık olarak 3 ay önce geçirmiştik paraları. Benim hesabımda 9.8k$, eşimin hesabında 90k TL bir meblağ gözüküyordu.Paraları yatırdığımız tarihlerde birbirine yakındı ve sonrasında hesaplarda bir hareket gerçekleşmedi.
    Sonraki soruda öğrenci belgemin olup olamadığıydı, açıkçası bu soru karşısında şaşırmıştım. Ds formunda üniversite okuyor olarak belirtmiştim ama mülakat esnasında sadece Lise diplomasının aslı ve fotokopisi yeterli olacağı görüşündeydim. Nolur nolmaz diye kendime e-devlet üzerinden diploma belgesi dahi almıştım. Soruyu ilk başta ingilizce yönelettiğinden dolayı ben kare kodlu e-devlet çıktısını istediklerini düşündük, eşimle beraber başladık dosyalar içerisindeki evraklardan aramaya.. Çantadan dosyayı çıkarıp heyecanla araştırırken elimizde ki dosyaları istediler. Alıp sarışın bayan ile birlikte bakmaya başladılar. 40-50 saniye sonunda bulmuştum o belgeyi sonunda, camın altında ki bölgeden büyük bir şehvetle takdim ettim sonunda 🙂 Tabi o esnada yine mikrofon kapatmalar, kendi aralarında konuşmalar.. Sonrasında 3. bir kişi geldi yanlarına, bir bayan. Bu sefer 3'ü birden konuşmaya başladı. Tabi karşı taraf kalabalaştıkça biz daha da telaşlanıyoruz. Sonra tekrardan açıldı mikrafon.
    Son gelen bayan konuştu,yanınızda üniversite öğrenci kartınız ve ya herhangi bir şekilde belgeniz mevcut mu? dedi türkçe olarak. Biran rahatladım tercüman geldiği için çünkü artık kendimi doğru anlatabileceğim ve doğru anlayabileceğim için. Hemen cüzdanı açtıp, evet öğrenci kartım vardı ama yanıma almış mıydım, emin değilim. İlk bölmeye baktım yoktu, sonra ikinci bölmeye bakıyordum ki görünüşte yoktu ama bazen kartları aynı bölmeye 2 tanesini beraber koyduğumdan altta kalanı göremiyordum. En son bölmede altta ki kartı bir çıkardım.. Allah'ım öğrenci kartım. Hani vizeyi verseler o kadar sevinmeyeceğim belki.. 15-20 saniye kontrol ettikten sonra tekrardan geri uzattılar. Tekrardan mikrofan kapandı, 3'ü kendi aralarında konuşmaya başladılar..
    En sonunda siyahı beyfendi L.A için 25K $ yeterli olmadığını söyledi. Sonra mikrofanı kapattı. 30-40 saniye sonra tercüman eksik evrak belgesini ve pasaportları geri vererek sponsor ve ya iş teklifi bulmamız gerektiğini söyledi. Sonrası bizim için ve kutlama planlarımız için büyük hayal kırıklığı tabi..
    Araştırmalara başladık ve sonrasında kendimize bir sponsor bulabildik. 8 Kasım günü eksik evrak belgemizi, I-134 formunu, sponsorumun 1040 formları.. vs Ais kaydı oluşturarak gönderdik. 12 Kasımda konsolosluğa teslim edildi. 21 Kasımda Onay mailimizi, 22 Kasımda da pasaportlarımızı teslim alabildik..
    Bu aşamada gerçekten beklemek ve zaman geçirebilmek en zoru, yıpratıcı bir süreç. İnşallah süreçleri sekteye uğrayan arkadaşlar en kısa sürede süreçlerini vizeli pasaportları ile birlikte tamamlar :))

  • ⭐⭐⭐

    @ayse, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Selamlar,

    Vize mulakatimiz gerceklesti. Maalesef bizim de bankadaki miktar yeterli bulunmadi. 😕

    3 kisilik bir aileyiz. Bankada 10k dolar + araba + ev vs gosterdik. Bankadaki miktar az olsa da gosterdigimiz ek mali kaynaklardan dolayi bir sorun olmayacagini dusunuyorduk. Sonucta KCC bize gonderdigi maillerde vizeniz onaylanmadan hicbir seyinizi satmayin diyordu.

    Herneyse.. Siyahi beyefendi ile ingilizce olarak mulakat gerceklesti. Sarisin bayan da yaninda oturuyordu ve devamli olarak konusuyorlardi. Esim asil talihli ona yapacagi is ile ilgili sorular sordu. Nereye gidecegimizi sordu. Houston dedi esim. Konusma sirasi hic bana gelmeden kizim ve benim parmak izimizi bile okutmadan bankadaki miktarin az oldugunu ve sponsor bulmamiz gerektigini soyledi ve bize isaretledigi kagidi verdi. Mulakati bitiriyordu bu sekilde. Esim ek mali kaynaklarimizin oldugunu ve vize onaylanmadan hicbir seyi satmamamiz yazildigi icin bankadaki miktarin su anda az oldugunu soyledi. Ek mali kaynak belgelerimiz ellerinde idi, soyle bir tekrar bakti belgelere. Arabanizi vs satacaginizdan emin olamayiz dedi. Bankada nakit paranin olmasi gerektigini soyledi. O sirada ben sordum eger arabayi vs satar ve bankaya koyarsak bu yeterli olur mu dedim. Evet dedi. Peki ortalama ne kadar gostermemiz gerekiyor dedim. Net konusmadi. Verdigi kagidi okumamiz gerektigini soylediler, sorularimizi kisa cevaplarla gecistirdiler. Verdigi kagitta sponsor gostermemiz gerektigi yaziyor, bankada daha fazla para gosterin filan yazmiyor zaten. Bana ne is yapiyorsun vs hicbir soru sormadilar.Benim parmak izimi almadiniz bile dedim. Haa evet haklisiniz dedi. Sonra kizimizin da parmak izi ornegini esimden aldilar. Siz siz olun eger unuturlar ise uyarin yoksa parmak izi vermek icin tekrar Ankara ya gelmek zorunda kalirsiniz.

    Ben yazilimciyim bana hic bir soru sormadilar. Egitimli modern insanlariz. Hani baska nedenler arayanlar icin yazayim dedim. Amerikaya gittigimizde devlete yuk olmayacagimiz gun gibi ortada bir suru ek mali kaynagimiz var. Sadece bankada istedikleri kadar nakit bulundurmadigimiz icin bunlar.. neyse yorum yapmasam daha iyi 🙂

    Donduk geldik. Hikaye boyle maalesef..

    Buradan vize durumunu kontrol ettigimizde Need Info yaziyor ve 20 gun icinde bizden geri donus beklediklerini yaziyor. Bu bilgiyi bize mulakat sirasinda soylemediler mesela. 😕

    Buradan duruma ise bakamiyoruz. invalid case number diyor. Sebebini bilen var mi?

    @ayse, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    Selamlar,

    Eksik evraklarimizi gecen p.tesi gonderdik. Tam bir hafta sonra yani dun evraklariniz elimize ulasti ve inceleniyor maili aldik. Ayni gun aksam saat 5 e dogru tebrikler maili aldik. Vizemiz onaylanmis ve gondermisler. Ertesi gun yani bugun itibariyle ptt subesine ulasti ve vize basili pasaportlarimizi aldik 🙂 Bu arada evrak gonderimi sirasinda AP kagidini yani 221g formunu gondermeyi unutmustuk ve konsolosluga ne yapmamiz gerektigini sorduk defalarca, ancak hic cevap alamadik. Biz de scan edilmis halini gonderdik. Sonucta vizemizi aldik ve bu bir sorun teskil etmedi neyseki 🙂

    Yeni okuyan arkadaslar icin ozet geceyim. 3 kisilik bir aileyiz. AP ye kalma nedenimiz bankadaki rakamin yeterli gorulmemesiydi. 10K vardi mulakata girerken, bu rakamin cok az oldugu ve sponsor bulmamiz gerektigi soylendi, biz de satabilecegimiz seyler oldugunu ancak vize onaylanmadan hicbir seyin satilmamasi gerektigi yazildigi icin bunu yapmadigimizi soyledik. Eger bankadaki rakami artirirsak bunun yeterli olup olmayacagini sorduk. Olur dediler. Bize verilen kagitta sponsor bulun kutucugu isaretli idi yani. Bankadaki rakami artirin filan yazmiyordu.

    Gonderdigimiz evraklarda neler vardi? Noter onayli arac satislarini, yeni banka dokumlerini ve Amerika'da yapacagimiz islerle ilgili yazilari, finansal yeterliligimizi anlatan yazilari gonderdik. indeed.com a cok onceden CV mi koymustum ve bana bir suru is firsati gonderiyorlardi. Gelen maillerden birkacini basip onlari da evraklarimizin icine ekledik. Yani bullet proof bir dosya hazirladik diyebilirim. Belki bu kadarina gerek yoktu ama yapabilecekken neden yapmayalim degil mi 🙂 Merak edenler icin bankadaki rakami 38k ya yukselttik.

    Siz de illa boyle yapin kesin vizeyi alirsiniz diyemem tabiki. Her case farkli sonucta. Ama fikir olmasi acisindan bizim tecrubemiz boyle.

    Forumda fikir ve yorumlariyla katkida bulunan herkese tesekkurler 🙂

    Darisi diger arkadaslarin basina.

  • ⭐⭐⭐

    @Manwe6265, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Ben de bu tüm deneyimleri okuyan bir forum üyesi olarak ve özür dileyerek 🙂 deneyimlerimi biraz ayrıntılı yazmak istiyorum. Bu kadar ayrıntılı yazmamın bir nedeni de kendimi buraya borçlu hissetdiğimden dolayıdır.
    DİREK GÖRÜŞMEYİ OKUMAK İSTEYENLER İÇİN MÜLAKAT 13. MADDEYE LÜTFEN 🙂
    NOT:Ben de doktor randevusunun mülakattan daha meşakatli ve yorucu olduğunu düşünüyorum.
    Edit:Sigortayla ilgili hiç bişey sorulmadı, parayla ilgili bişey sorulmadı 15k Euro 5k dolar gösterdim

    1- 20.02.2020 saat: 09.40'a aldığım randevuma saat 9 gibi gittim.
    Kuğulu park'ın hemen aşağısında sol tarafta kalıyor, parkın sol tarafındaki yoldan(kızılaya giden yol) aşağı inerken sağda bi cafe var o cafenin yanından düz devam edin içeri girince solda asansörleri göreceksiniz 4. kata giden asansöre binin iki asansör var, kapının yanında Dr. Mehmet ungan yazıyor, bu kapıyı ilk gördüğümde burayı direk doktorun kendi odasına açılan kapı sanmıştım meğer içeride bir bekleme alanı var televizyon açık,hastalar bekliyor,

    2- iki sekreter hanım var, Case numaranızın olduğu belgeyi ve pasaportunuzu veriyorsunuz sonra webcam ile fotoğrafınızı çekiyor sonrasında alt kata gitmemi söyledi ve 3. katta da iki sekreter masası(desk) var ilk gördüğünüz değil 5 adım sonraki masa burda 117.5 dolar ödeme yapıyoruz para üstünü TL olarak verdi,

    3-burda uzunca beklerken düşüncelere daldım herkesde olduğu gibi kötü zamanlarım olmuştu ve şimdi bu şans bana geldi ve ben de burada işlemlerimi mi yapıyorum dedim 🙂 ben 120 dolar vermiştim 15 lira para üstü verdi sonraki sürecin çoğu beklemek oluyor,

    4- hastalar oturmuş bekliyor hemşireler ordan oraya koşturuyor düzenli bir işleyiş var kan vermek için hemşire size eşlik ediyor,sonra idrar en son röntgen verdikten sonra kağıt verdi üstünde webcamle çekilmiş olan fotom sonra yukarı çıkmamı söylediler

    5- 4. kata dr mehmet ungan odasına girdim burda beklemeden elinizdeki kağıdı sekretere verin ve sonrasında bekleyin çağıracağız muane için dediler içerisi kalabalıktı en çok iranlı vardı oturacak yer bulamadım bi süre sonra tv nin olduğu koltuğa oturdum beklemek sıkıcı olana kadar oturdum bu sırada muane olanlar aşı olanları çıkarken izledim koltuklar çoğu boşalmıştı sonra beni çağırdı

    6- sekreter hanım boy kilo ölçümü yaptı mavi önlük verdi ve soyunmamı söyledi sadece iç çamaşırı kalacak şekilde önlüğü giydim oturdum burdada fayans sayacak etraftaki yazıları okuyacak kadar bekledim 🙂 ve dr handan hanım geldi güler yüzle hoşgeldin dedi uzandım muane etti ederken hızlıca herkese sorduğu o seri soruları sordu;
    daha önce birini öldürmeyi düşündün mü, intiharı düşündün mü ,cinsel yolla bulaşan bi hastalığa kapıldın mı,ilaç kullanıyor musun ,ameliyat oldun mu hepsine hayır hocam dedim yine oturdum sağ koluma iki aşı yaptı bundan çok emin değilim çünkü neredeyse hissetmedim bile ama sol koluma iki aşı yaptı bunları hissettim sonrasında

    7- biraz sohbet etti hocam askerliğini yaptın mı,nerede yaşıyorsun bi de ankara doğumlu olduğumu görünce onu sordu güler yüzlüydü bu sırada ben giyindim

    8-sekreter hanım geldi ödeme için deske gittim 280 dolar nakit verdim yarın saat 16.00 da sonuçları alabilirsiniz dedi bu arada çalışanlar çok kibar ve güler yüzlü davrandılar hatta sekreterlerden renkli gözlü olan espri yaptı her an survivora gidecek gibi bi halin var dedi ben de gitmek isterdim dedim 🙂 güldük ayrıldım ertesi gün saat 16.00'da ordaydım içerisi kalabalık değildi orda sevgili @cacoachan ve ablasıyla tanıştım çok cana yakınlardı onun mülakat görüşme günü 2 mart saat 9.15 de olduğunu öğrendim benim saat9 du biraz konuştuk sonra evraklarımızı teslim aldık ayrıldık.

    9- tavsiyeler: kolay giyinip çıkarabileceğiniz kıyafetinizle gidin,
    Dolarınızı bozuk götürmeye çalışın
    Aşı kartını soruyolar varsa alın


    Mülakat Günü
    Daha önce deneyimlerini okuduğum arkadaşlarıma hak veriyorum ki mülakattan önce gece uyuyamadım saat 09.00 da olan randevuma 7'de uyandım normalde bu kadar erken saatte kahvaltı yapmam ama beklemenin uzun olacağını tahmin ettiğim için hızlıca yaptım, bi akrabamda kalmıştım saat 8'de evden çıktım, otobüse bindim 8.30'da konsolosluğa geldim,
    2- Gate 1'in yanından geçtim ve ikinci kapının oraya varmadan sırayı gördüm uzun bir sıra vardı hemen aklıma daha erken gelseymişim diye düşünceler geldi hızlı adımlarla o meşhur bahsedilen büfeye doğru yöneldim sırtçantamı emanet edicektim derken sevgili @cacaochan'nın ablası seslendi, nerde kaldın seni bekliyorduk bak kardeşim sırada dedi baktım nerdeyse en öndeydi sıranın el salladı, sevindim,bu durumda sohbet edebilmek insanı biraz rahatlatıyor gerçekten, ben de böyle iyi insanlara rastladığım için kendimi şanslı hissediyorum sonra sağolsun çantanı bana ver siz çıkınca hemen yandaki paris kafede olacağım dedi ve ilk kapıdan içeri girinceye kadar bekledi,

    3 -evraklarımı çıkardım pasaport ve paramı aldım cüzdan,telefon,kemer,saat kısaca metal içeren herşeyi bıraktım sonra içeride uğraşmak istemiyordum neyse sıraya geçtim malesef sıkça karşılaştığım bi durum burdada başıma geldi bi amca ve teyze benden hemen sonra sıraya girdi 30 saniye sonra önüme geçtiler kibarca uyardım geçtim sırama( arkadaşlar böyle durumlarda bi önemi olsun veya olmasın hakkınızı yedirmeyin zaten onlar bi ayıp ediyor ve sizin hakkınızı gasp ediyor uyarmaktan çekinmeyin çünkü çekinmesi gerekenler bu davranışı sergileyenlerdir neyse) gel gelelim ki fazla bir önemi de yokmuş randevu saatine göre içerideki amerikalı polis sesleniyor ve saati yaklaşanları ayrı bi sıra oluşturuyor,

    4- sırada beklerken tekseniz sıkılıyorsunuz sohbet etmeye çalıştım bi kaç kişiyle ama çoğu stresliydi sonra iki arkamdaki bi elemanla çok kısa konuştum turist vizesi için gelmiş ama halinden sanki ne için sıraya girdiğinden emin değilmiş gibi bi edası vardı 😃 sıraya çanta hatta valizle girmeye çalışanlar bile vardı nasıl böyle dikkatsiz olursunuz bakkala girmiyoruz sonuç olarak 😃 neyse bizim Türk polislerimiz de orada onlar uyardı metal ve çantası olanları uyardılar hatta sırada bekleyenlerin yakınlarını bile uyardılar uzakta durun lütfen diye,

    5- ben 45 dk dışarda bekledim bu arada bi kaç kişiye forumdan ve telegram grubundan bahsettim uzay mekiği görmüş gibi şaşkın baktılar 😃 gelenlerin büyük bir çoğunluğu forumdan haberi yok, sonra amerikalı polis çıktı sıraya doğru randevusu 9 ve öncesi olanlar hemen yanda sıra olsun dedi

    6- bu arada içeriden çıkanlar oldu getirdikleri fotoğraflar eski olduğu için yeniden çekilmeye gittiler geldiler sıraya ,sıradakilerle konuşurken adam: ''pasaportumla aynı fotoğraf olsun sıkıntı olmasın diye düşünerekten getirdim ama kabul olmuyormuş'' gibisinden bişeyler söyledi sonra o içeri girdi ardından sıram geldi gittim polis üstümü aradı ve güvenlik kapısının önünde bu sefer yine küçük bi sıra oluşturduk,

    7- pasaportumu verdim listeden kontrol edip geri verdi sonra içeri çağırdı polis girdim montumu,330 dolarımı şapkamı evraklarımı xrayden geçirdik, xrayden çıkınca montumu giymeye çalıştım görevliler uyardı hemen eşyanızı alın içerde giyinin dedi sıcaktı zaten giyinmedim salon ilerde dedi kapıyı açtım ve sonunda içerdeyim,

    8 -hemen önde bi masa var türk bir görevli pasaportumu verdim arkasına randevu bilgileri yazılı bişey yapıştırdı ve 29 sıra numaramı verdi geçin bekleyin evraklarınızı alacağız dedi iki televizyon var insanlar sandalyelerde oturuyor kalabalık ve sırtları veznelere dönük green card görüşenler için ve diğer vize türleri için salon ikiye bölünmüş, insanlar vize görüşmelerini ayakta yapıyor, biraz yürüdüm kalabalık içinden sevgili @cacaochan el salladı hemen onun yanına gittim onun numarası 24 idi herkes heycanla bekliyor bazıları kaynaşmış konuşuyordu bu sırada biz de sohbet ettik heycan filan kalmadı ama yanımda oturan genç bir çift vardı evrakları, ve parayı verdiler sonrasında her numara yandığında hanımı heycanlanıyordu 😃 bayılacak sandım bi ara 😃

    9/ - 9:15 de içeri girmiştim @cacaochan evrakları vermişti sonrasında parayı vermek için çağrıldı TV izleyerek geçirdik zamanı diğer tv de belgesel açıktı ne güzel bizimkin de abd ye girişte yardımcı olması için bilgilendirici videolar oyanatılıyordu sürekli eyaletlerden manzaralar gösteriliyordu neyse sohbet ,tv derken 29 yandı

    10-ufak heycan kalktım 10 numaralı bankoya hintli diye düşünüyorum sevimli bi abi sırasıyla ;üniversite diploması ve fotokopisi, adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği,banka dökümlerini,iki adet 5x5 foto verdim evraklarımı dosyalarken fotoğraflardan birini veznenin çukurunda unuttu onu aldı uzattım çok kibardı gülümseyerek teşekkür etti, randevu mailinde istenilenden başka bişey istemedi beklemeye döndüm kısa süre sonra 29 yandı 330 dolar verdim

    11- bu arada beklerken vize görüşmesi yapanların sesleri geliyor neyse anladığımız kadarıyla 7 numaralı banko para, 5 ve 6 vize görüşmesi diğerleri evrak ve turist vizesi alanlara bakıyordu, en sonuncu en uzun bekleyiş oluyor heycanımın çoğu geçmişti

    12- @cacaochan'ın numarası 24 olmasına rağmen benim numaram 29 önce yandı biz de öğlene kadar kalmayız inşallah diye bekliyoduk aniden yanınca şaşırdım kalkım veee sarışın mavi gözlü hanımefendiye denk geldim ingilizce konuşarak karşıladı beni ben de gülümseyerek elimi kaldırdım hemen o da gülümsedi ve tamam türkçe mi olsun evet dedim merak seviyem aşırı artmıştı acaba ne olacak diye düşünceler ama çoğu olumlu düşüncelerdi,

    13-
    +ne iş yapıyorsunuz siz Türkiye'de dedi
    -topoğrafım dedim(bunu açıklamak her seferinde benim için zor oluyor kendi ülkemde bile açıklamak zorken şimdi bi yabancıya açıklamam gerekmez umarım diye düşüncelere daldım ki hiç gerek yokmuş 😃 )
    +ne kadardır bu işi yapıyorsunuz dedi
    -son iki yıldır dedim
    +şuanda çalışıyor musunuz
    -ben: hayır
    +neden ayrıldınız ve nekadar süre önce ayrıldınız dedi
    -ben: ayrılma nedenim şirketim beni işten çıkışımı verdiler dedim
    -nereye kimin yanına gitmeyi düşünüyor siz dedi 😃

    • ben abimin yanına miami'ye dedim
      -sizin abin ne iş yapıyor orada dedi
      -ben:limo driver dedim
      -siz gidince ne iş yapmayı düşünüyorsunuz dedi
      -ben: ingilizcemi geliştirene kadar ufak işlerde geliştirince topoğraflık için devam etmek istiyorum dedim
      -siz ingilizce biraz biliyor? dedi
      -ben: evet ''little bit'' diyince gülümsedi
      +son 30 gün içinde başka bir ülkeye gittiniz mi
      -ben: hayır
      bu sırada bilgisayara bişeyler yazıyordu ve arkadan başka bir hanımefendi geldi biraz konuştular panik yapmayın böyle durumlarda sonra o gitti bişeyler daha yazdı veee o büyüleyici cümle ''vizeniz onaylanmıştır'' dedi ben de gülümsedim teşekkür ettim ve adres değişikliği yapmak istiyorum dedim hemen kibar bi şekilde lütfen 9 numaralı bankoya gelin dedi geldim uzaktan onu görüyordum beklemem için işaret yaptı sonra türk olduğunu düşündüğüm bi abi geldi adres yazılı ufak bi kağıt hazırlamıştım onu verdim ve anne kızlık soyadını düzelltirdim verdiği kağıda herhangi bir yere yazabilirsin dedi yazdım o beyfendide çok kibardı tamam bu kadar dedi teşekkür ettim ağzım kulaklarımda kaideli yüzlerin yanından geçerek su sebiline doğru yöneldim bu sırada geçerken bi turist vize görüşmesine kulak misafiri oldum sanki similatördeymişcesine güzel inglizce konuşan bi adam vize almaya çalışan türk bi adamla tercümanla görüşüyordu 😃 adama ne amaçla ziyaret etmek istiyorsunuz amerikayı dedi bizim türkten şunu duydum :gezmek için görmek için dedi sonra sesler kesildi 😃 ne oldu bilmiyorum sonra ama su içerken bizim @cacaochan ' siyahi beyfendiye denk gelmek istemese de ona denk gelmiş ve görüşmesini yapıyordu 😃 ben beklemek için yalandan bi bardak daha su içtim ancak yasak olduğu için beklemeden ayrıldım paris cafeye gittim sevindik ardından sevgili @cacaochan de geldi o da onay almıştı iyice sevindik sarıldık sonrasında kutlamaya gittik bana yemek ısmarladılar bişeyler içtik sonrasında yeni açılan milli kütüphaneye gittik gerçekten çok güzeldi ortamı ve çalışanların kibarlığı bedava çay ve kek olmasına rağmen bir izdiham olmaması beni şaşırtmıştı 😃 zaten çoğu öğrenci içerisi harry potterdan bir parça gibi güzeldi sevgili @cacaochan ve ablasına tekrar teşekkür ediyorum onlarla tanışınca gerçekten iyi insanlar hala var diye düşündüm tabiki değerli forum üyelerini de 🙂 sırasını bekleyen diğer bütün arkadaşlarımın sorunsuz bi şekilde onay almalarını diliyorum ve inanıyorum her zaman umut vardır çıkmasını bekleyen arkadaşlarda umudunu kaybetmeyerek hayatlarına devam etmeleri ve fırsatları değerlendirmelerini dilerim 🙂

    02.03.2020 saat:11.30'da vizem onaylandı.

    TEŞEKKÜR
    sayın @crayzcells @muhtaradana @bolatmali @bezdarniy @Ayvaz-Azivov @ayvalik10 @cacaochan @azize33 @fetihy ve değerli iyiliksever fedakar tüm forum üyelerine ayrıca telegramdaki tüm arkadaşlarıma yürekten teşekkürü bir borç bilirim.

  • ⭐⭐⭐

    @hasan76, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Değerli YESILKARTFORUM Ailesi,
    5 Mart'ta mülakatım oldu. Olumlu sonuçlandı.
    Unganlarda Saglik muayenemi 20 Subat ta yaptim. Zaten bircok arkadasim detayli bir sekilde muayeneyi anlatmistir, tekrardan basinizi sisirmek istemem.Direk musadenizle Mulakatima deginecegim.
    Mulakat tarihim 5 Mart 2020 sabah 8:30 kendim sabah saat 7:30 gibi elcilik onune geldim 5 dakika gecmeden disaridaki gorevli Green Kart icin gelen var mi dedi. Ben ve 2 arkadas daha elini kaldirdi. Bizleri siranin en onune aldi ve standart ust aramasindan sonra iceri aldilar ve sonrasi evrak teslimi ardindan para odemesini dolar olarak 330$ odedim.para odemesinden sonra yaklasik 30 dakika bekleme suresinden sonra Siyahi bey efendiyle mulakata basladik.

    Mülakatı ingilizce yaptık. Gelen sorular: bitirdiğiniz en yüksek eğitim dereceniz + hiç başka ülkede yaşadınız mı (evet 3 tane farkli ulkede calismistim onlari soyledim ) + Çin'e seyahat ettiniz mi yakın zaman önce bende hayir dedim.

    Bana baska hic bir soru sormadi aksine ben konu acip, soyledim.mesleki hayatimin cogu yurt disinda yoneticilik yaparak gecti.Kendim uluslararasi zincir hotellerde Executive Chef olarak calistigimi soyledim.sadece computure birseyler yazarken bana bu meslekte kac yildir calisiyorsun dedi ve bende cevapladim.Ardindan vizenizi onayliyorum hayirli olsun dedi.

    Not olarak demek istedigim ve eminimki diger vize mulakatina katilmis arkadaslarimda hak vereceklerdir. 1- Finansal durumunuz yeterli ise
    2- Ingilizce seviyeniz sizi sikintiya ugratmiyacaksa
    3-Herhangi bir saglik probleminiz yok ise
    4- Criminal bir suc islemediyseniz
    Korkacak bir durum yok arkadaslar zaten Amerikadan size ait vizeniz geliyor yani yukarida saymis oldugum bir durum soz konusu degil ise, Onlara da size vizeyi vermek kaliyor.

    Ayrica merakla bu yazimi okuyup tum cevaplari almaya calisan arkadaslarima son olarak her ne kadar bu sorulari 5 nolu gisedeki gorevli sormadiysada cevabini belirtmek isterim.

    1- Gidecegim eyalet Florida - Jocksonville
    2- Meselegim 5* Hotellerde Mutfak Sefligi (Executive Chef). Ayni isime devam edecegim.
    3- Paranin disinda hicbir sey gostermedim (Sponsor, Job offer gibi)
    4- Gostermis oldugum para miktari 1 kisi icin 30k kadar ve tapuyu Vermeme rağmen istemediler.

    Bütün bu süreçte bize yardımcı olan @crazycells , @Muhtaradana , olmak üzere tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim. Iyi ki boyle bir site var ve biz KOCAMAN BIR AILEYIZ.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum