Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi .
-
@aliarslan987 bizde teksasa gönderdik ordan California ya gitti evraklar noa1 de üç gün sonra geldi bi sorun var sizinkinde
-
@ElifÖzdemir Bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum eğer reçeteli ve yan etkileri olan kullandığınız bir ilaç yoksa antidepresan vs gibi genelde gördüğüm kadarıyla ertesi gün akşam sonucunun geldiğini söylüyor çoğu kişi. En kötü ihtimalde süreç uzasa bile konsolosluk size vizenizin onların eline medikal sonuçlar gelince basılıp gönderileceğini söyler görüşmeniz olumlu olursa, bir kişiye olmuştu sanırım. Başarılar dilerim, biz de NVC’den onay bekliyoruz.
-
@CaliGirl-0 cüzdanın sorun olacağını sanmıyorum ben normal vize görüşmemde 2018 de cüzdanım yanımda idi
-
11/3/2025 unganlar sağlık muayene tecrübemiz sabah 09.15 de kayıt ve rontgen çekimi ile devam etti ve bu çekimler için eşim ve benim için 2552 TL ödeme yaptık , daha sonra muayene işlemi için 11.20 de gelmemiz istendi yaşımız gereği bize kan tahlilleri yapılmadı doktor muayenesi için doktor hanım beni ve eşimi muayeneye aldı bana 3 eşime 4 aşı yapıldı yapılan aşıların dökümanı mailimize gönderileceği ve bu bilginin abd ye girişte gerekli olacağı , ve rapor sonuçlarımızın elektronik ortamda elçiliğe gönderileceği bilgisi veridi yani bize elden teslimat yapılmayacağı doğruca mülakat için elçiliğe gideceğimiz bilgisi verildi ve rontgen ödememize ilaveten eşim ve benim için 800 dolar ödememiz istendi ve ödemeyi yaptık .Tekrar unganlara belge alımı için gelmeyeceğimiz bizim için önemli bir gelişmeydi artık 3 Nisan tarihini beklemek üzere izmire döneceğiz süreç yaşayanlara tecrübemizi aktarmak isterim .
-
-
@ekdodo evet başvurdum akabinde de vatandaşlık için başvurmuştum . Her şey düşündüğüm gibi olumlu şekilde ilerledi darısı sizlerin başınıza ☺️
-
-
Merhabalar,
Amerikada green card sahibiyim 3 senedir, yaklasik iki yil sonra vatandas olacagim. Yakin zamanda nisanlandim ve bu yaz evlenecegim. Esimin su an icin herhangi bir amerika vizesi yok. Oncellikle hangi sureci takip etmek daha hizli bir sekilde onu amerikaya getirmeme yardim edecektir? Onemli olan eylul ayindan sonra onu yanima alabilmem. Sizce turist vizesine basvurup orada evlilik yapip ve surece amerikada baslatmak mi yoksa turkieyeden sureci baslatmak mi ?
Simdiden cok tesekkur ederim🙏
-
@Edaeda gun gelecek O 1 gunde ilerleyecek !!!!!!!!!
-
@buseodabas belgeler için zamanı gelince mail gelicek ondan sonra sisteme yüklersiniz visabulletin sayfasinin B tablosunda tarihiniz güncel olunca belgeler, A tablosunda güncel oluncada mülakatınız olucak. Basvuru tarihiniz nedir?
-
Merhaba green cardli iken esim icin I-130 basvurusu yapmistim. Simdi vatandas oldum acaba guncelleme yapmam gerekir mi ve nereden yapabilirim ?
-
-
Selam herkese. Daha önce apostilli formül A gönderip green card alan oldu mu? Ya da sorun yaşayan? Doğum belgeme ulaşamıyorum. Kimisi almış kartını, kimisi RFE almış, kimisi formül A Avrupa için diyor kafam çok karıştı.
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi .

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@ob16222 iyi akşamlar Hocam Aos süreci için ödemelerde bazı kaynakları okudum da I-485 formu gönderirken çalışma izni formu için ücret göndermeye gerek yok yazıyordu.
Aos sürecinde ne kadar ödediniz toplam paylaşırsanız sevinirim… -
@Emir-1 toplamda 3 form var sanırım
I-485
I-765
I-131 -
@Emir-1 1200$ küsür tam rakam aklımda değil en son değişecekti ne oldu bilmiyorum, hepsini tek seferde doldurup gönderiyorsunuz.
-
Herkese Merhabalar,
Bugun Nvc den ANK ile baslayan dosya numarasini iceren bir email aldim.Sistemden kontrol ettigimde dosya in Transit gorunuyor. Sorum su ki Dosya Ready olana kadar yoldayken DS160 formu doldurup randevu alabiliyor muyum Yoksa dosya Ready olduktan sonra mi formu doldurup randevu alabiliyorum?
Bilgisi olan arakadaslar yanitlarsa sevinirim. -
@Munzurlu-24-62 ds160 formunu doldurabilirsiniz.
-
@ob16222 ücret artışı 2024e sarkmış sanırım teşekkür ederim.
-
@tncymz teşekkürler bilgi için
-
@ob16222 merhabalar nişanlımla 2 yıldır berberiz ve bu yaz nişanımızı yaptık ardından o geri amerikaya dönüp avukatıyla birlikte k1 vizesine başvuru yaptı benim için ama ben buradan hiçbirşeye hakim değilim ne zaman mülakata çağırılırım, ortalama ne kadar sürede mülakat daveti alırım, davet alınca ne yapmalıyım gibi birçok sorum var bana bu konu hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum. bu arada başvuru yapalı 4 ay kadar oldu.
-
@metın-altnkhya hocam avukatınıza sorabilirsiniz ama kaba taslak 10 ay daha bir süreç var önünüzde başarılar
-
@Munzurlu-24-62 hayırlı olsun, USCIS dosyanızı onayladıktan kaç gün sonra ANK numaranızı aldınız acaba? Teşekkür ederim
-
@ob16222 teşekkür ederim ilginiz için
-
@Fazlı-Eren Teşekkür ederim. Dosyanın onaylandığını websitesinde gördükten sonra ANK numarası almam yaklaşık 22-23 gün kadar sürdü. NVC den bununla ilgili mail almadım henüz ama e-mail geldi bildirim olarak. İnşallah siz ve haber bekleyen herkes tez vakitte beklediğiniz güzel haberleri alırsınız.
-
@Munzurlu-24-62 çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. İnşallah
mutlu yıllar dilerim
-
Yeni yilin ilk zamanlari su randevuyu umarim aliriz!
-
@Fazlı-Eren Estağfurullah ne demek burada birbirimize yardımcı olabiliyorsak bir nebze de olsa o yeter
️sağlıklı huzurlu ve mutlu haberlerin bol olduğu bir yıl dilerim hem size hem herkese
-
@lunad İyi şanslar. Ben de randevu arıyorum şu anda, umarım en kısa zamanda yeni randevu açarlar.
-
Merhabalar randevu sistemine giriş yaparken şöyle bir uyarı ile karşılaşıyorum, bu konuda bilgisi olan var mıdır ? Dosyam ready değil hala Transit görünüyor. Konsolosluktan herhangi bir email almadım. Sadece NVC den dosya bilgilerini içeren bir e-mail aldım. Konsolosluktan email gelmeden randevu alınamıyor mu ? Kafam karıştı biraz
K vizesi (Nisanli/Es /Cocuk) randevunuzu ancak Göçmen Vize Birminden gelen mektup ya da e-posta yoluyla
talimat aldiktan sonra kayit edebilir/ planlayabilirsiniz
Talimat almadiysaniz, randevu kaydina veya planlamaya devam ETMEYIN. IV ünitesinden talimat almadan
kayit yapar/ randevu planlarsaniz, görüsmenizin yapildigi gün randevunuz iptal edilir ve Konsolosluk
Bolümünden geri cevrilirsiniz
Bu web sitesinde bir randevu kaydetmek / planlamak icin IV ünitesinden talimat aldigimi onayliyorum. -
@Munzurlu-24-62 dosyanız ready olunca sisteme kayıt olabiliyosunuz. En fazla 1 ay içinde ready olır. Belki birkaç gün.
-
@Munzurlu-24-62 onaylayıp geçin o sayfayı. Nvc den email geldi size sorun yok.
-
Merhabalar, NOA2 onayı geldikten sonra NVC’de dosyanın ready olması, Ankara’dan istenilen belgeleri içeren yazı vs. ne kadar sürede geliyor? Ankara’dan gelecek olan yazı Türkiye’deki nişanlıya mail yoluyla mı geliyor yoksa posta yoluyla mı geliyor?

Benzer Başlıklar
64
52.5k
Users
4.8k
Topics
479.4k