Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi .
-
-
@lillyyy Hoca bey eğer ki yerinde olmasa bile banko da bulunan hanımefendi personeller sizin sağlık sorununuz yoksa kan testinde bulaşıcı hastalık vs direkt olarak veriyorlar o yüzden yüreğinizi ferah tutun ve alacağınıza eminim ben. 🙏🏼 Başarılar diliyorum ben 1 evrağın kopyası yüzünden, ptt ile eksik belgeyi gönderdiğimde alacağım vize mi hayırlısıyla. O da film gibi ülke olduğumuz için gümrüğe takıldı 5 sayfa a4 kağıdı + 30 euro altı olduğu halde gümrüğe takıldı. Kaç gündür onunla uğraşıyorum, eşinizin boşanma kağıdı ya da eski eş belgesinin sakın sakın kopyasını götürmeyin kabul etmiyorlar. Orijinal ya da tasdikli evrak istenilmekte. Ben ve 1-2 arkadaş yandı siz yanmayın.
-
@Can-Akyol bu cok dusuk bir ihtimal aktif olarak gocmenlik sureci devam edipte turist vizesi alabilen nadir insan var. Sitenin arama kisminda aratip deneyimleri okuyabilirsiniz .
-
-
@gizemnsalt merhaba, basvuruyu Turkiye'den yaptik nvc den mail geldi giris bilgilerini iceren ceac sitesine girebiliyorum ancak henuz odeme ekrani acilmadi, sebebini anlamadim acikcasi.
-
Merhaba arkadaslar,
Esim icin 1-130 basvurdum ve nerdeyse iki sene sonra avukat tutup onay aldim. Nvc den ayriyetden onay aldik suan nvcden turk konsolosluguna evraklarin gitmesi ve randevu tarihi bekliyoruz ama 4 ay gecti. Fikirlerinizi alabilirmiyim bende ayni durumda olan var mi?
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
-
18 Temmuz 2022 tarihinde koşulu kaldırmak için yaptığım başvuru, 5 Ağustos 2024 yılında (tam 25 aysonra)mutlu son ile bitti.10 yıllık Green kartıma kavuştum.21 şubat 2020 yılında başlayan green kart yolculuğu tam 4,5 yıl sonra tamamlandı.İsteyen herkese nasip olması dileğimle.
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
-
Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz?
K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@ob16222 evet ben hala Balkan ülkelerine gidip geliyorum sadece merak ettiğim şey benim Ankara nişan vizesi randevusuna gidince askerlik durum belgesi olmasa ve durumu onlara aciklasam ve benim bedeli hakım var olduğunu ve yurtdışında bedelimi yaptıracağımi söylesem vizemi verirler mi? Sadece merak ettiğim vize görüşme sırasında vizemi onaylanıp onaylanamacagini merak ediyorum. Askerlik durum belgesi olmadan ?
-
@waterman teşekürler çok sağolun sadece tecilim hakım yok ama bedeli hakım var . Ve vize görüşmesi sırasında askerlik durum belgesi olmaması benim vizemi onaylanacak mi yoksa onaylanamacagi veya durum belgesi olmadan vizemi yakacaklar sorum bu teşekkürler
-
@Yeşer-Kaya sizden belgeyi görmek isteyebilirler
-
@Yeşer-Kaya talimatlar sayfasında askerlik durum belgesi istenen zorunlu bir belge. Ve bunu yeminli tercüman onaylı istiyorlar. Önemsiz bir belge olsa ve söz ile hallolacak bişey olsaydı istemezlerdi. Belge olmadan eksik evrak olarak kalacak onay alsanız bile sizden bu evrağı isteyecekler vizenin basılması için. Yani elçiliğe sorun en kesin cevabı onlar verir.
-
Arkadaşlar çevirdiğimiz belgeleri valilikten apostil ettiriyor muyuz yoksa çeviri yetiyor mu?
-
Merhaba
Sabıka kaydı olan birisi k1 vizesi alabilir mi? Yada geçici sabıka denilen 5 yıllık süreç. Yani basit suçlar. Hakaret, darp gibi. Sabıka kaydım yok. genel olarak soruyorum -
@suat-mavi bildigim kadari ile birinin hirsizlik sucundan sabikasi vardi ama vize Aldi
-
@ob16222 peki benim dosyam şuan Ankara'da ve yaklaşık olarak beşinci haftaya girdi.randevuyu ne verme ne kadar sürüyor.bilginiz var mı ben onları aradığımda benden e mail ya da bu mektup geldi mi size diyorlar ben hayır deyince bekleyin diyip kapatıyorlar hızlı randevu alma şansımız yok mu ds-160 doldurmuşum zaten . teşekkürler şimdi den
-
@crazycells merhabalar ben şimdi yanlış mı doldurdum K1 ds-160 doldurdum nasıl olacak ve göçmen olarak seçtim yanlış mı yaptım?
-
@crazycells nasıl yani anlamadım
-
Merhaba degerli ve tecrubeli arkadaslarim. Noa2, Noa1'den kac ay sonra geliyor? Ortalama?
-
@Ali-El yaklasik suan ki verilere göre 15.5 ay sanirim
-
@Yeşer-Kaya bir çok kişi randevu bekliyor. geçerli bi sebebiniz varsa hızlandırma talebinde bulunup acil randevu talep edebilirsiniz. ( sağlık vb problemler)
-
Arkadaşlar bir kez daha sorayım çeviri yetiyor mu apostil de edilmesi gerekiyor mu? Ankara için
-
@crazycells ilerideki sayfada askerlik belgesi istediklerini söylediler ama sadece durumu görmek için mi ?
-
@emirgenco teşekkür ederim
-
@ob16222 noa2 onaylandıktan sonra dosyanın gelmesi 3 ay sürüyor eyvallah ama randevu almak için bu kadar bekleniliyor mu görüyorum randevu açilmiyor ama 5 hafta uzun
-
Dosyam “In transit” olmuş. K1 için ds160 doldurabileceğim ve randevu talebi için örnek olabilecek bir vize randevu kaydı içeriği var mı? youtube üzerindekiler hep turist vizesi için. Ready olmadan ödeme yapamam değil mi?
-
@pin benim ready olmasına rağmen beş haftadır herhangi bir randevu vermediler bana bu nasıl iş benimki sizden önce bile gelmiş
-
@tgy59 dosyanın Türkiye'ye geldigini nasıl anlıyorsunuz? (3 ay sonra yada ne zaman gelirse artık)
Benzer Başlıklar
129
46.2k
Users
4.6k
Topics
454.8k