@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Herkesin süreci farklı işlediği için ben de kendi sürecimi kısaca paylaşmak istiyorum. Belki birine faydasi olur ^.^
Sağlık kontrolü randevu saatim 10:30’du önce her şey güzel bir şekilde ilerledi. Kan verdim, röntgen çekildi, muayene oldum ve üç tane aşı yapıldı. Benim için bu aşılar Measles, Mumps ve Rubella idi. (Gecmis asi kaydi sunmadım) Ancak reçeteli olarak Concerta ve Roaccutane kullandığım için ek olarak psikiyatri görüşmesi talep edildi (devlet hastanesinden aldığım reçete yeterli olmadı). Ayrıca idrar tahlili de istendi. (Sebebini bilmiyorum hala) Hepsine toplam 500 dolar kadar ödedik.Psikiyatri görüşmesi için saat 16:00’ya kadar orda bekledik. Görüşme sırasında, Google Meet üzerinden bir psikiyatrist ile konuştum. Eşimle birlikte geldiğimi söyleyince, eşimle de görüşmek istedi. Görüşme sırasında hatırladığım sorular şunlar:
-Hiç kendine zarar vermeyi düşündün mü?
-Uyuşturucu ya da alkol bağımlılığın var mı?
-Anksiyete hissediyor musun?
-Amerika’ya taşınmak ile ilgili kaygıların var mı?
-Sence neden psikiyatri görüşmesi yapmanı istediler?
-Concerta kullanmanın sebebi nedir?
-Ne kadar süredir kullanıyorsun ve ne sıklıkla alıyorsun?
-İlaç kaynaklı herhangi bir yan etki yaşıyor musun? (Örneğin, uykusuzluk, depresyon gibi)
Eşime sorulan sorular:
-Eşin anksiyete yaşıyor mu?
-Hiç kendine zarar verdi mi?
-Concerta kullandığını biliyor muydun?
-Eşinin olağandışı bir davranışına şahit oldun mu?
-Sence eşinin genel ruh hali nasıl?Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Sonuçların mail ile geleceğini ve bunun 1 haftaya kadar sürebileceğini söylediler. Eve döndükten sonra açıkçası baya gerildim, çünkü ilk 2 gün boyunca mail falan gelmedi. Bir sorun mu çıkacak acaba diye düşünürken 3. gün sonuçlarım mail ile gönderildi ve herhangi bir problem çıkmadı.
Mülakat günü sabah 6’da oradaydık (benim mülakat saatim 7:30’du). Önümde sadece bir aile vardı. Güvenlikten geçerken cebimde dudak nemlendiricisi olduğunu fark ettiler ve çöpe atmamı istediler. (Roaccutane kullananlar halimi anlayacaktır, çatlamış dudaklarla görüşmeye girmek istemediğim için yanıma almıştım, ama sağlık olsun.)
İçeride ilk aşamada benden istenen belgeler:
-Nüfus kayıt örneği (Çevirili halini almadılar, sadece e-Devlet çıktısını istediler.)
-Sabıka kaydı (e-Devlet’ten İngilizce çıktı aldım. Garanti olsun diye güncel bir sabıka kaydı da götürmüştüm ama onu almadılar, sisteme yüklediğim eski belgeyi yeterli buldular.)
-Pasaport
-Evlilik cüzdanı (Garanti olsun diye tercüme ettirmiştim ama buna da istemediler.)
Bu aşamada evlilik tarihim ve turist vizem olup olmadığı soruldu. Turist vizem yok, ama daha önce reddedilen bir başvurum vardı. Bununla ilgili herhangi bir soru sorulmadı.Sonrasında ikinci aşama için bir süre bekledim. Gorevli yemin ettirdikten sonra bir adet fotoğraf istedi (taratıp geri verdi). Bana sorulan sorular şunlardı:
-Eşin ne iş yapıyor?
-Amerika’da ne iş yapmayı planlıyorsun?
-Co-sponsorun kim?
-Eşinle nasıl tanıştın?
-Hiç başka bir ülkede yaşadın mı?
-Eşin Amerika’da nerede yaşıyor?
Daha sonra ilişki kanıtlarına göz gezdirdi. Her şey yolunda görünüyor pasaportun iki iş günü içinde kargolanır dedi. En son olarak da İngilizceyi nasıl öğrendiğimi sordu. Görüşmeyi yapan kişi gerçekten güler yüzlüydü. Sohbet, şakalar ve gülüşlerle gayet samimi bir şekilde ilerledi. Turist vizesi mülakatı gibi gergin degildi. Pasaportum ertesi gun kargolandi.
Eşimle bir sene arayla babalarımızı kaybettik. Sanırım bu süreçte benim için en zoru buydu. Böyle bir durumda birbirinin yanında olamamak. İnsan içinde buruk bir sevinç yaşıyor keşke bu süreç bu kadar zor ve uzun olmasa diye cunku hayat gercekten cok kisa ve o kisa zamanin en az 2 yilini sevdiklerinden ayri gecirmek zorundasin... Bu forumu cok gec keşfettim ama psikolojik olarak bana o kadar iyi geldi ki ayni süreçten geçen kişilerin hikayelerini okudukça sanki arkadasimmis gibi mutlu oldum. Herkese şimdiden bol şans diliyorum. Umarım herkes bu süreci rahat bir şekilde atlatabilir. -
-
@Alfa-Centauri merhaba oradaki yazana inanmayın hiç bir geçerliliği yok bi bakıyorsun 2 hafta yazıyor bi bakıyorsun 3 ay. şimdilerde süreç 14 16 ay arası sürüyor benim 14 ay sonra onaylandı
-
@NewyorkNewyork söylediğine göre ebeveynlerinin hâlâ yasal statüsü yok ama yaklaşık 24 yıldır orada yaşıyorlar
-
-
-
-
Merhabalar arkadasimin adina yaziyorum. Kendisi 2019dan beri annesi üzerinden F2B kategorisinde greencard sürecindeydi. Dosya suan NVC’de. Greencardli annesi bu hafta Abd vatandasi oldu ve isterse statüsünü F1 olarak degistirebiliyor. Sizce F2Bde mi kalmak mantikli yoksa F1 olarak statusunu degistirmesi mi? Yorumlariniz icin tesekkurler
-
Merhaba Bugun I-751 formunu ve destekleyici belgelerle USCIS’a(Chicago) gonderdim. Paketin icerigini listeleyip kisa bir aciklama yapmak istiyorum.
• Cover letter
• I-751
• G-1145
• Greencard on-arka copy
• Pasaport kopyalari
• Selective Service(Askerlik) kayit belgesi
• Check for I-751 ($750)
• Check for biometric fee ($85)
• 2 Şahit mektubu
• Kanitlar:
• Evlilik sertifikasi
• Ortak banka bilgileri
• Ev lease ve faturalar
• Araba sigortasi
• Yolculuk veya tatil belgeleri
• Saglik sigortasi
• Tax belgeleri
• Beraber cekilmis kanit fotolariOncelikle kendi surecimi titizlikle takip edip her seyi not aliyorum. Normalde son 90 gun kuralina 23 Kasimdan sonra dosyayi gonderebilecegimi USCIS sitesinde dosya gonderim tarihi belirleme hesaplayicisindan bakmistim. Fakat USCIS sagolsun bana 11 Kasimda hatirlatma maili gondererek hatirlatmisti.
I-751 basvurusu maalesef online kabul edilmiyor. Formu yasadiginiz eyalete gore posta ile gondermeniz gerekiyor. Ucret konusunda farkli ornekler gordum. Bazilari 750 dolarin icinde biometric fee’nin de oldugunu yaziyor. Ne olur ne olmaz kendimi saglama almak icin 2 ayri check yazdim. Eger oylese biometric icin yazdigimi dikkate almayacaklardir(fazla olsun eksik olmasin).
Kanitlarin arasina belki benim ve esimin ehliyet kopyasini ekleyebilirdim ayni adreste yasadigimizi gostermesi adina fakat yeterince kanit oldugu icin sonradan vazgectim. Sizin eklemenizi tavsiye ederim.
Selective Service(Askerlik) kayit belgesi herkes icin gerekli olmayabilir bu durum, 25 yas alti erkeklerin greencardli olarak ABD ye giriste veya card’i teslim aldiginda bu kaydi yapmak zorunda. Bu belgenin gonderilmesi gerekli mi ondan da emin degilim sadece eklemek istedim.
Sahit mektuplari ilk basta listemde yoktu fakat I-751 form instruction belgesine goz atarken en az 2 sahit tarafindan yazilmis mektubun yazilmasi gerektigini gordum. Daha fazla detay icin lutfen I-751 yonergesine goz atin.
Pasaport kopyalarini tamamen extra olarak ekledim.
Son olarak pasaport style fotograf herhangi bir yerde yazmiyor yani gondermenize gerek yoktur. Bol sans!
-
@bahar_aydin resmi gazetede yayımlandı mı acaba? uygulama için beklenen ufak tefek bazı prosedürler vardır belki. inanın benimde net bir bilgim yok ancak benzer süreçten geçen arkadaşlara fikir vermesi için öğrendiklerimi paylaşayım dedim. E-devlete yansıdığı için ben pasaport güncelleme işlemlerim ile uğraşıyorum. Yıl sonuna yaklaştığımız için nüfusta randevu bulmak biraz zor şu sıralar. Umarım herkesin süreci sorunsuz ilerler 🙂
-
Arkadaslar merhaba.Ben 5 eylulde abd vatandasi esim uzerinden basvurdum calisma iznim geldi fakat seyahat iznim gelmedi Gc ise interview attended complete olarak gozukuyor ve karar asamasina gecilmis.Tahmini karar suresi ise 15 ay olarak gozukuyor.Tecrubeli ve bilgili arkadaslar bunun nevanlama geldigi konusunda yardimci olabilirler mi?Herkese sevgiler tesekkurler
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@kafka telefon. Elektronik eşya saat Küpe vs yüzüğe sorun etmediler bende hatta bu senin için önemli bunu çıkarma demişti adam karşıda emanetçi var onlara bırakabilirsin
-
@findiklahmacun boşanma belgesinin orjinali şart sakın bunu es geçmeyin verdiğinizde size geri veriyorlar o an geri vermezlerse bile pasaportun ile geri gönderiyorlar merak etme
Ben boşanma belgesinin fotokopisini götürmüştüm. Vizemi onaylamadı eksik evraktan. Sonra posta ile gönderdim sonra onayladılar. -
@emirgenco çok teşekkür ederim bilgilendirme için. bize avukat kendinle ilgili tüm dokümanların gerçeklerini, nişanlın ile ilgili olanların ise kopyaları yeterli demişti. neyse isteyelim de göndersin:)
-
@findiklahmacun Yani açıkçası söz konusu boşanma belgesi olunca herşeyin orjinalini istiyorlar avukatın dediği doğru ama boşanma belgesi hariç ben bizzat bu sorunu yaşadım. Bu yüzden 2 hafta uzadı vizemin onayı
-
@emirgenco daha önce hiç evlilik yapmadık boşanma belgesi bunun için gerekli mi yoksa sasece boşanan insanlar için mi ?
-
@Emir-1 hocam hiç evlilik yapmadıysanız daha önce hayatınızda. Boşanma belgesine nasıl sahip olabilirsiniz :)))
-
@emirgenco merhaba, polis kayıtları dediği adli sicil kaydı mı? E devletten detaylı olanı almamız yeterli mi? Yoksa hem polis kaydı hem adli sicil dökümünü mü çıkartmamız gerekiyor. Benim şu ana kadar herhangi bir suçum ya da tutukluluğum falan yok.
Askerlik belgesi e devletten olan mı yoksa askerlik biterken bize verilen terhis belgesi mi?
Çok teşekkür ederim şimdiden -
@shwannn polis kaydı bizde adli sicil kaydı olarak geçiyor arşiv kayıtlı almanız lazım. Hocam sizin dosyanız ready oldu mu ? çünkü bu belgelerin geçerlilik tarihi var , randevudan 3-5 gün önce cıkarmazsanız güncel tarihli olanı istiyorlar örneği şimdi cıkarayım hazır olsun randevu günü kullanırım diye bir mantık yok. Bir tek yurtdışı sicil kaydında istisna var tekrar yurtdışına cıkıp o ülkede kalmadıysanız. Bu işlemler için elçilik talimat sayfası gönderecek sürekli değişiyor bu talimatlar. Askerlik belgesi orjinal , kopyası ve yeminli tercüman tarafından çevrilmiş olması lazım en son bu şekildeydi belki şu an değişmiştir.
-
@ob16222 hayır hala ready olmasını bekliyoruz. Toplamıyorum belgeleri ama sadece bilgi sahibi olmak istiyorum. Ama anladığım kadarıyla Askerlik belgesini zaten şimdiden tercüme ettirebiliriz çünkü o zaman alıyor tercüme falan. Ben hem terhis belgesini hem de e-devlet çıktısını tercüme mi ettireyim yoksa askerlik şubesine mi gidip mi alayım yoksa direk e devletten olur mu acaba.
-
@ob16222 çok doğru
-
@shwannn suçun var mı yok mu zaten bunu görmek için arşivli adli sicil kaydını istiyorlar arkadaşın dediği gibi e devletten alabilirsin arşivli olmasına dikkat et lütfen
-
@ob16222 hocam çok fazla bu belgeyi gördüm de forumda o yüzden
-
@shwannn tekrar söylüyorum hocam o zaman. Hangi belgenin toplanacağını ve hangi belgenin tercüme olacağını talimatlar sayfasında var sürekli değişiyor bu bilgi. Yerinizde olsam beklerdim
-
@Emir-1 evlenmediyseniz boşanma belgeniz olamaz hocam düz mantık. Bu durumda ihtiyacınız yok zaten.
-
Merhaba arkadaşlar,
Başıma geleni paylasmak istiyorum hiç aklima gelmezdi o yüzden sizin de dikkat etmeniz için paylaşıyorum..
24 ocakta Ankara'da görüşmem vardı ..gayet iyi geçti ve onaylandı dediler..
Sistemde de approved gözüküyordu
26 sında issued olarak guncellendi ben de bikac gune gelir diye hesap ederken bugün elcilikten mail geldi ve işleminizi sonlandırmak için nüfus kayıt örneğinizin taranmış halini göndermeniz gerekiyor yazıyor..
Görüşmeye butun evraklarim tam olarak gittim bazılarını görüşme esnasında geri verdiler ben de sorgulamadim nüfus kayıt örneği de bunlardan biriydi..şimdi ordaki yetkili yüzumdemn 1 hafta daha bekleyeceğim..iyi ki uçak bileti almadım..
Uzun lafin kısası mülakatta geri verilen belgeleri kontrol ediniz ve emin misiniz diye sorunuz -
Arkadaşlar merhaba bir sorum daha olacak. Biz nişanlımla beraber Türkiye’de yaşıyoruz. Bugün bir yorum okudum birileri 8 kere görüşmüşler diye, mülakattaki görevli, niye bu kadar görüştünüz diye sormuş. Sizce benim nişanlımla Türkiye’de yaşamam problem olur mu? O benim için burda ve işlerimizin bitmesini bekliyor. Online çalıştığı için sıkıntı olmuyor. Yani geçen bir yorumda da amaç nişanlınızı yanınıza getirmek falan yazıyordu, bu da bizi strese soktu haliyle. Siz ne düşünüyorsunuz?
-
@shwannn Olmaz.
-
@ob16222 hocam merhaba sizin yazınızı görünce kayıt oldum . Nasılsınız rahatsız ettim, acaba sohbet et kutunuz mevcut mı bi kaç soru rica edecektim
-
Merhaha hayırlı sabahlar . Kız arkadaşım Amerika vatandaşı . 04 Mart 2022 de başvuru yaptı , başvurudan 3-4 gün sonra Form I-179C , evrakı verdiler . O gündür bu gündür süreçler nasıl işliyor pek vakıf değiliz avukatıda çok üzerine düşemiyor gibi . Biz şuan hangi seviyedeyiz diye nerden bakabiliriz , mesela yazılarınız da noa 1 noa2 şu tarih vs diye yazmışsınız . Nasıl takip edebilirim . Case stutıs online den takip ettiğimde aylardır hep aynı yazı var
-
nişan vize randevu tarihlerini neden biz kendimiz alıyoruzda evlilik yapanlara konsolosluktan randevu veriliyor bilgisi olan var mi ? Bu arada yakın zamanda randevu alabilen var mi?
Benzer Başlıklar
78
49.0k
Users
4.7k
Topics
468.5k