@luchadora çok teşekkür ederim.
-
@aliarslan987 bizde teksasa gönderdik ordan California ya gitti evraklar noa1 de üç gün sonra geldi bi sorun var sizinkinde
-
@ElifÖzdemir Bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum eğer reçeteli ve yan etkileri olan kullandığınız bir ilaç yoksa antidepresan vs gibi genelde gördüğüm kadarıyla ertesi gün akşam sonucunun geldiğini söylüyor çoğu kişi. En kötü ihtimalde süreç uzasa bile konsolosluk size vizenizin onların eline medikal sonuçlar gelince basılıp gönderileceğini söyler görüşmeniz olumlu olursa, bir kişiye olmuştu sanırım. Başarılar dilerim, biz de NVC’den onay bekliyoruz.
-
@CaliGirl-0 cüzdanın sorun olacağını sanmıyorum ben normal vize görüşmemde 2018 de cüzdanım yanımda idi
-
11/3/2025 unganlar sağlık muayene tecrübemiz sabah 09.15 de kayıt ve rontgen çekimi ile devam etti ve bu çekimler için eşim ve benim için 2552 TL ödeme yaptık , daha sonra muayene işlemi için 11.20 de gelmemiz istendi yaşımız gereği bize kan tahlilleri yapılmadı doktor muayenesi için doktor hanım beni ve eşimi muayeneye aldı bana 3 eşime 4 aşı yapıldı yapılan aşıların dökümanı mailimize gönderileceği ve bu bilginin abd ye girişte gerekli olacağı , ve rapor sonuçlarımızın elektronik ortamda elçiliğe gönderileceği bilgisi veridi yani bize elden teslimat yapılmayacağı doğruca mülakat için elçiliğe gideceğimiz bilgisi verildi ve rontgen ödememize ilaveten eşim ve benim için 800 dolar ödememiz istendi ve ödemeyi yaptık .Tekrar unganlara belge alımı için gelmeyeceğimiz bizim için önemli bir gelişmeydi artık 3 Nisan tarihini beklemek üzere izmire döneceğiz süreç yaşayanlara tecrübemizi aktarmak isterim .
-
-
@ekdodo evet başvurdum akabinde de vatandaşlık için başvurmuştum . Her şey düşündüğüm gibi olumlu şekilde ilerledi darısı sizlerin başınıza ☺️
-
-
Merhabalar,
Amerikada green card sahibiyim 3 senedir, yaklasik iki yil sonra vatandas olacagim. Yakin zamanda nisanlandim ve bu yaz evlenecegim. Esimin su an icin herhangi bir amerika vizesi yok. Oncellikle hangi sureci takip etmek daha hizli bir sekilde onu amerikaya getirmeme yardim edecektir? Onemli olan eylul ayindan sonra onu yanima alabilmem. Sizce turist vizesine basvurup orada evlilik yapip ve surece amerikada baslatmak mi yoksa turkieyeden sureci baslatmak mi ?
Simdiden cok tesekkur ederim🙏
-
@Edaeda gun gelecek O 1 gunde ilerleyecek !!!!!!!!!
-
@buseodabas belgeler için zamanı gelince mail gelicek ondan sonra sisteme yüklersiniz visabulletin sayfasinin B tablosunda tarihiniz güncel olunca belgeler, A tablosunda güncel oluncada mülakatınız olucak. Basvuru tarihiniz nedir?
-
Merhaba green cardli iken esim icin I-130 basvurusu yapmistim. Simdi vatandas oldum acaba guncelleme yapmam gerekir mi ve nereden yapabilirim ?
-
-
Selam herkese. Daha önce apostilli formül A gönderip green card alan oldu mu? Ya da sorun yaşayan? Doğum belgeme ulaşamıyorum. Kimisi almış kartını, kimisi RFE almış, kimisi formül A Avrupa için diyor kafam çok karıştı.
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi .

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@ANDE şanslınız baya hızlı gelmiş bizde bir problem var anlaşılan Ocak ayı bitiyor hala bize bir şey gelmedi
-
@aliarslan987 gerçekten şans. Bizde konsolosluktan mail bekliyoruz uzun zamandır
-
Benim 3 haftaya konsoloslukta randevum var ama hala mail almadım, maili almak şart mı? sonuçta case ready görünüyor. ama şöyle bir mail almıştık.
Dear Sir/Madam;Greetings from US Embassy, Ankara.
This office is pleased to inform you that we have recently received the petition I-129F you filed on behalf of your fiancée.
Please provide the beneficiary's email address, full name, and case number by replying to this email as soon as possible for timely processing of your application at the U.S. Embassy, Ankara.
Please click on https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/169/2022/07/K1K2-VISA-INSTRUCTIONS-EN.pdf to download the “Instructions for K1/K2 visas” outlining the steps to be taken to apply for a visa. A separate paper instruction packet will not be sent.
-
@aliarslan987 bir haftada gelmişti
-
@Z-D bende nasıl bir problem var anlamayadım. Onlara ulaşabileceğim email adresi varsa paylaşabilir misiniz? Telefonla bu işi çözemeyeceğim çünkü..
-
@ANDE onlara ulaşabileceğim email adresini paylaşabilir misiniz lütfen?
-
@aliarslan987 sanırım uscis için? biz mail değil de aramıştık mail adreslerini bulamamıştık
-
@ANDE arıyoruz bizde case number olmadan yardımcı olamıyoruz diyor bizde halen neden bize case number verilmedi diyoruz zaten bekleyin diyor 2 ay oldu normal değil..
-
Merhaba dosyamız DOS'a gönderildi. Bu adımdan sonra ne yapmamız gerekiyor yardımcı olacak biri var mı
-
@aliarslan987 uscis i bilmiyorum. Siz G-1145 formunu doldurmuş muydunuz formu gönderdiğinizde?
-
Merhabalar bugün farkettim ki dolduruğum ds160 formunda telefon numaramın başında + yok , sadece 905xxxxxxxxx şeklinde doldurmuşum, sizce bir sıkıntı yaratır mı randevumda? pasaport teslimat iletişim içinde aynı şeydi, onları düzelttim ama ds160 için bir düzeltme şansım yok maalesef :((
-
Vizemi aldım!
İçeri girer girmez sizi bir masa karşılıyor, sıra numaranızı veriyor oturup bekliyorsunuz. Turist vizeleri ayakta sırayla görüşme yaparken K-1 vizesi için gelenler salonun ortasındaki bekleme alanında oturuyor. Tv ekranında sıra numaranız yandığında ilk başta bir pencere çağırıyor sizi.
-Aile Nüfus Kayıt Örneği
-Askerlik kağıdı
-Adli Sicil Kaydı
-ABD’deki nişanlınızın IRS ve vergi kayıtlarını istiyor. (Benden isteyip kontrol edip geri verdiler)
-I-134F formu
-Evlilik niyeti beyanı ikinizin (imzalı)- 2 fotoğraf
- Birlikte çektiğiniz fotoğraflarınız ve mesajlarınız (varsa uçak biletleri)
-Pasaport
Ardından sizi salonun sol kısmına geçmenizi söyleyip sıraya alıyorlar ve asıl görüşme yapacağınız yerin karşısında bekliyorsunuz.
Sıra ekranından numaranız çıkınca görüşmeye gidiyorsunuz. Sizden ilk hangi dilde yapacağınızı soruyorlar sonra ellerinizi kaldırıp yalan beyan olmadığını doğrulamak için “yemin” etmenizi istiyorlar. Ardından nişanlınız ile ilgili sorular soruyorlar.
-Nerede tanıştınız?
-Hangi dilde anlaşıyorsunuz?
-ABD’deki nişanlınız nerede yaşıyor?
-Mesleği ne? Ne iş yapıyor?
Soruyu soran kişi gitti ve tam 7-8 dakika sonra geri geldi.
“Her şey iyi, pasaportunuz 5 gün içerisinde adresinize ulaşacak” dedi.Tüm süreç 17 Temmuz da başladı, 24 Ocak da bitti.
Tüm arkadaşlara şans diliyorum. -
@tanergg çok teşekkürler paylaştığınız her şey için. Hayırlı olsun, epey kısa sürede halletmişsiniz. Sağlık raporunu nasıl hallettiniz?
-
@tanergg hayırlı olsuuun
-
@Z-D nişanlım Amerika’da kendi doldurup gönderdi ama bu form hakkında bilgim yok sordum kendisine cevap bekliyorum. Teşekkürler..
-
@tanergg hayırlı olsun ne güzel süreç hızlı ilerlemiş
-
@goldie sağlık raporu en kolayıydı. Covid aşım yoktu ve hiç sorun olmadı. Hatta geçirdiğim hastalık ve ameliyat çıktısını götürmeme rağmen bakmadılar bile. Ama siz yine de götürün. Kan testi, ciğer film testi veriyorsunuz. 2 saat sonra yeniden gelin diyorlar, ardından doktor tarafından muayene olup ertesi gün kapalı zarfta raporunuzu alıp, vize dosyanıza ekliyorsunuz:)
-
@ANDE mail bu zaten. Bundan sonra randevular alınıp gün bekleniyor. Belgeniz konsoloslukta. Tabi mailini yanıtlamayı unutmayın.
-
@tanergg tam detaylı temeline paylaşabilir misiniz
15 temmuzda başladık sürece ama daha geçen hafta dos aşamasına gelebildik. Sürecinizin tarihleriyle aşamalarını pylaşırsanız önümüzü görüp aşağı yukarı ne kadar süreceği hakkında belki fikrimiz oluşur.
Şimdiden teşekkürler -
USCIS, Green Card Başvuru Sahipleri İçin COVID-19 Aşısı Gerekliliğini Kaldırdı https://www.demaio-law.com/post/uscis-removes-covid-19-vaccine-requirement-for-green-card-applicants-what-you-need-to-know

Benzer Başlıklar
80
52.5k
Users
4.8k
Topics
479.4k