Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @NewyorkNewyork söylediğine göre ebeveynlerinin hâlâ yasal statüsü yok ama yaklaşık 24 yıldır orada yaşıyorlar

• @mimi93 5.5 ay cok iyiymis cok sanslisiniz

• Arkadaşlar herkese merhaba eylül 2023 te k1 vizemle Amerikaya giriş yaptım fakat nikahımıza bir hafta kala annem Türkiyede ağır bir trafik kazası geçirdi ve kritik bir hayati tehlikesi vardı. Apar topar çıkış yaptım ve Türkiyeye döndüm. Döndükten sonra konsolosluğa durumu bildiren mail attım ve bana tekrar bir randevu oluşturuldu,90 gün dolmadan Amerikaya dönerek evlenmem gerektiğini bildirdiler. Fakat annem hala komada olduğu için randevuma da gidemedim. Üzerinden neredeyse bir yıl geçti.. Annemin raporları ile beraber avukat eşliğinde tekrar k1 vizesine başvuruyoruz. Fakat süreç hakkında hiçbir bilgimiz yok daha önce böyle bir süreç yaşayan var mı aramızda?

• @TylerDurden3535 merhaba ben sağlık raporum eksik olarak girdim mülakata ve vizem onaylandı. ertesi gün konsolosluğa raporumu kargoladım

• Merhabalar,
    Nişanlımla 9 ağustos 2024 tarihinde k1 vize başvurusunda bulunduk ve şuanda Notice of Action.2 aşamasındayız. Vize belgelerinde 4 yıldır çalıştığım bilgisini ve şirket bilgilerini verdim. Yakın zamanda işten ayrılmayı düşünüyorum ve büyük ihtimalle vize görüşme tarihine kadar bir işe girmeyeceğim. Bu süreçte işsiz olmam ve başvurduğum belgelerde 4 yıldır çalıştığımı gösterip daha sonra işten ayrılmam sürece olumsuz bir etkisi olur mu? Eğer küçük bir ihtimal bile olsa işte ayrılmayıp bu süreç tamamlanana kadar çalışmaya devam edeceğim. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

• @tanergg yaa çok sevindim sizin adınızafx

• @Oğuzhan-Karakaya merhaba, benim bildigim kadariyla mulakat oncesinde doldurulan DS-160 formunda sizin is deneyimlerinizi siraladiginiz bir alan olacak. Yanilmiyorsam son 5 yil icindeki calisma bilgileriniz isteniyor. Orda en guncel durumunuzu yazarken "issiz" oldugunuzu belirtip daha sonra geriye giderseniz muhtemelen bir problem yasamazsiniz.

• @Oğuzhan-Karakaya bu arada durumlarimiz benzer. Biz haziran ayinda basvuru yaparken ben calisiyordum. Farkli firsatlari degerlendirmek icin agustos sonunda isimden ayrildim. Kasim ayinda ise NOA2 onaylandi. Bu arada sizin issiz olup olmamaniz bu surece etki etmiyor. Amerikali nisanliniz zaten sizi finansal anlamda destekleyecek. Onceki mesajimda da belirttigim gibi DS-160 formunda ilgili alani eksiksiz ve guncel olarak doldurursaniz problem yasamazsiniz.

• This post is deleted!

• Selamlar, hem hastane hem vize randevusunu aldım. Sonuçlandıktan sonra tüm her şeyi detaylandıracağım. Sormak istediğim bir soru var: Ben daha önce hiç covid aşısı olmadım, K-1 nişanlılık vizesiyle gitmek için covid aşısı olmak zorunlu mu? Eğer öyleyse Türkiye’de hiç aşı yokmuş, nasıl yapabilirim? Bu durum sürecimi uzatır mı yada zora sokar mı? Bilgi sahibi arkadaşların yanıtlamasını rica ederim. Teşekkürler 🙏

• @tanergg selamlar, rica etsem NOA2 ne zaman onaylanmisti ve vize tarihini ne zaman icin aldiniz yazabilir misiniz? Mulakatiniz icin simdiden bol sans dilerim.

• @tanergg merhaba öncelikle tebrik ederim. Sorunuza gelecek olursam da bu forumda sizinle aynı durumda olan biri daha vardı. Sağlık randevusunda doktor, aşının trde olmaması sebebiyle sorun yaşamayacağını söylemişti. Kişi gerçekten de vizesini sorunsuz aldı. İsterseniz geçmiş sayfalardan daha detaylı bakabilirsiniz. Muhtemelen 2024 marttan sonra bir tarihti bu yaşanan durum.

• @goldie Çok teşekkür ederim, acayip rahatladım!

• @tanergg hangi tarihlere aldınız acaba? biz hala welcome letter bekliyoruz :(( 3 aydan fazla oldu noa2 onayını alalı

• @ANDE Dosyanız Uscıs tarafından onaylandı mı? Eğer evetse, ABD’de ki evinize I-797 onaylanmış yazı gelmesi gerekiyor. O form yazısını PDF olarak mailinize ekleyip, “ [email protected]” adresine Case Number (was ile başlayan) Principal Name (Tr’de yaşayanın adı) altına Date of Birth (tr’de yaşayanın doğum tarihi) altına Petitioner Name (abd’de yaşayanın adı) ve en alta Your Question(s): bla bla.. (sorularınızı sorup, vize başvurunuzun durumu hakkında güncelleme almak istediğinizi NVC vaka numarası talebinizi iletin.)
    Yeni vaka numaranızı almanızda size yardımcı olacaktır ve hızlandıracaktır.

• Selamlar, birilerine faydası dokunur belki diye ve fikir verme amaçlı yazıyorum

1. Amerikaya girdikten sonra SSN ofise gidip ssn alın 3 ay süreniz var (bazı eyaletlerde ssn olmadan ehliyet, banka hesabı gibi işleri halledemezsiniz).
    2. Yanınızda getirebildiğiniz kadar çok para getirin. Uscis adil çalışmıyor 1 ay içinde green card alan da var, 2 yıldır çalışma izni bekleyen de var, ben 7 aydır bekliyorum.
    3. Türkiye’deyken amerikadaki bölgeleri tam olarak anlayamayabiliriz, çölün ortasına mı şehrin göbeğine mi gidiyorsunuz iyi araştırın.
    4. Indiana veya Kentucky eyaletine gidecekseniz gitmeyin, ehliyet almak en az 6 ay sürüyor (çoğu yerde araç olmadan markete bile yürüyerek gitme imkanı bulunmuyor)
    5. Kırsal alanlarda sokak aydınlatması yok (highway dahil) ve bol bol geyiğe çarpma sebebiyle trafik kazası oluyor. Şehirlerde genelde aydınlatma var.
    6. Maddi olarak kendinizi güvenceye aldığınızdan emin olun, her evlilikte olduğu gibi tartışma yaşadığınız zaman evsiz kalma riskiniz var (amerikaya gelene kadar canım cicim muhabbetlerine kanmayın şartlar sebebiyle muhtaç olacaksınız bu da her şeyi alttan almanıza sebep olacak).
      Özel sorularınız olursa sorabilirsiniz cevaplarım nasıl olsa 7 aydır çalışma iznimi alamadığım için evde boş boş oturuyorum. Ücretli danışmanlık isterseniz de kabul ederim param bitti çünkü heheh.
      Herkese bol şans

• Merhabalar, biz 3.5 aydır Nvc welcome letter bekliyoruz, Sürekli nvcye mail attık, sonunda nvcden mailimize cevap geldi ve ANK ile başlayan case numaramızı verdiler fakat bizim elimizde welcome letter yok hala, sizce konsolosluktan gün almak sıkıntı olur mu şimdiden? yoksa illa welcome letter ı mı bekleyelim?

• @ANDE Öncelikle tebrikler ve yeni yılınız kutlu olsun. Sanırım dosyanız 'in transit' halindeyken mülakat tarihi almanızda bir problem olmuyor. Dilerseniz yabancı forumlarda da benzer durumları okuyabilirsiniz. Bu arada siz dosya numaranızı NOA2'den sonra mı 3.5 ay sonra alabildiniz yoksa 'Case was sent to the Department of State' bildiriminden sonra mı?

• @dreamer32 Çok teşekkür ederim, sizlere de mutlu yıllar dilerim, evet noa2 onayından 3.5 ay sonra -onlarca atılan bir maile cevap olarak- aldık dosya numaramızı, case was sent to the department of state bildirimini biz 1.5 ay önce almıştık.

• @ANDE Teşekkür ederim, dilerim bundan sonraki aşamalar hem daha kolay hem daha hızlı geçer sizin için 🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74

54.8k
Users

4.8k
Topics

483.3k

| | | |