Aslında lottery başvuru formunu doldurmak da DS260 formunu doldurmak da inanılmaz kolay. Ne başvuru esnasında aracı kuruma ne de başvuru sonrasında danışmanlık firmasına ihtiyacınız var. Tek yapmanız gereken öncesinde, forumdaki yönergeleri takip etmek. Ayrıca, bu tür aracı kurumlar birkaç sene üst üste aynı fotoğraf ile adınıza başvuru da bulunup, otomatikman diskalife olmanıza da sebep olabilir.
-
@Zelene çok güzel bir mani oldu 😂 bunu kullanacağım izninizle
-
@Mert-doğan merhaba, siz devamında imazanızı mı güncellemediniz, yoksa süreçte bir sorun mu çıktı CN de kötü değilmiş çünkü
-
@piriyatel mülakat deneyimleri konu başlığında detaylı bir şekilde var unganlar deneyimlerini inceleyin o başlıkta
-
@nejlakerim, içinde söyledi: Senatorden yardım hk
@Mihok öncelikle cok teşekkür ederim. Google dan aratarak mı buldunuz bilgileri yoksa herhangi bir site mi var?
Find Your Representative | house.gov
-
Merhaba,çifte vatandaşım. Greencard'a başvurumu Romanya pasaportu ile yaptım. Çıkması durumunda mülakat sürecinde nasıl bir yol izlemeliyim?
-
@FUAT-ARI, içinde söyledi: Greencard almis ve Amerikaya Gitmis olanlar
konu kimsenin ilgisini cekmedi sanirim.
Konu hakkında size gerekli cevabı zaten vermişim sorularınızı uygun başlıklar altında sormalısınız.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi
-
Hiv pozitifim ve vize sürecini etkileyen olumsuzlukla karşılaşmadım ve ds261 doldururken bulaşıcı hastalığım yok olarak işaretlenmesi gerekiyor. Hiv + bulaşıcı hastalık listesinden kaldırıldı bildiğim kadarıyla muayenede herhangi bir problem olmuyor sadece extradan Tüberküloz testi yapılıyor ve sonuçlar 8 hafta sonra çıkıyor.Aynı zamanda buradan bana ulaşıp bilgi almak isteyen bir arkadaşta şuan Amerikada.Hiv pozitif olanlar bu konuda biraz daha az endişelenebilirler
-
Merhabalar sevgili adminler bir şeyi merak ettim aslında bu başlığa uygun bir soru olabilir, DV mülakatında yanına gideceğimiz kişi (kuzen,ağabey vs.) zamanında out of status kalmışsa ama şu an yasal olarak yeşilkarta sahipse bir problem olabilir mi sizce talihli için veya bunu sormadan da görebilirler mi ?
-
DV2023 kazananiyiz ailecek ve ben 21 yaşındaki oğullarıyım, 4 haziran 2001 doğumluyum ve 16xxx cn, hesaplarıma göre ocakta current olmamız gerekiyordu fakat ocak ayında yayımlanan şubat bülteninde current olduk
Ve bu durumda şansım ölmüş oluyor 210 gün eklenince, ancak benden 9 ay büyük 31 ekim 2000 doğumlu arkadaşımın vizesi bugün basıldı ve 22 yaşında. Bu durumda bana yarın mülakat daveti gelse ben vize alamıyorken benden 9 ay büyük birisi alabiliyor
Hesaplamayı mi yanlış yapıyorum yoksa sistem mi eksik efendim
-
-
@crazycells Merhaba size başımdan geçeni anlatarak bu duruma düşenleri bilgilendirmek için yazıyorum .I-824 formuyla ilgili biz çok araştırdık zahmetli oldu başkaları böyle zahmet çekmemesi için anlatmak istedim .Öncelikle bizim başvurumuz F2A dı Yaklaşık 21 ayda Uscis dan onay aldık ancak bize gelen mail mektubunda NVC ye gönderdik değil de I-824 formunu doldurmamızı istiyor du bizde başta anlamadık bu nedir dedik araştırdıkça öğrendik ki I-130 formunu doldururken hata yapmışız 61-62. Soruların ikisini de cevaplamışız biri Ankara konsolosluğu biri Amerika konsolosluğu onlar da dosyayı nereye göndereceklerini bilemediği için bize Ankara için I-824 Amerika için I-485 formunu doldurmamızı istiyordu bende Türkiye de olduğum için I-824 formunu doldurdum(465$) ve yanında Uscisin onay formunun fotokopisi, ücret formu (G-1450 ) ve bize mail olarak bilgilendirmeleri için G-1145 formlarını doldurarak posta yoluyla sitedeki Uscis Adresine postaladık.1 hafta sonra ücretin hesaptan çekildiğine dair mail geldi ve bekleme süreci başladı yaklaşık 3,5 ay sonra Uscistan e-mail geldi dosyamız artık NVC ye gönderildi çok şükür sürecimiz normal akışına dönmüş oldu bu durumu yaşayacak kişiler için yol göstermek amacıyla yazmak istedim .
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu
@charon her ev sahibi aynı değil ki. Ayrıca gideceğin eyalette ki fiyatlar da çok değişkenlik gösteriyor. Airbnb bile tutsan paraya ihtiyacın var. 3k - 5k dönemleri bittiğini anlatmak istiyorum.
Dediğiniz gibi 3-5K’ya 10-15 gün anca idare edilir bütün giderleri düşündüğünüzde.
Ancak apartman dairesi kiralamalarında 6 ay nakit ödeme yaparak anlaşma yaptıklarını duydum birkaç farklı kişiden. Bunun için de yaklaşık komisyon dahil ortalama 12-13k lazım.
-
arkadaşlar merhaba. Neredeyse 1.5 yıldır amerika'da öğrenci statüsünde yaşıyorum. Geldiğimden bu yana çalışıyorum. ilk ve ikinci çalıştığım iş yerinde ödememi cash olarak alıyordum ve sonrasında banka hesabıma (wells fargo) yatırıyordum. Şuan devam ettiğim üçüncü işimde ise ödememi şirket sahibinin bireysel banka hesabından Zelle üzerinden transfer alarak alıyorum. Geldiğimden bu yana ortalama tahminimce $50.000 dolar para kazanmışımdır. SSN'im veya ITIN number'ım yok. Dolayısıyla bu paranın vergisini hiçbir şekilde ödemedim. Bu paranın ortalama $30.000'ını banka havalesi üzerinden aldım.
Şimdi ise EB-3 sürecine girdim. Sorum ise şu; olur da interview olursam, vergi ödememiş olmam bana bir sıkıntı çıkarır mı? ınterview'de geçmiş banka hareketleri görebilirler mi? evet ise, green card'ı bu sebepten ötürü onaylamamak gibi durum olur mu ve ek olarak şuan da ITIN number basvurusunda bulunmam mantıklı olur mu?
Tecrübelerinizi ve bilgilerini aktarırsanız çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler.
-
@Canan-Biçer
Merhabalar bizde mülakat tarihi beklemedeyiz , tüp bebek tedavisi olacağız doktorumuz aşılar için bir sakıncasının olmayacağını , fakat akciğer röntgeni için koruyucu olsa dahi izin vermeyeceğini söylediği,için Şuan sağlık randevusunu geçene kadar tedaviye başlamama kararı aldık , adınıza hayırlısı olsun , bu başlığın açılması da çok faydalı olmuş , -
@bismail sal kendini gerisi gelir😃
-
Merhaba arkadaşlar benim kafama takılan soru şu, 4 kişilik bir ailem var, ben önden gidip ailemi 1 yıl yada daha uzun bir süre sonra ailemi de getirebilir miyim?
Araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla vize süresi dolmadan yani ortalama 6 ay içinde ailenin tüm bireylerinin giriş yapması gerek.
Ben bu şekilde bir giriş yapıp ailemin olası sorunlarla karşılaşmasını istemiyorum, sonuçta çocukların okulları devam ediyor vs.. yani eğer başarısız olursam ve geri dönmem gerekirse aileminde bu süreçte yıpranmasını istemiyorum.
1 yıl yada daha üzeri bir zamanda ailemi getirmem mümkünmü? -
Herkese merhabalar. Benim bir sorum olacak. 24 aralıkta abdye giriş yaptım. 27 aralıkta Uscıs sisteminde ‘’case closed’’ olarak güncelleme yapılmış. Green card ve ssn numaramı aldım. Bu normal bir işleyiş midir? Davanın kapanmış olması.
-
Her sorunuz için forumda yeni bir konu açmayın varolan konuları kullanmanız lazım.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri
-
@nilfersev eski yazılarıma dönüp bakınca ne kadar çok şey değişmiş hayatımda vay ki ne vay...
resim olayını amma da büyüttünüz alın size örnek
-
@Raven idphoto4you sitesini denemediniz mi photo tool kullanırken boyutlarınızı 610 - 620 gibi yapın sonra photo tool koyarsanız ozaman hiçbir sıkıntı kalmaz çünkü sizin resmin boyutları 1200 - 1300 gibidir. aşağıdaki sayfa da ben nasıl photo tool kullanacağını anlattım
-
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Tam dediğiniz gibi bir çözüm bulmuştum ben de en sonunda
-
@Tuğçe-Güngör, içinde söyledi: resim olayını amma da büyüttünüz alın size örnek
Burda yazilan her seyi yaptim yine de kabul etmiyor, bi de fotografci da cektirdim fotografi garanti olsun diye, pikseli uysa baska biseyi hata veriyor, tam oldu diyorum belli bi süre sonra tekrar choose photo ya tiklayinca kabul etmiyor. 3 saat ugrastim ve artik pes edicem kendimden sogudum. Düsük pikselli cektigi fotografi tekrar mi cektirmeliyim?
fotonun ismi nedir?
isminizde cok fazla turkceye ozgu karakter var, ama eger fotonun isminde turkce karakter varsa o da ayrica hata veriyor, bilginize. fotonun ismini basitce "foto" olarak kaydedip bir daha deneyin isterseniz...
-
@Raven, içinde söyledi: resim olayını amma da büyüttünüz alın size örnek
Şimdi ben de resimle ilgili bir soru soracağım pimpirikli demezseniz
Birkaç yıldır başvuru yapıyorum ve fark ettim ki bu sene photo tool değişmiş. Artık kendi kendine kesiyor resimleri ve manuel tool'u seçtiğinizde de yine size fazla seçenek vermiyor. Fotoları uzaktan çektim, yakından çektim, her şeyi yaptım ama tüm denemelerimde omuzlar crop dışında kalıyor ve foto alanındaki yüzün oranı eskiden olana kıyasla oldukça büyük görünüyor.
Bu arada manuel tool için kullanılmış olan mini tutorial videosunda da omuzlar dışarıda kalıyor.
Acaba bu yeni crop oranlarını kullanmak mı hata olur, kullanmamak mı?
eger yuzunuz net bir sekilde gorunuyorsa ve arkaplandan ayriliyorsa o durumda omuzlari dert etmenize gerek yok, bilginize.
-
fotoğrafı çekerken sol göz altimda arpacık olduğu için çok kırmızıydı fotoğrafçı onu çok az giderdi. Ama yüzümde herhangi bir oynama yapmadı sadece arpacigin olduğu kısmı çok hafif beyazlatti gibi bir şey yaptı. Bu sorun teşkil eder mi? Çok stres yaptım bu konuda ama yüzümde bir oynama yok şu an arpacık geçti ve yüzüm tamamen fotoğraftaki gibi
-
@Atlantis00 Ama sistem fotoğrafı kabul etti ve kontrol ettiğim tüm sitelerde sorunsuz görünüyordu. Yani benim korkum sistem bunu anlar mı herhangi bir sorun olur mu arpacık olan kısmı çok hafif giderdiği için yoksa bir sorun olmaz mı?
-
@crazycells merhaba, fotoğrafın ismine hiç dikkat etmedim rakamlar harfler vardı sanırım , @ayvalik10 sağolsun çok yardımcı oldu, 1 tane fotoğraf kaldı onun düzenlemesi de olursa basvuru yapabilirim umarım.
-
@Atlantis00, içinde söyledi: resim olayını amma da büyüttünüz alın size örnek
fotoğrafı çekerken sol göz altimda arpacık olduğu için çok kırmızıydı fotoğrafçı onu çok az giderdi. Ama yüzümde herhangi bir oynama yapmadı sadece arpacigin olduğu kısmı çok hafif beyazlatti gibi bir şey yaptı. Bu sorun teşkil eder mi? Çok stres yaptım bu konuda ama yüzümde bir oynama yok şu an arpacık geçti ve yüzüm tamamen fotoğraftaki gibi
hicbir problem olmaz
gecmis olsun.
-
@crazycells Çok teşekkür ederim
-
@crazycells Çok teşekkürler
-
Daha öncede ileti atmıştım yine yazayım gören biri yardımcı olur, İzmir tarafında green card fotoğrafı çeken yer varmı? Ben çektirdim ama photo tools da sıkıntı çıkarıyor. Birde fotoraf oynanmamış olacak degilmi? Cevaplarsanız sevinirim
-
@ayvalik10 hocam teşekkür ederim
-
@Soner94 hayırlı olsun
-
@ayvalik10 geçen sene ve bu sene fotoğraf çektirdiğim fotoğrafçı fotoğrafı çok güzel ayarlıyor ama az önce başvuru yapacakken farkettim fotoğrafın çekildiği tarih geçen senekinde de bu senekinde de 2019 ekim olarak görünüyor bu sıkıntı olur mu acaba anlaşılır mı? Fotoları 2020 eylül ve 2021 eylül-kasımda çekindik. 2019da o fotoğrafçıyı bilmiyorduk bile. Ekran görüntüsü ekliyorum https://www.hizliresim.com/c3lckjv
-
@Bekoray, içinde söyledi: resim olayını amma da büyüttünüz alın size örnek
@ayvalik10 geçen sene ve bu sene fotoğraf çektirdiğim fotoğrafçı fotoğrafı çok güzel ayarlıyor ama az önce başvuru yapacakken farkettim fotoğrafın çekildiği tarih geçen senekinde de bu senekinde de 2019 ekim olarak görünüyor bu sıkıntı olur mu acaba anlaşılır mı? Fotoları 2020 eylül ve 2021 eylül-kasımda çekindik. 2019da o fotoğrafçıyı bilmiyorduk bile. Ekran görüntüsü ekliyorum https://www.hizliresim.com/c3lckjv
internette exif bilgilerini silen program var. Deneyin isterseniz.
Şimdi denedim. Benim pcde oluşturma tarihi 2009 olan resimin oluşturma tarhini şimdiye çevirdi. Ama keliteyi biraz düşürdü. Deneyin kalite hoşunuza giderse devam edersiniz ki büyük ihtimal hoşunuza gider. 800kb olan resim 110kb oldu(benim başvuru yaptığım resim 60kb idi). Ama kaliteyi sevmezseniz googleda exif remover diye aratıp deneme yapmanız lazım
-
@uzaysan kalitesi baya düştü böyle yapınca
-
bi sıkıntı olur mu acaba o tarihten
-
@Bekoray kcc tek tek resimleri download edip daha sonra özelliklerine bakacak kadar vakti yok ondan senin resmini daha önce ki başvurularda kullandığın için yakalayabilir yoksa özelliklerine bakıpta burada 2019 yazıyor demez.
-
En iyisi fotoğrafçılar da yaptırmak daha mantıklı
-
@Tolga-Arslan alakası yok siz burada o kadar yazı yazdım hiç mi okumadınız vesikalık resim çektirin arkası beyaz olsun gerisini siz yaparsınız neden 30 - 50 TL vereseniz
Benzer Başlıklar
50
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.2k