Vallaha bana sorarsanız hızlı öğrenme değilde green çıkan kişinin en az bil yılı oluyor. Oturup çalışmak en iyisi. Ben daha önce bu arkadaşı izledim İngilizcenin klasik kuralını öğretiyor bir nevi ''subject+verb+object'' bir senedir Yotube'dan native öğretmenlerin derslerini izliyorum hepsi de gramer öğretiyor. Türkiye'de bize boş boş gramer öğretiyorlar lafları geziyor ama adamların kendi nativeleride gramer öğretiyor. Bizim ana dilimiz başka olduğu için mecburen pratikte sıkıntımız var. Ben bir sene boyunca gramerlere çalıştım ama ingilizcemin asıl daha oturması için bir site üzerinden ingilizce konuştum onun çok faydası oldu. Bence uzun uzadıya gramer öğretenleri dinlemekte fayda var çocuk olsa başka ama yetişkine gramer öğretmekte daha mantıklı geliyor bana. Türk işi beş dakkada halledelim olunca ingilizce çok zorlaşıyor. 🙂 ve benim altın kuralım hergün en az 1 saat pratik.
-
@Ercan-Tekoglan merhaba petrol alanında calışmak için gerekli sertifika programlarını sunan eğitim sertifika ya da diploma veren f1 vizesine uygun nerler var . bilginiz var mı acaba
-
Çok yararlı bilgiler teşekkürler
-
Anadolu yakasında çok dil kursu araştırdım. Arkadaşımın tavsiyesiyle kadıköy akademik international dil kursu daha içime yattı. Kursun yetişkenlere özel ders içeriği ve yayınları bulunuyor. Sınıf grubunda benim gibi üniv. öğrencilere ve iş hayatında olan kişiler var. Ben ilk seviyeden itibaren 3 döneme kayıt oldum. Eğitim bittikten sonra Londra'da bulunan okullarında 2 haftalık ücretsiz ing. eğitimide veriyorlar. Eğitimim başlayalı 2 ay oldu. Şuana kadar her şey istediğim gibi gidiyor.
-
@vaegir yıllar geçmiş ama görürsen mesajımı ilgileniyorum ben. İleri seviyesini istiyorum. m.talhaasen@gmail.com
-
Cake
EnglishCentral
voscreen
News in Levels
TurengVocabulary
Duolingo
Learn English
Preply
EWA
Atlas English
Quizlet
-
Telefona Tandem uygulamasını indirebilirsiniz. Orada sohbet odaları oluyor ve o odalara girip ister sadece dinleyici ister dinleyici-konuşmacı olabilirsiniz. Yani tamamen sıradan kullanıcıların açtığı sohbet odalarına giriyorsunuz ve isteyen konuşabiliyor. Konuşma ve dinleme-anlama pratiği açısından güzel, öneririm.
-
Başlangıç düzeyi için Duolingo ve Voscreen uygulamarını tavsiye ederim. Orta seviye tamamen ingilizce içerik tüketmeli ve ekstra olarak günlük tutup, video çekerek üretim aşamasına geçmeli. İleri düzeye geçmek için kesinlikle ingilizce kitap okumayı öneririm. Ekstra olarak sizinle aynı ilgi alanlarını paylaşan insanlarla sohbet etmek için reddit e göz atabilirsiniz. Sesli sohbet etmek için discord kanallarına da göz atabilirsiniz. Bu arada speaking diğer becerilere göre genelde geriden gelir. Bu konuda ilerlemenin yolu kendinizi konuşmaya zorlamaktır. Başlarda cesaretiniz kırılabilir. Umursamayın ve konuşmaya devam edin. Başlangıçta diğer insanlarla konuşmaktan çekinenlere kendi kendine konuşmayı öneririm. Kendinizle konuşacak konu bulamıyorsanız izlediğiniz diziyi ya da filmi durdurup o ana kadar yaşanan olayları anlatabilir veya yorumlayabilirsiniz 🙂
-
@EMRE-BİŞGEN Kütüphanelerde ücretsiz kursların olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler bilgilendirme için 🙂
-
-
@celica Bu sure zarfinda 1 yil 4 ay gecmis neredeyse. Ingilizcem kesinlikle daha iyi seviyede. Beginner seviyede yazilari akici okuyup anlayabiliyorum ve dinleyebiliyorum. Cogu, zaman kurallarini ezbere biliyorum digerlerini takila takila kullanarak konusabiliyorum...
Ve artik lisanimi birkac basit Ingilizce konusu konu anlatimi videolarini/yazilarini anlayabilecek seviyeye cektim. Sanirim artik Amerika'da yetecek, derdimi anlatabilecek seviyedeyim. Ama bunun bir sonsuza kadar gidecek yol oldugunu unutmamak gerek :p
-
@ytrbilgisayar Kesmeyenlere 43 Kelime Kısaltma Telaffuzlarıyla Ablam İddialıdır... Gruplandırmış...
-
-
@waterman anlıyorum kardeşim Allah yardımcın olsun
-
....ingilizceyi cevirmeye calisilirsa yolda kalinir....netflix de bir film var adi --burn after read---dun kafam takildi dur bunu turkceye cevireyim dedim cevirince boyle oluyor----yak sonra okuduk....turkcede cumlenin b asina galacak keloime ingilizcede sona gelir. saat kac... what time.....
-
Dilbilimci adayı, Phonetics/Phonology eğitimlerini/derslerini almış birisi olarak söyleyebilirim ki fonetik alfabe o kadar da gerekli bir şey değil. IPA (International Phonetic Alphabet) bildiğinizde dayanağınız online ve somut sözlükler olacak. Sözlük de bir kelimeyi öğrenmenin en sıkıcı, en az akılda kalıcı olan hali. Tabii ki farklı dilleri birbirine kıyaslamak, İngilizce'nin kendi içinde accent/dialect kıyaslaması yapacaksanız bu konu değişir. O zaman lütfen IPA öğrenin ki derinine girebilesiniz, fakat özel verdiğim İngilizce derslerinde her zaman metin üzerinde kelimeyi öğrenmelerini öneriyordum. Pronunciation bana kalırsa her zaman dışarıdan maruz kalınarak ve taklit edilerek doğru öğrenilebilecek bir şey ve daha rahat öğrenilebilir. Akılda kalıcılığı daha yüksek. https://youglish.com/ sitesi bunun için birebir. Onun haricinde konuda çok faydalı videolar var. Do ve make ikisi de yapmak anlamına gelse de İngilizce'yi İngilizce, Türkçe'yi Türkçe olarak köşede bırakıp dili kendi başına sıfırdan öğrenmek gerekiyor. Buna değinen bir video bile olması beni sevindirdi, öğrenmek isteyenler için faydalı bir konu.
-
@Emre-Dilekçi, içinde söyledi: Telefon uygulamaları Android Ios
Wordisto uygulaması da kelime dağarcığını geliştirmek için en iyi uygulamalardan biri, kesinlikle tavsiye ederim:
Wordisto - Apps on Google Play Wordisto - Apps on Google Play
Wordisto - English Vocabulary Game
Tureng ise şu an Türkiye'dek en iyi online sözlük konumunda, farklı alanlardaki kelimelerin yanımda eşsesli kelimeler, deyimler, atasözleri, argo kelimeler, günlük konuşmada kullanılan kalıplar vs. çok geniş kapsamlı bir sözlük. Android app:
Tureng Dictionary - Apps on Google Play Tureng Dictionary - Apps on Google Play
Turkeys most high-toned Turkish - English online dictionary with text to speech
@Emre-Dilekçi, içinde söyledi: Telefon uygulamaları Android Ios
Wordisto uygulaması da kelime dağarcığını geliştirmek için en iyi uygulamalardan biri, kesinlikle tavsiye ederim:
uptomodssuperadmincom / Eki 14, 2022
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.seslisozluk.wordisto
Tureng ise şu an Türkiye'dek en iyi online sözlük konumunda, farklı alanlardaki kelimelerin yanımda eşsesli kelimeler, deyimler, atasözleri, argo kelimeler, günlük konuşmada kullanılan kalıplar vs. çok geniş kapsamlı bir sözlük. Android app:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tureng.sozluk
Shadow Fight 2 Mod Apk Shadow Fight 2 Mod Apk
Shadow Fight 2 Mod Apk is an action game with lifelike Martial skills and scary weapons. Download to immediately overcome the many challenges ahead.
CH Play Store'daki oyunları ve günümüzde birçok kişinin kullandığı ücretsiz oyunları paylaştığınız için teşekkür ederiz.
-
Akademik yabancı dil kursunda 3 dönem eğitim almıştım kullandıkları eğitim materyalleri ve eğitim modellerinin yetişkinlere yönelik olması alışılagelmişin dışında bir eğitimle ingilizcemi iyi seviyelere getirdim diyebilirim katkı sağlamak adına deneyimimi paylaşmak istedim bi görüşün derim.
-
-
@TMG ben az once bu videoyu buldum baya ilginc aksanlar var
-

İzmir’de İngilizce Kurs Tavsiyesi
-
geçen yaz akademik yabancı dil kurslarının istanbuldaki şubesinden bir dönem eğitim almıştım. yanılmıyorsam izmir alsancakta da bir şubeleri var. şehir değişikliği yapma durumum vardı. eğitim hakkımı izmirdeki şubelerinden devam edebileceğimi söylemişlerdi. yetişkinlere özgü eğitim sistemleri var. ben memnun kaldım. kurs araştırması yapanlara tavsiyem olsun.
-
Siz gönülden çalıştıktan sonra bir çok yer iyidir. Kursları çorba kazan gibi düşünüyorum siz o kazandan çay kaşığı ile mi içeceksiniz yoksa yemek kaşığı ile mi? İş tamamen sizde bitecek. Bu demek değildir ki her kurs iyidir. Elbet araştırın bence speaking konusuna önem veren kurs iyidir.
-
Ben İzmirdeki İngilizce kurslarını genel olarak araştırdım gittiğim bir çok kursa göre inceleme sağladığımda Akademik dil kursunun eğitim sistemi beni çok etkilemişti gerek kaynakları gerek eğitim modeli yetişkinlere yönelik eğitim programı olması yönünden çok güzeldi ,daha önce görmediğim bir çok terimleri öğrenmemi sağladılar İngilizceyi gerçekten öğreten sistemleri var hocalarmız da gayet bilgiliydiler, araştırmanızı önerebilirim.
-
Türk-Amerikan Kültür Derneğini öneririm. 2 kur alıp bitirmiştim. Seviye tespit sınavını girip başlanabilir.
-
Akademik yabancı dil kursunda 3 dönem eğitim almıştım kullandıkları eğitim materyalleri ve eğitim modellerinin yetişkinlere yönelik olması alışılagelmişin dışında bir eğitimle ingilizcemi iyi seviyelere getirdim diyebilirim katkı sağlamak adına deneyimimi paylaşmak istedim bi görüşün derim.
Benzer Başlıklar
108
34.5k
Users
5.3k
Topics
385.8k