Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba herkese,

    Amerikan vatandaşı eşimle Türkiye’de evlendik. Evlendikten 9 ay sonra koşullu green cardım geldi ve Amerika’ya giriş yaptım. Tam 2 sene dolmadan ise yani bitiş suresinden 2 ay önce koşulun kaldırılması icin başvuruda bulunduk. Süreç esnasında yurt dışına çıkmam icin 2 senelik evrağım geldi (bu evrağı pasaporta işletiyor muyum?)
    2 ay sonra parmak izi verdim. Başvuru süresinin üzerinden toplam 5 ay geçmesine rağmen sitede hala “başvurunuz alınmıştır” yazıyor. Hiç bir değişiklik olmadı statüde.
    Eşimle onun psikolojik problemleri yüzünden ciddi problemler yaşıyoruz ve acil boşanmak istiyorum (Adresimi dolayısıyla posta kutusunu ayırmak). Burada bir is kurdum ve düzenim var, dönmek de istemiyorum.
    Kartım gelmeden boşanırsam süreç nasıl isler?
    Bundan sonraki süreçte eğer problem çıkıyorsa ki çıkacağını düşünüyorum, avukat tutmadan bu sürecin üstesinden gelebilir miyim?
    Şimdiden teşekkür ederim 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mümine, içinde söyledi: i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    @crazycells
    Sayın crazycells
    Hangi başlıkta soracağımı çok iyi kestiremedim bu yüzden lütfen mazur görün…
    Oğlumun 5 yılı dolmak üzere green kartını alalı… vatandaşlık için de 5 yılın dolmasına 90 gün kala mı müracaat ediliyordu acaba? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim
    Şimdiden teşekkürler…

    Evet, siz vatandas olurken kendisi GC'li ABD'de yasiyorsa ve 18 yas altiysa otomatik olarak o da vatandas olabilir. Ama 5 yila vardiysa o durumda kendisi icin basvuru yapabilir.

    Eger oturdugu eyalette en az 3 aydir bulunuyorsa, dediginiz gibi 90 gun oncesinden vatandaslik surecini baslatabilir. Vatandaslik sureci ile igili sorulari su baslikta sorabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/133/abd-vatandaşlığı-başvuru-süreci-naturalization/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @OzYcKc, içinde söyledi: i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    Merhaba herkese,

    Amerikan vatandaşı eşimle Türkiye’de evlendik. Evlendikten 9 ay sonra koşullu green cardım geldi ve Amerika’ya giriş yaptım. Tam 2 sene dolmadan ise yani bitiş suresinden 2 ay önce koşulun kaldırılması icin başvuruda bulunduk. Süreç esnasında yurt dışına çıkmam icin 2 senelik evrağım geldi (bu evrağı pasaporta işletiyor muyum?)
    2 ay sonra parmak izi verdim. Başvuru süresinin üzerinden toplam 5 ay geçmesine rağmen sitede hala “başvurunuz alınmıştır” yazıyor. Hiç bir değişiklik olmadı statüde.
    Eşimle onun psikolojik problemleri yüzünden ciddi problemler yaşıyoruz ve acil boşanmak istiyorum (Adresimi dolayısıyla posta kutusunu ayırmak). Burada bir is kurdum ve düzenim var, dönmek de istemiyorum.
    Kartım gelmeden boşanırsam süreç nasıl isler?
    Bundan sonraki süreçte eğer problem çıkıyorsa ki çıkacağını düşünüyorum, avukat tutmadan bu sürecin üstesinden gelebilir miyim?
    Şimdiden teşekkür ederim 🙏

    Gecmis olsun.

    Suradan basvuru formunun gonderildigi yerdeki islem suresini ogrenebilirsiniz:

    Bosanma surecini I-751 basvurunuz onaylandiktan sonra baslatmanizi tavsiye ederim. Zaten kosulsuz Green Card alacaginiz icin vatandaslik surecinde bosanmis olmaniz da bir problem yaratmayacak.

    Ayrica bosanma islemleri genelde cok kisa surmuyor, ve resmi medeni durumunuz ancak mahkemenin son kararindan sonra "bosanmis" oluyor. Yani bu surece tek bir basvuru gozuyle bakmayin.

    I-751 kosulunu kaldirmaniz icin evliligin devam etmesi gerekiyor (tabii bu durumun da istisnalari mevcut); ama kosulsuz 10 yillik Green Card geldikten sonra vatandaslik sureci icin evli olmaniza gerek yok, bilginize.

    Ayrica sorularinizi Muslu Hukuk Burosu suradan ulastirabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor


  • Basvuru yapan arkadaslara bir sorum olacak. Basvuru yapmak Icin avukatla mi calistiniz acaba? Gerek var mi sizce, sadece formu doldurup kanitlar ile birlikte postalamam mi gerekiyor? @crazycells sizde fikrinizi belirtebilirseniz mutlu olurum. Tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EmBus, içinde söyledi: i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    Basvuru yapan arkadaslara bir sorum olacak. Basvuru yapmak Icin avukatla mi calistiniz acaba? Gerek var mi sizce, sadece formu doldurup kanitlar ile birlikte postalamam mi gerekiyor? @crazycells sizde fikrinizi belirtebilirseniz mutlu olurum. Tesekkurler.

    eger durumunuzda ciddi bir problem oldugunu dusunmuyorsaniz bu tur gocmenlik islemleri icin bir avukatla calismaniza gerek yok 👍

    tum sureci kendiniz halledebilirsiniz.


  • @EmBus koşullu green card var ise boşandığınızda green cardınızı kaybetmiş olursunuz.
    lakin bunun istisnaları var. Eşinizin sorunları var ise, evlilik bir şekilde yürümediyse(yani green card evliliği yapmadığınıza ikna olacakları şekilde) bu tür durumlar istisnadır ama bir avukatla çalışmanız gerekir.

    bence kalıcı kart gelene kadar bekleyin.


  • Benim evliligimde her hangi bir sorun yok her seyimiz kayitli ve birlikte yapildi, bu durumda herhangi bir problemim oldugunu dusunmuyorum. Sanirim bu yuzden kendim halledebilirim. Esim suana kadar avukatsiz bir islem yaptirmadigi icin tedirgin oluyor bu yuzden sormak istedim. Tesekkur ederim cevaplariniz icin.


  • @crazycells merhaba.benim sorum uzun olacak şimdiden sabrınız için teşekkür ederim.yıllık koşullu green kartımın süresinin bitimine 90 gün kala I-751 başvurusu yapılmalıdır kuralına istinaden 10 yıllık green kart başvurusu nu 19 temmuzda kargolayacağım.fakat başımdan geçen bir durum oldu.eşimle aramızda bir kıskançlık krizi sonucu eşimin arabasını tornovida ile çizdim.o da çok sinirlendi polisi aradı hakkımda malıma zarar verdi gerekçesiyle şikayetçi oldu.mayıs 2022 de yaşandı bu olay ve ertesi günü yargıç karşısına çıktım.ve temmuz 6 ya mahkeme tarihi verildi(bugün).fakat devletin bana atadığı avukat dun gece bana başka bir mahkemede davasının olduğu gerekçesiyle mahkemeyi erteleteceğini söyledi,biz yine de zoom üzerinden mahkemeye katıldık.eşim şikayetinden vazgeçtiğini,aramızda yanlış anlaşılma olduğunu,sorunu maddi manevi hallettiğimiz gerekçesiyle davadan vazgeçtiğini yargıça söyledi.Yargıç biliyorum eşinizin avukatı savcıya söylemiş davanızı geri çekeceğinizi fakat eşinizin avukatı başka davası olması sebebiyle erteleme istediği için kararı bir sonraki duruşmada verebilirim. davayı resmi olarak 31 ağustosta düşürebilirim dedi.
    Şimdi ben evrakları 18 temmuzda göndereceğim fakat I-751 başvuru formunda “Additional information About you” kısmında Aşagıdaki soruya EVET cevabı vereceğimi belirterek formda yazan maddeyi aşağıya yazıyorum
    -have you ever been arrested,detained,charged,indicted,fined,or imprisoned for breaking or violating any law or ordinance (excluding traffic regulations),or committed any crime which you were not arrested in th united states or abroad? İf you answered “yes” to item 20.provide a detailed explanation in part 11.Additional İnformation or on a separate sheet of paper,and refer to the what Initial Evidence Is Required section of the form I-751 instructions to determine what criminal history document to include with your petition.
    Atıfta bulunduğu yerde açıklamada şöyle;
    Criminal history;
    İf you have ever been arrested or detained by any law enforcement officer for any reason,either in the United States or abroad and charges were filed,or if charges were filed against you without an arrest,submit an orginal or court-certified copy of the complete arrest record and/or disposition for each incident (for example,dismissal order,conviction record,or acquittal order)benim davam bugun bitmedi maalesef.
    Başvuru sırasında hüküm giymemiş ama dava düşmeside gerçekleşmemiş biri olarak
    Eşim şikayetinden vazgeçeceğini söyledi ama dava düşmesi 31 ağustos
    1-Bu benim I-751 ile 10 yıllık green kart almama engel olurmu?
    2-mahkeme tarafindan bana verilen bir evrak sadece ilk durusmaya cikmadan once hakkimdaki suclamayi belirten evrakta(criminal damage to property)sucu sebebiyle suclandigim belirten evrak verdiler.baskada birsey vermediler.online üzerinden case durumu step by step görünüyor 31 ağustosa ertelendiği aşamadıda görünüyor ekran görüntüsü alıp dosyaya koyayımmı
    3-criminal history almam geteklimi sabika kaydim temiz ceza almadigim icin su anda dodyaya koyayimmi yinede?
    3-bu konuyla ilgili hangi evraklari koymam gerekli dosyaya?

    Bilgisi olanların yardımını rica ediyorum arkadaşlar.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Tugba Tugba 

  • @crazycells Merhabalar, benim evlilik yoluyla aldigim green cardin suresi aralikta bitiyor. Bu ay sonunda belgeleri gonderecegim. Yalniz kafamin karistigi bir konu var. interviewdan sonra bana belgeleri ve ucreti yine aralik ayinda yollamam soylenmisti.ben yine 4 ay onceden gonderecegim tabii ki ama biometric feeyi anlayamadim. Esim de ayni sekilde green card almisti ve bir daha fotografi vs cekilmemisti. Biraz panik oldum acikcasi gec mi kaldim diye bu yuzden danismak istedim. Tesekkur ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Duygu-Sayiner, içinde söyledi: i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    @crazycells Merhabalar, benim evlilik yoluyla aldigim green cardin suresi aralikta bitiyor. Bu ay sonunda belgeleri gonderecegim. Yalniz kafamin karistigi bir konu var. interviewdan sonra bana belgeleri ve ucreti yine aralik ayinda yollamam soylenmisti.ben yine 4 ay onceden gonderecegim tabii ki ama biometric feeyi anlayamadim. Esim de ayni sekilde green card almisti ve bir daha fotografi vs cekilmemisti. Biraz panik oldum acikcasi gec mi kaldim diye bu yuzden danismak istedim. Tesekkur ederim

    Hayir, biyometrik kismi kafanizi karistirmasin. Biyometrik bilgiler normalde herkes icin guncel bilgilerle gerekiyor, o nedenle herkese randevu veriliyor; ama son yillarda olusan dosya birikiminden dolayi is yukunu azaltmak ve surecleri hizlandirmak icin eger dosyanizdaki bilgilerin yeterli olduguna karar verirse USCIS size ayrica biyometrik randevu vermiyor ve dosyanizdaki biyometrik bilgilerini kullaniyor.

    Siz yine de biyometrik ucreti gondermelisiniz 🙂 Randevu verip vermemek ise USCIS'e kalmis.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @seznec, içinde söyledi: i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    @crazycells merhaba.benim sorum uzun olacak şimdiden sabrınız için teşekkür ederim.yıllık koşullu green kartımın süresinin bitimine 90 gün kala I-751 başvurusu yapılmalıdır kuralına istinaden 10 yıllık green kart başvurusu nu 19 temmuzda kargolayacağım.fakat başımdan geçen bir durum oldu.eşimle aramızda bir kıskançlık krizi sonucu eşimin arabasını tornovida ile çizdim.o da çok sinirlendi polisi aradı hakkımda malıma zarar verdi gerekçesiyle şikayetçi oldu.mayıs 2022 de yaşandı bu olay ve ertesi günü yargıç karşısına çıktım.ve temmuz 6 ya mahkeme tarihi verildi(bugün).fakat devletin bana atadığı avukat dun gece bana başka bir mahkemede davasının olduğu gerekçesiyle mahkemeyi erteleteceğini söyledi,biz yine de zoom üzerinden mahkemeye katıldık.eşim şikayetinden vazgeçtiğini,aramızda yanlış anlaşılma olduğunu,sorunu maddi manevi hallettiğimiz gerekçesiyle davadan vazgeçtiğini yargıça söyledi.Yargıç biliyorum eşinizin avukatı savcıya söylemiş davanızı geri çekeceğinizi fakat eşinizin avukatı başka davası olması sebebiyle erteleme istediği için kararı bir sonraki duruşmada verebilirim. davayı resmi olarak 31 ağustosta düşürebilirim dedi.
    Şimdi ben evrakları 18 temmuzda göndereceğim fakat I-751 başvuru formunda “Additional information About you” kısmında Aşagıdaki soruya EVET cevabı vereceğimi belirterek formda yazan maddeyi aşağıya yazıyorum
    -have you ever been arrested,detained,charged,indicted,fined,or imprisoned for breaking or violating any law or ordinance (excluding traffic regulations),or committed any crime which you were not arrested in th united states or abroad? İf you answered “yes” to item 20.provide a detailed explanation in part 11.Additional İnformation or on a separate sheet of paper,and refer to the what Initial Evidence Is Required section of the form I-751 instructions to determine what criminal history document to include with your petition.
    Atıfta bulunduğu yerde açıklamada şöyle;
    Criminal history;
    İf you have ever been arrested or detained by any law enforcement officer for any reason,either in the United States or abroad and charges were filed,or if charges were filed against you without an arrest,submit an orginal or court-certified copy of the complete arrest record and/or disposition for each incident (for example,dismissal order,conviction record,or acquittal order)benim davam bugun bitmedi maalesef.
    Başvuru sırasında hüküm giymemiş ama dava düşmeside gerçekleşmemiş biri olarak
    Eşim şikayetinden vazgeçeceğini söyledi ama dava düşmesi 31 ağustos
    1-Bu benim I-751 ile 10 yıllık green kart almama engel olurmu?
    2-mahkeme tarafindan bana verilen bir evrak sadece ilk durusmaya cikmadan once hakkimdaki suclamayi belirten evrakta(criminal damage to property)sucu sebebiyle suclandigim belirten evrak verdiler.baskada birsey vermediler.online üzerinden case durumu step by step görünüyor 31 ağustosa ertelendiği aşamadıda görünüyor ekran görüntüsü alıp dosyaya koyayımmı
    3-criminal history almam geteklimi sabika kaydim temiz ceza almadigim icin su anda dodyaya koyayimmi yinede?
    3-bu konuyla ilgili hangi evraklari koymam gerekli dosyaya?

    Bilgisi olanların yardımını rica ediyorum arkadaşlar.

    cok gecmis olsun. Isterseniz Claudia Hanim'in da fikrini alalim:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

    Kanimca dava geri cekilecegi icin bu konudan bahsetmenize gerek olmayacak; yani basvuru sirasinda hem dava sonuclanmadigi hem de dava geri cekilecegi icin oraya "hayir" deseniz de olur. Eger bahsetmek istiyorsaniz "lawsuit is being withdrawn" demeyi unutmayin.

    Bu mahkeme surecinin 10 yillik Green Card almaniza olumsuz etki edecegini hic sanmiyorum. Basvurunuzda bol sanslar.


  • @crazycells super cok tesekkur ederim☺


  • @crazycells
    Mrb
    29.12.2022 de 2 yillik green cardimin suresi bitiyor.30.09.2022 de 10 yillik Kart icin odeme yapmam gerekiyor.esim amerikan vatandasi.daha onceki evliligimden olan oglumda benimle oda Green carda sahip.

    1. Uscis sitesini arastirdim ama emin olamadim.oglumla ben tek bir (I 751) form ile basvurucaz ama ayri biometric parasi odeyecegiz.sizede sormak istedim.
    2. birde 30 eylulde online basvuru mu yapacagim yoksa 30 eylulde posta ile mi evraklsri gonderecegim. ve sadece I 751 formula doldurmam yeterli mi? Baska gondermem gereken bir evrak var mi
      Tesekkurler

  • Guncelleme

    Tum belgelerimi kosulu kaldirmak icin gonderdim
    *i-751 formu
    *tax returnler
    *kanitlar akliniza ne gelirse

    yaklasik 1 hafta sonra 2 senelik uzatma mektubu elime ulasti. Ilerleyen prosedurler icin beklemedeyim 🙂


  • @EmBus biometric randevu istemediler mi acaba


  • Merhaba,

    Benim sürecim henüz CR1 için tamamlanmadı ancak sormak istediğim bir şey var. CR1'i aldıktan ve iki yıl dolmadan 90 gün önce İ-751'i doldurup gönderiyoruz. Ancak processing times'a baktığımda 14-16 ay sürdüğü gözüküyor. Süreç tam olarak nasıl ilerliyor anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim


  • Su anda USCIS Live chatte bu sorunuzu 3 farkli sekilde sordum, you will need to wait until your pending application is approved. diyip sonra beni konusmadan atti 🙂 Sanirim ilk green card alma durumumuzdaki gibi ulkeden cikamiyoruz, ama onun disinda her sey ayni sekilde devam ediyor.


  • @turkay Merhabalar, ben de ayni durumdayim. Yine elinizdeki butun kanitlari yollamaniz gerektigini soyledi USCIS yetkilisi.
    Bizim cocugumuz yok ben kendim adima form ile birlikte $680 odeyecegim, bunun disinda tax formlari, ortak hesaplarimizi, kira ve araba sozlesmemizi, gittigimiz tatil ve ozel gun fotograflarini yolladim.


  • Merhaba, geçmiş gönderilere baktım ama benzer bir durum bulamadım. I-751 başvurumu Eylül 2021’de yapmıştım, sonrasında parmak izi için randevu verildi gidip hallettik. Mayıs 2022’de mülakat randevusu verilecektir diye USCIS hesabıma mesaj geldi fakat hala bir randevu tarihi verilmiş değil. Mart 2023’te de CR1 vizemin extension süresi doluyor. Bu süreçte vatandaşlık başvuru hakkım da geldiği için o süreci de başlattık. USCIS’i arayıp sormam gerekiyor ama yoğun iş programım yüzünden hep unutuyorum. Randevunun hala verilmemiş olması normal mi? 7 aydır tarih verilmiyor. Bu durumu yaşamış olan varsa paylaşırsa sevinirim, teşekkürler.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Herkese merhabalar..
    Ben i-751 formunu gondereli 2 haftayi gecti.Cek kisisel cekti.hergun hesabima bakiyorum cek bozdurulmamis ,herhangi bir mektup da almadim.hic hareket yok yani.Bu normalmi ?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 

Benzer Başlıklar

  • 3
  • 4818
  • 2
  • 41
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum