@Stickezz Bol sanslar dilerim.
-
Amerikada egitim ile ilgili aklinizda sorular var ise bu webinara katilip , sorularına cevap bulabilirsiniz. Sorularinizi onceden de gonderebilirsiniz. Katilim ucretsizdir.
Söyleşi: Yurtdışı Üniversite Hazırlıklarında Kafa Karıştıran Konular
Yurtdışı üniversite başvurularında merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabileceğiniz bir webinarAsk us your questions and join us on March 15th to discuss them!
ASK HERE: https://forms.gle/Y6MTxrNoAQLgNuyw9 -
Amerikada egitim ile ilgili aklinizda sorular var ise bu webinara katilip , sorularına cevap bulabilirsiniz. Sorularinizi onceden de gonderebilirsiniz. Katilim ucretsizdir.
Yurtdışı üniversite başvurularında merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabileceğiniz bir webinarAsk us your questions and join us on March 15th to discuss them!
ASK HERE: https://forms.gle/Y6MTxrNoAQLgNuyw9 -
-
-
Merhaba Türkiye’de Alman Dili ve Edebiyatı okuyorum ayrıca açıktan Havacılık yönetimi okuyorum. Amerikada şuan okuduğum bölüm ya da bir benzeri yok diye biliyorum. Varsa ne diye geçiyor nasıl oluyor? Transfer olmak istesem bu bölüm için hangi bölüme gidenilirim ya da ikinci üniversitemden bir yol çizebilir miyim? Artık kafaya koydum gerçekten Amerikaya gelmek istiyorum. Her türlü fikre açığım örneğin “Buraya gelirsen 2 yıl şu bölümü okursan iş bulursun” gibi gibi
Teşekkürler -
@Senay-Sirin iyi günler size bir soru sorsam tecrübenize binaen kızım SAT mat kısmından 780 /800 sözel kısmı daha düşük 500 /800 aldı lise not ortalaması da 3,96 okullara başvuru yaparken burs isteğimizle ilgili ayrı bir beyanda bulunmalımıyız yoksa zaten okulla direk değerlendirmeye alıyormu şimdiden teşekkürler
-
@cnttr, içinde söyledi: PARAMEDİK(EMT)
Merhaba Amerikada PARAMEDİK okumanın zorulukları?
Kolaylıkları?
İş bulma olanağı?
Yıllık kazancı?
Eğitim süresi ve kabul gören üniversiteler?
Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?Teşekkür ederim😇🙏
Merhaba. Paramedik maaşları hakkında ben de araştırma yapıyorum. Siz eğer kaynak hazırladıysanız bana da atabilir misiniz?
-
-
@Doncarleone vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. turist olarak gitmeden net bir fikir oluşmayacak sanırım. şuanda bizim imkanlarımızla en kolay yerlesebilecegimiz avrupa ülkesi olması cazip ama diğer her şey yabancı. ilk fırsatta yerinde görmekte fayda var. ama inşallah amerika çıkarda daha kolay yoldan hayallere kavuşuruz hep birlikte.
-
@crazycells teşekkürler çok sağ olun.
-
@zemheri , içinde söyledi: Community College ve Üniversite (yaşam ve çalışma koşulları)
@crazycells belirli üniversiteler veya collegeler veriyor herhalde
okullar, vakif ve kurumlar, devlet hepsi veriyor olabilir...
ABD'deki egitim yapisi Turkiye'dekinden cok farkli... o nedenle Turkiye'de ogrendiginiz kaliplari unutmaniz gerekiyor biraz 🙂 egitime Turkiye'deki gibi yon veren merkezi kurumlar yok...
uluslararasi ogrencilerin buyuk bir kismi kendi ulkelerinden ABD'de okumalari icin burs alabiliyorlar.
-
@zemheri sadece soru sormak icin yeni baslik olusturmayin, sadece bilgi verilince forumda yeni baslik acilmasini uygun goruyoruz.
Ayrica su bolum ogrenci vizeleri ile ilgili:
https://yesilkartforum.com/forum/category/89/öğrenim-vizeleri-f-m-ve-j
su bolum ise universite basvurulari ve lisans egitimi ile ilgili:
https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi
dolayisiyla sorunuz icin dogru bolumdeki basliklari kullanmalisiniz.
(basligi ilgili yere tasidim)
-
@DewRM, içinde söyledi: Türkiye'de üniversite okumak mı Amerika'da community college okumak mı ?
Merhaba. GreenCard 2022 kazandım. Florida'da 2 yıllık İç Mimarlık (Interior Design) okumak istiyorum. 2 yıl sonunda iç mimar olarak çalışabilir miyim? İlla 4 yıllık okullara gitmem mi gerekiyor?
Sorunuzu ilgili başlıkta sorabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/category/11/mühendislik-ve-mimarlık
-
@kimbilirkim, içinde söyledi: lise mezunu olduktan sonra amerikaya üniversite öğrencisi olarak gitmek
merhabalar. yeni bir üyeyim. tıp ve makine alanında kendimi geliştirip sağlık teknolojileri üzerine iş yapmak istiyorum. çok gelişmiş bir alan değil ve kendimi uzmanlaştımam eğer türkiyede kalırsam hem çok uzun sürecek hem de kısıtlı bir gelişim imkanım olacak. bu konu üzerine bellirli bir seviyede araştırma yaptıktan sonra en uygun ülkenin farklı işleyen sistemiyle amerika olduğunu gördüm. çünkü tıp eğitimi için 4 sene pre-medical dersler alıp herhangi bir alanda lisans eğitimini tamamladıktan sonra 4 sene de tıp fakültesi okuyorlar. ilk 4 senemi makine üzerine eğitim alarak geçirdikten sonra üzerine 4 sene tıp okuyabilirim. tabi bunlar işin biraz hayal kısmı. şimdi gerçekliğe dönelim.yeni lise mezunuyum. uluslararası öğrenci olarak amerikaya gelirsem bir üniversiteye başvurmak için neleri ne sırayla yapmam gerekiyor. bu konuda oldukça eksiğim. yaptığım ön araştırmalarla sat/act ve tofel/ielts gibi sınavlar hakkında bazı yazılar gördüm. aralarında en yabancı olduğum sat. amerikada bir üniversiteye başvurmak için ilk önce sat sınavına mı girmem gerekiyor?? tüm bunları ne sırayla yapmam gerekiyor?? ya da tüm süreç ne kadar vaktimi alır?? hadi diyelim ki tüm bunları tamam ettim. benim için en büyük sorun maddiyat. çok fazla birikmiş paramız yok. hem okuyup hem çalışarak halletmem mümkün mü? ya da burs bulabilir miyim? burs için nerelere başvurabilirim? kafam oldukça karışık. bu süreci yaşayan veya bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
Sorunuzu ilgili bolume tasidim. Bu bolumdeki basliklari inceleyip sureclere asina olabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi
Ozellikle de basvurular icin su basligi incelemelisiniz:
Fakat ABD'de yuksek ogrenim almak pahali bir surec, eger uluslararasi ogrenciyseniz burs olanaklari da biraz kisitli olacaktir. Eger okullardan kabul alirsaniz genelde sizi burs konusunda yonlendiriyorlar.
-
@crazycells cevabiniz icin teşekkürler. Su an ABD bürolarının hiç bir numarası yok, ABD ile alakalı sadece Türkiye'den WhatsApp numaraları var ve ne zaman sorsam aynı cevabı alıyorum. Email gonderdim yine aynı cevap. Durumumu ne kadar anlatırsam anlatayim anlamiyorlar.
-
@kingocali teşekkür ederim bir inceleyeyim
-
-
@Erdem-M, içinde söyledi: OPT, Community College hakkında soru
@DunyalilardanT Selamlar, benim de bir sorum olacaktı, acaba sizce İngilizce Öğretmenliği bölümünün ABD'de ki geçerliliği nedir? Çok tutulmayacak bir şey olduğunu düşünmekteyişm ama fikrinizi de almak isterim, aynı şekilde sizzin de @crazycells , teşekkürler.
Şuan 2. sınıfta okumaktayım fakat orda bir denkliği varsa bile zor ve şüpheli diye düşünmekteyim. Aydınlatır mısınız?
Kanada'daki İngilizce hocam İranlı. Ama gerçekten iyi öğretmen. Kendisi bu duruma gelebilmek için master yaparken akşam 16:00 dan 23:00 kadar hergün ders çalıştığını söylüyor. "Arkadaşlarım o saatlerde Cafe ya da barlarda çalışıp para kazanırken ben ders çalışmayı tercih ettim. Şu an arkadaşlarımdan çoğu ülkelerine dönmek zorunda kaldı ben ise University of British Columbia da phd yapıyorum." diyor.
Bunun anlamı " neden yapamayasın?". Kolay yok." Yeter ki iste ve çok ama gerçekten çok çalış. " diyor.
Bence haklı.

FAFSA ve Üniversite Eğitimi için diğer burs ve kredi olanakları
-
Vergi evrakı nedir, biz daha geleli 3 ay oldu. Acaba bir sene dolması mı gerekiyor?
-
@mkonca Federal tax return belgesi oluyor ama siz yeni geldiginiz icin nasil olacak bilemiyorum. Okulun financial services ofisine sorun. En kesin bilgiyi oradan alabilirsiniz.
-
FAFSA da , eyalet icin redidency baslama tarihi soruluyor. Bunu nasil belirleriz. Soyleki, 2019 da Kaliforniya adresi verdim, 2019 icin vergi beyyanı yaptim ama state degil, federal yaptım. 2020 icin vergi beyanı yaptm. 2021 senesinin Ocak 22si itibari ile benim, esimin ve oglumun da ismi gecen ev kiralama kontrati var. 2020 vergi beyanı Mayis ayında yapildi. FAFSA doldurulurken, eyaletteki residency hangi tarihte basladi sorusuna ne yanıt vermek gerekecek ? Bu arada oglum Ocak 2021 sonunda okula baslamıstı, pandemi nedeni ile giristen bir hafta sonra okula basladi. Bilgisi olan varsa sevinirim. Tesekkurler
-
@cnpist California da ne zaman yasamaya basladiysaniz, o tarih sizin residency start date oluyor. Genelde okullar bunu eyalet ehliyet veya ID card verilis tarihi ile teyit ediyorlar.
-
@MySea tesekkurler
-
merhaba herkese
aradan bir dönem geçti ve FAFSA alıp Bergen Community College de bir sene ALP aldık. Şimdi FAFSA ile ALP ye devam etmek istiyorum çünkü bitmedi.
1-tekrardan FAFSA alabilir miyim?
2- eyalet değiştirdik, artık New jerseyde yaşamıyoruz, ama oradaykende uzaktan eğitimle okuduk aldık. FAFSA için illa yaşadığım yerdeki college mi başvurmam gerekiyor? -
@mkonca Adres ve gelir durumu degisikliklerinde FAFSA hesabinizi update yapmaniz gerekiyor. Okul degisikliginde ise FAFSA financial aid durumunu yeni okula transfer yapmaniz gerekiyor. Okuldaki finance ofis size bu konuda yardimci olacaktir
-
F1 vizesi ile "Uluslararası Öğrenci" statüsünde lisansa başlamayı düşünüyorum ancak okul ücretleri çok yüksek. Okul harcı için neler yapabilirim? Başarılı öğrencilere okuldan burs verilir mi? Bizdeki üniversiteler gibi %25, %50 burs seçenekleri var mı?
-
Selam,
Green kart olmadan burs alabilecegimiz kurumlar yok mu? Bilgisi olan yardimci olabilir mi? -
Merit based yani ders basariniza gore basvuracaginizi universitelerden alabilirsiniz. Gitmeyi dusundugunuz universitelerin web sayfalarindan arastirip, financial aid sayfalarina bakabilirsiniz. Universitelerin financial aid sayfalaridaki linkleri inceleyin. Grant araken eger size basvuru icin ize su kadar para odeyin diyen web siteleri ile karsilasirsanz, arkaniza bakmadan o siteden cikin, scam onlar.
-
ASK HERE: https://forms.gle/Y6MTxrNoAQLgNuyw9
Benzer Başlıklar
117
31.7k
Users
5.1k
Topics
363.1k