Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @5september5 Merhaba birşey danışmak istiyorum, ben kızımla 11 Temmuz 2022 tarihinde giriş yaptım, giriş yaptığım tarihin iki yıl dolmasından 3 ay öncesi mi koşulu kaldırmam için başvurmam gerekiyor yoksa green kart bitiş süresinden 3 ay önce mi? Kafam karıştı beni aydınlatabilirmissiniz? Greencard bitiş tarihim 7 ekim 2024


  • @sertas 7 Ekim 2024 'ten 90 gun once basvuru yapabilirsiniz.


  • Merhaba 2 ay oldu İ 751 form doldurup yollayalı. Kartımın bitmesine 30 gün kaldı . Ama ne İ Mail ne de mektup ne de yeni kart gelmedi hiç bir şekilde iletişime geçmedi Uscis . Ama parayı çektiler . Bu süreç normal mi aramam gerekir mi ? Lütfen bilgisi olan yorum yaparsa sevinirim .


  • Merhabalar..
    Ben 6 ay once i-751 formu ile 10 yillik GC basvurumu yaptim..2 yillik GC. min 36 ay uzatildigina dair mektup elimde.
    1 ay sonra TR.ye 20 gunlugune gitmem gerekiyor.Donuste,uzatma mektubu ve suresi bitmis iki yillik GC.ile giris yapmam yeterlimi, yoksa giderken pasaporta damga yada yapmam gereken baska herhangi bir sey varmi? Giriste sorun yasarmiyim emin olamadim..Cevaplarsaniz cok mutlu olurum..Tesekkurler..


  • Ben dosyayı yollayalı 2 ay oldu hala hiç ses yok uzatma mektubu ne zaman elinize geçti kartımın bitmesi 1 ay var . Uzatma mektubun gelmesi gerekmezmi ? Sizin kikaç aydan geldi ( dosyayı yolladıktan sonra ) parayı hemen çektiler ama hiç bir ilerleme yok


  • Merhabalar, bende GC’ımın 2 yıllık süresi dolduktan sonra başvuru yaptım şubat gibi ve beş kaç hafta sonra uzatma mektubunu yolladılar galiba 24 ay geçerli. Benim ilk GCım karşı tarafın hatasıyla benim kızlık soyismimle değiştirmeden gönderdiler. Avukat tekrar değişim için başvurursam 6 ay kadar sürebilir dedi yada 2 yıl sonra şartı kaldırırken de başvurabileceğimi söylediler. Benim sorum ben Türkiye’ye gitmeyi planlıyorum, pasaportum da eşimin soyismi var GC ta ise kızlık soyismim, uzatma mektubu da eşimin soyismi ile geldi başvurum o şekilde olduğu için, tüm belgeleri yanımda götürsem girerken bu soyismi durumundan dolayı problem yaşar mıyım?


  • Merhabalar,
    Ben ABD vatandasiyim, esim Turkiyeden geldi. Sizin gosterdiginiz yolu takip ederek esimin 2 yillik green card ini aldik. Bir sonraki adim 10 yillik green card basvurusu. Takip edecegimiz yollari paylasirsaniz cok sevinirim.
    Tesekkur ederim.


  • Merhaba arkadaslar, bu basvuruyu yaparken pasaport goruntusunu de gonderdiniz mi? Son zamanlarda gonderen birisi varsa hangi dokumanlari gonderdiklerini paylasabilir mi? Ben de dosyayi gonderdikten sonra sizlerle detaylarimi paylasacagim. Tesekkurler.


  • @turkay hicbirsey istemediler September 29 2022 den sonra once 2 yillik daha sonra 4 yillik uzatma kagidi yolladilar o kadar. Hala beklemedeyim hic bir gelisme yok. Bu case sonuclanmadan vatandasliga da basvurmak istemiyorum. Herhangi bir yerden de dosyayi takip edemiyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • @EmBus ben eylul 2022 de basvurdum.kasimda biometric randevum oldu.temmuzda 10 yıllık kartların geldi.simdi vatandaslik için başvuruda bulunucam.uzun sürmedi benim surec.


  • @crazycells Merhaba. Ben de aynı süreçlerden geçeceğim. Normalde koşullu green kartım temmuz 2024 te bitiyor. Ben 3 ay öncesinden başvuru yapılabiliyor diye biliyorum. Sormak istediğim şu ki; bitiş tarihine 3 ay kala değil de daha da erken başvuru yapabiliyor muyuz?


  • mrhaba
    evlilik yoluyla aldığım (cr1) green card ımın son üç ay mayısta. acaba 751 formunu doldurup şartı ortadan kaldırmak için amerikada mı olmam lazım yoksa formu türkiyeden doldurup yollayabilirmiyim. teşekkür ederim.


  • Arkadaslar merhabalar, bir arkadasimin yasadigi bir problem. Yaklasik bir ay once yollamam gereken bir konuydu. Ancak benim aptalligim, aksama erteleyip unuttum. O yuzden en altta editte guncellemeyi yazacagim. Fikirlerinizi lutfen cekinmeden belirtin. Arkadaşım, ABD vatandasi bir erkekle evli ... I-751'e joint basvuru yapti.

    "Merhaba, ben yakın zamanda 751 formunu (Petition to Remove Conditions on Residence) eşimle birlikte doldurdum ve gönderdim. Fakat eşimle evlendiğimizden beri çok fazla problemlerimiz var. Buraya geldiğimden beri duygusal olarak istismarda bulunuyor, durmadan ayrılmakla tehdit ediyor, hakaretler ediyor ve Türkiye'ye geri dönmemi talep ediyor. Çok fazla öfke problemleri var. Elimde herhangi bir kanıt yok, durumun düzelmesini bekledim fakat gitgide kötüye gitti. Hala aynı evin içerisindeyiz fakat bir süredir hiçbir şekilde iletişim kurmuyoruz ve benim evden taşınmamı talep ediyor. Ve ben de artık ayrılmak istiyorum. 2 buçuk yıldan uzun süredir buradayım artık bütün hayatımı burada kurdum ve geri dönmek istemiyorum doğal olarak.
    Dediğim gibi dosyayı ortak imzalayarak gönderdik, fakat 10 yıllık green card için interview e çağırırlarsa benimle gelmeme ihtimali var. Ya da gelirse, ayrılacağımızı söyleme ihtimali var.
    Evleri ayırırsak USCIS e bildirmem gerekiyor mu?
    Evlere ayırdıktan sonra bana boşanma davası açacağını söyledi . Boşanma davası açmak isterse bu benim sürecimi nasıl etkiler? Hala on yıllık vizemi alabilir miyim? Boşanma sonuçlanmadığı sürece bu sürece bildirmek zorunda mıyım? Boşanmayı uzatabilir miyim? On yıllık Green kartımı alana dek benim buradaki haklarım nelerdir? Bunları merak ediyorum.
    Maddi olarak şu an çok iyi bir durumda değilim. Çalışıyorum fakat bir avukat tutacak bir maddi gücüm yok. Benimle aynı durumda olmuş olan geçmiş olan aranızda var mı ya da etrafında buna benzer bir şey yaşamış olmanız varsa, bana herhangi bir bilgi verirseniz çok teşekkür ediyorum.

    Edit: Son olarak guncelleme, arkadasim bu metni yazdiktan hemen sonra sistemde bir guncelleme ile karsilasti. Case Status'de 4 yillik bir uzatma sureci gozukuyor. Bu durum saniyoruz ki 10 yillik gelene kadarki replacement. Bilgisi olan arkadaslar, fikirlerinizi ve duyumlarinizi belirtmekten cekinmeyin lutfen.


  • Herkese merhabalar,
    I-751 basvurusu yaptim ve 8 Mart tarihinde notice gönderildi diye sistem güncellemesi yasadim. Hersey iyi hos fakat 4 Nisan oldu hala bir mail almadim. Bildigim kadariyla icerisinde onceden tayin edilmis biyometrik randevusu yer aliyor. Bu durumda ben bu tarihi kaciracakmisim gibi hissediyorum. Cunku yakin bir arkadasim benden 5 gun once i-751 doldurdu ve onun notice'i coktan geldi ve biyometrik randevusunu bile gectigimiz haftalarda halletti. Benim tek endisem randevunun kacacak olmasi. Ayrica surecide uzatiyor bu durum dogal olarak... Internette Online Access Number ile bakabilirim diye duyum aldim fakat USCIS hesabima girdigimde elimde bu numara olmadigi icin (yalnizca Receipt number var elimde) giris yapamiyorum. Bu numara onceki noticelerde var dendi. Hicbirinde bulamadim. USCIS'ten baska bir numara talep ettim. Bana eski emailinizde olabilir diye mail attilar dalga gecer gibi. Bi cozum onerisi olan var mi acaba?


  • Merhabalar , I-751 formu doldurmam gerekiyor 10 Temmuz tarihinde green kartın süresi doluyor.. birkaç sorum var bilen varsa yardımcı olabilir mi? 1- 1 Nisan itibari ile ücretler değişti ama nasıl odiyecegimi tam olarak sitede goremiyorum, daha önce 1 kişi +1 çocuk olarak ücret gösteriyordu şimdi ayrıntı vermiyor, bu durumda ben ve kızım için nasıl bir ödeme yapmam gerekecek? 2- kizim 18 yaşını doldurdu bu durumda onun formu ve ücreti ayrımı ödenmesi gerekiyor? 3- form ve delilleri online gönderebiliyor muyum? Bu konular hakkında yardım rica ederim


  • @crazycells Merhaba , I-751 yeni ücret düzenlemesi hakkında bilginiz var mi?


  • @Seher-Ertaş-Karaaslan
    I-751 başvuruları online yapılmıyor.ödemelerinizi çek ile yapıyorsunuz.başvuru yapacak kişi I-751 evrakları ile birlikte çeki aynı posta ile yapacaksınız.ucsis sayfasında göreceğiniz üzere ,oturduğunuz eyalete göre evrak dosyasını(içinde çekler de olacak)göndermeniz gereken Ucsis ofisi adresine, posta yada kargo ile göndereceksiniz.


  • @seznec, içinde söyledi: i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    @Seher-Ertaş-Karaaslan
    I-751 başvuruları online yapılmıyor.ödemelerinizi çek ile yapıyorsunuz.başvuru yapacak kişi I-751 evrakları ile birlikte çeki aynı posta ile yapacaksınız.ucsis sayfasında göreceğiniz üzere ,oturduğunuz eyalete göre evrak dosyasını(içinde çekler de olacak)göndermeniz gereken Ucsis ofisi adresine, posta yada kargo ile göndereceksiniz.

    Merhaba şu an i 751 ile 10 yıllık green card için başvuruda bulunacağım ancak belge ücretini araştırdığımda 2 farklı sonuç gösteriyor bunlardan hangisi doğru? birinde 750$ diğer kısımda ücretsiz diyor . kısa zaman önce yapanlar nasıl bir yol izlediler?

    belgeyi doldurunca evliliğin gerçek olduğuna dair herhangi bir kanıt vs eklemek gerekiyor mu? ek olarak eklenicek belgeler nelerdir i 751 ile ?

    şimdiden teşekkürlerask.png feeeeees.png


  • @chrissmith-07 merhaba biz de 1 nisanda dosyamızı gönderdik. Eşim de çok araştırdı en son 750$ olarak gönderdi. Eskiden form fee 595 ve biometrics fee 85’ti. Toplamda 680 idi. Nisan 1den itibaren biometrics feesi yok ve yeni fee 750 gösteriyor.

    Biz kanıt olarak bir sürü 2li ve oğlumuzla olan 3lü fotolarımızdan ailelerimizle olan fotolardan ekledik, ortak banka hesapları gibi şeyler de vardı..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

53
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum