@Sinem-Arslan durumu merak ettim sonuç ne oldu acaba?
-
Ben 3 gun öncesine almistim. Sonraki gun sonucu verdi. Kesinlikle aşı zorunludur!
-
@Erik Siz Haziran 2023'de mi başvurdunuz? Kendim yaşadığım ve buradaki arkadaşların yazdıklarından okuduğum kadarıyla herkesin USCIS süreci 10-12 ay sürüyor. Maalesef o sayfada yazan süre yanıltıcı oluyor.
-
@Eser-0 Kolay gelsin, bol sans.
-
-
@Mango2014 Evet benim de tahminim 11-13 ay arasi gibi. Yukarida yazan birisi Haz 2023 de basvurmustu ama Kasim 2023 de onay almis.
-
@Candemir-Candemir Evet interviewsiz sanirim, benim green cardim daha onaylanmadi ama work permit interviewsiz geldi.
-
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim. -
Merhaba,
Esim icin evlilik yoluyla green card surecindeyiz ve bu hafta advanced parole dokumani onaylandi. Turkiye'ye gitmek istiyoruz, biletlere baktigimda en uygunlarinin Almanya aktarmali oldugunu gordum. Almanya Turk vatandaslarindan normalde transit vize istiyor ama gecerli bir ABD vizesi varsa bundan muaf tutuluyor ancak advance parole dokumanini kabul etmiyor. (https://www.germany.info/blob/917514/866be06154cffee060c3603d308b6485/airport-transit-country-list-data.pdf)
Bu durumda su an gecerli olan B1 vizesiyle Almanya aktarmali seyahat edebiliyor muyuz? Yoksa ABD'ye geri donuste girisi advance parole ile yapacagimiz icin Almanyadaki clearance checkde bir sorun yasar miyiz?
Bu soruyu Alman konsolosluguna sordum ancak yanit alamadim. Simdiden tesekkurler -
@Nihan-YILMAZ annenizin nufüs kayıt örneğinde tüm çocuklar görüneceğinden onu alıp, çeviri yaptırıp yükleyebilirsiniz. Kendi annemden sağlamasını yaptım tüm kardeşler görünüyor.
-
-
-
@Sinem-Arslan durumu merak ettim sonuç ne oldu acaba?
-
-
Merhaba! Evet, evlilik belgesi yeterli olur. hatta ona bile bakmadılar, ben bir sürü fotoğraf, ABD'de eşimin ailesinden davet mektupları, düğün davetiyeleri filan da götürmüştüm, ama hiç birine bakmadılar. En önemli olan bu vize türü ile gidip orada yaşamayacağınızı, gerçekten kısa süreli, turist olacağınızı onlara göstermeniz. Bana iki kere neden IR1'e başvurmuyorsunuz diye sordu bende açıkça anlattım, şu anda öyle bir planımız yok, eşim burada görevli ben de burada çalışıyorum, eğer oraya taşınma planımız olursa ona başvururuz zaten prosedürü biliyoruz diye. Ayrıca evet, şu anda da eşimin görev süresi burada sona geldiği ve ABD'ye taşınma planımız olduğu için IR1'e başvurduk.
-
-
Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz? -
@Deniz-Akın-Tural, içinde söyledi: Ailece Green Card aldıktan sonra bazı aile bireylerinin ABD'de yaşamaması
Merhabalar. Öncelikle yaklaşık 1 ay önce randevuya gidip ailemle beraber green cardımızı aldık. Green Cardı F4 türüyle aldık (kardeş dayanaklı) başvuru sahibi annem ve ben 17 yaşındayım. Annemin Amerikada kalma gibi bir şansı yok. 1 hafta önce ülkeye giriş yaptık SSN gibi şeyleri de aldık. Sorum şu ki Annem 6 ay kalma koşulunu yerine getirmese bile benim amerikada yaşamama rağmen benim de green cardım iptal olur mu? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Hayir, bir problem olmaz.
Ailece ABD'ye giris cikis yaptiktan sonra herkesin sureci birbirinden bagimsiz olarak ilerliyor. Onemli olan herkes ayri bir Green Card'inin olmasi.
Elinizdeki gocmen vizenin Green Card'a donusmesi icin vize suresi bitmeden ABD'ye giris yapmaniz gerekli. Sonrasinda anneniz veya babaniz TR'e geri donme karari alsa bile sizin gocmenlik/vatandaslik sureciniz bundan etkilenmez.
-
Merhabalar,
Ben esimin ailesi tarafindan psikolojik siddete maruz kaliyorum. Zamaninda annesi uzerime yurudu tehditler savurdu ancak o zaman green cardim olmadigi icin ve onlarin sayisi bana karsi cok oldugu icin polisi aramaya korktum elimde kanit da yoktu zaten. Sonrasinda hep problem olmaya hayatima kiyafetime karismaya calistilar. Esimin annesi yuzunden esim tarafindan evden kovuldum aylar once. iki gunumu sokakta gecirdim. Kovuldugum anlarin video kayitlari elimde var. Gidecek bir yerim olmadigi icin geri ayni eve donmek zorunda kaldim. Sayelerinde urtiker sahibi oldum ve depresyon ilaclarina basladim. Ben Turkum diye beni istemediler. Her neyse dun aksam esimin abisi beni aradi bagirdi cagirdi cani isterse evime girebilecegini ne isterse yapabileceklerini soyledi. Kabul etmek zorunda oldugumu " ben avukatim sen bana hicbir sey yapamazsin ama ben sana yaparim" seklinde tehdtiler savurdu. Sadece 2 senelik conditional kartim var. Esimle severek ve gercek bir evlilik yapmistik fakat ben artik dayanamiyorum bunlarin sozlu tacizlerinden ve beni yalniz bulup korkutmaya calismalarindan. Altta kalmak da istemiyorum altta kala kala hasta oldum. Ben artik bu evlilige degdigini de dusunmuyorum. Su an bir gelirim yok avukat bulup avukata da soramiyorum. Bana yardimci olur musunuz ben nasil kurtulabilirim bunlardan ?
@crazycells @Claudia-J-Muslu @Yusuf-Saraçoğlu litfen yardim edin aklimi kaybediyorum... -
Merhaba. Ben ABD doğumlu bir Amerikan vatandaşıyım. Çocukluğumdan beri Türkiyede yaşadım. Geçen yıl evlendim ve eşimle birlikte Amerikaya yerleşmek istiyoruz. Eşimin I130 başvurusu onaylandı. NVC aşamasındayız. Proof of domicile durumunu Türkiyede yaşarken nasıl çözebilirim? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
-
@ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
Merhaba arkadaslar. Bugun bir e-posta aldık. ANK ile baslayan numaramiz vardi. NVC den kontrol ettim suan transit yaziyor. Ready oldugum zaman ne yapmam gerekiyor. Konsoloslugun bana bilgi vermesini mi beklemeliyim? Yardimci olursaniz sevinirim
-
@mine-kalay 2 günümüzü almıştı bizim kişiden kişiye değişen bir durum bu
-
Sistem açıldı arkadaşlar
-
Arkadaşlar açık randevu var hemen kontrol edin
-
@zeynepaydın ready yazarsa randevu alın
-
Konsolosluktaki randevudan sonra kaç gün içerisinde dosyamız elimize geçiyor?
Maks nedir durum? -
@pelin-dikmen hayırlı olsun randevunuz.
-
Arkadaşlar Merhabalar. Dosyam şuanda in transit ve Your interview date was provided to you by the National Visa Center yazıyor. Bu tarihi nasıl görebilirim. ias.usvisa
da kayıt olduğumda ise herhangi birşey görmüyorum nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkür ederim
-
@ob16222 çok teşekkür ederim sonunda alabildik
yardımlarınız için size ayrıca çok teşekkür ederim
-
@Blackjack35 öyle bir tarih yok hocam. Randevuyu siz alacaksınız , ds160 doldurup ais sitesi üzerinden. Herhangi bir randevu tarihi beklemeyin boş yere sisteme kayıt olup gece gündüz randevu bakmanız gerekiyor artık ne zamana denk gelirse
-
@pelin-dikmen rica ederim yardım edebildiysem. Son günlerinizin keyfini çıkarın. Mülakatta başarılar dilerim
-
arkadaşlar merhaba, no2 mektubu bize ulaşmadı, 20 günü geçti, dosyam ankaraya ulaştıktan sonra bana mail gelecek mi, noa2 mektubu beklememe gerek var mı?
-
@findiklahmacun, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Vize mülakatına girecek arkadaşlar için deneyimim;
04.04.2023 tarihinde vize mülakatım vardı. En yakın ve yürüme mesafesinde (10dk) olan The Greenpark Otel'i tercih ettim. Gerçekten kötü yorumlara aldanmayın, otelde inanılmaz rahat konakladım. Otel kahvaltısını migrenim olduğu için sabah kahvaltı yeri aramamak için aldım ancak civarda bir çok kahvaltıcı vs mevcut.
Konsolosluğun yanında sabah uğramak için Starbucks mevcut. Ben çantamı otele bıraktığım için emanetçi aramadım. Konsolosluk girişinde üzeri kapalı bekleme alanları mevcut. Kızılay tarafından gelecekler için ise Söğütözü metro istasyonunda inerseniz yine yürüme mesafesinde.
İlk girişte güvenlik taramasından geçtim; telefon, usb, çanta vb alınmıyor. Sadece evraklarınız ve siz. İçeri girdiğinizde pasaportunuza etiket (nereden almak istediyseniz) yapıştırılıyor ve geliş amacınıza göre size bir numara veriliyor. K vizeleri için V ile başlayan bir numara verilecek. Daha sonrasında numaranız yandığında bir hanımefendi sizden evrakları teslim etmenizi istiyor. Bir çok evrağımız hazır olmasına rağmen benden istedikleri;İlk önce mülakat istediğim dili sordu, Türkçe diye yanıtladım.
2 adet fotoğraf,
Pasaport,
Nişanlımın intent to marry (mail'de orijinal yazmışlar ama fotokopi götürdüm sorun olmadı) mektubu,
İlişkiye dair kanıtlar,
I-134 formu, 2021 tax trans. ve 2022 W2 belgeleri,
Sağlık raporumu yırtıp açarak teslim ettim, CD ve aşı karnem bende kaldı.
İki taraf da birer kez evlenip boşandığı için boşanma dokümanlarının orijinalleri ve fotokopileri,
Askerlik belgem, Vukuatlı nüfus kayıt örneğim ve Arşivli adli sicil kaydım,Dokümanları teslim ederken şeffaf dosya ile kabul etmiyorlar, zımbalı ve sıralı olması gerekiyormuş. Bu ve benzeri sebeplerden çalışan oldukça sert ve kaba davrandı. Ayrıca bu banko ve buraya kadar çalışanların hepsi Türk ve benzer nitelikte yaklaşımda bulunuyorlar.
Tekrar beklemeye geçtim ve numaram yandığında iki kişi (bir adam ve bir kadın) beni bekliyordu. "Türkçe mülakat istemişsin, ingilizce bilmiyor musun?" dedi.. Ben de ingilizce olarak ingilizce bildiğimi ancak çok gergin olduğumu, istiyorlarsa ingilizce devam edebileceğimi ilettim. İkisi de güldü, aralarında bir şeyler konuştular ve kadın çalışan uzaklaştı. Doğruyu söyleyeceklerime yemin ettim, parmak izi verdim ve mülakatımız başladı.
-Nişanlının adı?
-Nasıl tanıştınız?
-Kaç kez görüştünüz?
-Çalıştığı yer?
-Ne iş yapıyor?
-İkiniz de daha önce birer kez evlendiniz değil mi?
-İlk evliliğinden olan çocuğun seninle yaşayacak mı?
-Oraya gittiğinde ne iş yapacaksın?
Bu arada ilişki kanıtlarını ve bazı orijinal dokümanları (boşanma sertifikaları) bana iletti.gibi basit sorular sordu ve vizeniz onaylandı dedi. Vize mülakatını yapan kişi inanılmaz kibar ve rahattı. Teşekkür ederek iyi günler diledim ve ayrıldım. Kapıdan içeri girmem (toplam aramalar, sıra almam, evrak teslimi vs) ve vizemi almam neredeyse 45dk sürdü. Ayrıca bana sıra gelmesine 4 kişi daha varken birden benim numaram yanmıştı. Bu kadar basit ve kısa olacağını tahmin etmiyordum. 2gün içerisinde ise pasaportum ve sarı zarfım İstanbul'a ulaştı.
Doldurduklarınız ve beyanlarınız neyse onun üzerinden kısa sorularla geçiyor. Sanırım bu bekleyişin en kolay ve hızlı aşaması mülakat oldu diyebilirim. Bekleyen arkadaşlara sabırlar ve kolaylıklar.
@findiklahmacun, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Vize mülakatına girecek arkadaşlar için deneyimim;
04.04.2023 tarihinde vize mülakatım vardı. En yakın ve yürüme mesafesinde (10dk) olan The Greenpark Otel'i tercih ettim. Gerçekten kötü yorumlara aldanmayın, otelde inanılmaz rahat konakladım. Otel kahvaltısını migrenim olduğu için sabah kahvaltı yeri aramamak için aldım ancak civarda bir çok kahvaltıcı vs mevcut.
Konsolosluğun yanında sabah uğramak için Starbucks mevcut. Ben çantamı otele bıraktığım için emanetçi aramadım. Konsolosluk girişinde üzeri kapalı bekleme alanları mevcut. Kızılay tarafından gelecekler için ise Söğütözü metro istasyonunda inerseniz yine yürüme mesafesinde.
İlk girişte güvenlik taramasından geçtim; telefon, usb, çanta vb alınmıyor. Sadece evraklarınız ve siz. İçeri girdiğinizde pasaportunuza etiket (nereden almak istediyseniz) yapıştırılıyor ve geliş amacınıza göre size bir numara veriliyor. K vizeleri için V ile başlayan bir numara verilecek. Daha sonrasında numaranız yandığında bir hanımefendi sizden evrakları teslim etmenizi istiyor. Bir çok evrağımız hazır olmasına rağmen benden istedikleri;İlk önce mülakat istediğim dili sordu, Türkçe diye yanıtladım.
2 adet fotoğraf,
Pasaport,
Nişanlımın intent to marry (mail'de orijinal yazmışlar ama fotokopi götürdüm sorun olmadı) mektubu,
İlişkiye dair kanıtlar,
I-134 formu, 2021 tax trans. ve 2022 W2 belgeleri,
Sağlık raporumu yırtıp açarak teslim ettim, CD ve aşı karnem bende kaldı.
İki taraf da birer kez evlenip boşandığı için boşanma dokümanlarının orijinalleri ve fotokopileri,
Askerlik belgem, Vukuatlı nüfus kayıt örneğim ve Arşivli adli sicil kaydım,Dokümanları teslim ederken şeffaf dosya ile kabul etmiyorlar, zımbalı ve sıralı olması gerekiyormuş. Bu ve benzeri sebeplerden çalışan oldukça sert ve kaba davrandı. Ayrıca bu banko ve buraya kadar çalışanların hepsi Türk ve benzer nitelikte yaklaşımda bulunuyorlar.
Tekrar beklemeye geçtim ve numaram yandığında iki kişi (bir adam ve bir kadın) beni bekliyordu. "Türkçe mülakat istemişsin, ingilizce bilmiyor musun?" dedi.. Ben de ingilizce olarak ingilizce bildiğimi ancak çok gergin olduğumu, istiyorlarsa ingilizce devam edebileceğimi ilettim. İkisi de güldü, aralarında bir şeyler konuştular ve kadın çalışan uzaklaştı. Doğruyu söyleyeceklerime yemin ettim, parmak izi verdim ve mülakatımız başladı.
-Nişanlının adı?
-Nasıl tanıştınız?
-Kaç kez görüştünüz?
-Çalıştığı yer?
-Ne iş yapıyor?
-İkiniz de daha önce birer kez evlendiniz değil mi?
-İlk evliliğinden olan çocuğun seninle yaşayacak mı?
-Oraya gittiğinde ne iş yapacaksın?
Bu arada ilişki kanıtlarını ve bazı orijinal dokümanları (boşanma sertifikaları) bana iletti.gibi basit sorular sordu ve vizeniz onaylandı dedi. Vize mülakatını yapan kişi inanılmaz kibar ve rahattı. Teşekkür ederek iyi günler diledim ve ayrıldım. Kapıdan içeri girmem (toplam aramalar, sıra almam, evrak teslimi vs) ve vizemi almam neredeyse 45dk sürdü. Ayrıca bana sıra gelmesine 4 kişi daha varken birden benim numaram yanmıştı. Bu kadar basit ve kısa olacağını tahmin etmiyordum. 2gün içerisinde ise pasaportum ve sarı zarfım İstanbul'a ulaştı.
Doldurduklarınız ve beyanlarınız neyse onun üzerinden kısa sorularla geçiyor. Sanırım bu bekleyişin en kolay ve hızlı aşaması mülakat oldu diyebilirim. Bekleyen arkadaşlara sabırlar ve kolaylıklar.
Askerlik tecili söz konusu. Translate ettirmeme gerek var mı acaba?
-
@edanurhk noa2 mektubu aos sürecinde lazım olacak size. Uscis ile irtibata geçin göndersinler tekrardan. Şu tarihe kadar gelmezse şuraya mail atın ya da arayın diye bişey olmalı oradan ulaşın. Prosedür tam aklımda değil ama o kağıt size lazım olacak.
-
@samsa e devletten çıktısını alın tercüme ettirin. Noter onayına gerek yok.
-
@ob16222 Çok teşekkürler!
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@ob16222 aos süreci nedir? oraya yazdık zaten 17 ekime kadar yanıt bekleyin gibi bir yazı çıktı;(
-
@edanurhk ı-797 formu örneğini yazarsanız tam olarak nasıl birşey olduğunu görürsünüz kısacası uscis onaylandı nvc transfer merkezine gönderildigini gösteriyor

Benzer Başlıklar
72
37.0k
Users
5.5k
Topics
400.5k