@luchadora çok teşekkür ederim.
-
@nazmi4343 birth certificate'in translate'i isteniyor mulakat icin. Esim sisteme yuklediginde translate halini yuklemisti ancak 6 aydan daha fazla oldugu icin mulakata yenisini goturmem gerektiginden emin olamadim
-
-
Biz şu anda kayit yaptiramiyoruz ve doktor ramdevusu alamiyoruz mail attik bekliyoruz
-
Merhabalar, bir ay daha geçti ve hiçbir ilerleme yok. Herhalde bu senede buradayız🥲
-
@buseodabas belgeler için zamanı gelince mail gelicek ondan sonra sisteme yüklersiniz visabulletin sayfasinin B tablosunda tarihiniz güncel olunca belgeler, A tablosunda güncel oluncada mülakatınız olucak. Basvuru tarihiniz nedir?
-
Merhaba green cardli iken esim icin I-130 basvurusu yapmistim. Simdi vatandas oldum acaba guncelleme yapmam gerekir mi ve nereden yapabilirim ?
-
-
Merhabalar, biz Mayıs ayında uzatma için başvuruyu yapmıştık uzatma mektubumuz hemen gelmişti ama kartımız halen gelmedi, süreç hakkında bilgisi olan varmı?
-
Ankara konsolosluğu biliyorsunuz son yıllarda daha çok Afganlılara göçmenlik vizesi vermekten bizlere zaman bulamıyordu Trump ın ilk işi bu vize tipini durdurmak oldu.
-
Tebrik ederim. Sürecin sonraki aşamalarında bol şans, bebeğinize ailesi ile sağlıklı bir gelecek diliyorum 🙏🏻
-
Selam herkese. Daha önce apostilli formül A gönderip green card alan oldu mu? Ya da sorun yaşayan? Doğum belgeme ulaşamıyorum. Kimisi almış kartını, kimisi RFE almış, kimisi formül A Avrupa için diyor kafam çok karıştı.
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
Selamlar Cuma günü uçağım var. Sormak istediğim şu girdikten sonra orada lazım olabilecek buradan temin etmemiz gereken belgeler nelerdir acaba, elimde 1 adet apostitli doğum belgesi var fazlası gerekiyor mu?
-
@cre3d Son 1 senedir oraya gidip taşınanların dediği genelde 3 tane apostilli formül a ve vesikalık foto oldu. Eyaleti geçtim bazen county arasında bile istenilen belge farkı oluyor. Yanımda olsun ne olur ne olmaz diyorsanız alabilirsiniz.
Aos başvurusu için kimisi apostilli formül a yeterli, aldım green card'ı dedi. Kimisi kabul etmediler dedi. Önceki sayfada bir arkadaş bahsetti. Onun dediğini de alabilirsiniz garanti için.
Bu belgeleri yaşayacağınız yerde konsolosluk varsa oradan da temin edebilirsiniz. Noter onayı da dahil. Gideceğiniz yerin evlilik şartlarına bakın derim.
-
@cre3d Bazı insanlar RFE almış Formul A dan bazı insanların dosyaları kabul olmuş . Amerikadan alacağınız doğum belgesi konsolosluktan direkt kabul oluyor. Risk alıp almamak size kalmış. Kendi isteğinizle tercih edeceğiniz birşey . Ben konoslosluga gidip 11 dolar karsılıgında doğum belgemi alıp işimi garantiye alacağım. İyi günler dilerim.
-
Merhabalar, vizemizin statüsü approved’dan issued’a ortalama kaç günde dönüyor ve issued olduktan kaç gün sonra kargo teslim alınabiliyor, son zamanlarda onay alanların deneyimi nedir? Ortalama bir vakit düşünmek istiyorum da bilet için.
-
bilgiler için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldu sağolun
-
Yanima aldim tesekkurler. Size sormak istedigim bir diger konu filing fee ler
I-485 formu icin $1440
I-765 formu icin $260
I-131 formu icin $630Odeyecegiz dogru mudur? Ve siz hangi odeme yontemini tercih ettiniz?
-
@aixl ilk 2 dogru. Digerini bilmiyorum. Tebrikler iyi yolculuklar
-
Selamlar arkadaşlar k1 vizesine başvurmak istiyoruz fakat amerikada yaşayan nişanlım sınırsız kalıcı oturumu mevcut suanda daha vatandaş değil k1 ile benim için sponsor olabiliyormu yoksa vatandaş olmasınımı beklemelıyız ?
-
Konunun ilk sayfasina baksaniz ya da K1 vizesi nedir yazsaniz arama motoruna karsiniza cikacak ilk cumle ABD vatandasi diye basliyor.
-
2014-2015 yılında yapmış olduğum trafik kazasında taksirli bir çok kişinin yaralanmasına sebep oldum maalesef. Hiç bir şekilde ceza almadım ne tutuklu ne hükümlü bir kayıtım yok. Fakat arşiv kayıtımda bu dosyam çıkıyor, adli sicil kayıtım olmasa bile. Konsolosluk mail attı mahkeme kayıtlarını bize iletin diye, gönderdim teslim aldılar çarşamba günü. Fakat Türkçe olarak gönderdim direkt mahkemeyi gören hakim in katibinden resmi evrak alarak, İngilizce mi göndermeliydim. Bir trafik kazasından red yeme ihtimalimiz var mı? Bilgisi olan cevaplayabilir mi… Sonuç olarak yüz kızartıcı bir suç değil adı üstünde taksirli. Teşekkürler
-
@aixl merhaba, evet bu tutarlar.
Önemli bir deneyim aktarmak isterim size. Maalesef bir hata yaptım ve 1 nisan sonrası uygulamaya konan bu tutarları görmeden tek bir form doldurdum kredi kartı approvali için. Maalesef I-765 geri döndü ve 1 ay gibi bir kaybım var sadece ödeme alamadıkları için. O yüzden fee'nin doğru olduğundan ve yeterli tutarın kredi kartınızda olduğundan emin olun. Maalesef tüm belgeleri posta ile geri gönderiyorlar ve o posta gelene kadar I-765'in "incorrect fee" sebebi ile reject olduğundan haberim yoktu.
Ödeme yöntemi olarak kredi kartı tercih ettim ve Form G-1450 Authorization for Credit Card Transactions formunu doldurdum
Çok basit ama çok önemli bir husus.
-
@Kitten paylasiminiz icin kendi adima cok tesekkur ederim. Guncel duruma iliskin deneyimlerinizin surecte cok faydasini goruyoruz. Kredi karti ile ilgili farkli aksakliklar da yasanabiliyor forumda okudugum kadariyla o yuzden money order secenegini dusunuyorum.
-
This post is deleted! -
Merhabalar eşcinsel evlilik yapmayı düşünüyorum K1 Vizesi benim için uygun mudur ?
-
Unganlar da sağlık randevuları dolu ve konsolosluk randevuma bir hafta kaldı bu durumda ne yapabilirim
-
@randomrakam Amerika'da her state eşcinsel evliliği tanıyor, bu sebeple K1 vizesi sizin için uygundur evet.
-
@TylerDurden3535, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Unganlar da sağlık randevuları dolu ve konsolosluk randevuma bir hafta kaldı bu durumda ne yapabilirim
Cevabı bilen yok mu?
-
@TylerDurden3535 yapabileceğiniz tek şey;
unganlar'a sağlık muayenesine hazır şekilde, evraklarınız ile birlikte gidip durumu anlatmak ve muayene talep etmek.
öncesinde konsolosluğun internet sitesindeki soru sormundan durumu anlatan bir de talepte bulunun.
talepte bütün dosya bilgileriniz olsun.unganlar'a gittiğinizde çok fazla ısrarcı olmayın ancak; durumun önemini de anlatmayı deneyin.
konsolosluğa bununla ilgili bilgi verdiğinizi aktarın.
destek olacaklarını düşünüyorum. -
@TylerDurden3535 Ungan ofisinde beklerken sizin gibi durumda olan 2 kişi geldi. Hatta Cuma günüydü o gün, konsolosluk randevusu Pzt olan biri geldi. Sistem kesinlikle izin vermiyor randevu veremiyoruz dendi tüm ısrarlara rağmen.
Orada bu aradaşlara söylenen; konsolosluk görüşmesine gidin durumu açıklayın sonra bizden randevu alın oldu.
Seçenek 1: Yani ileri tarihli de olsa mutlaka Unganlar randevusu alınıp konsoloslukta gösterilebilir ( muayene sonrası bu raporu göndermenizi isteyeceklerdir yoksa vizeyi veremezler)
Seçenek 2: Hiç riske atmadan konsolosluk randevusunu ileri tarihe atmak.
Burada karar size kalıyor.
-
Arkadaşlar merhaba, bu ay Amerika'da bulunan sevgilimle K1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptık. Sürecin Türkiye aşaması için konsolosluk web sitesini kontrol ettiğimde erkeklerden askerlik durum belgesi istendiğini gördüm. Ben henüz askerlik yapmadım ve yoklama kaçağı olarak görünüyorum. Bu sorun olur mu?

Benzer Başlıklar
81
51.2k
Users
4.8k
Topics
475.6k