Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yagmur-vanberg aralıkta 2 defa açmışlardı. Yani bunun ne zaman açılacağını kimse bilemez. Sizin yapmanız gereken sistemi kontrol etmek maalesef başka bir şekilde zor. Haftaiçi 8-5 arası yoğun şekilde odaklanın inşallah yakında açarlar.

• Merhaba herkese, Ankara başvuru günü göndereceğimiz belgelerin hepsi Türkçe olacak değil mi? İki belgeyi başka bir ülkeden alacağım onlar için İngilizce yeminli tercüme istiyorlar ama diğerler belgeleri de İngilizceye çeviriyor muyuz?

• @yasmnksc Boşanma evrağı var ise bunun orjinalini istiyolar. e devlet çıktıları var. bide formül a ve vukuatlı nüfus kayıt örneği var bunlar da nüfus müdürlüğünden alınıyo. vukuatlı nüfus kayıt örneği apostilli olucak.

• @DOGANLEYLA türkiye de yaşayanlar için çeviriye ve apostile gerek yok değil mi ? E devletten çıkartıyoruz hepsini.

• @DOGANLEYLA yurtdışından alacağım evraklar dışında Türkiye’den alacağım evrakların da İngilizce mi olması gerekiyor örneğin dediğiniz gibi nüfus kayıt örneği adli sicil kaydı bunları e-Devletten İngilizce olarak mı çıkartmam gerekiyor?

• @yasmnksc Adli sicili ingilizce olarak alabilirsiniz e-devletten - adliyeden. Ama apostil için yine adliyeye girmek gerekiyor adli belgelerin apostili adliyeden yapılıyor. Nüfus kayıt örneğini e-devletten de alsanız nüfustan da alsanız çoklu dilde değil yeminli tercümandan çeviri yaptırmanız gerekiyor

• @yasmnksc Nüfus kayıt örneğinin ingilizce tercümesini yaptırmıştım her ihtimale karşı ama sadece türkçe olan aslını aldılar.
    Adli sicil kaydını e-devlet üzerinden yabancı bir ülkeye verileceği kısmı seçtiğimiz için oradan ingilizce çıkartabilirsiniz. Tekrar tercümesini istemiyorlar. Yani ben bu şekilde yaptım herhangi bir sorun yaşamadım bu evraklar açısından.

• Banned

Noa2 bekliyordum rfe geldi daha önce bu durumu yaşayan arkadaşlar süreç ne kadar sürüyor 🙏

• @sltn Hayır apostil içim adliyeye gidilmiyo. vukuatlı nüfus kayıt örneğini nüfus müdürlüğünde apostil yaptırabilirler. zaten herkes yardımcı oluyo. vericeğiniz yer olarak us embassy ankara diceksiniz gişe memuruna. apostilin amacı o zaten. eğer mahkeme kayıtlarınız var ise bunları yeminli tercüman ile çevirmeninz gerekli. adli sicil vesaire e devletten ingilizce seçeneği ile alıyosunuz. whatsap konuşmaları vesaire türkçe ise bunu siz veya nişanlınız çevirebilir.

• @onuronur onur grupta varsın sen bende aldım zamanında rfe benim 90 gün sürdü. ama 15 günde sonuç alan da var.

• @Emir-1 var. yaptırın muhakkak apostil. adki scili vukuatlı çıkartın muhakkak ve seçeneklerde yabancı ülke seçeneği ile nereye veriliceği kısmı us embassy ankara diceksiniz. vukuatlı nüfus kayıt örneği apostilli ama çeviri olmıcak. biz vizeye başvurunva avukat sadece vukuatlı nüfus kayıt örneğinin çevirisini istedi mülakatta istenmiyo.

• @DOGANLEYLA Nişanlım başvuru yaparken ben apostil ve yeminli tercüme ettirmedim.
    Ne gerekiyorsa E devletten çıkartıp taratıp yolladım.Adli sicil kaydı ingilizce olarak çıkartıp nereye göndereceğimi yazmıştım.
    Nüfus kayıt örneği türkçeydi.

Mülakat günü için talimatlarda apostil ve çeviri yazmıyor,insanların deneyimleri ve tecrübelerini okuyorum ama net bir şey yok.
    Bazıları çevirip apostil yapmış, bazıları e devletten çıkarttığı gibi götürmüş, ama problem yaşayan görmedim ve duymadım.Boşanma belgesinde sorun yaşayanlar gördüm orjinalini istedikleri için.

Ne olur ne olmaz ikisini de götürüp ne isterlerse buna hazır olmak en iyisidir aslında.Fazladan belgeden zarar gelmez.

• @Emir-1 bununla alakalı dahil olduğum grupta apostil yaptırmayanlarda nadir de olsa idari işlemlere kalan arkadaşlar var. o yüzden neredeyse 2 yıla kadar beklediğimiz süreçte bence vakit var iken her şeyi eksiksiz yapmakta fayda var. çünkü benim gördüğüm hazırlanan belgeler arasında apostilli ibaresi yer alıyo.

• Arkadaşlar Approved statüsünden Issued statüsüne geçiş kaç gün sürdü sizde

• Ve ayrıyetten travel ready dökümanları varmış. Almanya aktarmalı gideceğim. Bulundurmam gereken ekstra bir evrak var mı?

• @spenb sen vizeni aldın mı?

• @yasmnksc konsolosluktan gelen mailde yapmanız gereken her şey yazıyor. Orayı dikkate almanızı tavsiye ederim.

• @tncymz statüm Approved şuan. Issued olup bana gönderilmesini bekliyorum

• @spenb tebrikler, yakında pasaportunuz gelecektir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |