Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi .
-
@Bircan size yolladığım linki kendi NVC dosyamı doldurduktan sonra yanlış belge yüklediğim için sistemden mesaj olarak aldım.Bu linke bakıp ona göre kabul ettikleri belgeyi yollamamı istediler.
-
-
-
Durumun CSPA ile ilgili olabilir. Forumda bu konu ile ilgili tecrübeli kişiler cevap verirse daha iyi olabilir. Şimdilik şunlara bakabilirsin. https://www.immihelp.com/cspa-calculator/ https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-updates-child-status-protection-act-cspa-age-calculation-for-certain-adjustment-of-status https://am22tech.com/cspa-usa-green-card/ Eğer F2B'de kalmak durumundaysan, avukatınızın verdiği 1-2 sene bekleme ihtimali var bilgisi doğru değil. 2021 yılı başvuruları 2030'a kadar beklemek durumunda. 😞
-
@Haworn-1903 Hangi ek evrakı istediler sinden?
-
-
@gizemnsalt merhaba, basvuruyu Turkiye'den yaptik nvc den mail geldi giris bilgilerini iceren ceac sitesine girebiliyorum ancak henuz odeme ekrani acilmadi, sebebini anlamadim acikcasi.
-
Merhaba arkadaslar,
Esim icin 1-130 basvurdum ve nerdeyse iki sene sonra avukat tutup onay aldim. Nvc den ayriyetden onay aldik suan nvcden turk konsolosluguna evraklarin gitmesi ve randevu tarihi bekliyoruz ama 4 ay gecti. Fikirlerinizi alabilirmiyim bende ayni durumda olan var mi?
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
18 Temmuz 2022 tarihinde koşulu kaldırmak için yaptığım başvuru, 5 Ağustos 2024 yılında (tam 25 aysonra)mutlu son ile bitti.10 yıllık Green kartıma kavuştum.21 şubat 2020 yılında başlayan green kart yolculuğu tam 4,5 yıl sonra tamamlandı.İsteyen herkese nasip olması dileğimle.
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
-
Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz?
K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@suat-mavi takip numaran ile nvc nin takip sisteminden kontrol ediyorsun dosya ready olduktan bir kac gun sonra dosyan ankarada olmus oluyor
-
Merhaba arkadaşlar, K1 vizemiz onaylandi yakında Amerika'ya geliyorum. Orada evlenirken hangi evraklar gerekiyor? Türkiye'den ne getirmeliyim acaba? teşekkürler:)
-
@emirgenco benim ready bir hafta olmasına rağmen hala randevu günü açılmadı bana
-
@rashcarter randevunuz ne zamandı ? bir de dosyanızın ready olma tarihi ne zamandı ?
-
Herkese merhaba uzun yolculuğun başındayım ve yeni bir başvuru yaptık nişanlımla beraber umarım bu süreci çok yıpranmadan hepimiz aşarız.paylaştığınız bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.
Bir sorum olacak kafamıza takılan iki soru var
Şu onda ortalama k1 vizesi ne kadar sonuçlanıyor?NOA2 onaylaması için 15.5 ay ortalam görünüyor şu anda
Birde konsolus mülakat için kendisi bize mi randevu veriyor yoksa biz başvuru yapıp mülakat tarihini seçmeliyiz? -
@nila, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Herkese merhaba uzun yolculuğun başındayım ve yeni bir başvuru yaptık nişanlımla beraber umarım bu süreci çok yıpranmadan hepimiz aşarız.paylaştığınız bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.
Bir sorum olacak kafamıza takılan iki soru var
Şu onda ortalama k1 vizesi ne kadar sonuçlanıyor?NOA2 onaylaması için 15.5 ay ortalam görünüyor şu anda
Birde konsolus mülakat için kendisi bize mi randevu veriyor yoksa biz başvuru yapıp mülakat tarihini seçmeliyiz?Ortalama süre 8-9 ay diyebiliriz ama kabaca 1.5 yılı gözden çıkarın derim.
Mülakat için randevuyu siz kendiniz almaya çalışıyorsunuz -
Merhaba;
Noa2 den sonra dosyaların Türkiye'ye gelmesi ortalama 3 ay sürüyor diye biliyorum. O zaman dosyalar gelmeden randevu da alınamaz Noa2 olsak bile. Doğrumu?
Teşekkürler. -
@waterman teşekkür ederim. aaa bu süreci kötü anlamda etkilenmez umarım. biz farklı biliyorduk mail üzerinde randevu verilir sanıyorduk.o zaman randevu almak da sıkıntı olabilir yoğunluk olursa
-
@Yeşer-Kaya sadece sana degil genel olarak randevu gunu bulmak zor surekli sistemden kontrol et lutfen
-
@Yeşer-Kaya genelde geceleri kontrol et
-
@rashcarter pasaportun ve birde nufus kayit ornegi alabilirsin gelirken
-
@nila 18 20 ay surer bu surecte. Dosyan onaylandiktan sonra Ankara’ya ulastiktan sonra. Sen ds160 I doldurup sistemden randevu gunu bulup Kendin aliyorsun randevular acilinca tabi
-
@suat-mavi dosyan noa2 onayi geldikten sonra ankaraya intikal etmesini beklemen gerekiyor randevu alabilmen icin
-
@emirgenco teşekkür ederim.bu vize o zaman
A nonimmigrant visa sayılır demi çünkü duydum kadarıyla immigrant vizelerde mail gelecek randevu için -
@emirgenco teşekkür ederim cevap için
O zaman bu vize A nonimmigrant visa sayılır çünkü immigrant visada mail gelecek ve randevu tarihi için beklemiyoruz bildiğim kadarıyla. -
@emirgenco buda yaklaşık 3 ay sürüyor diye biliyorum. Dosyaların geldiğini bildirim ile öğreniyormuyuz?
-
Arkadaşlar merhaba bu gün vize görüşmem vardı 9.45 te çok rahat güzel geçti size gelen maildeki evrakları eksiksiz getirdiğiniz takdirde hiç bir sorun yok vizeki konsolosluk görevlileri de çok nazik
Ne zaman tanıştınız
Ne işle meşgul nişanlınız
Siz ne işle meşgulsünüz
İkinizin de ilk evliliği mi
Hayırlı olsun . Hepsi bu kadar bu sürecin en kolay kısmı vize mülakat kısmı geçti umarım hepinizin ki çok güzel stressiz geçer -
@Merve-0 tebrikler ve hayırlı olsun ikiniz için de
-
@Merve-0 hayırlı olsun
Mülakat dili ile ilgili bir genel bilgi var mı,
Size seçenek mi sundular türkçe mi ingilizce mi istersiniz diye? -
@suat-mavi genelde ankaradan tarafina mail geliyor ama bu mail bazen Geç gonderilebiliyor bu yuzden nvc takip sayfasindan takip numaran ile guncellemeleri takip et lutfen orada ready yazinca dosyan ankaraya gelmis demektir
Benzer Başlıklar
98
46.2k
Users
4.6k
Topics
455.1k