Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi .
-
-
Merhaba sorum olacaktı aile birleşimi ne kadar bi zaman sürer Green kartım var eşim ve çocuklarım için teşekkür ederim
-
-
@NewyorkNewyork söylediğine göre ebeveynlerinin hâlâ yasal statüsü yok ama yaklaşık 24 yıldır orada yaşıyorlar
-
-
-
-
Merhabalar arkadasimin adina yaziyorum. Kendisi 2019dan beri annesi üzerinden F2B kategorisinde greencard sürecindeydi. Dosya suan NVC’de. Greencardli annesi bu hafta Abd vatandasi oldu ve isterse statüsünü F1 olarak degistirebiliyor. Sizce F2Bde mi kalmak mantikli yoksa F1 olarak statusunu degistirmesi mi? Yorumlariniz icin tesekkurler
-
Merhaba Bugun I-751 formunu ve destekleyici belgelerle USCIS’a(Chicago) gonderdim. Paketin icerigini listeleyip kisa bir aciklama yapmak istiyorum.
• Cover letter
• I-751
• G-1145
• Greencard on-arka copy
• Pasaport kopyalari
• Selective Service(Askerlik) kayit belgesi
• Check for I-751 ($750)
• Check for biometric fee ($85)
• 2 Şahit mektubu
• Kanitlar:
• Evlilik sertifikasi
• Ortak banka bilgileri
• Ev lease ve faturalar
• Araba sigortasi
• Yolculuk veya tatil belgeleri
• Saglik sigortasi
• Tax belgeleri
• Beraber cekilmis kanit fotolariOncelikle kendi surecimi titizlikle takip edip her seyi not aliyorum. Normalde son 90 gun kuralina 23 Kasimdan sonra dosyayi gonderebilecegimi USCIS sitesinde dosya gonderim tarihi belirleme hesaplayicisindan bakmistim. Fakat USCIS sagolsun bana 11 Kasimda hatirlatma maili gondererek hatirlatmisti.
I-751 basvurusu maalesef online kabul edilmiyor. Formu yasadiginiz eyalete gore posta ile gondermeniz gerekiyor. Ucret konusunda farkli ornekler gordum. Bazilari 750 dolarin icinde biometric fee’nin de oldugunu yaziyor. Ne olur ne olmaz kendimi saglama almak icin 2 ayri check yazdim. Eger oylese biometric icin yazdigimi dikkate almayacaklardir(fazla olsun eksik olmasin).
Kanitlarin arasina belki benim ve esimin ehliyet kopyasini ekleyebilirdim ayni adreste yasadigimizi gostermesi adina fakat yeterince kanit oldugu icin sonradan vazgectim. Sizin eklemenizi tavsiye ederim.
Selective Service(Askerlik) kayit belgesi herkes icin gerekli olmayabilir bu durum, 25 yas alti erkeklerin greencardli olarak ABD ye giriste veya card’i teslim aldiginda bu kaydi yapmak zorunda. Bu belgenin gonderilmesi gerekli mi ondan da emin degilim sadece eklemek istedim.
Sahit mektuplari ilk basta listemde yoktu fakat I-751 form instruction belgesine goz atarken en az 2 sahit tarafindan yazilmis mektubun yazilmasi gerektigini gordum. Daha fazla detay icin lutfen I-751 yonergesine goz atin.
Pasaport kopyalarini tamamen extra olarak ekledim.
Son olarak pasaport style fotograf herhangi bir yerde yazmiyor yani gondermenize gerek yoktur. Bol sans!
-
@bahar_aydin resmi gazetede yayımlandı mı acaba? uygulama için beklenen ufak tefek bazı prosedürler vardır belki. inanın benimde net bir bilgim yok ancak benzer süreçten geçen arkadaşlara fikir vermesi için öğrendiklerimi paylaşayım dedim. E-devlete yansıdığı için ben pasaport güncelleme işlemlerim ile uğraşıyorum. Yıl sonuna yaklaştığımız için nüfusta randevu bulmak biraz zor şu sıralar. Umarım herkesin süreci sorunsuz ilerler 🙂
-
Arkadaslar merhaba.Ben 5 eylulde abd vatandasi esim uzerinden basvurdum calisma iznim geldi fakat seyahat iznim gelmedi Gc ise interview attended complete olarak gozukuyor ve karar asamasina gecilmis.Tahmini karar suresi ise 15 ay olarak gozukuyor.Tecrubeli ve bilgili arkadaslar bunun nevanlama geldigi konusunda yardimci olabilirler mi?Herkese sevgiler tesekkurler
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@spenb türkçe gönderen bir arkadaş var bakalım ne olacak onun
-
@Emir-1 Formul A diye biliyorum ben. Amerika'da Türkçe belge göndermek ne kadar mantıklı bilemedim.
-
@Emir-1 imkanınız varsa , Amerika’dan konsolosluktan alın direk İngilizce olarak veriyorlar. Yoksa İngilizceye tercüme etmeniz gerekiyor
-
Arkadaşlar merhaba, mülakat için Ankara’ya tek gideceğim fakat kişisel eşyalarımı nereye bırakabilirim. Yakınlarda emanetçi vs. var mı güvenilir ? Bu konuda bilgisi olan var mı ? (Telefon, cüzdan, kart gibi önemli eşyalar)
-
Arkadaşlar merhaba k1 başvurusu yaparken vize mülakatı için abudhabi Qatar’da görüşmeye girebilir miyiz acaba? Çünkü Ankara’da randevu bulmak çok zor cevaplarınız için teşekkür ederim
-
@Haci-Tekin Zor değil hepimiz oradan aldık
-
@ob16222 Hayir biz gonderdik hepsini ingilizce olarak istediler, Nufus kayit ornegi zaten cok dilli olmasina ragmen biz ingilizceye cevirtip verdik. Vukuatli ve formul a belgesini birlikte gonderdim. Yani hala turkiyedeyseniz ingilizceye cevirtip getirin amerikada bir website uzerinden ceviri yaptirttim ben 200$ yakin tuttu (certified)
-
@TUBEREİZ
Ank numaraniz gelmesi ne kadar surdu? -
Covid asisi ile ilgili ne istiyorlar en son mulakata gidenlerden biri cevaplayabilecek mi acaba teşekkür ederim
-
@Haci-Tekin Şu anda randevu açık
-
@tncymz bizde bu sene martta başvuru yaptık, şu an mart dosyaları inceleniyor. Tahmini olarak ne zaman sonuç alırız? Teşekkürler
-
@yigit-mert-celik aynısını söyledim hocam zaten
-
@Haci-Tekin katarda oturum hakkınız varsa alabilirsiniz yoksa maalesef.
-
@ob16222 hocam tecrübelerinize göre kaç ayda sonuç alırız martta başvuru yaptık.
-
@kittyze haziran sonuna kadar olabilir olmadi temmuz basi Suan 90-100 gun suruyor
-
@Nugbug hangi tarihlerde açık şuan?
-
@ob16222 yanlisikla size cevap vermisim dostum pardon
-
@kittyze Biz de Martta başvuru yaptık 18 inde şuan bekliyoruz. Sizin durum nedir Martın hangi günü başvuru yaptınız tam olarak?
-
@yigit-mert-celik konsolosluktan alacağım 19 dolara.Onun haricinde çeviriye gerek yok zaten her şey ingilizce form. Sadece nüfus kağıt örneği .
-
@kittyze hocam benim donemim pandemi sonrasiydi ve berbat bir donemdi 18 ay surdu o yuzden suan ki surecle benim surecimi karsilaktirmak pek dogru olmaz ama arkadaslarin genel soylemi 10 ay civari
Benzer Başlıklar
66
49.0k
Users
4.7k
Topics
468.6k