Cok tesekkur ederim.
-
@knnrn, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
@TUNCAHM, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
@Ryback Yok hocam , İnsubuy'dan sigortamız var ama malesef karşılamıyor adiler, "a pre-existing condition" demişler...
Marketplace üzerinden alınan poliçelerde "pre-existing condition" söz konusu olamaz. Aldığınız poliçe muhtemelen göçmen olmayan statülerde olanlar içindir. Charity care olarak iptal etmelerini isteyebilirsiniz. Yada ödeme gücünüze göre bir ödeme planı yapabilirsiniz.
Is there financial help for my medical bills? | Consumer Financial Protection Bureau Is there financial help for my medical bills? | Consumer Financial Protection Bureau
Financial assistance programs, sometimes called “charity care,” provide free or discounted health care to people who need help paying their medical bills.
Mar 31What Is Charity Care in Health Care? What Is Charity Care in Health Care?
Charity care in healthcare provides free or discounted medical care if you can’t afford to pay and could be the remedy for high hospital bills.
Hocam saolasın. Ben J2 vize ile geldim, eşim J1. 3 ay sonra geri döneceğiz. evet pre xisting condition mevcut değil poliçede ama durumun acil olmadığını belirterek sigortanın böbrek taşı operasyonunu karşılamaması sonucu bu fatura ortaya çıktı.
Sigortaya ve hastaneye yazdım, nasıl bir sonuç olur bilmiyorum. -
@yusufalak merhaba evet hala geçerli Trump değiştiremedi.
-
-
-
@knnrn, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk
@Ercan-Geçgin, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk
@knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir?
Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim.
Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi?Birkaç haftalık bir poliçe iyi olabilir. Ama dikkat ederseniz seyahat sigortası aslında bir sağlık sigortası değil, kaza sigortası. Araba kazası gibi durumlarda zaten aracın sigortası bazı masrafları karşılıyor. Arkadaşlarım seyahat sigortası ile sağlık hizmeti almaya çalıştılar, genelde pek iyi bir deneyim olmuyor. Hastaneler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok acil bir durumda sağlık kurumları zaten sizi geri çevirmez. Fatura yüksek gelirse de ödeme gücünüze göre ödersiniz. Fazlasını alamazlar. Charity olarak iptal ederler. Bu gibi durumlar nedeniyle bence çok şart değil.
Anladım, haklısınız tam olarak bir sağlık sigortası değil. Daha önce 1 haftalık yapmıştım yurt dışı için, kullanmak icap etmedi. Fakat dediğiniz gibi verdiği teminatlar daha çok acil ve kaza gerektiren durumlar.
-
Eşim tip 1 diabet hastası Türkiyede günde 4 insülin yapıyor ve ayrıca Şeker ölçüm stribi kullanıyor. şimdi ben USA yerleşirsem Yunan restorantında işe başlayacagım. Benim sağlık siğortası OBAMACARE, MEDİCARE bunlar kafamı çok karıştırıyor. ilk gittiğimde nereye başvurmalıyım, Nasıl bir siğorta yaptırmalıyım, ortalama ne kadar ücretli bir siğorta yaptırmalıyım?
-
Cok tesekkurler cevaplariniz icin. Gozumden kacmis bu cevaplariniz.
Igne kalcadan yapiliyor bildigim kadariyla ondan kendisi yapamaz herhalde. Normalde ya saglik ocagina gidiyorlar ya da komsu hemsire/doktor arkadaslari yapiyor sanirim. Kendilerinin yaptigini hic duymadim. Ama bir sorayim. Olmadi gelene kadar kendileri yapmayi ogrenebilirse, belki o sekilde cozeriz sorunu. Ben hayatimda igne yapmadim, becerebilir miyim emin degilim. Ogrenmeye calisayim. Becerebilirsem belki ben yaparim.
Bu CVS'in kendi recetesiz sattigi ignelerin dozaji cok dusuk, ondan dolayi kendisi getirecek ignesini zaten.
Cok tesekkurler cevabiniz icin tekrar. Bir sorayim kendileri ogrenebilir mi. Olmazsa artik recete and @knnrn'in dedigi gibi doktordan Ingilizce bir not almayi denesinler. -
Arkadaşlar merhaba, benimde aynı şekilde aşı kartına sahip olmama problemim var. Yaşa göre olunması gereken aşıların listesini çıkardım ve benim aşağıdaki aşıları olmuş olmam gerekiyormuş.
Bu aşıların çoğunu olmak kolay zaten tamamlayabilirim fakat Hepatitis B 3 doz olarak yapılıyor ve bu dozları tamamlayacak sürem yok. Bu konu sorun yaratır mı?
Td/Tdap - YES, substitute 1-time dose of Tdap for Td booster; then boost with Td or Tdap every 10 years
Measles, Mumps, and Rubella - YES, if born in 1957 or later
Hepatitis B - YES, through 59 years old
Varicella - YES
Influenza - YES, > 6 months (annually when flu vaccine is available in country of exam)
COVID-19 - YES, ≥6 months See COVID-19 section for additional information -
merhaba yukarıdaki bilgileri okudum, bana acil destek olabilecek var mıdır ? özel bir sağlık durumu ortaya çıktı, tahlil ve görüntüleme yapılması gerekecek muhtemelen.
kendi bütçemle doktor ziyaretim oldu ancak uzman hekim görmeli.
belki bir görüntüleme ya da biyopsi gibi oluşabilecek koşulları sağlayan sigorta var mıdır biz burada seyahat eden konumundayken ?
bana bilen biri bir sigorta önerebilirse yaptırmak istiyorum -
-
Tami Luhby / Nis 1 / politics
These 5 states will be the first to kick residents off Medicaid starting in April | CNN Politics These 5 states will be the first to kick residents off Medicaid starting in April | CNN Politics
Millions of Americans are at risk of losing their Medicaid coverage in coming months, but residents in Arizona, Arkansas, Idaho, New Hampshire and South Dakota will be the first to bear the brunt of the terminations.
-
selamlar, 2003 yılında work and travel ile J1 vizesi ile ABDde idim, o dönem, geniş kapsamlı sağlık sigortası ile gittiğimizden, bir kontrolden geçmiştim. hiç bir ödeme istenmemişti. Türkiye'ye döndükten sonra 300-350 dolar gibi bir ödeme geldiğinden bahsetmişti kuzenim, ama merak etme ödemeye gerek yok demişti. Green card ile oraya gidecek olursam bu ödeme çıkar mı karşıma acaba?
-
@Sefa-Genc biz de turist vizesi Houston da bulunuyoruz şu an. Eşim Haziran başında doğum yapacak. Yaptığım araştırmalar sonucunda medicaid den yararlanabileceğinizi ama sonrasında eğer Greencard almak isterseniz bunun karşınıza olumsuzluk olarak çıkabileceğinden bahsettiler. Biz de risk almak istemedik ve Türk bir doktor ile anlaştık. Hastane dahil bir paketi mevcut kendilerinin. Bilginiz olsun. Detaylı bilgi almak isterseniz özelden mesaj atabilirsiniz.
-
@oktyknc
Sizinle aynı durumdayım bu ilaçları kullanıyorum. Xolair yerine Nucola kullanmaya başladım. Bu ilaçların (Nucola veya Xolair) Amerika fiyatlarını incelediğimde oldukça korkunç görünüyor. Kapsamlı bir sigorta yaptırsanız Post-Donut Hole olana kadar yıllık 7000 $ harcamanız gerekiyor sanırım. Bu rakamdan sonrasını sigorta karşılıyor ve ödeme yapmıyorsunuz diye anladım. 1-2 yıl içerisinde Eğitim amaçlı gidip amerika yerleşmeyi planlıyoruz.Bu ilaç durumu oldukça kafamı karıştırıyor. Bu ilacı orada tedarik edemezsem ömür boyu corticosteroid kullanmam gerekiyor daha uygun bir tedavi olarak.
Sanırım siz Amerika yerleşme sürecindesiniz. Bu konudaki deneyimlerinizin devamını okumayı çok isterim.
-
-
Merhabalar arkadaslar,
Esimle yakin zamanda dogum icin New Jersey'e tasinma planimiz var. Esim Amerikan vatandasi ve onun icin NJ FamilyCare'e simdiden basvurduk.
Daha once bu eyalatte dogum yapmis veya bilgisi olan var mi? Hastane ve Doktor onerilerine de acigiz. Her turlu deneyim bizim icin cok kiymetli. Suan on arastirma sonucunda Hackensack University Hospital'i en uygun hastane olarak karar kildik ama henuz irtibata gecmedik.
Bazi Turk Doktorlara e-amil attim, kendilerinin hasta kabulu icin istedikleri ucret $10.000. Bu fiyat normal mi, az mi cok mu? NJ FamilyCare'den Horizon saglik sigortamiz olunca da bu ucreti vermemiz gerekir mi?
Simdiden yorum ve onerileriniz icin tesekkurler.
-
@Ghost, içinde söyledi: Amerika'da Gebelik ve Doğum
Herkese merhaba.
Turist olarak gidip Abd'de doğum yapmayı planlıyoruz fakat cesaretimiz yok.
Turist vizelerimiz var. Doktoru ayarladık. Hastaneyi ayarladık. Uçak bileti fiyatına, kiralık araçlara ve Airbnb'den 2 aylık kiralayacağımız evlere bakıyoruz her gün. Ama cesaretimizi toplayıp bir sonraki adıma geçemiyoruz. Hepsini ödeyip Abd'ye yolcu olmak kalıyor geriye. Korkularımızdan en büyüğü sağlık, diğeri ise işin ekonomik boyutu hakkında. Çocuğu orada doğurarak neredeyse tüm birikimimizi bu yola dökeceğiz. Sonrasında bu çocuk için yeterli gelecek sağlayabilecek miyiz, eğitimine ve alacağı kurslara yetebilecek miyiz bilemiyoruz. Maddi anlamda toparlanmak hayli zaman alacak çünkü.Diğer konu ise eğer tüm birikimi oraya harcarsak ve temyizden (Goodluck davacısıyız) olumlu sonuçlar çıkarsa ve konsolosluk vizelerinizi veriyorum derse, elde avuçtakinin neredeyse tamamını doğuma vereceğimiz için green kart ile yerleşmeye çok fazla birikimimiz kalmıyor. Ama işi şansa bırakmak da istemiyoruz. Temyiz sonucunun veya konsoloslukların çalışma süreçlerinin ne olacağı belli değil.
Diğer ve en önemlisi ise sağlık konusu. Türkiye'de sezeryan mantığında olan biz, orada normal doğum (fiyatının sezeryana göre daha makul olmasından dolayı) yapmak zorundayız. Anne ve bebeğin sağlığı, riskler. vs. vs. düşündüğümüz çok şey var. Bu senaryoları ne kadar düşünmemeye çalışsak da bu riskler her zaman var.
İşin içinden çıkamıyoruz. Var mı yol gösterecek, fikir verecek, moral verecek birileri? Şuan bilgiye de, morale de o kadar çok ihtiyacımız var ki.
simdiden hayirli olsun. ABD'de her hastane kendi fiyatini belirleyebiliyor, o nedenle siz zaten doktor ve hastane masraflarini arastirdiginiz ve fiyat aldiginiz icin bir surprizle karsilasmayacaksiniz.
Bundan sonrasina karar vermek tamamen size kalmis, neticede sizin icin neyin onemli olduguna karar verip, kar/zarar hesabi yapip buna gore hareket etmelisiniz. herkesin hayati, amaclari ve beklentileri farkli oldugu icin baskasinin yaptigi illaki size uyacak veya uymayacak diye dusunmeyin. Minimum pismanlik icin bence kendi paranizi nasil harcayacaginiza kendiniz karar verin 🙂 Karar ne olursa olsun, gocmenlik surecinizde bol sanslar dilerim.
-
@Çayan soguk duş kesinlikle yapılmamalı havale geçirir hocam aman.
-
-

Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
-
Yeni donem zorunlu saglik sigortasi donemi basladi. Trump in Obama nin getirdigi sistemi degistirecegi soyleniyordu ancak eski sistem yururlukte ve devam ediyor. Sisteme kayit olmak icin yapmaniz gereken bulundugunuz eyaletteki saglik sigortasi saglayan sirkete gidip kayit olmak istediginizi soylemek. Onlar size ucretsiz olarak yardimci olacaklardir. Sistem gelecek yildaki tahmini geliriniz uzerinden yuruyor. Sizin belirttiginiz yillik gelire gore saglik sigortaniz icin devlet geliriniz dusuk olacagi icin buyuk bir kismini karsilayacak. Ornegin $17000 yillik gelirim olacak dediniz. Bu gelir icin aylik $0-$50 odeyeceginiz iyi kosullarda bir sigorta alabilirsiniz. Yillik geliriniz yil sonunda $17000 degilde $25000 oldu diyelim. Bunun icinde vergi iadesi sirasinda saglik sigortasi icin $600-$700 arasi bir fark odersiniz. Eger yil icerisinde saglik sigortasini hic yaptirmazsaniz hem saglik sgortaniz olmaz hem de $25000 yillik gelir icin $1300 civari saglik sigortasina penalty odemek zorunda kalirsiniz
Saglik sistemi icin devletin resmi linki
Not: Rakamlar ornektir. Kisinin medeni durumu, cocuk sayisi, hangi eyalette yasadigi vb durumlara gore degisiklik gosterir
-
Tam da merak ettiğim bir konu. Açıklama için çok Teşekkürler. Eğer 36XXX case no ile mülakata kalıp sonrasında vizemizi alabilir isek, Florida'da Naples'a yerleşmeyi düşünüyoruz. Sanırım siz Fort Meyers'deydiniz. Naples ile arası 50 mil civarı, artık ara sıra buluşur BBQ partisi yaparız...
-
Sabretmek zor ama bu kadar takilmayin kafayi yiyeceksiniz yoksa. Mulakat tarihiniz gorunuse gore temmuz-agustos olur. 6 ayda saglik raporundan sonra giris hakkiniz olsa 1 yildan fazla gelmenize vakit var. bbq mangal onlar kolay hallederiz
-
Kesin olsa sabretmekte sıkıntı yok ama 36XXX dosya numarası bu yılkı işleyişte riskli bir dosya numarası gibi gözüküyor, diğer taraftan birde Trump'ın müthiş açıklamaları var. Neyse kaderci kimliği takınıp nasip diyip bekliyoruz zaten. Beklemekten başka elimizden gelen bir şey yok zaten... Yinede teselli için teşekkürler.
-
Selam,
Ben geleli neredeyse 2 ay oluyor, saglıkla ilgili hiçbir şey yapmadım henüz.
Obamacare, medicaid veya her neyse bunun için online başvuru yapılabilen bir yer var mı ?
Yoksa nereye gidiliyor, henüz gelirim olmadığı için ucuz yollu halletmek istiyorum bu konuyu. -
@egeayd Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:
Selam,
Obamacare, medicaid veya her neyse bunun için online başvuru yapılabilen bir yer var mı ?
Yoksa nereye gidiliyor, henüz gelirim olmadığı için ucuz yollu halletmek istiyorum bu konuyu.Ilk mesajda verilen linkten yaptiracaksiniz. Basvuruda zorlanirsaniz buyuk hastanelerde sertifikali assisterlar oluyor. Healthcare.gov
-
oradan bir eligibility test kısmında ilerledim "Until November 18, 2017, you're eligible to buy a 2018 Marketplace plan through a Special Enrollment Period." sonucu çıktı.
-
Tamam iste devam edin. Gelir beyani dahil bir suru bilgi isteyecek. Tum beyanlarinizi gercege uygun sekilde yapin. Gelirinize gore sizi subvanse edecek. Basvuru tamamlaninca evrak yollamanizi da isteyecek.
-
@egeayd Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:
Selam,
Yoksa nereye gidiliyor, henüz gelirim olmadığı için ucuz yollu halletmek istiyorum bu konuyu.Bulundugunuz eyalette saglik hizmeti saglayan healtcare sistemine entegre sigorta sirketinin ofisine gidin onlar healthcare.gov dan uygun sekilde doldurmaniza yardimci olurlar. Su aralar yeni donem saglik sigortalari yapiliyor. Gitmenin tam vakti
-
Arkadaslar merhaba, Amerika’ya 15 eylul’de girdim ve saglik sigortasi adina bisey yapmadim. Calistigim yerde yapmiyor haliyle obamacare’ye basvurmam gerekiyor. Ama 2018 yili icin tahmini income girdigim de(31.000$ yaklasik) bronze pakette bile tek kisi icin 192$ aylik coverage cikiyor bu cok fazla bana gore, bunun baska bi yolu yorda mi yok mudur:) tecrubeli arkadaslar yardimci olsaniz
-
@pyrrha Kendim, eşim ve oğlum için aylık sigorta primim 1550 dolar. Bunun 1000 dolarını işverenim ödüyor, 550 dolarını ben. Tek kişi için 192 dolar çok iyi bir rakam.
Tahmini geliri biraz daha düşük girebilirsiniz. Bu durumda prim düşük olur ama yıl sonunda vergi borcu olarak geri dönebilir.
Bir diğer önerim bir sigorta brokerine gitmek olur. Obamacare için ücretsiz danışmanlık veriyorlar. Gözden kaçırdığınız bir şey varsa yardımcı olurlar. Şuradan bakabilirsiniz: https://localhelp.healthcare.gov/
-
Primler değişken olabiliyor. Peki kabaca ne kadarlık primler neleri kapsıyor. Örnek şöyle olabilir mi:
Anne-Baba-Çocuk (sadece baba çalışıyor), iş yeri katkı koymuyor ve $1500 aylık prim.
Tüm aile koruyucu hekimlik hizmetleri dahil, acil durumlar dahil, göz, diş vb hariç gibi bir kapsam.
Bir de merak ettiğim durum ağır ve uzun süreli tedavilerde (CA gibi örneğin) kapsam içerisinde ise sonraki sene primler otomatik yükseliyor mu? -
@caglaror evet dimi bizde öyle çünkü, bu sene kullanım yapar isen önümüzdeki sene primler yaptığın kullanım oranında artıyor maalesef.
-
@caglaror Trump niye Obamacare ile bu kadar ugrasiyor saniyorsunuz? ACA sayesinde primler sadece yas ile artiyor. Kullanip-kullanmamak, onceki hastaliklar vb gibi nedenlerle primleri artiramazlar.
Eger bekar olsaydim is yerim tum primi odeyecekti. Yani benim aylik odemem sifir olacakti. Hicbir saglik sigortasi dis ve gozu kapsamiyor, ayrica police almak gerekiyor. Onun disinda her seyi kapsiyor.
-
This post is deleted! -
benim kafama takilan bir konu var. yerleseli yaklasik 7 ay oldu. ancak bu zaman diliminde saglik sigortasi yaptirmadik. yeni donem kayitlar icinde yaptirmadik cunku esimin calistigi yerin kayitlarinin acilmasini bekliyoruz. Ancak kafama takilan soru su bahsedilen 3 ay sigortasiz yasamaya bagli gelen cezayi nasil ne zaman hangi sartlarda ve miktar olarak ne odeyecegiz. tecrubelerini aktaracak birileri olursa sevinirim. Tesekkurler.
-
@joejoe Eger cikarsa vergi beyani sirasinda cikacaktir. Ancak bunun da bir suru istisnalari var. Eger bu sure boyunca calismadiysa veya geliri dusukse zaten ceza yok. Ayrica ABD'ye yeni tasinma durumunda da benzer istisnalar var.
-
@knnrn anladim. Cok tesekkur ederim bilgiler icin. O zaman vergi odeme sirasinda anlayacagiz herseyi. Bu sene kendimiz mi odesek yoksa biryerle anlasip mi yaptirsak bilemedik. Acikcasi yanlis birsey yapmaktan korkuyoruz
-
@joejoe Is yeri saglik sigortasi yapmiyorsa Marketplace uzerinden yapmak en kolay ve garantili yol. Ama onun suresi gecti maalesef.
-
@knnrn bu sene esimin is yeri uzerinden yapmayi dusunuyoruz. Peki hazir bilen birilerini yakalamisken sorayim:) is yeri uzerinden yaptik ve bir kac ay sonra ayrildi is yerinden. Surec nasi ilerliyor bilginiz varmi.
Benzer Başlıklar
95
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.4k