DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @cihad34 maili geç gönderiyorlar. bu sebeple hemen randevunuzu alın derim. zaten en erken kasım aralık için boşluk bulabilirsiniz. o tarihe kadar çoktan mail gönderilir.

• Merhaba, eşim amerikan (native) vatandaşı, 29 yaşında, ben 39 yaşında bir türk kadınıyım. İstanbul’da yaşıyorduk ve orada 31.08.2023 tarihinde evlendik. Eşimle bir oyunda tanıştık ve birbirimizi çok sevdik, 6 ay uzaktan ilişki yürüttük, türkiye’ye geldi ve 3 ay sonra evlendik. Sonra Amerika’ya gitme kararı aldık, k1 visa işlemlerini başlattık. USCIS’ın bizi yönlendirmesiyle l-130 formlarını eksiksiz, yeminli tercümeli ve noter onaylı olarak doldurduk. Formda belirtilen affidavit’leri annesi ve ilişkimize şahit olan diğer amerikalı arkadaşımız noter onaylı bize yolladı, bunları siteye ekledik. Eşim çalışmıyor, ben çalışıyordum o dönem ve sponsoru bendim. İş yerimin imza sirkülerini de siteye yükledim. Bu süreç içerisinde eşimin Türkiye’deki residence permit’ini de aldık, yabancı kartı var. USCIS’ın bizi yönlendirdiği tüm işlemler tamamlandı, ilk önce 3 ay vakit verdiler, Antalya’ya taşınmak durumunda kaldık ve sitedeki adresimizi değiştirdiğimiz an site o 3 ayı tekrar baştan başlattı. Yani toplam 6 ay bekledik süreci. Sonra site bize 4 ay bekleme süresi daha verdi. Bu sırada eşimin residence permit’i doldu, 3 gün önce onu da uzattık 1 yıl olarak, ertesi gün site 15 ay bekleme süresine çıkardı. Gerçekten 15 ay bekleme süresi olabilir mi? Biz bir yerde hata mı yapıyoruz? Biz 1 yıldır evliyiz ve beraber yaşıyoruz sonuçta neden bu kadar uzun sürüyor bu durum?

• @Pın-Ceylan merhaba buradaki insanlar nişanlı evli değiller siz evlisiniz sizin vize türünüz cr-1 olmalı. Resmî nikahınızı Türkiye de yaptıysanız nasıl nişanlı vizesine başvuruda bulunabilirsiniz ki ? Anlamadım ilginç

• Merhaba

Kız arkadaşım Amerikalı (babası Amerikalı) ama 6 yaşından beri Türkiye'de yaşıyor. Bu yıl annesi ve babası amerikaya taşındı ve biz de hayatımıza Amerika'da devam etmek istiyoruz. O yüzden kız arkadaşım da bu yıl sonuna doğru Amerika'ya taşınıp k1 işlemlerini başlatacak. Ekstra bilgi babası emekli Amerikan askeri.

Ancak bu k1 süreciyle alakalı şöyle bir sıkıntımız var. Kız arkadaşım daha önce Amerika'da yaşamadığı ve çalışmadığı için orada bir kredi puanı yok. Gittiği gibi iş bulup çalışmaya başlayacak.

K1 başvuru sürecinde tek sıkıntımız Amerikalı nişanlının geliri olacak sanırım. Benim sorularım şunlar:

1- Kız arkadaşım daha Amerika'ya gitmeden bu K1 vize sürecini başlatabilir mi?
    2- Babasını sponsor olarak göstersek gelirinin yeterli olması için San Antonio'da ne kadar yıllık gelirinin olması gerekir? (Hesaplamanın Annesi - Babası - Ben ve Kız arkadaşım için olması gerekiyor sanırım)
    3- Kız arkadaşım süreci başlatıp sonradan iş bulsa problem olur mu ya da iş bulduktan ne kadar süre sonra başvuruyu yapabilir?
    4- Babası emekli asker olduğu için süreçleri hızlandırmak için kullanabileceğimiz bir yöntem var mıdır?
    5- Gelir beyanında araba ya da mülk gibi şeyler de etkili olur mu?

Şimdiden cevaplarınız ve yardımınız için teşekkür ederim.

• Arkadaşlar tekrardan merhaba ben k1 için randevu alacağım ama ds160 oluşturduktan sonra randevu almam gerekir. Peki ds260 formu nedir onu da doldurmalı mıyım . Ayrıca sistemden ds160 sonra değiştirebilir miyim

• @Olkan-Oflaz-0 özür dilerim I-130’e başvurmuşuz biz K visa değil. İlk evlenmeye karar verdiğimizde K visa alalım demiştik aklımda öyle kalmış çok pardon.
    O başlık altına yazayım ben, uyarınız için teşekkürler ☺

• @cihad34 ds160 formu doldurmanız gerekiyor sonra randevu alabilirsiniz. ds260 formu K1 için değil

• @liliy06 Harika sizin adınıza çok sevindim. Ne tür sorular sordular acaba, hatırladıklarınızı yazmanız mümkün mü?

• @Valravne teşekkür ederim. Benim görüşmem çok pozitif geçti daha önce dm den bir kaç arkadaşa yazdım buradan da yazayım herkes için faydalı olsun.
    •Girişte randevu saatine göre içeri alıyorlar benim 7:45 ti ilk girenlerden biriydim. Sonra polis kontrolü telefon çanta vs yasak. içeri girince ilk pasaportu alıp bakıp bir numara verip oturuyorsunuz bekleyin yönlendireceğiz diyorlar. K vizeleri diğer vizelerden ayrı bir kısma toplanıyor. Sonra ilk olarak verilen numaraya göre Türk biri ile görüşüp tüm evrakları veriyorsunuz. Orada evraklar kontrolden geçiyor. Eksiksizse eğer sonra başka bir numara veriliyor ve sıra bekliyorsunuz sonra Amerikan görevli ile mülakatınız başlıyor. Evraklar zaten önceden onun önünde oluyor ingilizce konuşmak için sorun olup olmadığını sordu ben uygun dedim. İngilizcem iyi olduğu için. Sonra doğru bilgiler vereceğime dair el kaldırıp yemin ettiriyor, parmak izi alıyor.
    Sorular ; ne zaman tanıştınız, nasıl tanıştınız, ilişkiniz ne zaman başladı. Çünkü biz 2009 da tanıştık uzun yıllar sonra başladığı için çok ilginç geldi hikayemiz. Biraz onunla ilgili esprili konuşma geçti. İlişki ile ilgili detay sordu bir kaç. Kaç kez görüştüğümüzü , evleneceğim kişinin ne iş yaptığını sordu. Bir de 90 gün içinde evlenmeniz gerekiyor bilginiz olsun, Vizeniz onaylandı tebrikler dedi 10 gün içerisinde gelir dedi. Hatta en son kendisi Türkçe teşekkür etti. Oğlum vardı yanımda onunla da çok tatlı konuştı:) Cuma günü görüşmem vardı Pazartesi günü nişanlım Amerika’ya varmadan eve pasaport kargomuz geldi. 
Bu sorular dışında ailesi ile ilgili sorular vs ve hatta yaşayacağımız yeri dahi sormadı.
sizin durumunuz ilişkiniz nasıl bilmiyorum… ama kendi tecrübeme göre şunu diyebilirim ki her şey net , eksiksiz ve ilişki gerçekse bu anlaşılıyor ve ona göre davranıyorlar… hiş endişe etmeyin.
ben 30 dan fazla ülkeye gittim hayatımda bir çok kez vize mülakatına girdim eskiden red aldığım Amerika vize mülakatı da dahil hiç böyle pozitif bir görüşme yaşamamıştım. Herkese bol şans dilerim…

• Bende 18 ekime alabildim randevu

• Tekrar merhaba özel soru sormaya çekinir oldum, vize eve mi geliyor seçtiğimiz ptt ye mi?

• @Smg-Motors666 Merhaba sistemden tercih edebiliyorsunuz. Eğer evinize istiyorsanız bir miktar ödemesi var. Sisteme girdikten sonra sağ üst tarafta continue var ordan girip açılan sayfadan Update Delivery Location a tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

• This post is deleted!

• Merhaba herkese.
    Benim sorum k1 vizesini alıp Amerikaya gelen arkadaşlara.
    Temmuz sonunda Amerikaya giriş yaptım ve vakit geçirmeden 1 hafta içerisinde hızlıca evlendik. SSN numaram hala iletilmediği için AOS formlarını ve work permit başvuru formlarını henüz iletmedik.
    1- AOS başvuru belgeleri arasında gerekli birth certicatei Türkiyede iken kaymakamlıktan almıştım ve apostil yapmıştırdım. Ancak buraya gelince fark ettim ki belge Latince, Almanca ve Fransızca.. Formül A dedikleri belge. Bunun ile başvuru yapan oldu mu? Yoksa konsolosluğa gidip nüfus kayıt örneği mi talep etmeliyim?

2- Work permit işlemlerini hızlandırmak için ek bir ücret ödeniyormuş. Yakın zamanda işlemlerini tamamlayan arkadaşlar ortalama kaç hafta içerisinde work permitlerini aldı? Ek ücret ödemeye gerek var mı? Nasıl yürüttünüz süreçlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• @Kitten ben de ayni seyi merak ediyorum evlilik sonrasi surece baslayan arkadaslar keske foruma donup bizimle deneyimlerini paylassalar.

Dogum belgesi yuzunden rfe alanlar oluyor. Dosyasi kabul edilen arkadaslar dogum belgesi olarak nasil bir yol izlediler? Edevlet ten alinan formul a kabul ediliyor mu? Turkiye’den formul a mi almak gerekir? Nufus kayit ornegi ceviri yapmamiz gerekiyor mu? Konsolosluga gitmeden dogum belgesi nasil olur deneyimli arkadaslardan yardim bekliyoruz.

SSN ile ilgili yabanci forumlarda SSA ofise basvurup alabileceginiz yaziyor. Amerikaya girisinizden iki hafta sonra i94 formu ile basvurabilirsiniz denmis beklemeden en yakin ofisle gorusun ki aos sureciniz de baslasin bence.

• @aixl merhaba, geçen hafta ofise başvurmuştum ve dün akşam iletildi SSN.

• Başvuru için randevu almanıza gerek yok (en azından NY ve NJ için).

• Kayıtlı olduğunuz adreste bulunan ofisine gitmeniz gerekiyor. Ben NY'de olmama rağmen ilk önce randevu gerektiğini sanıp en yakın randevuyu da NJ'de bulduğum için NJ'ye gittim ama orada işlemi almadılar ve NY'deki card centerlardan birine yönlendirdiler.

• Pasaport, I94 form ve marriage certificate istediler.

• Bir hafta 10 gün içerisinde adresinize gönderiyorlar.

• @aixl soruma ve sorunuza da galiba cevap buldum.

Konsolosluğun nüfus bölümü, "related document" seçenekleri arasında Nüfus Kayıt Örneği'ne tıklayınca birtakım açıklamalar mevcut.

Son bölümde
    "A.B.D. resmi makamlarınca talep edilebilen “Birth Certificate” belgesi Başkonsolosluğumuzun Noter bölümü tarafından “Nüfus Kayıt Örneği tercümesi” olarak düzenlenmektedir. Vatandaşlarımızın bu işlem için, Noter bölümünden Türkçe Belgelerin Suret Tasdiki (“Suret Tarzında Belge Düzenletme Başvurusu”) randevusu alması gerekmektedir.

Formül A, B ve C belgeleri, Milletlerarası Ahvali Şahsiye Komisyonu üye ülkeleri arasında geçerli olup, A.B.D. makamlarında geçerliliği bulunmamaktadır. "

denmiş. Bu sebeple ya TR'den gelmeden nüfus kayıt örneği alıp, noter & apostil yaptırmalı ya da buradayken konsolosluktan alınmalı.

Bilgisi olan arkadaşlar yorum yapacaktır.

Sevgiler

• Günaydın yarın Dr randevum var ne ne götüreceğim arkadaşlar ? Ds160 yeterli mi sadece başka istenilen evrak var mı?

• @Smg-Motors666 Google'a K1 sağlık randevusu yazınca bile Doktor Ungan çıkıyor. O siteyi inceleyin tüm gerekli bilgiler mevcut. Ayrıca randevu onaylanınca mail de atıyorlar. Orada da yazıyor 😅

• @Nugbug Bunları ben bilmiyordum bu tecrübeli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Sadece emin olmak istedim randevumu 2 ay geriye çektim o yüzden pürüz istemiyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

46.2k
Users

4.6k
Topics

454.8k

| | | |