İyi akşamlar 16 yaşından küçük çocuk ır2 ile ülkeye girdikten sonra nasıl usa pasaporta başvurabiliyor visa ve doğum belgesi yeterli mi yoksa ssn greencardın gelmesi mi gerekli
-
@Alfa-Centauri Biz 21 Mart'ta olduk, halen bekliyoruz. Belirli bir donem veya suresi yok sanirim. Umarim mulakat vermeleri tekrar yavaslamamistir.
-
@Royal-Besırov siz çekilişi kazanıp bekar olarak doldurun, sonra diğer adımları ilerletirsiniz.
doğmamış çocuğa don biçmenin anlamı yok. -
İyi akşamlar 16 yaşından küçük çocuk ır2 ile ülkeye girdikten sonra nasıl usa pasaporta başvurabiliyor visa ve doğum belgesi yeterli mi yoksa ssn greencardın gelmesi mi gerekli
-
@crazycells, içinde söyledi: F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)
F4 Gocmen Vizesi Basvuru Sureci
F4 vizesi, ABD vatandaslarinin kardesleri icin basvuru yapmasi gereken gocmenlik yoludur. Kardesinize sponsor olabilmek icin ABD vatandasinin en az 21 yasinda olmasi gerekir. F gocmenlik vizeleri, IR vizelerinden farkli olarak yillik kotaya tabidir. Yillik vize sayisi kotasi oldugundan uzun yillar siranin size gelmesini beklemeniz gerekmektedir. F4 vizesinden ABD Vatandasinin kardesi, kardesinin esi ve cocuklari da yararlanabilir.
Bekleme sureniz konusunda (priority date) ayrintili aciklamayi ve sureci nasil takip edebileceginizi su konunun ilk postunda bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almakF4 vize surecinin olumlu sonuclanabilmesi icin ABD vatandasinin kardeslerine sponsor olabilmesi gerekmektedir, sponsorluk hakkinda ayrintili bilgiye su konudan ulasabilirsiniz.
F4 vize basvurusu yapan arkadaslar, lutfen islemlerin takibini kolaylastirmak icin su cizelgeyi doldursunlar: https://bit.ly/F4BasvuruTakibi
https://docs.google.com/spreadsheets/d/18L2UuITsqfI0oo1NGvb7xv9Ambp5eBekLLr5qxsmrLw/edit#gid=0
F4 gocmenlik vizesi icin su asamalari takip etmelisiniz:
1. I-130 ve USCIS onayiABD vatandasi bireyin, kardesleri icin Green Card surecini baslatmasi icin ilk olarak I-130 formunu doldurmasi gerekmektedir. Bu formu doldurmak icin su sayfadan yararlanmalisiniz:
Ara 19, 2024
Petition for Alien Relative Petition for Alien Relative
Use this form if you (the petitioner) are a U.S. citizen, lawful permanent resident, or U.S. national and you need to establish your qualifying relationship with an eligible relative (the beneficiary) who wishes to come to or stay in the United States permanently and apply for the Permanent...
Ayrica bu form hakkindaki sorularinizi su konuda da sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorularKonudaki ornek es icin basvuru yapana ait ama tamamen ayni bilgiler sizin icin de gecerli, o nedenle I-130 formu hakkindaki ayrintilar icin yukaridaki forum konusunu takip etmelisiniz. Ayrica su USCIS sayfasinda hem I-130 formunu hem de formu doldurmak icin gereken bilgileri bulabilirsiniz. Ayrica online bildirim alabilmek icin G-1145 formunu da doldurup gonderebilirsiniz. (Ayni sayfada bulabilirsiniz)
I-130 formunu gonderirken formlari imzalamayi unutmamalisiniz. Ayrica form doldurma ucretini olan $535'i da formla beraber (check ya da money order seklinde) gondermelisiniz. USCIS'e gondereceginiz pakette sunlar olmali:
Form I-130 - ABD Vatandasi kardes tarafindan doldurulup imzalanacak online bilgilendirilme amacli opsiyonel olarak Form G-1145
(bu formlar hakkindaki sorularinizi su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular) $535 form ucreti (check ya da money order)
(guncel form ucretleri icin su sayfayi kontrol edebilirsiniz: https://www.uscis.gov/forms/our-fees ) ABD vatandasi olan kardesin (basvuran) vatandaslik belgeleri (dogum belgesi, pasaport biyografi sayfasinin ya da naturalization belgesinin fotokopisi) GC alacak kardesin pasaport biyografi sayfasinin fotokopisi ABD vatandasinin ve kardesinin arasindaki aile iliskileri gosteren resmi belgeler
(Bunlar su tur belgeler olabilir; basvuranin ve kardeslerinin isimlerini acikca gosteren dogum belgeleri, bu dogum belgeleri anne veya babanin en azindan birisinin ortak oldugunu gosterebilmeli. Eger anne veya babanin sadece biri ortaksa, veya anne ya da babanin daha once evlilikleri olduysa onceki evliliklerinin resmi olarak bittigini gosteren belgeler de basvuruya eklenmelidir. Evlatlik yoluyla kardes olduysaniz yine bu durumu gosteren resmi belgeleri basvuruya eklemelisiniz).Bu surecte ilk olarak USCIS'ten belgelerinizin alindigina dair NOA (Notice of Action) 1 mektubunu (genelde ilk ay icinde) alacaksiniz ve bu mektupta sizin priority gununuz de yer alacak. USCIS daha sonra formlarinizi isleyip dosyanizi NVC'ye gonderecek ve dosyanizin NVC'ye gonderildigine dair NOA-2 mektubunu alacaksiniz. Bu NOA2'nin ulasmasi yillar alacaktir.
Not: Eger Priority Date'iniz geldiginde Green Card alacak kisi veya kisiler ABD icindeyse, o durumda AOS yapmalisiniz. AOS konusunda ayrintili bilgi icin su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
2. NVC (Department of State) BildirimiPriority Date'iniz aktif oldugunda ve formlariniz NVC'ye gonderildikten sonra, NVC’den size bildirim gelecek ve su adresteki 6 asamayi takip edeceksiniz: https://nvc.state.gov
Bu 6 asama soyle:
Bir temsilci secmeBu temsilci, sizin vize sureciniz konusunda bilgilendirilecek kisi olmali. Eger bir avukatla islemleri hallediyorsaniz avukatinizi temsilci olarak secebilirsiniz. Fakat kendinizi, bir aile uyenizi ya da arkadasinizi da temsilci olarak secebilirsiniz. Eger kendinizi secmiyorsaniz, guvenilir bir kisi sectiginize emin olun!
Temsilcinizi su internet sayfasindan: https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
DS261 formu doldurarak secmelisiniz. Bu sitedeki forma girmeniz icin gereken bilgiler size NVC tarafindan gonderilen mektupta yer aliyor.(DS261 formunu doldurduktan sonra, NVC’e bilgileri islemesi icin 3 hafta sure verip sonrasinda diger asamalara gecebilirsiniz)
Ucretleri odemek:Yine https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx adresine kendi bilgilerinizle girip,
Gocmenlik vize basvuru islemleri (Immigrant Visa Application Processing Fee) mali destek taahudu (Affidavit of Support Fee)icin ucret odemeniz gerekmektedir.
Bu ucretleri online olarak https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx adresinden ayri ayri odemelisiniz. Bu ucretleri odemek icin bir ABD bankasindan hesap numarasina ve routing number’a ihtiyaciniz olacak. Ayrica ucretleri odemek icin NVC’nin gonderdigi mektuptaki NVC dosya numarasina (NVC Case number) ve Invoice ID (Fatura numarasi) da ihtiyaciniz var.
Bu ucretleri odedikten sonra NVC’e 1 hafta sure verip, bir sonraki asamaya gecmelisiniz. (NVC odemelerinizi alana kadar, DS260 formunu dolduramazsiniz!)
DS260 formu doldurmakBu adresten https://ceac.state.gov/iv/ DS260 formunu doldurmalisiniz. DS260 formunun turkcesi icin su paketi kullanabilirsiniz: http://goo.gl/YKHmct
Ayrica youtube kanalimizdaki su video'dan yararlanabilirsiniz:
DS260 formunu doldurmak icin, NVC’den gonderilen mektupta (Welcome Letter) yer alan NVC Dosya numarasina (NVC Case Number), Beneficiary ID Numarasi ve Invoice ID Numarasina ihtiyaciniz olacak. Green Card alacak herkes bir DS260 formu doldurmali.
Mali dokumanlari toplamak (NVC’ye gonderilecek)DS260 formunu doldurduktan sonra, finansal olarak aile uyenizi destekleyebileceginizi gostermeniz gerekmektedir. Bu nedenle I-864 sponsorluk formunu doldurmalisiniz. Bu formla beraber gelir duzeyinizi ve ABD’deki resmi statunuzu ve ABD’de yasadiginizi gosteren belgeleri de toplamalisiniz.
Durumunuzu belgeleyen yardimci dokumanlari toplamak (NVC’ye gonderilecek)
Bu konudaki ayrintilar icin su sayfayi inceleyebilirsiniz. Ayrica bu konudaki sorulariniz icin su forum konusunu kullanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864NVC'ye gondermek icin;
Dogum belgesi (vukuatli nufus kayit ornegi) Olum, evlilik, bosanma ya da evlatlik edinme ile ilgili belgeler Polis belgesi (arsiv kayitli adli sicil kaydi) Eger askerliginizi yaptiysaniz e-devletten, askerliginiz tecilliyse bir askerlik subesinden gerekli evraklari alabilirsiniz. pasaport ve diger seyahat belgelerinin fotokopilerigibi belgeleri toplamalisiniz. Eger gonderdiginiz belgelerin dili ingilizce degilse, yeminli tercumana cevirisini yaptirip gondermelisiniz. Onemli belgelerin sadece fotokopilerini NVC’ye gondermelisiniz, orjinallerini ise mulakatinizda yaninizda bulundurmalisiniz.
Bu dokumanlarin listesine su sayfadan ulasabilirsiniz...
Eger Turkiye disinda bir ulkeden belge alacaksaniz, bu belgelerin listesini ve nasil alinacagini yine ayni sitede ilgili ulkenin sayfasina giderek ogrenebilirsiniz.
Belgeleri NVC'ye gondermek4uncu ve 5inci asamadaki belgeleri topladiktan sonra tek bir paket hazirlayip bu paketi NVC’ye gondermelisiniz. Eger tum gerekli belgeleri NVC'ye gondermezseniz dosyanizin islenmesi ertelenir. Her eksik belgede NVC sizi bilgilendirip eksik belgeyi gondermenizi ister.
Onemli belgelerin (ya da cikarilmasi cok zor olan belgelerin) sadece fotokopilerini NVC’ye gonderin. Belgelerin orjinallerini konsolosluktaki mulakata gostermelisiniz.
Eger online processing yapabileceginize dair bir mektup aldiysaniz bu dokumanlarin taranmis halini CEAC’a upload edebilirsiniz. Eger boyle bir posta almadiysaniz durumunuza gore email ya da posta yoluyla belgeleri gonderebilirsiniz.
NVC’nin adresi:
National Visa Center
Attn: DR
31 Rochester Ave. Suite 100
Portsmouth, NH 03801-2914Bu konuda daha ayrintili bilgi icin su sayfayi inceleyebilirsiniz...
Bu asamalari bitirdikten sonra, NVC sizin sectiginiz konsoloslukta bir mulakat gunu belirleyip sizi bu konuda bilgilendirecek.
Bu surecte NVC’ye ulasmaniz gerekiyorsa, su sayfadan iletisim bilgilerini bulabilirsiniz:
NVC Contact Information NVC Contact Information 3. ABD Konsoloslugunda mulakat
NVC tum belgeleri ve ucretleri aldiktan sonra ve dosyanizin tam olduguna kanaat getirdiginde, size sectiginiz konsoloslukta bir mulakat tarihi belirleyecek ve sizi 1-1.5 ay oncesinde bilgilendirecek. NVC'den mulakat tarihini almaniz ilgili konsoloslugun yogunluguna gore 3-4 ayi bulabilir.
Mulakatiniza Turkiye’de giriyorsaniz, su sayfadan konsoloslugun istedigi belgeleri ogrenebilirsiniz ve mulakat tarihiniz belirlendiginde belgeleri toplamaya baslayabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf
Zaten belgelerin cogu NVC'ye gonderdiginiz belgeler oldugundan elinizde olmasi lazim. Turkiye’deki gocmen vize basvurulari sadece Ankara Konsoloslugu'nda yapilmaktadir. O nedenle gocmen vize alabilmek icin Ankara’ya gitmeniz gerekmektedir.
Lutfen siz de surecinize dair butun ayrintilari ve bilgileri bu konuya aktarmayi unutmayin. Forum, uyelerinin bilgi paylasmasina dayanarak varligini surdurmektedir. Forumda diger forum uyelerinin bilgi ve deneyimlerini okuyup bunlardan yararlandiginizi, ve sizin de bilgi ve deneyimlerinizden diger forum kullanicilarinin yararlanacagini unutmayin lutfen!
Sayin @brooklyn buyuk ihtimalle 3 aydan daha fazla olacak cunku 2017 mali yili icin F4 vizeleri tukendi. Ekim ayinda vizeler verilmeye devam edecek ve bu sizin dosyanizda da gecikmelere neden olabilir.
Konsoloslugun duyurusunu su sayfada bulabilirsiniz:
Technical Difficulties
2017 mali yılı itibariyle, F2A ve F4 vize kategorilerinde yıllık sınırlara ulaşmıs bulunmaktayız. Bu vize kategorileri altında sadece orijinal randevusunun olduğu ay dosyasını tamamlayan başvuru sahipleri vize alabilirler.
Eğer F2A ve F4 vize kategorilerinden yararlanacak bir başvuru sahibiyseniz ve idari işleminiz orijinal randevunuzun olduğu ay tamamlanmadıysa dosyanız için mevcut durumda bir vize numarası yoktur. Lütfen dosyanız için bir vize numarası olduğunu garantilemeden pasaportunuzu ofisimize yollamayınız. Şu anda ek vize numaralarının tekrar ne zaman sağlanacağını bilmiyoruz ancak http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_1360.html adresinden vize numarası mevcutluğunu takip edebilirsiniz. Bu web sitesi her ay güncellemektedir.Merhaba bahsetmiş olduğunuz NOA2 mektubu welcome letter gibi birşeymi yoksa başka birşey mi ?
-
@aguila Merhabalar,
Turist vizesiyle ABD’ye gelip içeriden (status adjustment) başvuru:
Mevcut durumunuza ve hedefinize (Eylül sonrası eşinizi yanınıza almak) göre süreci iki şekilde değerlendirebiliriz. Ancak en hızlı ve yasal açıdan en risksiz seçenek öncelikle önemlidir.Bu yöntem teoride hızlı gibi görünse de önemli riskleri vardır:
Turist vizesiyle ülkeye giriş yaparken sınır görevlisi, “Ziyaret niyeti mi yoksa göç etme niyeti mi?” sorusunu değerlendirir.
Vize memuruna evlilik niyetinin gizlenmesi vize sahtekarlığı olarak değerlendirilebilir ve gelecekteki göçmenlik işlemlerini riske atabilir.
ABD’ye girdikten hemen sonra evlilik yapıp statü değiştirme talebi (I-485) bazı durumlarda retle sonuçlanabilir.
Bu nedenle turist vizesi ile gelip içeriden başlatmak hukuki riskler taşıdığı için önerilmez.
Türkiye’den eş sponsorluğu (I-130) başvurusu:Bu süreç tamamen yasal ve doğrudur. Ancak Green Card sahibi olduğunuz için başvuru süreci biraz daha uzun sürer:
I-130 başvurusunu yaptıktan sonra eşiniz, F2A kategorisinde işlem görecektir.
2025 Nisan itibarıyla bu kategoride bekleme süresi yaklaşık 1 – 1,5 yıl arasında değişmektedir.
Ancak USCIS başvurusunu erken başlatırsanız (örneğin hemen evlendikten sonra yazın başvuru yaparsanız), 2026 ortasında ya da sonuna doğru eşinizin göçmen vizesiyle ABD’ye gelmesi mümkün olabilir.
Önerilen strateji:
Eylül sonrası eşinizi daha erken yanınıza almak istiyorsanız:
Düğünden sonra I-130 başvurusunu bir an önce yapın.
Bu arada eşiniz turist vizesine başvurabilir. Ancak başvuruda açıkça “Eşim ABD’de yaşıyor, ziyarete gitmek istiyorum” demelidir.
Turist vizesi alması garantili değildir, ama alırsa yalnızca ziyaret amacıyla gelip zamanında dönmesi gerekir.
Eğer ABD’ye gelip kalıcı olarak kalmak gibi bir düşünce varsa, tek ve güvenli yol Türkiye’den I-130 süreciyle gelmektir.
Dilerseniz, evlendikten sonra nasıl başvuru yapacağınızı adım adım da açıklayabilirim.
-
-
@historian Merhaba Tesekkur ederim. O halde bu Claifornia veya Potomac green kart bekleme sureleirnin bir onemi yok yani Potomac 49 ay diyorsa bunun uzerine daha 7 sene daha bekleyebiliriz. Biz daha once ogrenci vizesi denek ancak ben US vatandasi oldugum icin red gordu ve direk GC basvurusunda bulunun denildi bizde bu yolu denedik.
-
-
Unganlardan randevu alırken elçilik randevusuna hazıranın 15 ne kadar izin veriyor ama bnm görüşmem 24 unde 15 ni işaretlesem sıkıntı olur mu ? Randevu almak için ayın 24 nu beklemek istemıyorum
-
Reddit, VisaJourney ve benzeri platformlarda yaptığım araştırmalar sonucunda, boşanma sonrası tek başına I-751 başvurusu yaparak şartlı green card’ını başarıyla kaldıran birçok kişi olduğunu gördüm. Bu süreçte USCIS’in en çok dikkat ettiği konu, evliliğin nasıl başladığı ve hangi niyetle yapıldığı. Özellikle K1 vizesi ile ABD’ye legal olarak gelen, farklı ülkelerde eşleriyle tanışıp zaman geçirmiş, evliliğini ciddi ve samimi bir ilişki temeline oturtmuş kişilerin elleri bu noktada güçlü görünüyor. Ayrıca kendi sosyal çevremden biri, Facebook üzerinden sorduğum bir soruya yanıt olarak beni aradı ve bana kendi deneyimini paylaştı. Yaklaşık 1 yıl süren evliliğinin ardından tek başına yaptığı başvuruyla koşullu oturumunu başarıyla kaldırmış. Süreci oldukça detaylı şekilde anlattı ve gerçekten cesaret vericiydi.
Aşağıda, bu konuyla ilgili Form I-751’in resmi açıklamasından bir bölümü paylaşıyorum:“Eşiniz olmadan başvuruda bulunabilirsiniz; eğer eşiniz vefat ettiyse, boşandıysanız, ya da siz veya çocuğunuz fiziksel ya da duygusal şiddete maruz kaldıysa. Bu durumda, şartlı oturum aldıktan sonra ve sınır dışı edilmeden önce, istediğiniz zamanda başvuru yapabilirsiniz.”
Kimse, sırf bir göçmenlik sürecinden geçiyor diye, hayatını mutsuz bir ilişkiye mahkûm etmek zorunda değil. Evliliğiniz gerçekse ve bunu gösterecek makul belgeleriniz varsa, sistem sizin yanınızda olabilir.
Yani burada "boşanmayın" diyen arkadaşlar hangi verilere dayanarak bunları soylediklerini açıklarlarsa ben de mutlu olurum.i-751instr.pdf içerisinden aldığım bir kesit. Keza yukarıya türkçe açıklamasını da eklemiştim.
Filing with a request that the joint filing requirement be waived or individually filed. You may file Form I-751 without your spouse if they are deceased, you are divorced, or you and/or your conditional resident child were battered or subjected to extreme cruelty. You may file this petition at any time after you are granted conditional resident status and before you are removed from the United States.
Kaynak;
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-751instr.pdf -
Merhaba
Ben F1 vizesiyle dil okulu için Amerika’ya geldim. İlticaya başvurdum, ssn ve çalışma iznim gelince dil okulunu bıraktım. İltica süreci devam ediyor şuan hala mahkeme tarihi verilmedi veya görüşme yapılmadı. Geçen ay Amerikalı eşim ile evlendim. Şimdi I-130 formunu dolduruyoruz. Bu formdaki Immigration Information kısmındaki şu soruya ne cevap vermeliyim yardım eder misiniz?
“Was the beneficiary EVER in immigration proceedings?”
Yes
No
Hangi şıkkı seçmeliyim? -
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
-
@eyuphanyl kardeş merak etme sen ülkeye yasal girip 20 yıl sonra amerika vatandaşı ile evlensen bile affedilirsin. Sadece vatandaş ile evliliklerde overstayin affedilir. Gc sahipleri ile evliliklerde ve yasadışı girişlerde bu işlemez.
-
@MySea Cok tesekkurler cevabiniz icin
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@tncymz ünlü bir yabancı platformda okumuştum başvurulan zaman ile ilgili bir şeyler söylüyorlardı sanırım doğru olabilir sizin dediğinize göre.
-
@mufasa değil.
-
Arkadaşlar şu an k1 için randevu almaya çalışıp da alamayan varmı? Acaba bir yerde ben mi yanlışlık yapıyorum. 5 gündür günde belki 50 defa giriş yapıyorum ama şu an müsait randevu yok diyor? Bilgisi olan var mı
-
This post is deleted! -
@tncymz Ben de uğraşıyorum ama beklememiz ve sürekli denemeye devam etmemiz gerekiyormuş, boş slot açılıncaya kadar
-
@tugbaesc sizin dosyanız ready mi?
-
dosya ready dedıgınız ankaradan maılı almıstım
-
Merhaba,
K1 vizesi için gerekli olan evrakları toplamak istiyorum doğum belgesini nereden almam gerekiyor bilgisi olan var mı -
arkadaslar randevu acilirsa buraya yazalim
-
@lunad sizde mi k1 için randevu bekliyorsunuz
-
@tncymz evet
-
@bett MERHABA TAM OLARAK EMIN OLMAMAKLA BIRLIKTE VEKALETI SIZDEYSE BENCE SORUN OLMAZ AMA BENIMDE BIR COCUGUM VAR BEN MUVAFAKATNAME ALDIM YURT DISINA TATILE GIDERKEN ISTERLER DIYE AMA SIMDIYE KADAR LAZIM OLMADI VE VIZE GORUSMESINDEDE SORMADILAR AMA SISTEMLERINDE VARSA OORDA GORUYORLARSA O AYRI VE ZAMANINIZ VARSA RISK ETMEK ISTEMIYORSANIZ BENCE BIR AVUKAT TUTUN ALIN ICINIZ RAHAT OLSUN
-
Herkese merhaba arkadaşlar bu sabah saat 08:00 de olan randevuma saat 7:30 da gidip sıraya girdim baya sıra vardı iceri girdiğimde 08:10 falandı güvenlik kontrolünü geçtim içeri girdim pasaportumu kontrol edip üstüne numara yapıştırdılar sıraya girdim sıram yanıncaya kadar sırada bekledim ne kadar süre bekledim bilmiyorum ama baya uzun sürdü sıram yanınca gidip evraklarımı teslim ettim benden pasaport iki adet resim sağlık raporu letter off marry I-134 benim ve çocuğum için tax return boşanma ve ölüm belgesi orjinli ve fotokopisi ilişkiye dair kanıtlar resimler. Evrakları teslim ettim ve bana tekrar sıraya girip beklemeye devam etmemi söylediler yan tarafta olan kısma geçtim sıramı bekledim sanırım saat 10:00 da sıra bana geldi yanda kapalı bir oda varmış seslendiler ama anlamadım sonra biri geldi çağırdı sorgu odası gibi bir yerdi bende şaşırdım ama sanırım çocukla olduğum içindi neyse mülakat Türkçe istemiştim ama adam İngilizce olurmu dedi bende biraz heyecanlı olduğumu ama deneyeceğimi söyledim başladık, önce sağ elimi kaldırdım doğru söyleyeceğime yemin ettim sonra sırayla benim ve çocuğumun parmak izi alındı ardından bana eşiniz Türkçe biliyor mu dedi bende eşim değil nişanlım dedim Türkçe bilmiyor dedim sonra nasıl tanıştınız dedi bende benim çalıştığım restorana geldi orda tanıştık dedim Temmuz ayında sonra ekimde beni tekrar ziyaret etti dedim ve 11 ay Brezilyada birlikte yaşadık dedim neden oraya gittiniz dedi nişanlımın işi için dedim sonra resimlere baktı bir tane kısa mavi elbise vardı üzerimde gelinliğe benziyor dedi hayır nişan resmi dedim sonda siz boşandınız mı dedi evet dedim ve nişanlımın birinci evliliği sordu birinci evlilik boşanma ikinci evlilik ise eşi vefat etti dedim nişanlımın birinci evliliğine ait olan belgenin orjinalini talep etti sarı kağıdı aldı ve o an eyvah dedim bana bir kâğıt verdi Amerika’ya geldiğinizde lazım olacak dedi ve pasaportlarınızı size geri vereceğim bize ilk evliliğin orjinalini ve pasaportunuzu bu sarı kâğıt ile birlikte bize teslim edin vizenizi onaylayalım dediler hem üzgün hem mutlu bir gün geçirdim. Burdan herekse söylemek istediğim şey şu kaç evlilik varsa hepsinin orijinal belgesini ve fotokopisini mutlaka yanınızda goturun simdi ben nisanlimkin bana orijinal evragi gondermesini bekleyeceğim.
-
@Handan-krks deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.
orj. belgelerin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha görmüş olduk.sürecinizin son adımı kalmış, onu da tamamlarsanız sorunsuz hallolacaktır.
kalan adımlarda kolaylıklar dilerim, vizeniz şimdiden hayırlı olsun. -
NOA2 den sonraki asamalari madde madde yazabilecek biri var mi veya daha once yazildiysa paylasabilir misiniz?
Sanirim nisanlima bir fiziksel mail gidecek, vizemi NVC ye gonderecekler onlar da ankaraya bildirecek. randevu almaya hak kazanana kadar bizim yapmamiz gereken bir sey var mi? Randevu aramaya baslamak icin gecen sure kisa mi? avukatlar randevu almayi kolaylastiriyor mu? -
@Handan-krks Okurken bile heyecanlandim. Sanirim mülakatta bayilacagim. Cok tebrik ederim. Orjinal belgeyi gonderdikten sonra vizenizi alacaksiniz. Sizin adiniza cok mutlu oldum
-
Arkadaşlar burada k1 vizesini almaya çalışıpta bulamayan kimse varmı? 1 haftadır her gün defalarca girmeme rağmen bir türlü randevu bulamadım
-
@lunad bu ne can sıkıcı bir durumdur. Her gün kontrol ediyorum ama bir türlü müsait randevu yok. Acaba bir yerde ben mi yanlışlık yaptım diye düşünüyorum. Randevu bulunca buraya yazar mısınız?
-
@Handan-krks çok teşekkür ederim umarım bizim de sorunsuz hallolur
-
Merhaba herkese Konuşma/ Yazışma eksikliğine kalan oldumu hiç yada bu konuda nasıl bir yol izlenildiğini bilen var ise yardımcı olabilir mi?

Benzer Başlıklar

74
55.0k
Users
4.8k
Topics
483.4k