Arkadaşlar bu başlığı Amerikada Green kart ile gidip İlk 1 Ayında sudan çıkmış balığa dönenler için yazıyorum.
SSN ve GreenKart basılana kadar acil gelir elde etmek için neler yapabiliriz.
-
Amerika'da şirket kuruluşlarında "Registered Agent" gerekebiliyor. Şirket tebligatlarınızı emanet edeceğiniz bu kişi/kurumların güvenilir olması önemli. Bu başlık altında bu konuda deneyim ve tavsiyelerimizi paylaşabiliriz.
Bu konuda tecrübesi olan var mı? Hangi registered agent ile çalıştınız? Memnun musunuz?
-
@Senay-Sirin, içinde söyledi: Thrifting -- ikinci el esya ticareti
@hasta-la-vista-baby Thrifting -- ikinci el esya ticareti içinde söyledi:
@senay-sirin Takip edebileceğimiz bu iş üzerine youtube kanalı önerin varmı.
Teşekkürler 🙂Bu konunun ilk yazisinda, bir kac youtube linki ve facebook grouplari var. Hepsi ingilizce oldugu icin dilinizi de gelistirmis oluyorsunuz takip ederken 🙂
Senay hanım hala devam ediyor musunuz ? Konuya ilişkin güncel durum nedir ?
Eşim tamamen el yapımı seramik bardak kupa gibi ürünler yapıyor.
Etsy üzerinden satmayı deneyeceğiz ancak el yapımı el emeği ürünlerin satışı ile ilgili gerek fiziki gerek ise e ticaret olarak bize bulunabileceğiniz başka bir satış önerisi var mıdır?
-
@cemil-kaya Cemil bey merhaba. Ise giris sureciniz nasil oldu acaba. En basit islerde bile tecrube istiyorlar. Bir adim bile atamiyoruz. Sanirim Arkeoloji mezunusunuz. Arkeolog olarak girmediyseniz farkli bir yol bulmussunuzdur diye dusunuyorum. Bununla ilgili bilgi verirseniz cok aydinlatici olacaktir. Iyi gunler dilerim.
-
-
Merhaba değerli arkadaşlar,
Bununla ilgili daha önce yazı görmüştüm fakat forumda yaptığım farklı aramalarda bu işle ilgili ayrıntıya ulaşamadım.Köpek gezdirerek para kazanmayı tecrübe edinmiş kişiler burada tecrübelerini paylaşırlarsa bize ışık tutmuş olurlar.
Veya bu konuda araştırma yapmış olanlar yazabilir.
Hangi eyaletlerde yaygın yapılır? Herhangi bir uygulama kullanmak mı gerekiyor? Ücretlendirmesi nasıldır? Birden çok köpek gezdirilebilir mi? vs.
-
-
@salih-atilla selamlar atilla bey, sistemler birbirinden farklı olduğu için, burda da zannımca bir kurs alırsanız iş bulmanız daha kolay olur. Empati kuruyorum suan ben bu durumda olsaydım işe başvurduğumda bana neler yapsbildiğimi sorduklarında söylediklerim onların işine yaramazsa geçmiş tecrubeler onların nezdinde bi işe yaramayabilir. O yüzden burasının sistemi hakkında fikir sahibi olmak için bir seyler okumak yada kurslarla desteklemek gerektiğini düşünüyorum..
-
-
çabuk elinizi tutun uygun bir iş ilanı var. Baş tasarımcı olduğu için işe alım çok daha kolay olur. @sash çevrende iş arayan varsa iyi bir fırsat olabilir
-
-
@egesahinkaya, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler
@tolgasatir kurulu şirketimiz var ise , baslamak icin ihtiyacımız olan sey , amazonda hesap açıp , satmak istediğimiz ürünleri amazon deposuna göndermek midir o zaman ?
Aynen öyle sadece amazon dan alacğaınız etiketleri yapışkan etiket ile yapıştırmanız da gerekiyor, ordaki etiket prosedürü önemli.
-
Odtüden inşaat mühendisi bile green card cıktıgında sınava girip sertifikasyonunu alıp öyle başlaya biliyor iş yapmaya. Amerika türkiyede oldugu gibi Sınırdan geçen kafa kesen adamın sakalı kesilip elinden bıçagı alınıp oto tamircisi veya aşçı yapıldıgı bir yer degil malesef Ben kanadada oto kaportacılıgı okudum çıraklıgımız bizim 3 sene. Okulu bir seneye sayıyorlar, bu sürec icinde düşük ücrete calısıyosunuz tabiki fakat throughout certification un bir süreci ve bedeli var (Sınava girilip interprovincial red seal alınıyor.
-
Merhaba 21 yillik Basketbol is tecrubem var.besyo mezunuyum kidemli antrenor belgem var.. ayrica ogretmenlik icin formasyonum var acaba isimle ilgili orda calisabilmem icin bu belgeler gecerlimi( diplomamin arka tarafi ingilizce ayrica antrenorluk belgem uluslararasi gecerli sanirim)
Bilgisi olan yardinci olursa sevinirim..
Not green card cikarsa diye soruyorum:) -
Merhaba arkadaşlar, greencard ile ABD hayalimiz var. Eğer olursa; eşim burada boya imalatı yapıyor. İnşaat boyası ve bazı inşaat malzemelerini üretip satıyor. Amerika'da dışarıdan gelecek boyaya ihtiyaç var mıdır? Ya da aynı işletmeyi orada da kurup çalışabilir mi? İnşaat konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
-
CNC üretim yapmak için mi bu operatörlük.
-
@gucarslan teşekkürler arastırıyorum bende. Türkiye de arıcılık yapıyorum abd ye yerlesmek istiyorum arıcılık ıcın bırseyler yapabılırsem abd nın kanul edebılecegıne ınanıyorum hem ekonomık destek uretım ve ekolojık duzen acısından faydalı buldugum ıcin avantajlı bır iş kolu oldugunu düşünüyorum gonderdıgınız lınklere baktım teşekkürler şimdi oraya bu konu ıle ılgılo nasıl basvurulur neler yapmak lazım bunları arastırmam lazım umarım yardımcı olan cıkar
-
@vartorian Hayirli olsun o halde, bol sanslar.
-
@OrlandoGücü, içinde söyledi: Markette Çalışmak
@redsat2000, içinde söyledi: Markette Çalışmak
@RoadtoNewLife Walmartta 1 sene sonra full time geçebilirsiniz . 1 sene sonunda sağlık sigortası ve 401k için başvuru hakkınız başlıyor. Part time üzerinden sigorta ve 401 K hiç bir firma üzerinden hak kazanmanız mümkün değil
Abi Parttime olarak kaç saat çalıştırıyor walmart. Birde ingilizce çok az biliyoruz yinede işe alırlarmı? Ben dilimi hızlı geliştiririm sorun değil, eşim yapamazsa diye stres oluyorum.
@OrlandoGücü Mülakatta İngilizce gerekli . Ancak çok iyi olmasa da biraz İngilizceniz olması lazım, Konuşacak karşı tarafın dediğini anlayacak kadar . Ayrıca 2-3 gün eğitime tabi tutulacak ve sonucunda sınavı geçmeniz gerekecek. Part time 22-24 saat minimum çalışabiliyorsunuz. Kalifiye olursanız müdürün kararına göre 40 saata kadar çıkabiliyor. Ben hep 40 saati haftalık doldurdum. 36 saatin altına bir sene boyunca inmedim. İngilizce ve iş gücü nedeniyle aranılan eleman olarak ayakta durmayı başardım. Walmart’a giriş o kadar basit gibi düşünmeyin . Biraz çaba göstermeniz lazım. Diğer bu tip işlerde de durum aynı. Cesareti toplayıp bir deneyin . Sonuçta bir tecrübe edinmiş olursunuz. Ancak iş ağır ham vücut ilk dönemde zorlanabilir.
-
İngilizce Tercümanın Amerika'da İş Alanları
Selamlar,
Ben İng Tercümanlık son sınıf öğrencisiyim ayrıca Amerika vatandaşıyım. Amerika'da İng-Tr tercümanlar iş bulabilir mi? Veya tercümanlık hariç nasıl bir alanda iş bulabilirim. Sizce imkanlar nelerdir? -
Değerli forum üyeleri herkese selamlar. Forum başlığı konusunda bir hatam olduysa kusura bakmayın. Özel mesajlar attım, başlıklar açtım sonuç alamadım, o yüzden tek bir mesajda bir çok şey yazacağım kusura bakmayın. Öncelikle durumumdan behsetmek istiyorum. Lisans eğitimim; Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Yüksek Lisans eğitimim Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat ve Tasarım bölümü. Kız arkadaşım aynı eğitimlere sahip. Onun ile birlikte iki koldan greencard başvurusu yapmaktayız, bu sene gene başvurumuzu yaptık. 2022 senesi içinde artık greencard olmaz ise, dil okulu, yüksek lisans, ya da başka bir vize türü ile Amerika'ya gidişimiz için elimizden geleni yapacağız. Evlenme planımız var ama bunun için Amerika sürecimiz için en doğru olacak zamanı gözetelim istiyoruz. Çok yakın bir arkadaşım eş durumundan vatandaşlığını aldı, şirket kurmak, eleman olarak talep oluşturmak vs. gibi bize fayda sağlayacak her şeyi yapmaya hazır, bir başka arkadaşımız eşi ile birlikte dil okulu üzerinden gittiler ve beş senedir oradalar, onlarda yardımı olacak her şeyi yapmaya hazır. Sanatçı vizesi, çalışan vizesi, öğrenci vizesi her şey kabulümüz. Bir çok konuda iş tecrübemiz var. Ben aynı zamanda aşçıyım, restoran sahibiydim, bunları belgeleyebilirim. Bize konuya hakim birileri yol gösterebilirse çok sevinirim. Yazılacaklara ön cevap olarak maddi durumumuz iyi değil, ama çözüme yakın elimizden geleni yapacağız. Bağlantısız ve absürt bir mesaj oldu ise mazur görün, bir duygu patlaması anında spontan bir biçimde yazdım. 🙂

Markette Çalışmak
-
Arkadaşlar markette çalışan arkadaşlarımız deneyimlerini ve haftada kaç saat çalıştıklarını belirtebilirler mi? İndeed ve monsterda iş aramalarımda hep marketlerle alakalı işler denk geldi. Mesai yaparlarsa saatlik ücret nasıl oluyor? 2 çocuklu bir aileyi geçindirebilir mi vs...
-
@RoadtoNewLife Ben Walmartta çalışıyorum. Haftada maksimum 40 saat çalışıyorsunuz. Saatlik ücret 11 dolar . Vergiler Social Security gibi kesintiler yüzde 17 Floridada
15 günde bir maaş alınıyor. Seçilme 10-15 gün arası daha sonra 1 ay ücretli eğitim var. 5 gün iş -2 gün dinlenme var. Günde 8 saat iş ve bir saat yemek izni var.İşler yoğun ve ağır .Eve dönerken ayaklarınız yerden kesilecek gibi hissediyorsunuz.Gelelim sorunuza 2 çocuklu bir aileyi kesinlikle geçindirmez. Bir kişi eğer oda tipi bir yer kiralar ve mazbut yaşarsa bu para yeter (1400 dolar civarı size çıplak maaş kalıyor.) İki kişi çalışırsanız bu belki biraz mümkün olabilir.
-
@RoadtoNewLife Ben Walmartta çalışıyorum. Haftada maksimum 40 saat çalışıyorsunuz. Saatlik ücret 11 dolar . Vergiler Social Security gibi kesintiler yüzde 17 Floridada
15 günde bir maaş alınıyor. Seçilme 10-15 gün arası daha sonra 1 ay ücretli eğitim var. 5 gün iş -2 gün dinlenme var. Günde 8 saat iş ve bir saat yemek izni var.İşler yoğun ve ağır .Eve dönerken ayaklarınız yerden kesilecek gibi hissediyorsunuz.Gelelim sorunuza 2 çocuklu bir aileyi kesinlikle geçindirmez. Bir kişi eğer oda tipi bir yer kiralar ve mazbut yaşarsa bu para yeter (1400 dolar civarı size çıplak maaş kalıyor.) İki kişi çalışırsanız bu belki biraz mümkün olabilir.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de costco ve aldi den tekliflere denk geldim. Ne yazıkki başka teklif gelmedi.
-
Amazon’nun Fulfillment Center Warehouse Team member is ilanlarana bakabilirsiniz saatlik ücreti 15-16$ diye yazıyor.
-
@RoadtoNewLife @muhammetnzr Bu sahada çalışmak kolay gelebilir. Ancak İngilizce malzemelerin ne oldukları ,malzeme bilgisi ve ABD alışkın olduğu markalara aşina olmanız lazım. Bu düşündüğünüz kadar kolay da değil. İşin içine birde İspanyolca meselesi de girerse bazı bölgeler için iş daha komplike hale geliyor. Ayrıca aynı malzemelerin bir çok çeşidi var. O konuda işletmeciden eğitim almanız gerekebiliyor.
Amazon daki işlere başvurular bir kuşak daha üst segment. Onun için işe alımlar normal işe göre kolay olmuyor. Daha çok tecrübe ve Walmart gibi yerlerde yapılmış tecrübe istiyor.
-
@RoadtoNewLife @muhammetnzr Bu sahada çalışmak kolay gelebilir. Ancak İngilizce malzemelerin ne oldukları ,malzeme bilgisi ve ABD alışkın olduğu markalara aşina olmanız lazım. Bu düşündüğünüz kadar kolay da değil. İşin içine birde İspanyolca meselesi de girerse bazı bölgeler için iş daha komplike hale geliyor. Ayrıca aynı malzemelerin bir çok çeşidi var. O konuda işletmeciden eğitim almanız gerekebiliyor.
Amazon daki işlere başvurular bir kuşak daha üst segment. Onun için işe alımlar normal işe göre kolay olmuyor. Daha çok tecrübe ve Walmart gibi yerlerde yapılmış tecrübe istiyor.
Anladığım kadarıyla ev geçimi için ekstra uber/lyft doordash/grubhub gibi ek işlere de yönelmek gerekiyor.
-
Gemi/Kaptanlik islerinden henuz haber yok anlasilan?
-
Geçen yaz ben de Walmart’da çalışıyordum. Saatlik 12.25 dolardı (Bu yıl 14 dolara yukseldi). Sınırsız overtime alabiliyordum. Evet yanlış okumadınız. İstedigim kadar çalışabiliyordum. 6 saatte bir min 30 dk, max 60 dk’lik ara vermek şartıyla istediğim kadar çalışabiliyordum. Unloading/stocking dept.’de çalıştığım icin yoğun ve yorucu oluyordu bu nedenle ben birinci işime yoğunlaşmıştım. Ama Walmart müthiş bi yer ya!
Hem şirket politikaları, personele olan yaklaşım, safety first anlayışı. Gerçi biz safety kurallarına pek dikkat etmeyip pallet jackler ile yarışıyorduk falan.
Walmart’i tavsiye ederim. O güzel günler canlandı birden gözümde.
-
Müşteri bana bi ürün sorduğunda ve ben müşteriyi anlamadığımda telefonumu çıkarıyor Walmart App’i açarak “Can you please spell it?” diyordum. İstediği ürünün reyonuna sıra numarasına kadar bulup götürüyordum. Çok mutlu oluyorlardı. Oysa onlar da kendi telefonlarını kullanarak bulabilirler
-
@redsat2000 bilgilendirme icin tesekkur ederim. Benim de baslangic icin dusundugum sektorlerden biri. Bir kac sorum olacak.
- 40 saat calistiginiza gore full time mi kabul ediliyorsunuz. Bu durumda saglik sigortasını sirket mi karsiliyor?Kapsamı sadece size mi yoksa aile bireylerinizi de kapsiyor mu?
- "Flexible" calisma imkanlari nasil?
- "Promotion" imkanlarini nasil goruyorsunuz? Bu durumda saatlik ucret ne oluyor?
-
@newman Denizcilik ile ilgili haber halen yok. Arayışlar devam ediyor . Ekim ortası yatçılık fuarı var onu bekliyorum.
-
@Edelweiss bir Walmartli olmaniza sevindim. Günde 8 saat çalışma artı 1 saat yemek molası var. Sezonluk durumum full term geçiyor yarın. Maaş ona göre değişecek sanırım. 15 günde bir 4 saatin üstü overtime mim oldu. Bugün mesela 2 saat erken ise gitmiştim. Hemen check in yapip 2 saat overtime aldım. İş ağır ama ekip çok iyi . İyi bir diyalog kurdum mozaik ekip yapısına göre . Application is dediğiniz gibi onlara malzemenin yerini soylediginizde acaip mutlu oluyorlar. Latinlerle Google translate yoluyla irtibat kuruyorum. Derdini cozdugundeki gözlerindeki ifade anlatılamaz.
-
@ybi04 sağlık sigortasi 1 yıl süre ile sana ait. Bu açıdan Obamacare haricinde şansınız yok.
Fulterm 40 saat ustu overtime oluyor saati 17 dolar
Saatleri ilk etapta onlar ayarlıyor örneğin 1 grup 0400 1300 arasi 2 grup 1300 2200 arasi
3 sorunun promotion kısmını şuan için cevaplayamiyorum. 90 gün sonrası discaunt Card alacağız.
Şuan için saatlik ücret 11 usd -
Arkadaşlar işten çıktıktan sonra uber/lyft doordash/grubhub için enerjiniz kalıyor mu? Ya da ek iş tercihleriniz neler?
-
@redsat2000 ben Yellowstone parkına yakın bi bölgede çalışıyordum. Çok sayıda Çinli turist geliyordu. Ve ilginçtir gelen turistlerin %99 u İngilizce bilmiyordu. Translate üzerinden iletişime geçip pirinç pilavı pişirme makinası veriyorduk adamlara
Walmart hakikaten çok iyi bi kurum. ABD’ye döndüğümde geçiş dönemimde yeniden çalışırım muhtemelen.
Discount card’in büyük avantajı var. Yanılmıyorsam yüzde 10 her üründe indirim sağlıyor. Bu sebeple bazı elektronik alışverişlerimizi Walmart’dan yapmıştık biz.
Ayrıca overnight stockerlar daha yüksek maaş alıyorlar diye biliyorum. Walmart’da başlangıç seviye pozisyonlar arasında en çok unloading/stocking dept. kazanıyor. Sonra maaş sırası ise overnight stocking, stocking ve cashier.
-
@redsat2000 @Edelweiss marketlerde part time çalışma imkanı var mı?
-
@ybi04 marketleri bilmiyorum ama işinize yarayabilir belki diye paylaşmak istedim, austin burlington mağazasında (boyner tipi bir mağaza) bir hanım part time çalışıyor mesela. Ortamı ve ekibi çok seviyor, hep çok anlayışlı olduklarından falan bahsediyor. Belki o tarz mağazalar da düşünülebilir bilemiyorum.
-
@RoadtoNewLife, içinde söyledi: Markette Çalışmak
Arkadaşlar işten çıktıktan sonra uber/lyft doordash/grubhub için enerjiniz kalıyor mu? Ya da ek iş tercihleriniz neler?
Uber ve Lyft yorucu işler... Market işi de ağır, market mesaisinden sonra kolay olmayacaktır. Belki genç ve dinç biriyseniz bir süre katlanırsınız ama çok dikkat etmek lazım, yorgun halde karanlıkta araç kullanmak riskli olabilir. Belki yine başka bir sabit yerde, hata yapınca sonucu ölümcül olmayan ek işlere bakmak daha iyi olur.
-
...........................
-
@ybi04 Tabi ki var. Ben part time çalışıyordum. Schedule'ımda günde 5 saat vardı ancak ben +10 saat çalışıyordum bir çok zaman. Tabi bu bizim supercenter için geçerliydi. Her yerde bu imkanları tanıyacaklarını sanmıyorum.
Benzer Başlıklar
50
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k