Merhaba, K1 vizesi gorusmeleri sonrasi yasadigim AP deneyimini sizlerle paylasmak isterim. Oncelikle suanda Amerikada yaklasik 20.gunum surec sonrasi sorunsuz bir sekilde giris yaptim. Darisi bekleyen herkesin basina diyeyim. K1 surecimde burada paylasilanlar disinda farkli bir deneyimim olmadi o yuzden uzun uzun anlatip odagi farkli bir noktaya cekmeye gerek yok. Ankara konsoloslugunda vizemin onaylandigini soyleyerek pasaportumu almalari sonrasi hic tahmin edemeyecegim sekilde pasaportum vizesiz geri gonderildi ve administrative processing denilen surece girdim. Bu surec boyunca sistemde reddedilmis gorundum. AP sureci 2 hafta kadar surmesine ragmen Ankara konsoloslugu pasaportumu tarafima iade etti. Sanirim surec konsolosluktan bagimsiz bir durum oldugundan, evrak vs beklenmediginden ve sorusturmanin ne kadar surecegi bilinmediginden pasaportum geri gonderildi. Pasaportumla birlikte bir bilgilendirme kagidi gonderilmisti ve icinde sadece AP de oldugum yaziyordu, herhangi bir evrak talebi yoktu. Zaten tum evraklarim eksiksizdi ve sorunsuz bir vize gorusmesi gecirmistim. Isim yada soyisim benzerligi dolayisiyla olabilecegini dusunduk. Bu surecte @crazycells in cok buyuk destegi oldu. Acikcasi hic beklemedigimiz bir durumdu, yipraticiydi ama bu surec gercekten hizlica tamamlandi. Corona sonrasi aylarca konsoloslugun tarih vermesini bekledikten sonra, tamamlanma tarihi belli olmayan bir sorusturmaya kaldigim soylendiginde cok umutsuzluga kapilmistim eger sizde AP ye boyle bir sebeple kalirsaniz umutsuzluga kapilmayin. Ankara konsoloslugundan bagimsiz bir surec fakat konsolosluk ihtiyaciniz olan tum bilgiyi maile ekleyerek gonderiyor zaten ve size aylar gibi gelen o gunlerde gercekten hizli davraniyorlar.Pasaportum vizesiz elime ulastiktan sonra maille benden son 15 yil giris cikis yaptigim ulkeleri, is bilgilerimi ve kardes bilgilerimi iceren bir form doldurmami istediler. Benden istedikleri bilgileri ayni gun icinde dikkatli ve titiz hazirlayarak paylastim. Hemen bir iki gunde cozulmuyor ama geri donup bakildiginda unutulyor bu aksilikler o yuzden sakin olun. Tum detaylari asagida paylastigim baslikta bulabilirsiniz. K1 vizesi olmasi ve evrak eksiginiz olmamasi hatta konsoloslugun onay vermesi dahi bazi durumlarda AP surecine kalmaniza engel degil. Eger vize gorusmeniz sonrasi AP ye kalirsaniz, panik yapmayin ve sabirla bekleyin umarim bekleyen herkes icin hayirlisi olur. Sevgiler, https://yesilkartforum.com/forum/topic/2939/fy2020-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem