Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Muslu Law Firm

    Daha önce bildirildiği gibi, ABD Dışişleri Bakanlığı (USDOS) kısa süre önce vize başvurusunda bulunanların sosyal medya hesaplarını rapor etmelerini gerektiren ve vize başvuru sürecinin bir parçası olarak kullanılan yeni bir kural uyguladı. Ayrıca, ABD Gümrük ve Sınır Güvenliği (USCBP), uzun süredir vize başvuru sahiplerini, durumlarındaki temel faktörler hakkındaki ifadelerinde veya uyuşturucu kullanımının ya da yasadışı faaliyet göstergelerinde onları kabul edilemez hale getirebilecek bir durum olup olmadığını görmek için çevrimiçi olarak araştırmaya başlamıştır. Ek olarak, ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi (USCIS), bir süredir, özellikle aile merkezli göçmenlik davalarında/durumlarında, yargılama sürecinin bir parçası olarak sosyal medya kayıtlarını veya bilgilerini de kullanmıştır.
    Bu yüzden belki de bu haftanın başlarında yayımlanan haberde, Harvard Üniversitesi birinci sınıftaki bir Filistinli vatandaşın Boston Logan Havaalanı Gümrük ve Sınır Güvenliği tarafından sosyal medya kullanımından dolayı sınır dışı edilmesi şaşırtıcı değil. İddialara göre Filistinli Öğrenci, Gümrük ve Sınır Güvenliğinin kendisini varıştan sonra saatlerce sorguladığını ve kendisinden telefonunun kilidini açmasını istediğini belirtti. Gümrük ve Sınır Güvenliği görevlisi, sosyal medya bağlantılarının çeşitli ABD politikalarını eleştiren siyasi görüşlerini ifade eden insanlar olduğu gerçeğini tespit etti. Görünüşe göre öğrencinin bağlantılarının paylaşımlarını beğenip, paylaşmadığı ya da paylaşımlarına yorum yapmadığı iddiası ilgili Memur tarafından dikkate alınmadı. Memur öğrencinin vizesini iptal etti ve tekrar ikamet ettiği Lübnan'a gönderdi. ABD Gümrük ve Sınır Güvenliği, öğrencinin yaşı ve vize başvurularının gizli olması nedeniyle yorum yapmayı reddetti. Bu nedenle, Gümrük ve Sınır Güvenliğin öğrenciyi hangi nedenle kabul edilemez olarak nitelendirdiği belli değil. Harvard, bu konuyu araştırıyor ve bu konu hakkında bir an için bile öğrencinin ifadelerinden farklı gerçeklerin olduğu düşünülse bile öğrencinin kendisinin doğrudan sınır dışı edilecek bir ifadede bulunmadığı göz önüne alındığında sınır dışı edilmesinin bir temelinin olmadığını söylüyor.
    Bu tür olaylar, konuşma özgürlüğü üzerinde soğutucu bir etkiye, hatta konuşma özgürlüğünü kullanan insanlarla sosyal medyada ilişki kurmaya neden olabilir ve Gümrük ve Sınır Güvenlik görevlilerinin yabancı uyrukluların girişini engellemek için kullanabilecekleri geniş takdir hakkını ve ABD Dışişleri Bakanlığı memurlarının bu durumu vize başvurularını reddetmek için kullanabileceğini göstermektedir. Doğal olarak, insanların konuşma özgürlüğünden vazgeçmeleri gerektiğini düşünmemekle birlikte, bir kişinin sosyal medyanın varlığının, göçmenlik haklarını sağlama veya reddetme hakkında karar verme yetkisi olan ABD göçmenlik yetkilileri tarafından nasıl yorumlanabileceğinin farkında olunması her zaman akıllıca olacaktır.

    Diğer güncel haberler için: http://amerikavatandas.com ve https://tr-tr.facebook.com/musluhukuk/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


  • bizim hesaplar yandi desenize


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 4
  • 1
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum