@Serapp bilgi için teşekkürler Serap Hanım. İyi tatiller oğlunuzla😊
-
Herkese selam. Öncelikle bütün süreçlerde yanımızda olan yeşilkartforum ailesine çok çok teşekkür ederim. Herhangi bir yere para kaptırmaya gerek kalmadan bütün süreçlerde bilgilerini ve donanımlarını paylaşan herkese de teşekkür ederim. Dün vize mülakatım vardı. Onay aldım çok şükür. Darısı hepinize inşallah. Mülakat konuşma sürecine geçmeden önce naçizane şu tespitimi söyleyeyim; samimi ve doğru beyan paylaşımı onay almak için en önemli husus bence. Kısaca profilimden bahsedeyim. Evli 2 çocuk babasıyım. 13 yıllık kendime ait işyerim ve hizmet dökümüm var. Son 3 yılda bir Fransa bir de Dubai çıkışım var. Ve gitmedim ama pasaportumda canada vizem basılı idi. Gitmedim çünkü Amerika ile beraber gitmeyi planladım.
Konsolosluğa girmeden karşıdaki iş merkezinin alt katında emanete eşyalarımı verdim. Randevu sırasına göre içeri alıyorlar . Nizamiye gibi olan yerden girişim ve çıkışım arası yaklaşık 45 dakika. İçerideki binaya geçtim. Sırasıyla evrak kontrolü - parmak izi- ve sın olarak mülakat sırasına girdim. 4-5 ayrı bölmede camın arkasında görevliler vardı. Daha önce burada yorumlarda bahsedilen sarışın bi genç ve hintşi bir bayan da vardı aralarında. Ret ve onay alanları saydım sıradayken. Bence mülakatı yapanların kim olduğu ile hiçbir alakası yok ret ve onay için. Zira sarışın arkadaş için iyi yorumlar yapılmıştı hep ama 4-5 tane art arta red verdiğini gördüm. (Ben bir odaya girip görüştüğümüzü sanıyordum ama değildi. Bu 4-5 bölme kısa duvarlarla ayrılmış bölmelerdi ve ayakta görüştük) toplamda 3-4 dakika sürdü. Aile tablosu, işyerime ait belgeler, hesap dökümleri ve destekleyici birkaç belge daha… hiç birini sormadı . Hoş geldiniz dedi ve camın altından pasaportu verdim.
Görevli : işiniz?
Ben: 13 yıllık işyerim var
Görevli : evli misiniz
Ben: evliyim 2 çocuğum var
Görevli : eşiniz herhangi bir vizeye başvurdu mu
Ben: hayır hiçbir başvurusu yok
Görevli: eşiniz ne iş yapıyor
Ben : devlette memur
Görevli: son yıllarda yurtdışı çıkışınız ?
Ben: Dubai ve Fransa
Pasaportumu kontrol etti
Görevli: canada vize var ama gitmemişsiniz
Ben : ikisine beraber gitmeyi planlıyorum. Bu mülakatı bekledim.
Bunu da söyledikten sonra kafasını salladı . 2 dk kadar bilgisayarına notlar aldı . Vizeniz onaylandı dedi. Darısı gitmek isteyen herkesin başına. Emeği geçen bilgisini paylaşan herkesten Allah razı olsun -
@Oguz-Talan rica ederim sonuçlarınızı bizimle de paylaşırsanız sizden sonralar için güzel bir deneyim olur.. umarım olumlu geçer sizin süreciniz
-
Merhaba ds 160 dormunu doldurduğumda pasaport tarihi için aşağıdaki gibi gösterim yapıyor ay ve yılı tam çıkarmıyor. Sizce sorun olur mu ?
31017e73-bf4d-4b19-b724-09b2a308e8a9-image.png
-
@kaanayhan83 2.seçenekle devam edeceksiniz eğer ds 160 doldurduysanız.
-
Merhabalar, DS160'da kardesim icin bir degisiklik yapmamiz gerekiyordu (askerlik kismi guncellemesi) ama bunun yaninda okul tarihlerinde de suan universite devam ettigi icin bugunun tarihini girdik. Acaba bu sorun olur mu?
2- Form gecen sene dolduruldugu icin seyahat tarihi nisan 2025'ti, bunu da ileri bir tarihe cektik, ayni zamanda amerikada ablasi olarak benim yanima gelecekleri icin de ev adresimizi guncelledik (eski adresten tasindik). Annem ve babam icin herhangi bir degisiklik yapmadik, sizce onlarin da formlarini kardesimle ayni olacak sekilde degistirelim mi?
Kafamiz cok karisti.
Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler. -
@metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
-
Merhabalar
Mevcut 10 yıllık vizemizin bitimine 1 yıl kala şuan 16 yaşımda olan kızımız için başvuru yaptım. Vizeyi alırken 7 yaşındaydı. Çevremde bu durumda olan arkadaşlarımıza yenileme başvurularında çocukları için hep parmak izi randevusu gerektiği ibaresi çıktı ve malum randevular çok ileri tarihli olsuğu için sadece kızımız için yenileme yapmak istedik. Anne ve baba için ileriki aylarda posta ile yaparız diye düşündük.
Fakat sistem tüm bilgileri doğru girmeme rağmen posta ile yenileme verdi ve bugun posta talimat maili geldi
Acaba bu durumu yaşayan oldu mu?
Tek tahminim şu; mülakatta 14 yaş altı fakat 14 yaş sonrası yaptığımız seyahatte parmak izi alınmıştı girişte. Bu etkilemiş olabilir mi? Yoksa pasaportu yollayıp bize geri yollama ihtimalleri var mıdır? -
Arkadaşlar merhaba
en dün DS-160 formumun koduyla birlikte kayıt olup tarih seçmek istedim J1 vizesi ile. Fakat sistem benden ödeme için kredi kartı bilgilerimi istediğinde SWT seçeneğini seçmeyi unuttuğumu fark ettim ve geri dönerek bu seçeneği düzelttim.
Tekrardan ilerlemeye geçtiğimde "Vize ücretini öde" sekmesinden ödeme sekmesine ulaştım. Burada da çok kez kontrol etmeme rağmen (panik haliyle ilk 1-3 saat sürekli kontrol yaptım ve sanırım sistem engel attı) ödeme yapmamı gerektiren bir ekran çıkmadı ve iki konsoloslukta da uygun randevu görünmüyordu. Fakat insanların randevu tarihi seçebildiğini görünce teknik bir problem midir diye size ulaşmak istedim.
Şu an gün içinde düzenli aralıklarla kontrol ediyorum ve randevu bilgisine, ödeme ekranına ulaşamıyorum. Ödeme yapamadım ve uygun randevu yok diyor her saat başı kontrol ediyorum ama çok zor hiç yok. Şu an nisanın dokuzu ve mayısın 22'sinde Amerika'da olmam gerekiyor. Sizce imkanı var mı bunun?
-
-
Kardeşim ABD ordusuna katıldı, Aralık'ta mezun olucak. Mezuniyetine katılmam için komutanı ve kendisi davet mektubu yazıp konsolosluğa göndericekmiş fakat yorumlarda mülakata görüşme yapan kişinin elinde götürmesi gerektiği yazılmış. Ordu mensubu için farklı bir durum mu var?
-
-
Öncelikle bol şans çekilişte. Konu ile ilgili bizim cekincemizi ve mülakat öncesi yaptığımız evraksal hazirliklari mülakat deneyimimizde bahsetmiştim, aşağıda okuyabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/562?_=1741620550313
-
@Civil_Engineer, içinde söyledi: B2 turist vizesi ile 6 ay kalip 2. Giris
Merhabalar, ailem 6 ay amerika'da turist vizesi ile kalip aralik basinda turkiye'ye dondu. Ocak ortasi tekrar gelip bir 6 ay daha kalmayi planliyorlar. Ikisi de yasini basini almis emekli insanlar. Giriste bir sorunla karsilasirlar mi? Daha once boyle kisa sureli giris cikisi tecrube eden arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.
Merhaba, aileniz ocak ayında yanınıza geldi mi? Son durum nedir şimdi?
-
Merhabalar bir sorum olacak.Vizem bitmeden 1 ay önce Amerika seyahatim olacak girişte vize sürem az kaldığı için sorun olur mu?Daha önce çok kez gittim geldim 180 günü hiç geçmedim.Bir de girişte sorun olmazsa vize tarihimin bittiği güne kadar yani 1 ay mu kalmam gerekir yoksa 180 gün izin verildiyse girişte 1 aydan fazla kalmam sorun olur mu?
-
Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
-
@Umut-Şele aileniz daha önce yurtdisina cikti mi? Yurtdisinda yasayan baska kardesiniz var mi? Ailenizin schengen ülkelerini ziyaret etmediyse bir schengen vizesi alip birkac yil sonra tekrar denemesini tavsiye ederim. Bazen böyle şanssızlık oluyor Turist vizesi harici ve GC çekiliş harici şansları yok malesef. Belki ileride siz vatandas olunca onlara GC basvurusu yaparsiniz..
-
annem ile babam ayrı mayıs 2025te 17 yaşında olacağım şu anda 11. sınıfım okulu bitirmek için önümde 1 sene daha var babam 2023 yılı green kartını kazandıktan sonra ds-260 formunu doldururken ende geleceğim için benimde adımı yazmıştı fakat ben babam ile beraber konsolosluğa gidemedim babama konsoloslukta sormuşlar kızınız buradamı? babamda hayır cevabını vermiş sonra kızınız sonradan mı görüşmeye katılacak? diye sormuşlar babamda evet cevabını vermiş ma ben o zamanlar gidip gitmeme konusunda kararsızdım kararımı verdikten sonrada 55000 olan kişi sayısı doldu ve ben gidemedim şimdi babamın konsolosluktaki görüşmesinin ardından 1.5 yıl geçti ve şimdi ven turist vizesine başvurmak istiyorum yalnız ds-160 formundaki bazı noktalarda kafam karıştı "Daha önce hiç kimse sizin adınıza Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri'ne göçmenlik dilekçesi verdi mi?" gibi ve ayrıca bu formda bana dikkat etmem gereken yerleri önerirseniz çok sevinirim (babam mülakata girerken ben 15 yaşındaydım)
-
@doomsday Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Bu ve bune benzer surecler cok karmasik maalesef. Sizin hikayenize cok benzer sekilde olan 2 kisi var acikcasi. kisaca ozetlemek gerekirse; Birinci kisinin, bir onceki girisinde telefonunda yer alan calistigina dair fotograflarini yakaliyorlar ve kisi de inkar etmemis. Sonra da kendi istegi ile vizenin geri cekilmesi isteniyor, vizesine REVOKED yazilip, geri gonderilmis.
Yine diger kisi de, aralik 2024 de ilk girisi olmasina ragmen beyanlari tutarsiz oldugu icin geri gonderiliyor. Onun da vizesine REVOKED yaziliyor.
Iki kisi de 212(a)(7)(A)(i)(I) maddesi geregi ABD ye kabul edilmiyorlar.
Bu tarz durumlarda CBP size bu sorgulama ile alakali " CBP form I-275" formu verir. Tum sorgulama orada yer alir. Bu evraginda sizde olabilecegini dusunuyorum. Sayet hala sakli ise 212 ile baslayan yada daha farkli bir kanun maddesi yer aliyorsa onu da paylasabilirseniz daha saglikli yorum yapilabilir.
Bu tarz durumlarda yeni bir vize basvuru yapmadan once waiver yapip yapmamaniz gerektigini ogrenmeniz lazim. Eger waiver gereken bir madde den iceri alinmadiysaniz, bunun icin ilk olarak CBP ye basvuru yapip, waiver yapmaniz gerek. CBP den alacaginiz sonuc neticesinde, konsolosluga yeni bir vize basvurusunda bulunmaniz gerek.
Sayet ayni madde sizde de yer aliyorsa bunun icin waiver yapmaniza gerek yok. Size referans olmasi acisindan konuya iliskin resmi linkleri asagiya ekliyorum.
Elbette bu alanda deneyimli bir avukata da danismaniz sureci daha saglikli ilerletmenize yardimci olacaktir.Bu iki kisiden birincisinin 25 subat 2025, ikinci kisinin de 10 nisan da randevusu mevcut. Sonuclarini sizin ile de paylasirim.
Tekrardan gecmis olsun diliyorum. Bu tarz durumlarin yasanmamasi dilegiyle.
9 FAM 302.11 (U) INELIGIBILITY BASED ON PREVIOUS REMOVAL AND UNLAWFUL PRESENCE IN THE UNITED STATES - INA 212(A)(9)
Document not Found Şub 2, 2023
Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements
Refugees must be admissible to the United States as an immigrant at the time adjustment of status is granted. However, an officer must remember that applicants who were admitted
-
Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm.
Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var:
180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor?
2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak?
Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur?
Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
-
@Kef14, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Merhaba. Arkadaşımın pasaportuna kaşe vurulmuş. Altına el yazısı ile tarih yazılmış. 5 giriş var. 1 tanesine 10 gün süreli tarih verilmiş, diğerleri 6 ay. Bunun bir önemi var mi?
10 gün vurulduğu girişi ihlal olmasın diye 10 kalıp çıkış yapmış.
Dogru olani yapmis. I-94 icin verilen sureyi gecirmemek gerekiyor.
10 gun izin verilen seyahati ne amacla gerceklestirmisti acaba? Cok sik giris-cikis yaptigi icin not etmis olabilirler, bu daha cok bir sonraki giristeki gorevli daha cok dikkat etsin diye yapiliyor.
-
@Zeynep-Yuksel, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
@crazycells merhaba pasaportta damga yok
gorevli damga basmadigi icin arayisa gectim zaten. Travel historyme ulastim ancak bir zaman bilgisi yazmiyor
hem cikis yaptiginiz ulke, hem de giris yaptiginiz ulke mi damga basmadi?
Karayip adalarindan veya Kanada'dan mi ABD'ye giris yaptiniz acaba?
Bu bilgileri hangi basvurunuza ekliyorsunuz, hatirlatir misiniz?
-
@crazycells bilgi amacli ogrenmek istiyorum donusum 25 agustos girisim 9 haziran. Sureyi asmamak tedbir amacli ogrenmek icin sordum. Yardimlariniz icin tesekkurler
-
@Zeynep-Yuksel, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
@crazycells bilgi amacli ogrenmek istiyorum donusum 25 agustos girisim 9 haziran. Sureyi asmamak tedbir amacli ogrenmek icin sordum. Yardimlariniz icin tesekkurler
Suradan "get most recent I-94"e bakiyorsunuz, degil mi?
-
@crazycells aynen belki mobilden eksik cikiyordur bilgisayardan da deneyeyim diyorum. Bu arada Turkiye’den giris yaptim:)
-
Merhaba, benim b1/b2 vizem var. Amerika’ya girerken turistik amaçla geldiğimi ve yarı zamanlı dil kursuna kayıt olduğunu söylediğim halde vizeme b1 işareti koymuşlar. Amerika gümrüğünün resmî sayfasından baktım gerçekten de b1 işareti konulmuş. Ben burada Meksika’ya gideceğim ve geri Amerika’ya dönmek zorundayım. Çünkü dönüş biletim Amerika’dan. Bu durumda Meksika’dan Amerika’ya geri dönerken sorun Yaşar mıyım ?
-
Merhaba, b1/b2 vizem mevcut. Ilk vizemi 2005 yilinda aldim ve bu zamana kadar 7-8 kez Amerika’ya giris yaptim. En son 2016’da gitmistim ve cikmam gereken tarihten yaklasik 2 ay sonra ciktim. Yani 6 ay sonra cikis yapmam gerekirken, 8 ay sonra cikis yaptim ama bu sirada Change of Status basvurusu yapmistik ailece, onaylanmayinca ulkeden ciktik. O tarihten sonra da yani 2017’den beri Amerika’ya hic gitmedim. Ta ki gecen aya kadar. 14 Kasim’da JFK havalimanina giris yaptim. Pasaport kontrolundeki border polisi bana sadece “ne kadar kalacagimi ve ne icin geldigimi” sordu. Ekranina bakip “seninle islemimize iceride devam edecegiz” dedi ve beni alip icerideki ofislerine goturdu. Pasaportumu icerideki ofiste baska bir polise teslim etti. Yaklasik 10 dakikalik bekleme suresi sonrasinda polis pasaportuma bir damga basti ve beni yanina cagirdi. Hic bir soru sormadi. “Gidebilirsin” dedi. Pasaportumu alip hizlica bastigi damgaya baktim. 13 Mayis 2023’e kadar kalabilecegimi gosteren damgaydi. 6 aylik kalis suresini onaylamisti. Bu arada bizim su an devam etmekte olan isveren sponsorlu EB3 surecimiz var. NVC onayimizi alali 1 yili gecti, sadece konsolosluk randevusu bekliyoruz. Kisaca, en son girisimde tekniken overstay olmama ve gocmenlik surecimde olmamiza ragmen Amerika’ya giris yaptim. Tecrubem, benzer durumda olan arkadaslarin kafasinda olusan sorulara bir ornek teskil eder umarim.
-
.............
-
@umutcetnkaya, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
merhabalar konu dogru yerde degıl ama turıst vızesıyle gırıp ordan sponsor bulup basvuru yapabılıyor muyuz baska bır statu degısıklıgıne
merhaba, soru farklı bir başlıkta cevaplandı.
-
@umutcetnkaya olmuyor maalesef. Cunku en basta turist vizesi gocmen vizelerine gecis icin uygun degil. Bunu yapanlar var ancak diyelim ki; size isveren olacak bir sponsor buldunuz. Bunun icin once recruitment ve Perm asamalari var. Bu asamalar 1 yil kadar suruyor ve bu sure B1/B2 vizesinin size sagladigi 6 aylik kalis suresini asmis oluyor. Boylece yasalliginizi kaybetmis oluyorsunuz.
-
Merhaba sorum var..kalış süremi uzatacağım ancak nete girip sorguladığımda görünmüyor 30 martta bitiyor sürem..muhtemelen bir yerde hata memur yaptı çünkü damga bastı 30 mart diye..şimdi uzatmaya başvurmak için gidip havalanından mı düzeltme yapmalıyım? Basına böyle nirsey gelen var mı?
-
@burakshop sistemsel sorun olabilir eğer vizenizi uzatmak istiyorsanız uscise extension yapmanız lazım.
-
@waterman sistemsel değil..mutlaka giriş yaparken yanlış yazdı birseyleri ..karakter hatası gibi mesela sisteme yazınca eski girşlerm görünüyor.6 ay önceki değil..benim damgam var 6 ay süreli.zaten uzatma yapıp hemen greenkarta basvuru yapacagım.sormak istediğim düzeltmeyi nerden yapacagımla ilgili yani yanlış yapan memur
-
@burakshop bu durumda uscis veya cbp ile iletişime geçip I-94ünüzü görüntüleyemediginizi söyleyin. Yazdığınız mailde pasaport ve abd vizenizin fotokopisini de gönderin. havalimanına giderseniz birşey değişeceğini sanmıyorum.
-
@waterman havaalanında terminal 5 te international bölüm var ordan halledilebiliyor sadece..pazartesi perşembe 8/14 arasıymış.bugun gidip sordum..burda dursun eger kaşe basmadı ne kadar süre verdi gibi soruların cevabı bu bölümde..
-
@crazycells Merhaba. Benim green card'ım var ve 14 Eylül'den beri US'deyim. Eşim de 19'unda turist vizesiyle geldi. Baya bir sorgudan sonra 1 aylık izin verildi. Pasaporta elle "No eos, cos, aos" notu da eklenmiş. Çıktıktan sonra birkaç ay sonra yine turist vizesiyle girse önceki kayıtlara bakıp yine 1 aydan fazla izin verilmez mi? Belli bir usul var mı bu tip girişlerde? Bu konuda fikriniz var mı?
-
merhaba ,Turist vizesiyle doğuma geldim kapıda 5 gün verdiler.Doktora gittim ertesi gün bana uçamayacağıma dair rapor vereceğini söyledi.2 ay kadar overstayed görüneceğim.Vizem iptal olur mu bir daha bize alamaz mıyım ?
-
@Hatice-Kaya-0 Şu mesajı okuyun isterseniz:
https://yesilkartforum.com/forum/post/180643 -
@Hatice-Kaya-0 herşey bir daha gelişinizde kapıdaki memura bağlı. Vizenizi gezme amaçlı alıp doğuma gelmişsiniz.bu yalan beyan durumunu sevmiyorlar.memur için bu önemli.süreniz gececeği için kapıda sorgulanabilirsiniz kapıda tekrar gırdığınızde..artık sıkı tutuyorlar dıye bılıyorum.ancak bir forumda daha önce doğuma gelip hastane faturasını gösteremeyenlerin vizelerinin o anda iptal edilip geri gönderildiği yazıyordu.
-
This post is deleted!

Benzer Başlıklar
65
54.8k
Users
4.8k
Topics
483.3k