@zerooo umalım en kısa sürede bu alanda da gelişmeler olsun ülkemizde 🙂
-
-
@dreamer32 rica ederim 😇
-
Eşimin yıllık geliri 23.000 usd minimum gelirin ne kadar olması gerekiyor ve eksik kalan kısmı için hesabında para gösterebilir mi ?
Eğer hesapta para gösterimi kabul ediliyorsa NVC hesap dökümü istiyor mu ve hesaba bir anda örnek veriyorum 20.000 usd para yatırsak işlem hareketi, hesap geçmişi olmayacağı için NVC bunu sorun eder mi ?
-
Merhaba,
Evlilik yoluyla edindigim Green Card ile bir suredir ABD de yasal olarak ikamet ediyorum. Oglum 21 yasina basmadan GC surecini baslattim. 2 seneye kadar sonuclanmasini bekliyorum. Ancak kizim 21 yasindan buyuk oldugu icin surecin 7 seneye kadar surdugunu biliyorun.
Sorum su;
Cocuklarimin surecleri tamamlanana kadar oturma iznimi muhafaza etmek zorunda miyim?
Bir sekilde oturma iznim iptal olursa basvurular da otomatik olarak iptal olur mu?
Bilgisi olan varsa yazabilirse memnun olurum
Tesekkurler -
11/3/2025 unganlar sağlık muayene tecrübemiz sabah 09.15 de kayıt ve rontgen çekimi ile devam etti ve bu çekimler için eşim ve benim için 2552 TL ödeme yaptık , daha sonra muayene işlemi için 11.20 de gelmemiz istendi yaşımız gereği bize kan tahlilleri yapılmadı doktor muayenesi için doktor hanım beni ve eşimi muayeneye aldı bana 3 eşime 4 aşı yapıldı yapılan aşıların dökümanı mailimize gönderileceği ve bu bilginin abd ye girişte gerekli olacağı , ve rapor sonuçlarımızın elektronik ortamda elçiliğe gönderileceği bilgisi veridi yani bize elden teslimat yapılmayacağı doğruca mülakat için elçiliğe gideceğimiz bilgisi verildi ve rontgen ödememize ilaveten eşim ve benim için 800 dolar ödememiz istendi ve ödemeyi yaptık .Tekrar unganlara belge alımı için gelmeyeceğimiz bizim için önemli bir gelişmeydi artık 3 Nisan tarihini beklemek üzere izmire döneceğiz süreç yaşayanlara tecrübemizi aktarmak isterim .
-
@ekdodo evet başvurdum akabinde de vatandaşlık için başvurmuştum . Her şey düşündüğüm gibi olumlu şekilde ilerledi darısı sizlerin başınıza ☺️
-
-
Merhabalar,
Amerikada green card sahibiyim 3 senedir, yaklasik iki yil sonra vatandas olacagim. Yakin zamanda nisanlandim ve bu yaz evlenecegim. Esimin su an icin herhangi bir amerika vizesi yok. Oncellikle hangi sureci takip etmek daha hizli bir sekilde onu amerikaya getirmeme yardim edecektir? Onemli olan eylul ayindan sonra onu yanima alabilmem. Sizce turist vizesine basvurup orada evlilik yapip ve surece amerikada baslatmak mi yoksa turkieyeden sureci baslatmak mi ?
Simdiden cok tesekkur ederim🙏
-
@Edaeda gun gelecek O 1 gunde ilerleyecek !!!!!!!!!
-
@buseodabas belgeler için zamanı gelince mail gelicek ondan sonra sisteme yüklersiniz visabulletin sayfasinin B tablosunda tarihiniz güncel olunca belgeler, A tablosunda güncel oluncada mülakatınız olucak. Basvuru tarihiniz nedir?
-
Merhaba green cardli iken esim icin I-130 basvurusu yapmistim. Simdi vatandas oldum acaba guncelleme yapmam gerekir mi ve nereden yapabilirim ?
-
-
Selam herkese. Daha önce apostilli formül A gönderip green card alan oldu mu? Ya da sorun yaşayan? Doğum belgeme ulaşamıyorum. Kimisi almış kartını, kimisi RFE almış, kimisi formül A Avrupa için diyor kafam çok karıştı.
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi .

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@yasmnksc Selamlar, İngilizce tercih ettim ben. Şu sorular soruldu;
- Nişanlınızın tam adı nedir?
- Nerede tanıştınız?
- Sizi kaç kere ziyaret etti?
- Siz veya nişanlınız daha önce evlendiniz mi?
- Nerede evlenmeyi planlıyorsunuz?
- Nişanlınız ne iş yapıyor?
Oldukça güler yüzlüydü mülakatı yapan kişi.
-
randevu açık alınnnnn
-
22 marta açık
-
@Munzurlu-24-62 randevu alınnn açıkkk
-
@ilkemm randevu alabildiniz mi 2 defa açıldı bu aralar
-
1 saate yakın açıktı. Umarım herkes alabilmiştir.
-
Merhaba,şu ank numarası son zamanlarda kaç gün içinde verilmiş oluyor?2 şubat case approved oldu
-
@DOGANLEYLA 29 Marta alabildik cok sukur.Sagolun
-
@nila Merhabalar, bizim dosyamizda ANK numarasini iceren email 21 gun sonra gelmisti dosya approved oldugu gunden itibaren
-
@tncymz merhaba nasılsınız. Ceacda durumunuz değişti mi?
-
@spenb dün application received olarak görünüyordu bugün approved olarak güncellendi. Şim issued olmasını bekliyorum bakalım ne kadar sürer bilmiyorum. Konsolosluk memuruna tüm belgeleri eksiksiz verdim beni tebrik etti bir kaç gün içinde pasaportun verdiğiniz adrese teslim olacaktır demişti.
-
@tncymz tamamen kendi düşüncem çarşamba gününe kadar elinizde olur pasaportunuz. Çok düşük bir ihtimal olsada aldığınız vakit hemen vize üstünde ki nişanlınızın adı soyadını kontrol edin bir de wac numarasını çok çok Nadir olsa da yanlış basabiliyorlar. Bir tane kapalı zarf verecekler yırtık olmaması gerekli o zarfta eğer bir elin girebileceği kadar yırtık var ise fotoğraflarını çekip mail atınız kendileri söylüyor bu sorun olmaz ya da gönderin yenisini göndereceğiz diye. Onun dışında hayırlı olsun tekrar. Bu dediklerim vizesini almış olan herkes için geçerli.
-
@ob16222 inşallah çok teşekkür ederim hocam. Burada deneyimlerinizi paylaşmaya devam edin. İnşallah bir an önce issued olur çünkü yakında nişanlım Türkiye’ye gelecek ve dönüşü birlikte yapmak istiyoruz ona göre bilet falan alacağım. Ama pasaport elime geçmediği için bir aksiyon alamıyorum.
-
-
@tncymz merhaba
1040- tax return ( 2021- 2022-2023) cikaracagiz sanirim
W2 - Bunun uzerinde social security number var nisanlim neden bunu istediklerini soruyor. guvenli gelmedi. Cunku 1040in icinde zaten var diyor neden tekrar kopyalarini gonderiyoruz diyor.
IRS-transcript - bunu nereden alacagiz ne sekilde? -
@yagmur-vanberg benden sadece 2023 olanı aldılar. İstedikleri bütün belgeleri sağlamalısınız. W2’yi de götürmeniz gerekiyor benden istendi verdim. Irs ve diğer belgeleri Amerika’daki nişanlınız nasıl çıkarıldığını bilir bence. Bu konuda benim bilgim yok benim nişanlım hazırladı ve hepsini bana teslim etti. İstenilen bütün evrakları tamamlayın derim işinizi şansa bırakmayın boş yere süreciniz uzamasın.
-
@spenb hocam hiç bir fikrim yok açıkçası , çoktan olması gerekirdi yani , sitesinden form doldurun yukarda bir yerde linki vardı oradan açıklayın yani başka aklıma gelen bişey yok.
-
@yagmur-vanberg sıradan bir insana ssn numarası vermiyecek sonuçta adamlar istese zaten ssn numarasına ulaşır elçilik. Neden bu kadar endişeli nişanlınız anlayamadım sonuçta devlet kurumu orası elçilik
-
@ob16222 onu da yapmiştim. Neyse bekleyelim bakalim
-
@spenb başka bişey gelmiyor aklıma maalesef farklı bir yol var ise de ben bilmiyorum öyle söyleyeyim

Benzer Başlıklar
83
52.5k
Users
4.8k
Topics
479.5k