@luchadora çok teşekkür ederim.
-
-
Herkese merhaba, Ankara’dan mesaj geldi eşime. İlk evliliğinin sonuçlanması yani boşanma belgesini ceac sistemine yüklemesini istemişler. Görüşmemize 10 gün kaldı. Civil document finder ın yönlendirmesi sonucunda dosya sorgulamadan belgeyi bulamadık. Böyle bir şey yaşayan var mı? Certified documenta nasıl ulaşabiliriz? Süre as kaldığı için biraz panikledik. Önerilerinizi bekliyoruz. Teşekkürler.
-
-
@AkdenizMavisi Merhaba, Türkiye’de göçmenlik vize işlemlerini sadece Ankara’daki ofis yürütüyor I130 formunuz onaylandığında otomatik olarak Ankara’ya iletilecektir, ama yinede içinizin rahat etmesini istiyorsanız uscıs’e mail atıp danışabilirsiniz.
-
Merhaba Bugun I-751 formunu ve destekleyici belgelerle USCIS’a(Chicago) gonderdim. Paketin icerigini listeleyip kisa bir aciklama yapmak istiyorum.
• Cover letter
• I-751
• G-1145
• Greencard on-arka copy
• Pasaport kopyalari
• Selective Service(Askerlik) kayit belgesi
• Check for I-751 ($750)
• Check for biometric fee ($85)
• 2 Şahit mektubu
• Kanitlar:
• Evlilik sertifikasi
• Ortak banka bilgileri
• Ev lease ve faturalar
• Araba sigortasi
• Yolculuk veya tatil belgeleri
• Saglik sigortasi
• Tax belgeleri
• Beraber cekilmis kanit fotolariOncelikle kendi surecimi titizlikle takip edip her seyi not aliyorum. Normalde son 90 gun kuralina 23 Kasimdan sonra dosyayi gonderebilecegimi USCIS sitesinde dosya gonderim tarihi belirleme hesaplayicisindan bakmistim. Fakat USCIS sagolsun bana 11 Kasimda hatirlatma maili gondererek hatirlatmisti.
I-751 basvurusu maalesef online kabul edilmiyor. Formu yasadiginiz eyalete gore posta ile gondermeniz gerekiyor. Ucret konusunda farkli ornekler gordum. Bazilari 750 dolarin icinde biometric fee’nin de oldugunu yaziyor. Ne olur ne olmaz kendimi saglama almak icin 2 ayri check yazdim. Eger oylese biometric icin yazdigimi dikkate almayacaklardir(fazla olsun eksik olmasin).
Kanitlarin arasina belki benim ve esimin ehliyet kopyasini ekleyebilirdim ayni adreste yasadigimizi gostermesi adina fakat yeterince kanit oldugu icin sonradan vazgectim. Sizin eklemenizi tavsiye ederim.
Selective Service(Askerlik) kayit belgesi herkes icin gerekli olmayabilir bu durum, 25 yas alti erkeklerin greencardli olarak ABD ye giriste veya card’i teslim aldiginda bu kaydi yapmak zorunda. Bu belgenin gonderilmesi gerekli mi ondan da emin degilim sadece eklemek istedim.
Sahit mektuplari ilk basta listemde yoktu fakat I-751 form instruction belgesine goz atarken en az 2 sahit tarafindan yazilmis mektubun yazilmasi gerektigini gordum. Daha fazla detay icin lutfen I-751 yonergesine goz atin.
Pasaport kopyalarini tamamen extra olarak ekledim.
Son olarak pasaport style fotograf herhangi bir yerde yazmiyor yani gondermenize gerek yoktur. Bol sans!
-
@oprmngr, içinde söyledi: F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)
@Edaeda Trumph effect
Maybe or maybe not🤣
Biraz tembellikten kaynaklı bence -
@bahar_aydin resmi gazetede yayımlandı mı acaba? uygulama için beklenen ufak tefek bazı prosedürler vardır belki. inanın benimde net bir bilgim yok ancak benzer süreçten geçen arkadaşlara fikir vermesi için öğrendiklerimi paylaşayım dedim. E-devlete yansıdığı için ben pasaport güncelleme işlemlerim ile uğraşıyorum. Yıl sonuna yaklaştığımız için nüfusta randevu bulmak biraz zor şu sıralar. Umarım herkesin süreci sorunsuz ilerler 🙂
-
@Zeynep-Nar sadece covid aşısı karşıtı mısınız? Sağlık muayenesinin bir parçası olan diğer aşıları olmanız gerekmekte, sürecin ayrılmaz bir parçası. Siz mutlaka bilgi sahibisinizdir, diğer talihlilerin bilgi sahibi olması için hatırlatmak istedim.
Aşılar - Doctorun - Göçmen ve Mülteci Sağlığı -
Arkadaslar merhaba.Ben 5 eylulde abd vatandasi esim uzerinden basvurdum calisma iznim geldi fakat seyahat iznim gelmedi Gc ise interview attended complete olarak gozukuyor ve karar asamasina gecilmis.Tahmini karar suresi ise 15 ay olarak gozukuyor.Tecrubeli ve bilgili arkadaslar bunun nevanlama geldigi konusunda yardimci olabilirler mi?Herkese sevgiler tesekkurler
-
@eneserdar44 Tabii ki olabilir ben de bundan bahsediyorum zaten. Eğer bülten ilerlemezse bunlara başvurmak için beklemeniz gerekir. Beklerken de legal statüyü korumanız gerekir. O yüzden önceliğiniz travel document ya da employment authorization ne kadar sürede çıkar diye araştırmak değil, bültenin ilerlememe durumuna karşı legal statüyü korumak için B ve C planlarına odaklanmak olmalı diye düşünüyorum. Süreler kişiye ve caselere göre çok değişmekle beraber, benim imzamdaki tarihlere bakarak bir fikir edinebilirsiniz diye düşünüyorum. Ben de aynı süreçten geçtim, geçiyorum, o nedenle uyarmak istedim.
-
-
@Manushaqe Hayırlı olsun. PD tarihiniz nedir?
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@Alihan-Çetin evet olur çünkü kendi ülkenizdeki vatandaşlık görevinizi yerine getirmemişsiniz.
-
@Alihan-Çetin Tabiki olur
-
Herkese merhabalar, (abd vatandaşıyım) bu sürece yeni başlamış biri olarak size birkaç şey sormak istiyorum. 30 Eylül 2024'te K1 için gerekli evrakları USCIS'e postaladım, 3 Ekimde USCIS, dosyamın ulaştığını ve posta gönderdiklerini sms olarak iletti. 12 gün olmasına rağmen tarafıma sms dışında bir şey gelmedi bu normal mi? Gelen sms ile NOA1 onayını almış mı oldum?
Deneyimi olanlar/fikir sahibi olanlar sorularıma cevap verebilirlerse çok sevinirim. Herkese kolaylıklar diliyorum.
-
@Alihan-Çetin daha önce bu konuda yazılmıştı; herhangi bir sorun olmayacağı yazıldı. Asker kaçaklığı yurtdışına seyahat için de bir sorun değil. Daha önceki sayfalara bir göz atın siz, belki aynı sorunu yaşamış arkadaşlar deneyimleri ile daha aydınlatıcın olur.
-
@goldie Hayır, davanız onaylandı (noa2) bildirimini almamışsınız. Size verdikleri Was ile başlayan dosya numarasını, Case Tracker adlı App uygulamasını indirip anlık takip edebilirsiniz. Dosyanızda eksik yada hata yoksa ortalama 60 gün içinde sonuçlanır
-
@tanergg yok siz yanlış anladınız sanırım, yazımda NOA1'den bahsediyorum, NOA2'den değil.
Dün de NOA1 postasını teslim aldım. NOA2 için bekleyişe geçtik.
-
Merhabalar herkese, k1 vizesi için başvuru yapacağız bu ay. i129f formu ile birlikte gönderilmesi gereken belgelerin içinde Evidence of legal name change (if applicable); ifadesi var. Amerika'daki nişanlım için mi bu yoksa ikimizden mi isteniyor 5 yıl kadar önce isim düzeltmesi yaptırmıştım, benim belge göndermem gerekiyor mu?
-
Herkese merhaba. Vizeyi aldıktan sonra pasaportu almak Kaç gün sürüyor bilgisi olan var mı?
-
@Hasan-Basri-alpaslan kişisine göre değişiyor. Kimi 2 3 iş günü, kimisi 1, 2 hafta vb. Verilen kağıtları kontrol ediyorlar.
-
Çok teşekkürler
-
İyi akşamlar, noa2 onaylandı 1 aydan fazladır ama biz henüz NVC welcome letterı almadık, ne kadar süre beklediniz acaba ya da herhangi bir şekilde iletişim kurabildiniz mi? biz mail attık nvc ye ama gelen cevap uscis ten belge almadıkları idi.
-
@Hasan-Basri-alpaslan 3 4 güne postaya verirler
-
@ANDE merhaba tebrik ederim. Noa1 ve no2 tarihinizi paylaşabilir misiniz? Biz de noa2 bekleme sürecindeyiz de merak ettim. Teşekkürler şimdiden
-
Sevgili arkadaşlar. Bundan tam 50 gün önce Case Tracer uygulamasından bildirim geldi. Ve dosyanızı onayladık denildi. Bir kaç gün sonrada eve kağıt geldi. Kâğıtta ortalama 4-6 hafta yazmasına rağmen, Bugün 50. Gün ve hala NVC tarafından ne mail geldi ne arandı nede eve posta geldi. NVC ‘yi aradık ve hazır cevaplarla, henüz onlara ulaşmadığını söylediler. Bu durumu yaşayan oldu mu? Daha ne kadar bekleyeceğiz, yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler
-
This post is deleted! -
@goldie teşekkürler, tabii
Mart 4 2024: NOA1
Eylül 26 2024: NOA2 -
@tanergg aynı durum bizde de var, 41. gün ve hala mailimizi bekliyoruz, biz nvc ye mail gönderdik aynı cevabı aldık, daha sonra uscisi aradık ve daha onlara iletilmediğini ve 2 ay daha beklememizi sonra tekrar iletişim kurmamızı istediler. sizin case nereye gitmişti acaba? bizim california
-
@ANDE cevabınız için teşekkürler. Gelişmeleri buradan bilgilendirirsek çok sevinirim. Biz Texas eyaletinden başvurduk.
-
Arkadaşlar merhaba ben 15 Kasım randevumu değiştirip 6 aralığa aldım ama bana ankarapublicIV adresinden mail geldi randevu tarihimin 15 Kasım olduğu yazıyor, ama sisteme girip baktım 6 Aralık yazıyor, şimdi benim randevu tarihim 6 Aralık mı ? Büyükelçiliği arıyorum açmıyorlar ne yapmam lazım
-
@cihad34 mailde gelen bilgi güncellenmemiş olabilir.
yine de doğrulamak için mail atıp sorabilirsiniz. böyle durumlarda genelde sistem doğru olur..
bol şans.
Benzer Başlıklar
104
48.7k
Users
4.7k
Topics
467.3k