Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Öncelikle herkese merhaba ,

    Kafamda Green Card ve Amerika ile ilgili bir çok yavaş yavaş oluşmaya başladıktan sonra forumu malesef daha yeni keşfettim. Yaklaşık 1 haftadır her fırsat bulduğumda konu başlıklarını okuyorum ve bir çok bilgiye buradan ulaştım diyebilir.

    Emek veren , yazan ve cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    ''Benimde kafama takılan şudur ki sizlere danışmak istedim , tecrübelerinizden belki faydalanabilirim. Amerika konusunda kafamda herşey tamam diyebilirim , gittikten sonra herşey yoluna oturuna kadar her işi yapma konusunda da problem yok.
    Ancak ingilizce konusunda A2 seviyesindeyim diyebilirim , akıcı konuşarak derdimi anlatabilecek seviyede değilim.(şuan için) Bu kadar kötü bir ingilizce ile Amerika'ya adım atmak ve sonrasında orada tutunabilmek mümkün müdür? ''

    Özetle yetersiz İngilizce seviyesi ile Amerika'da hayata başlamak ve tutunabilmek mümkün müdür? (Eşim ve çocuğumda benimle birlikte olucak)

    Şimdiden yorum yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
    Selamlar , herkesin gönlüne olsun..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hbmurat ekim ayındayız mayıs ayında açıklanıyor buradan 7 ay koy cebe. Mayıs ayından ekim ayına kadar da 5 ay var mülakat başlangıco için mülalatın ekim değilde nisan da olsun 6 ayda oradan koy yani en az toplam da 15 ayın var bir kursa gidip 15 ayda hangi seviye ingilizcem olur diye sor ozaman bu endişen korkun olmaz


  • @hbmurat merhaba. Hayirli olsun. Burada A2-B1-C1 seviyesinin hicbir hukmu yok. Konusuyormusunuz ve konusulani anliyormusunuz o onemli. Tutunmaniz imkansiz degil ama zor olur. Yani zorlanirsiniz. Bu nedenle Ingilizcenizi ne kadar gelistirirseniz o kadar iyi olur. Burada 1-0 onde baslamis olursunuz. Ev kiralama- araba alimi satimi-sigorta- resmi islemler vs Ingilizce seviyenize gore sekillenecek konulardir. Bende sizin seviyenizde geldim. Bircok seyi kendim hallettim ama kolayda olmadi. Tavsiyem; kesinlikle Tr de en az orta seviyeye gelerek buraya o sekilde gelin. Bircok seyi daha rahat yapacak olursunuz.
    Motivasyon olmasi bakimindan aktarayim; inanin tek harf yada cumle bilmeyerek gelenler bile var burada ve bir sekilde tutunuyorlar. Ozellikle Latin amerikali, Cinli ve Afrikalilar hicbir sey okuyamiyor yazamiyor ve az bir konusmayla hayatini bir sekilde surduruyorlar.


  • @ayvalik10 Evet haklısınız. Üstüne koymak için çaba sarf edeceğim.


  • @roccorocco Sanırım en büyük problem bu olacak , peki birşey daha soracağım. Orada zaman içerisinde ingilizce seviyesi gelişebilir mi?


  • @hbmurat problem veya kolaylik olmasi su an sizin elinizde. Ben buraya gelmeden once yuzme denizde ogrenilirse, dil de yerinde ogrenilir diyenlerdendim. Tr de sadece biraz dilbilgisi bir kac ay konusma dersi aldim ama inanin yeterli olmuyor. Cok zaman ayirmaniz lazim.
    Dil oyle 6-7 ayda yada 1 yilda ogrenilen birsey degildir. Biraz da kisinin karakteri ve anlama duzeyinede baglidir. Girisken sosyal ve cabuk ogrenen biriyseniz belki 8-9 ayda dert anlatip dinleme seviyesine gelebilirsiniz.
    Ilk geldigim zamana gore bir tik iyiyim. Geleli 6 ay oldu. Anlamam daha iyi gelisti. Ancak konusmada cok duraksiyorum ve dusunuyorum. Tecrube edenlere gore konusmanin anlasilir ve az akici olmasi icin 1.5-2 sene gerektigi yonunde deneyim aktaranlar oluyor.


  • @roccorocco değerli cevapların için teşekkür ederim.


  • Bu siteden ücretsiz şekilde dil için eğitim alabiliyorsunuz. Ayrıca duolingo vs uygulamalarda var. Bunlardan başlamak ve birkaç temel öğrenmek, hiç başlamamaktan sıfır şekilde amerikaya gitmekten daha iyidir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum