Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @birumut
    hiç olmamasındansa en azından yaptık başaramadık denmesi bile bir fayda,
    çünkü bu tür yardım oluşumlarının Amerika'da olmamasından devamlı yakınmak yerine artık harekete geçilmesi gerektiğini düşünuyorum,
    bu tür iyilik hareketlerinde "kervan yolda düzülür" mantığıyla hareket etmek çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum
    Ama son zamanlarda küçük küçük bu tarz girişimlerin oluştuğunu duymak sevindirici, inşaallah en kısa zamanda birçok farklı kurum devreye girer


  • @Muhtaradana ben 2 kişiye msj attım öyle abuk subuk soru yada beklenti ile yazmadım geri dönüş yapmadılar.neyi denedik yaptık başaramadık birşey yapmak için yapıldığını düşünmüyorm.birşey yapmış olsalardı hergün yayınlarlardı.

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: turkishunion fikri

    @birumut
    hiç olmamasındansa en azından yaptık başaramadık denmesi bile bir fayda,
    çünkü bu tür yardım oluşumlarının Amerika'da olmamasından devamlı yakınmak yerine artık harekete geçilmesi gerektiğini düşünuyorum,
    bu tür iyilik hareketlerinde "kervan yolda düzülür" mantığıyla hareket etmek çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum
    Ama son zamanlarda küçük küçük bu tarz girişimlerin oluştuğunu duymak sevindirici, inşaallah en kısa zamanda birçok farklı kurum devreye girer

    Bence “yaptık” demeleri için gerçekten “yapmaları” en azından denemeleri lazımdı 🙂


  • @bolatmali konsolosluk sizden sponsor istemişti bulamadıysanız turkishuniona yazabilirsiniz.


  • @birumut, içinde söyledi: turkishunion fikri

    @bolatmali konsolosluk sizden sponsor istemişti bulamadıysanız turkishuniona yazabilirsiniz.

    hocam ben deneme amaçlı oradakileri yazmıştım pekte şaşırmadım cevaplara,admin olarak tanıtan arkadaşların yasal olarak bir oturumları var(f1 galiba cogu) fakat daha ilerisi greencardlari veya vatandaslik hakları yok sponsorluk icin 3vergi dönemi gecirmis gc sahibi yada vatandasi birisi isteniyor.@bolatmali deniyebilir fakat ümidi buraya bağlamamak lazım arkadaşların cogunlukla amacı f1 veya j1(w&t)lara firma öneriyor çokta ciddiye alamiyorum sayfayı ilk açtıkları günden beri umarım yanılırım!!


  • @Burak-Erdoğan iş sahibi olanlarda var.sadece sponsor değil işe alacaklarını söyleyip belge verebilirler.yardım etmek isteyen kendi imkanı olmasada tanıdıkları vardır yardım eder en azından dener .


  • dv2020 son mülakat görüşmelerine bakarsak iş yada sponsor ihtiyacı gelecek yıllara göre daha çok önemli olacak. takipçi kasmak yerine iş olayına yardım etsinler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Sonuç olarak ücretsiz ve beklentisiz yardımlaşma hem ihtiyacı olan herkesin yardım almasını, hem de USA da kemikleşecek bir Türk yapısı ortaya çıkmasını sağlar. Ne yazık ki millet olarak bencilliği ve uyanıklığı hayatımızda asla geride bırakamadığımızdan bu tarz oluşumlardan faydalanıp sonra ardına bakmadan uzaklaşacak insanlar çok olacaktır. Zaten dikkat edin, yahudilerin birliktelikleri, hristiyan cemaatlerin birbirine sağladığı olanaklar, italyanların, meksikalıların bir birine her alanda arka çıkmaları sayesinde yükselen toplumlar oluyor. Bizden biri (herhangi biri) amerikaya kapağı attığında, kendisinden sonra hiç Türk gelmesin diye en ağır yasaların çıkmasını desteklemeye hazır. Birbirimizi sevmiyoruz, kıskançız, dağınığız. Biri diğerine yardım ettiğinde altında bir şey arıyoruz. Kadir beyin videolarını, burada olduğunu öğrendiğimden çok önce görmüştüm. Başka usa da video yapanları da gördüm tabii. Adamların enerjileri, çabaları, her detayı uğraşarak vermeleri şaşırttı beni. Helal olsun dedim. Bir kelime öğrenmek, tek bir sıkıntının çözülmesi bile büyük bir yardım. Fakat diğer video yapanlardan bazıları Türk dostlarımızın dalaşmaları sataşmalarına dayanamayıp azalttı ve ya bıraktı. Amerikadan büyük oranda vazgeçtiğim için başkalarını şu an pek takip etmiyorum. Uzun oldu ama turkishunion güzel fikir. Yapılabilirse, doğru insanlara ulaşılabilirse. Belki o yardım alanlardan 10 da 1 i ileride yardım etmek için bu organizasyona dahil olur. Türk, aydın, ilerici, birbirine destek olan, yardımlaşan, birlik olan ve büyüyen bir AmerikanTürk toplumu adım adım oluşur.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bir de yardımlaşmadaki eksikliğimizin başlıca sebeplerini ele almak lazım. Bence kendim başta olmak üzere genel bir etiketlemecilik, yaftalamacılık bizim en büyük hastalığımız. Kanada ile daha çok ilgileniyorum bu ara, ve kanada geyikleri diye bir kanal var youtube da, orada çocuk dedi ki, buraya geldiğimde kendimde değişen en büyük şey, bazı şeyleri yapmamaya başladığımı fark ettim. Irkçılık gibi, cinsiyetçilik gibi, trafikte barbarlık gibi. Çok doğru bir tespit. Farkında olmadığımız fakat üzerimize yapışan bu kötü alışkanlıklarımızı bu günden törpülemeye başlayabilsek, Amerikaya ve ya Kanadaya gittiğimizde o kozmopolit toplulukta daha ölçülü davranmamızı sağlar. Gidemezsek burayı güzelleştirmeye başlar.
    Kendimde farkettiğim ve hoşlanmadığım, bir çoğumuzda bulunan kötü özellikler. Irkçılık, Cinsiyetçilik, Cinsel tercihlere toleranssızlık, Yardımlaşmama, Yere çöp atılmasından rahatsız olduğum halde atmak. Bu akp li bu fetöcü bu dinci ve ya bu dinsiz, bu solcu ayağı yapıyor, bu köylü diye benden olmayan (ben her kimsem) kişileri bir etiket altına toplayıp bütünün bir parçası muamelesi yapmak. Halbu ki çok temiz akp liler, çok temiz fetöcüler, çok temiz solcular pek ala var. Ama bizim ülkemizde bize dayatılan siyasi ayrımcılık, dini ayrımcılık, mali ayrımcılık, kültürel ayrımcılık bizleri böyle yapıyor. Barbarlığımızdan da bizim işimize geliyor. Bir resim görmüştüm, çamurlu çizmeleri köylü kıyafetiyle, belkide traktöründen yeni inmiş bir çiftçi, elleri arkasında bir resim galerisini gezip tabloları inceliyordu. Avrupada çekilmiş bir resimdi tabii bu. Bir diğer hastalığımız da diğer toplumların ekonomik ve kültürel seviyelerine ulaşamayacağımız takıntısı. Belki de avrupa da ve ya amerikada türkler bu yüzden birbirlerinden uzak duruyordur. Üzüm üzüme baka baka kararmasın hesabı.


  • Umarım başarılı olur.Umarım diyorum çünkü herkesin zamanı kıymetli ve sistemi sömürmeye çalışanlar elbette olacaktır. Komisyon alma olayında work and travel için kendi geldiği şirkete yönlendiriyor diye hatırlıyorum çok oldu videoyu izleyeli. 2014 te Chicago da bulunduğumda Türklerden uzak durmaya çalışmıştım. (internetten okuduklarımdan yola çıkarak) Kalacağım yeri herşeyi internetten kendim ayarlamıştım. Hava alanından kalacağım yere gitmek için harcadığım para 15 dolardı(metro ve taksi). Dil okulundan bir arkadaşım bu mesafeye 150 dolar vermişti bir Türk sayesinde 🙂 . Dönüşte valizlerim çok yüklü olduğu için taksiyle gittim hava limanına 45 dolar+ 5 dolar tip . Onun dışında Türk restoranlarında kaçak çalışıp sömürülenlerle tanıştım. O zaman planım dil öğrenip geri dönmek ve yeterli param olduğu için çalışma piyasasına girmedim ve birebir tecrübe etmedim sadece arkadaşlarımın anlattıkları bunlardı.
    Bu arada yanlış anlaşılmasın forumda Amerikada yaşayan birçok Türk var ve deneyimlerini aktarıp herkese yardımcı oluyorlar ve gerçekten işlerini güçlerini bırakıp soruları okuyup yanıtlıyorlar bu yazım onlara değil , Forumdan çok şey öğrendik hepsine sonsuz teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum